Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Slaapverlamming (en drugs)

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Heb je wel eens een slaapverlamming gehad?

Geen (bewuste) ervaring mee
10
18%
Ja, maar niet beangstigend
6
11%
Ja, zonder hallucinaties
10
18%
Ja, met lichte hallucinaties
12
22%
Ja, met zware hallucinaties
11
20%
Ja, extreem.
6
11%
 
Totaal aantal stemmen : 55

Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor HieronymusIV » di okt 06, 2015 8:45 pm

Omdat er gewoon echt heel weinig bekend is over de oorzaak van de slaapverlamming wil ik in dit topic wat dieper ingaan op het onderwerp en ben ik benieuwd wie er hier wel eens last van heeft gehad en of dit duidelijk te wijten is aan drug gebruik (door bijvoorbeeld weinig te eten, nachten overslaan).

Het is helemaal geen raar of eng verschijnsel en eigenlijk heel menselijk. Alleen iedereen die meteen weet wat er wordt bedoeld met 'Slaapverlamming' zal er niet zulke fijne ervaring mee hebben.

Slaapverlamming of slaapparalyse is een slaapstoornis. Kenmerk van slaapverlamming is dat de spieren in het lichaam vlak voor het in slaap vallen of direct na het ontwaken verlamd zijn. De verlamming kan gepaard gaan met hallucinaties (zogeheten hypnagogische waarnemingsstoornissen).

Het verschijnsel is relatief onbekend en er wordt nog maar recent wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Om deze reden is er nog geen zekerheid over de oorzaak van het verschijnsel. Men denkt dat een slaapverlamming een symptoom is van narcolepsie, maar dat is nog niet zeker. Ook mensen die niet lijden aan narcolepsie kunnen namelijk last hebben van slaapverlamming.

Verlamming van de spieren treedt normaliter op tijdens de remslaap. Alleen de oogspieren, de longen en het hart zijn dan nog actief. Deze verlamming treedt op ter voorkoming dat bewegingen in dromen echt uitgevoerd worden. Bij slaapverlamming bevindt de persoon zich als het ware tussen droom en waaktoestand in, waardoor hij zich niet kan bewegen. Dit kan zeer beangstigend zijn voor de persoon in kwestie.


Oke het is dus een slaapstoornis.
Dit is mijn ervaring met slaapverlammingen:

De eerste keer dat ik hier (bewust) mee te maken kreeg was rond mijn 16e jaar. Ik begon met xtc en amfetamine gebruik. Hierdoor sloeg ik wel eens een nacht over (of 3). Na vaker doorgehaald te hebben merkte ik dat als ik in bed lag mijn lichaam zo oververmoeid was dat het als het ware in slaap viel. Mijn geest was (soms mede door de drugs) nog klaarwakker.

Ik kon mijn ogen opendoen en mijn ogen licht bewegen, mijn hart klopt heel traag (eigenlijk slaap ik gewoon maar mijn geest is nog wakker) en ik ben totaal verlamd.
Het lijkt minuten te duren maar in werkelijkheid gaat het misschien maar om seconden. Ik raak in extreme paniek maar dat lijkt de situatie erger te maken.

Eenmaal wakker ben ik helemaal bezweet en doodsbang, geen idee wat er zojuist gebeurd is. Ik durf niet meer te slapen.

Graag wil ik enige tips geven die in mijn beleving helpen om je zo snel mogelijk uit deze slaapverlamming te helpen.

  1. Probeer rustig te blijven, je ademhaling is extreem laag en blijf gewoon heel rustig door ademen.
  2. Sluit je ogen, je kan dingen gaan zien die er niet zijn. Dit maakt je nog veel angstiger (sommige mensen, voornamlijk in de VS, denken op dit moment ontvoerd te zijn door aliens of uit het lichaam te treden).
  3. Concentreer je op één lichaamsdeel (mijn voorkeur gaat uit naar mijn hand/vingers). Concentreer je zo lang mogelijk op het puntje van je vinger en probeer die te bewegen. Wat óók kan helpen is om je voor te bereiden op een soort woede-uitbarsting. Dit heeft mij wel eens plotseling uit mijn slaapverlamming gehaald. Vooral de concentratie op één lichaamsdeel kan je snel doen ontwaken.
  4. Ga als je uit je slaapverlamming komt niet meteen weer slapen, ik kan je bijna garanderen dat je weer in een slaapverlamming valt. Wat mij altijd helpt als ik uit een slaapverlamming kom is heel druk bewegen met mijn armen en benen. Ik heb het idee dat ik hierdoor mijn lichaam even wakker schud zodat mijn lichaam en geest weer even in balans zijn als ik weer probeer te slapen.

