Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Slechte ervaring 4fmp

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Slechte ervaring 4fmp

Berichtdoor Time » wo sep 17, 2014 10:35 pm

Hoi,

ik heb een account aangemaakt omdat ik al een tijdje met iets zit. Een maand geleden heb ik op een festival 4fmp gebruikt (in capsule vorm). Dit was mijn eerste ervaring met drugs. Na een uurtje begon het te werken en ik voelde me geweldig. Rond 05.00 (het begon om 01.00 te werken) begon ik misselijk te worden, en tussendoor had ik ook al een soort van dipje gehad, dat ik me een beetje somber voelde, maar dat ging snel over. Ik werd dus misselijk, en die misselijkheid werd alsmaar erger. Ik voelde me zo ontzettend beroerd, en heb ook een aantal keer over moeten geven. Toen we rond een uur of 07.00 wilden gaan slapen, kon ik niet stil liggen. Mijn voeten bléven maar tikken, terwijl ik ze steeds bewust stil probeerde te houden, en ik wilde ook helemaal niet slapen want ik was totaal niet moe. Ik kon zelfs niet gaan liggen, moest zitten en maakte de hele tijd rare geluidjes. Had ook een huilbui tussendoor. Toen ik eenmaal ging liggen, begon ik te hallucineren. Ik zag dansende mannetjes op het 'plafond' van de tent en ik dacht steeds iemand in de tent te zien, of dacht dat er ineens iemand naast me lag. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik me nog nooit zo verschrikkelijk heb gevoeld en dat ik echt het gevoel had dat ik bijna dood ging. Uiteindelijk heb ik ook bijna niet geslapen volgens mij (weet het ook niet meer precies), en de volgende dag voelde ik me nog steeds heel erg beroerd, ook mijn kaken maakten rare bewegingen.

Achteraf bleek dus dat ik een veel te hoge dosering had genomen. Ik ben 1.57 en ik weeg rond de 50 kg, en de capsule die ik had genomen was 200 milligram... Ik lees veel verschillende meningen over de doseringen op internet, maar ben erachter gekomen dat dit over het algemeen echt heel veel is... Nu ben ik veelste angstig om een volgende keer weer te gebruiken, omdat dit het echt totaal niet waard was en ik het echt niet nog een keer mee wil maken.

Ik vroeg me af of iemand dit ook mee heeft gemaakt en of het echt door de hoge dosering komt, of dat het wel vaker voorkomt.
Time
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: wo sep 17, 2014 10:24 pm