Mijn ervaring is dat nachten overslaan slaapverlammingen triggert!
Ook opwekkende middelen zoals cocaïne en amfetamines triggeren bij mij slaapverlamming!

Ik heb zelden slaapverlamming als ik geen drugs gebruik en een normaal slaappatroon heb.
Benzodiazepinen (of de onthouding daarvan), GHB, alcohol en andere dempende middelen wekken bij mij géén slaapverlamming op.

Dit betekend niet dat mensen die geen drugs gebruiken ook géén slaapverlammingen hebben. Mijn broertje (ongeveer het meest gezonde mens ter wereld) heeft dit ook wel eens meegemaakt (maar echt niet vaak).
Ik daarentegen kan ze niet meer op 2 handen tellen.

Een kleine troost misschien. Naarmate ik het vaker mee heb gemaakt kan ik er veel makkelijker mee omgaan en ik ben er zelfs niet meer bang voor. Soms merk ik dat ik in een slaapverlamming ben maar ben ik gewoon te lui om even op te staan. Uiteindelijk val ik dan ook écht in slaap.

Om je een indruk te geven hoe het vervelend een slaapverlamming kan zijn heb ik een (lichtelijk beangstigend) filmpje van een dame die wel heel erg lang in haar verlamming blijft hangen. Ik vraag mij ook meteen af of er gebruikers zijn die dit zo heftig hebben ervaren of iemand kennen die er zó veel last van heeft...


Dan wil ik ook meteen even benadrukken dat, hoe heftig je hallucinaties ook kunnen zijn, je wordt niet ontvoerd door geesten of aliens!
De volgende hallucinaties kunnen voorkomen tijdens een slaapverlamming:

Gevoelsmatig
  Het zich volledig niet kunnen bewegen. Slechts de ogen kunnen bewogen worden. Zelfs de snelheid van de ademhaling is niet onder controle
  De gewaarwording van een meestal onzichtbare, vaak kwaadaardige “aanwezigheid” in de kamer
  Het gevoel niet of nauwelijks te kunnen ademen
  Een druk/gewicht op de borst
  Ten gevolge van paniek kan een oncontroleerbaar gevoel van angst optreden. Door zich bewust te worden/zijn van de situatie (men weet wat men overkomt indien het niet de eerste keer is) kan men het angstgevoel/paniek verminderen tot nul. Hiermee is een sneller "ontwaken" mogelijk.

  Het vallen, omhoog getild worden of omrollen zonder dat dit daadwerkelijk gebeurt

Auditief
  Voetstappen
  Stemmen
  Kloppingen
  Gezoem, gerinkel, geruis, geschreeuw … soms in combinatie met een gevoel van tinteling of vibratie door het lichaam heen

Tactiel
  Gevoel van aanraking
  Een pijnlijk gevoel in het hoofd
  Eventueel stekende pijnen in de rug, benen, armen
  Gewrichtspijnen

Visueel
  De aanwezigheid van iemand waarnemen (vaak een zwarte schim, maar kan ook een gedetailleerd wezen zijn)
  Het opengaan van deuren en dergelijke
  Voorwerpen uit de droom waarnemen
  Het zien van lichtverschijnselen waardoor de persoon in kwestie niet de mogelijkheid heeft om te weten of het dag of nacht is

Hopelijk heeft iemand hier iets aan en ik ben erg benieuwd naar ervaringen met slaapverlamming en bijkomende hallucinaties van anderen.
(bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Slaapverlamming)
Doe er nog maar een.
Avatar gebruiker
HieronymusIV
HIV negatief
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 826
Geregistreerd: wo apr 06, 2011 2:09 pm
Woonplaats: Plaatswoon

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor Maus » di okt 06, 2015 8:52 pm

Lijkt mij een hele nare en heftige ervaring :|
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10205
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor Exceptional » di okt 06, 2015 9:01 pm

Eén keer meegemaakt. Nota bene nadat ik op het dak in slaap was gevallen. Tijdens de verlamming had ik constant het gevoel dat ik er af zou flikkeren.

Kwam helaas geen wurgende succubus aan te pas.
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional
Cynic
Donateur
Offline
 
Posts: 3568
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:47 pm

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor bonghit » di okt 06, 2015 9:22 pm

Intressante topic 8-) :hulde:
Maar trigger wiet slaapverlamming ook?
Heb er namelijk wat ervaring mee ;)
Wie ben jij: bonghit
Wat zijn we: samen
Wat gaan we: Naar de klote
Avatar gebruiker
bonghit
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3766
Geregistreerd: zo maart 13, 2011 9:39 pm
Woonplaats: in de coffeeshop

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor Italiano » di okt 06, 2015 9:28 pm

Ik heb het wel eens mee gemaakt na gebruik van benzo's (na een sessie met veel uppers). Alleen door de amnesie vd benzo kan ik me er nooit veel van herinneren en heb ik het voor mijn gevoel niet als heel naar / eng ervaren.
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor HieronymusIV » di okt 06, 2015 9:33 pm

Italiano schreef:Ik heb het wel eens mee gemaakt na gebruik van benzo's (na een sessie met veel uppers). Alleen door de amnesie vd benzo kan ik me er nooit veel van herinneren en heb ik het voor mijn gevoel niet als heel naar / eng ervaren.


Opzich is het wel heel makkelijk te verklaren natuurlijk.

Benzo's zijn enorme spierverslappers waardoor je lichaam veel makkelijker in die verlamming valt. De combinatie van uppers en downers kan er voor zorgen dat je mentaal nog klaar wakker bent maar door de benzo's je lichaam extra 'moe' maakt.

bonghit schreef:Intressante topic 8-) :hulde:
Maar trigger wiet slaapverlamming ook?
Heb er namelijk wat ervaring mee ;)


Persoonlijk denk ik niet dat wiet slaapverlamming triggert simpelweg omdat wiet (volgens mij) geen invloed heeft op je hart, ademhaling en spieren. Correct me if i'm wrong.

Ervaar je alleen slaapverlamming als je geblowd hebt, of blow je elke dag? En hoe zijn je ervaringen met slaapverlamming?
Doe er nog maar een.
Avatar gebruiker
HieronymusIV
HIV negatief
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 826
Geregistreerd: wo apr 06, 2011 2:09 pm
Woonplaats: Plaatswoon

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor Italiano » di okt 06, 2015 9:36 pm

Wiet heeft wellicht geen effect op je ademhaling (bijna geen cannabinoide receptoren in medulla, daardoor OD op wiet vrijwel onmogelijk) maar volgens mij wel op je skeletspieren hoor!

Zo kan ik last hebben van RLS, maar na beetje wiet gerookt te hebben (wat ik zelden doe) heb ik daar geen last van.
Laatst bijgewerkt door Italiano op di okt 06, 2015 9:45 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor snuifduif » di okt 06, 2015 9:38 pm

één keer gehad en dat was de enige keer dat ik benzo's gebruikt had (oxazepam).
Toen kwam er een duizendpoot van 3 meter uit de muur die mij aanviel :#:
Avatar gebruiker
snuifduif
Lulhannes deluxe
DF Addict
Offline
 
Posts: 5161
Geregistreerd: za maart 05, 2011 7:00 pm
Woonplaats: Drugs en Omstreken

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor HieronymusIV » di okt 06, 2015 9:42 pm

Italiano schreef:Wiet heeft wellicht geen effect op je ademhaling (bijna geen cannabinoide receptoren in medulla, daardoor OD op wiet vrijwel onmogelijk) maar volgens mij wel op je skeletspieren hoor!


snuifduif schreef:één keer gehad en dat was de enige keer dat ik benzo's gebruikt had (oxazepam).
Toen kwam er een duizendpoot van 3 meter uit de muur die mij aanviel :#:


Dan blijkt denk ik wel dat ook dempende middelen zéker slaapverlammingen kunnen triggeren.

Ik ben zo'n beetje professioneel gebruiker van dempende middelen en ik heb van dempende middelen nog nooit een slaapverlamming gehad. Maar ieder persoon verschilt natuurlijk dat blijkt maar weer.
Doe er nog maar een.
Avatar gebruiker
HieronymusIV
HIV negatief
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 826
Geregistreerd: wo apr 06, 2011 2:09 pm
Woonplaats: Plaatswoon

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor Fool » di okt 06, 2015 10:44 pm

Één keertje gehad, de eerste nacht dat ik ging slapen na 1 nacht doorgehaald te zijn. Had er echter al het e.e.a. over gelezen en vond het grappig dat ik wist wat de vervolgstap(op mij afspringende entiteit) zou worden, voordat het echt gebeurd was. Was wel een grappige ervaring :D
Fool
Stom
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2575
Geregistreerd: za maart 08, 2014 6:39 pm

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor Partypipo » di okt 06, 2015 10:53 pm

Had het wel eens in mijn middelbare school tijd. Toen had ik nog nooit drugs gedaan. Toen sliep ik wel behoorlijk slecht. Heb het nooit echt heel erg spannend gevonden.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4124
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor straatmadelief » di okt 06, 2015 11:02 pm

Ik heb het wel een paar keer gehad.
Gek genoeg had ik het voor het eerst niet lang nadat ik er ook voor het eerst iets over gehoord had. Ik was op de bank in slaap gevallen en deed mijn ogen open maar kon me niet bewegen. Ik zag mijn moeder door het raam thuiskomen. Ik vond het heel eng dat ik niet kon bewegen en ik begon een sissend geluid te maken, dit heeft me toen eruit gehaald. Ik was heel verbaasd dat mijn moeder helemaal niet thuis bleek te zijn. In deze tijd gebruikte ik niet zo veel drugs dus ik denk niet dat het daar iets mee te maken had.
Later heb ik het vaker gehad en heb ook meer hallucinaties gehad, zoals clownsmaskers op de muur enzo. Ik had wel in de gaten dat het niet echt was en de verlamming zelf duurde maar enkele seconden, vaak probeerde ik een geluid te maken of mijn teen te bewegen en dit leek te helpen.

Nu ik iets teveel xtc gebruik heb ik wel af en toe dat ik op dinsdagnacht bijvoorbeeld in slaap val maar steeds wanneer ik in slaap val ik enorm wakker schrik. Een beetje alsof je valt in je droom, het voelt dat als een elektrische schok in mijn hoofd. Ik heb gelezen dat dat ook iets met slaapverlamming te maken heeft. Vaak gebeurt dit meerdere malen achter elkaar en het voelt best eng en niet gezond.
Ik ga het filmpje dan ook maar een andere keer kijken want ik heb wel het idee dat dat me een beetje kan triggeren en het is weer dinsdagavond dus... :|
Ik heb trouwens wel eens een benzo genomen als dit gebeurde en dan lukte het me wel om in slaap te vallen.
Vertrutting vs. verloedering
Avatar gebruiker
straatmadelief
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 305
Geregistreerd: do okt 23, 2014 5:29 pm

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor sejku » di okt 06, 2015 11:30 pm

Eenmaal voorgehad, duurde maar vrij kort, weet er niet zoveel meer van alleen dat ik om hulp riep, huisgenoten hebben er niks van gemerkt terwijl ik er van overtuigd was hard te hebben geroepen.
Overigens ook niet getriggerd door drugs.

Wel kon ik vroeger toen ik wekelijks weekends doorhaalde, bijna dagelijks lucide dromen.
Na een tijdje was ik er zo getraind in dat ik erg lang mijn droom kon sturen, nu gebeurt dit zelden of nooit meer.

Wel weet ik nog dat ik bijna altijd ballonnetjes deed in mijn droom haha, voelde erg realistisch.
Avatar gebruiker
sejku
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 99
Geregistreerd: wo aug 13, 2014 3:35 am
Woonplaats: Anvers

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor HieronymusIV » wo okt 07, 2015 8:48 am

Ja dat lees ik heel vaak. Zelf ook zoiets meegemaakt maar dan in de vorm van een gesprek met iemand. Toen ik uit die verlamming kwam was ik heel verbaasd dat er niemand was. Het was levens echt.

Ook stemmen hoor ik vaak.

Gelukkig nooit echt een entiteit gezien want dan word ik echt bang..
Doe er nog maar een.
Avatar gebruiker
HieronymusIV
HIV negatief
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 826
Geregistreerd: wo apr 06, 2011 2:09 pm
Woonplaats: Plaatswoon

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor Ivo » wo okt 07, 2015 9:01 am

In de periode dat ik nogal overdreef met drugs (vooral mdma en benzo's) had ik het echt vaak. Ik heb nog een tripreport geschreven over een echt extreme droom, vanavond eens terugzoeken.
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7859
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor HieronymusIV » wo okt 07, 2015 12:21 pm

Vooral MDMA heeft inderdaad ook bij mij heftige slaapverlammingen en dromen teweeggebracht.

Benzo's lees ik hier vaker dat het slaapverlamming veroorzaakt. Bijzonder dat ik als best wel 'benzo junk' nog nooit last heb gehad van de verlamming met benzo's..
Het voorkomt bij mij zelfs slaapverlamming als ik aan de speed of mdma heb gezeten.
Doe er nog maar een.
Avatar gebruiker
HieronymusIV
HIV negatief
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 826
Geregistreerd: wo apr 06, 2011 2:09 pm
Woonplaats: Plaatswoon

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor Claviceps » vr okt 09, 2015 8:20 pm

According to a 2011 review of studies in the journal Sleep Medicine Reviews, sleep paralysis is not totally uncommon. In fact, as many as 7.6 percent of the general population will experience it at least once in their lifetimes. The percentage is even higher for students and people with psychiatric disorders: 28.3 percent and 31.9 percent, respectively.
Laatst bijgewerkt door Claviceps op wo apr 13, 2016 1:57 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”
Claviceps
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 902
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 6:17 pm

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor Chrysopath » vr okt 09, 2015 8:33 pm

Een keer gehad, er stond een kring schimmen om mijn bed die dichterbij kwamen telkens als mijn ogen dichtvielen. Dan voelde het alsof mijn maag en evenwichtsorgaan een flinke zet hadden gekregen, en schrokken mijn ogen wakker met schimmen die zich steeds opdringeriger over het bed bogen, een ritueel wat zich tot in den treure herhaalde tot ik op een zeker moment het idee had door een buis gezogen te worden, waarna ik me weer kon bewegen. Wouldn't recommand: 2 sterren. Oh, het was tijdens een combinatie van speed met benzo's, 2 nachten door.
Zij zien in de aarde een oneindige bron van kaas en botten.
Avatar gebruiker
Chrysopath
Always say less than necessary
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2144
Geregistreerd: di jun 14, 2011 2:25 am
Woonplaats: Pappa's SM-zolder

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor blsken » do okt 22, 2015 8:30 pm

als ik vroeger een paar weekends opeenvolgend xtc gebruikte had ik de daarop volgende 5 dagen gegarandeerd last van slaapverlamming. ik hoorde en voelde alles maar ik kon niet bewegen of mijn ogen openen. tegelijkertijd kwam er een gevoel op dat ik niet anders kan omschrijven dan pure angst. na een tijdje slaagde ik erin toch geluid te produceren waarna men vriendin meestal helemaal wakker schudde. het rare is dat het alleen in bed altijd prijs was. als ik op de sofa na het werk in slaap viel heb ik het nooit voor gehad. nu ik al een aantal jaar geen x meer gebruik heb ik het ook niet meer meegemaakt. dus xtc is bij mij wel degelijk de trigger.
blsken
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: do okt 22, 2015 8:12 pm

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor Machiavelli » do okt 22, 2015 10:42 pm

Ik heb er ontzettend vaak mee te maken (gehad). Het begon vroeger als kind al, kan me herinneren dat ik ooit een keer dacht dat ik de duivel in de ogen keek en dat ik dan mijn ouders wakker schreeuwde naarmate ik niet meer verlamd was. Onbeschrijfelijk beangstigend gevoel. Auditieve hallucinaties als kapotvallende glazen en zware bonkende voetstappen door de kamer...

Het rare is dat ik tot mijn 15e niet wist dat het een veelvoorkomend fenomeen is, doorgaand onder de noemer slaapverlamming. Pas toen ontdekte ik ook de tools om het te accepteren en er overheen te komen. Tegenwoordig werkt het niet meer beangstigend omdat ik precies weet wat er aan de hand is.

Een aantal 'leuke' weetjes waar ik in de loop der jaren achter ben gekomen:
- Toen ik vroeger veel blowde en daarna een nacht stopte had ik sowieso slaapverlamming
- De nacht na XTC ook slaapverlamming
- Om snel uit de slaapverlamming te geraken: probeer je vingertoppen of je tenen te bewegen en focus puur daar op
- Als je 's morgens vroeg je wekker zet, even wakker wordt en vervolgens in slaap valt kun je slaap verlamming op commando triggeren. Zelfde geldt voor middag dutjes
- Indien je lucide probeert te dromen (bewust dromen en je droom controleren en bepalen) en je bijna door de 'portal' bent om daar te komen (check op internet even verdere walkthroughs daarvoor - super awesome, geen drugs voor nodig!) en het lukt niet dan kom ik automatisch in een slaapverlamming terecht :')

Edit: sinds ik fulltime werk, relatief weinig drugs gebruik, nauwelijks blow en gematigd drink (3x in de week) is de frequentie aanzienlijk afgenomen
Machiavelli
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 92
Geregistreerd: vr sep 05, 2014 11:03 am

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor HieronymusIV » vr okt 23, 2015 7:55 pm

Ik denk dat we hier wel uit op kunnen maken dat het gebruik van middelen dus echt wel sneller zorgt voor slaapverlamming.

Dat wakker schrikken ken ik trouwens ook, en die elektrische schok in mijn hoofd is vaak hét voorteken dat ik in een slaapverlamming val.

Wat ik ook heel vaak heb, en dat blijf ik bijzonder vinden, is wanneer ik in bed lig en mijn ogen sluit. Ik evengoed kan zien wat er voor mij staat. Closed eyed Visuals noemen ze dat geloof ik. Maar dat is dan weer totaal niet eng.
Doe er nog maar een.
Avatar gebruiker
HieronymusIV
HIV negatief
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 826
Geregistreerd: wo apr 06, 2011 2:09 pm
Woonplaats: Plaatswoon

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor HieronymusIV » vr okt 23, 2015 8:01 pmDeze video laat kort zien wat je mee kan maken tijdens een slaapverlamming
Doe er nog maar een.
Avatar gebruiker
HieronymusIV
HIV negatief
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 826
Geregistreerd: wo apr 06, 2011 2:09 pm
Woonplaats: Plaatswoon

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor Rudolph » vr okt 23, 2015 8:10 pm

HieronymusIV schreef:Ik denk dat we hier wel uit op kunnen maken dat het gebruik van middelen dus echt wel sneller zorgt voor slaapverlamming.

Dat wakker schrikken ken ik trouwens ook, en die elektrische schok in mijn hoofd is vaak hét voorteken dat ik in een slaapverlamming val.

Wat ik ook heel vaak heb, en dat blijf ik bijzonder vinden, is wanneer ik in bed lig en mijn ogen sluit. Ik evengoed kan zien wat er voor mij staat. Closed eyed Visuals noemen ze dat geloof ik. Maar dat is dan weer totaal niet eng.

Ik lig regelmatig in mijn bed op internet te browsen op mijn mobiel. Tot ik door heb dat ik geen mobiel in mijn handen heb :keta:
xoxo dikke lebber van je favoriete rendier :blowkiss:
Avatar gebruiker
Rudolph
Voorproefje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2800
Geregistreerd: do dec 12, 2013 9:42 pm
Woonplaats: Noordpöhl

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor HieronymusIV » za okt 24, 2015 6:40 am

Zieke shit..
Doe er nog maar een.
Avatar gebruiker
HieronymusIV
HIV negatief
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 826
Geregistreerd: wo apr 06, 2011 2:09 pm
Woonplaats: Plaatswoon

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor Machiavelli » za okt 24, 2015 11:45 am

HieronymusIV schreef:Ik denk dat we hier wel uit op kunnen maken dat het gebruik van middelen dus echt wel sneller zorgt voor slaapverlamming.


Ja, maar dan blijft er nog wel een vraag over. Triggert het gebruik van middelen sneller slaapverlamming bij personen die hier al mee te maken hadden of triggert het uberhaupt sneller slaapverlamming (ook bij mensen die er nooit eerder mee te maken hebben gehad)?
Machiavelli
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 92
Geregistreerd: vr sep 05, 2014 11:03 am

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor HieronymusIV » zo okt 25, 2015 7:54 am

Ja dat zal verschillen per persoon maar ik heb er pas last van sinds mijn xTc misbruik..
Doe er nog maar een.
Avatar gebruiker
HieronymusIV
HIV negatief
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 826
Geregistreerd: wo apr 06, 2011 2:09 pm
Woonplaats: Plaatswoon

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor Adolf_Seeligmüller » do okt 29, 2015 4:17 pm

Twee keer slaapverlamming gehad, beide keren nadat ik een avondlang ethylfenidaat had genomen en vervolgens door middel van etizolam was gaan slapen.
De eerste werd ik wakker en zag vanuit mijn ooghoek een donkere gedaante op me af komen maar kon me niet bewegen of ademhalen. De donkere gedaante kwam langzaam dichterbij, hoe dichterbij hij kwam hoe meer paniek ik voelde, hij boog zich over me heen en plots kon ik weer bewegen, werd ik schreeuwend "wakker" en heb zeker tien seconden zo hard mogelijk geschreeuwd, mijn vriendin schrok zich de pleuris.
Tweede keer was een stuk absurder: had ook weer ethylfenidaat genomen en was gaan slapen met etizolam maar woonde toen alleen. Plots zag ik mijn vriendin aan mijn bureau zitten, het computerscherm stond aan en zij keek naar het scherm dus ik kon haar gezicht niet zien. Langzaam draaide ze zich om en kon ik haar gezicht zien: het leek op mijn vriendin maar was tegelijk demonisch, ze zei niets en kwam langzaam naar me toe gelopen. Weer het gevoel geen adem te kunnen halen totdat ik eindelijk opschrok en weer luidkeels schreeuwde voordat ik besefte dat ik het deed.

Al met al geen leuke ervaringen, de rillingen lopen nog steeds over mijn rug als ik eraan terugdenk. Ethylfenidaat gebruik ik niet meer.
''Aan het hoofd der bedwelmende middelen staat de morphine. Het groote gevaar om in het tot gewoonte maken van het gebruik van dit middel te vervallen, ligt in de lafheid van de tegenwoordige menschen.''
-Adolf Seeligmüller (1891)

''Coca is a far more potent and far less harmful stimulant than alcohol, and its widespread utilization is hindered at present only by its high cost.''
-Sigmund Freud (1884)
Avatar gebruiker
Adolf_Seeligmüller
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 327
Geregistreerd: di okt 27, 2015 4:44 pm

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor HieronymusIV » vr okt 30, 2015 11:04 am

Jezus dat is echter verschrikkelijk.

Zo bijzonder dat bijna alle hallucinaties die zwarte 'domomen' hebben. Hoe verklaar je zoiets denk ik dan? Die hallucinaties snap ik op zich wel want je droomt als het ware en ze ziet gewoon wat je droomt. Maar je droom eigenlijk altijd hetzelfde in die slaap verlamming. Heel bizar.

Ik snap dat jij geen methylfenidaat meer gebruikt.
Doe er nog maar een.
Avatar gebruiker
HieronymusIV
HIV negatief
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 826
Geregistreerd: wo apr 06, 2011 2:09 pm
Woonplaats: Plaatswoon

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor supimtom » ma nov 16, 2015 1:17 am

Toen ik nog heel heftig en extreem speed gebruikte(2e kwartaal dit jaar) was ik 5 dagen wakker, nou dat heb ik geweten ook. In de ochtend had ik een psychose die GODZIJDANK niet al te lang duurde. Het duurde "maar" 5 uur, wat overigens een hel was. Toen ik eindelijk genoeg had van de pep en van het lange opblijven wou ik slapen. Uiteindelijk heb ik 4 gram genomen in die 5 dagen. Nouja, ik denk dat iedereen wel kan nagaan dat als je ongeveer 4 gram speed neemt dat het er behoorlijk in hakt.

Ik ging in bed liggen en toen ging ik slapen. Toen werd ik "wakker". Ik kon me niet bewegen en ik begon angstig te worden. Mijn hoofd naar rechts kijkend en toen zag een ENORM grote spin(30 cm, overigens heb ik een enorme fobie voor spinnen). Ik kon me niet bewegen en begon een enorm gevoel van paniek te voelen. Ik kon niks doen, niet bewegen, niet schreeuwen, niks.

UITEINDELIJK kon ik bewegen en ben ik enorm snel naar beneden gerend, naar m'n broer toe. Ik heb hem gevraagd om gelijk naar boven te komen en ik vroeg hem of er daadwerkelijk een spin was en toen bleek dat dus mijn hoofdtelefoon te zijn. Mijn broer ging weer naar beneden en toen ben ik naar mijn vader's kamer gegaan en uitgelegd wat er was gebeurd.

Hij heeft mij valium gegeven tegen mijn angst- en paniekgevoelens. Ben uiteindelijk heerlijk in slaapgevallen.
Sindsdien is dit niet meer voorgekomen. Ik heb al 7 maanden geen hard drugs gebruikt en het begint nu toch wel weer te jeuken.

Stay safe
Code: Selecteer alles
How can we hang on to a dream
supimtom
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 57
Geregistreerd: zo nov 15, 2015 10:09 pm

Re: Slaapverlamming (en drugs)

Berichtdoor CrazyGuy » ma nov 16, 2015 1:24 am

en ik vroeg hem of er daadwerkelijk een spin was en toen bleek dat dus mijn hoofdtelefoon te zijn
:hulde:

welkom op het forum. enge spinnen zeker met je fobie.. damn dude heftige shit :woeh:

misschien heb je wel aanleg voor psychose. zou zomaar kunnen.
al met al ben ik benieuwd waaruit jou psychose uit bestond.
Je "slecht voelen" kan best alleen maar door de speed kater komen en ik vind dat je erg gemakkelijk roept dat je psychotisch bent geweest. Iedereen heeft kennis op bepaalde gebieden en mijn visie is dat speed de ernstigere psychoses tot gevolg heeft. Paranoia, etcetera... maargoed. Je zegt dat het weer begint te jeuken, je bent niet de enige. Mijn interesse naar pep is de afgelopen maanden ook weer erg vergroot. Misschien, als het effect van pep je bevalt.. kan je binnenkort weer wat nemen, maar ik wijs je toch even erop (al zal je het zelf ook wel beseffen) dat je misschien niet meer 5 dagen achter elkaar moet gebruiken.

Mvg .. Cheers :mrgreen:
Hoi!
CrazyGuy
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 130
Geregistreerd: ma okt 19, 2015 6:06 pm

Volgende

 • Gelijkaardige topics
  Reacties
  Bekeken
  Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten

Royal Queen Seeds banner