Re: Slechte ervaring 4fmp

Berichtdoor Partypipo » do sep 18, 2014 12:28 am

-ik vind de dosis vrij hoog, voor iemand van jouw gewicht en lengte. Door je gewicht en lengte denk ik ook dat je een vrouw bent, al zie ik dat zo snel niet staan in de tekst. Vrouwen zijn over het algemeen gevoeliger voor de uitwerkingen en bijwerkingen van drugs. Een vrouw met hetzelfde gewicht als een man heeft dus toch een lagere dosis nodig dan de man.
-Middelen die serotonine nabootsen of je eigen serotonine vrijgeven zorgen vaak voor dingen anders zien, horen en voelen. Dat is iets wat je moet kunnen waarderen, anders zijn drugs die werken op serotonine niks voor je. Denken kan ook anders gaan en je kan jezelf makkelijk in paniek denken. Je voelt iets raars, je kan het niet stoppen, je probeert het nog harder te stoppen, je bent bang dat als het zo door gaat en je het niet kan stoppen dat je dood gaat, het wordt hierdoor juist nog erger, je denkt zie je wel, ik ga dood nu, etc. Trillende benen (vind ik zelf overigens heeeeerlijk) en een schaatsen de kaak horen bij de bijwerkingen. Hoe hoger de dosis, hoe erger de bijwerkingen.
-dopamine releasers of nabootsers kunnen zorgen voor waanbeelden, en waangeluiden, je hoort en ziet dingen die er niet zijn. Je kan paranoïde worden ook. Para + waanbeelden geeft vaak het idee dat je mensen ziet of hoort die je ook nog eens iets aan willen doen. Ook hierbij geldt: hoe hoger de dosis, hoe groter de kans op deze bijwerkingen. Ook hiermee kan je in negatieve gedachten loops komen. Para worden, en dingen aan of in je lijf voelen die anders zijn dan anders kan dezelfde soort negatieve ervaringen geven als bij serotonine releasers/nabootsers.
-4fa geeft je serotonine en je dopamine vrij, dus kan op meerdere manieren ervoor zorgen dat je bad gaat.
-Bad gaan is heel vaak psychologisch: als je sterk in je schoenen staat en/of iemand bij je hebt die het psychologisch bad gaan herkent, benoemt, en je gerust kan stellen gaat het weer over. Bij een onregelmatige hartslag of out gaan of dat soort lichamelijke signalen is het altijd naar de EHBO op een feest of als je niet op een feest bent naar een dokter bellen! Je inlezen over de werkingen en bijwerkingen kan je al gerust stellen: als je weet dat kaak schaatsen bij een bepaalde drugs hoort en trillende benen, dan hoef je je daar niet zo druk om te maken, bijvoorbeeld.
-Lees je dus eerst in over de drugs die je wilt gebruiken! Alle werkingen en bijwerkingen. Zorg ervoor dat je weet wat een gebruikelijke dosis is bij welk lichaamsgewicht en bij man of vrouw. Zorg voor iemand die goed geïnformeerd is die je kan bijstaan bij psychologische bad gaan en de hulpdiensten inschakelt bij nood. Altijd zeggen wat je gebruikt hebt en hoeveel! Er zijn al vaker doden gevallen omdat mensen zeiden "er is iets in mijn drankje gedaan" en dat hulp niet weet wat je op hebt en dus niet weten hoe ze je leven kunnen redden.
-4fa is een research Chemical. Er zijn in verhouding weinig dingen over bekend, alleen van gebruikers ervaringen. Korte termijn en lange termijn effecten zijn niet officieel en wetenschappelijk onderzocht. Je bent dus proef konijn! Van illegale drugs zijn vaak wel vol op officiële onderzoeksresultaten bekend, korte termijn en lange termijn.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4138
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Slechte ervaring 4fmp

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » do sep 18, 2014 12:51 am

Zijn normale bijverschijnselen op het eind bij XTC of 4FMP. Het is niet uit te sluiten dat het de volgende keer weer gebeurt bij lagere dosis. Verschilt per persoon wat mensen er van vinden, maar als je hem zwaar strest dan is het misschien beter het niet meer te doen. Ook beter voor je koppie. :)

Je bent in ieder geval niet raar als dit gebeurd is. Iedereen heeft het die een grote dosis heeft genomen en sommige mensen ook bij een lage dosis. Mocht je het weer gebruiken, helpt dat misschien niet in paniek te raken.
Laatst bijgewerkt door Jdjsusinebeieje op do sep 18, 2014 12:53 am, in totaal 1 keer bewerkt.
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Slechte ervaring 4fmp

Berichtdoor Poseidon » do sep 18, 2014 1:28 am

Partypipo & Tom zeggen veel wijze dingen. Alleen maar wijze raad eigenlijk. Ken echter wel aantal mensen die na afloop van dit soort uppers niet of nauwelijks down worden.

Zou persoonlijk overwegen er verder maar helemaal mee kappen als je er zo snel slecht op ging.
Dit belooft weinig goeds voor toekomstig gebruik. Merk dat mensen die crashen op dit soort dope de eerste keer dat vrijwel altijd blijven doen.
Dat spul verneukt de natuurlijke balans in je hersenen.
Dan kan je wel gaan experimenteren met verhoudingen maar ja...zul je ooit vinden wat je zoekt?

Net als met MDMA: zijn die paar uurtjes euforische fun een zware, veel langer durende dip waard?
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bonghit en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner