Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Urinetesten

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Urinetesten

Berichtdoor inception » vr mei 18, 2012 10:15 am

Ik moet zelf regelmatig ook een plasje doen, bij mij wordt getest op amfetamines, cannabinoiden,cocaine,benzodiazepines en opiaten.

Ik weet wel dat de dokter voor hij het urine-monster aflevert, bepaalde stoffen kan aankruisen,waarnaar dan gezocht wordt, 1 x heeft hij dit voor ethanol :roll2: gedaan.

Maar ik betwijfel of hij stoffen als LSD,ketamine en GHB wel kan aankruisen, er kan natuurlijk op getest worden in theorie. Maar bij basistesten heb ik nooit meegemaakt dat daarop getest wordt/werd of naar designer drugs ( maar die kunnen positief tekenen als het amfetamine of cocaine-analogen zijn of synthethische cannabis)
Heb hier een blad liggen, dat de dokter van een screening is vergeten af te scheuren? denk k, staat:


OPIATEN IN URINE:

Opiaten zijn aantoonbaar in de urine 2 tot 4 dagen na de laatste inname

Naast reactie met morfine (metaboliet van heroine) geeft de test ook een positieve reaktie met producten welke een morfine-achtige structuur hebben zoals: codeine,dihydrocodeine(Paracodine),ethylmorfine (Codethyline),folcodine,nalorfine en naloxon,
'poppy seeds' op broodjes in hoge concentratie.

Narcotische analgetica met een niet aan morfine verwante structuur ( methadon, buprenorfine (suboxone/temgesic),dextromoramide (palfium),piritramide (dipidolor),pentazocine (fortal), Valoron,Thalamonal, Romilar ( nooit van deze gehoord, edit mij :) reageren evenwel niet in deze test en kunnen dus niet opgespoord worden.

Een POSITIEF resultaat wordt gezien de mogelijke kruisreacties , verder gedifferentieerd op heroine ( diamorfine)

CUT-OFF waarde: 300 NG/ML

COCAINE IN URINE:

Cocaine kan in urine aangetoond worden 2 tot 4 dagen na de laatste inname. Het wordt zeer snel gemetaboliseerd tot benzoylecgonine.
Het is deze metaboliet die in urine wordt opgespoord

Let op: de CUT-OFF waarde ( afbakening NEG/POS),uitgevaardigd door de SAMHSA ( Substance Abuse and Mental Health services Administration, USA) bedraagt 300 NG/ML

CANNABINOIDEN IN URINE:

Cannabinoiden in urine zijn metabolieten afkomstig van gebruik van marijuana,hasj,hennep,...
De tijd gedurende dewelke ze in urine kunnen aangetoond worden, hangt af van de intensiteit van het gebruik. Zo kan men stellen:
- gematigde roker ( 4 x per week): ongeveer 5 dagen aantoonbaar
- zware roker ( dagelijks): ongeveer 10 dagen aantoonbaar
- chronische rokers ( gebruikers sinds lange tijd): de retentietijd kan hier tot 30 dagen bedragen.
Vanwege de lange excretieduur is een dosage nuttig in de follow-up van een patient. Aldus kan men zien of de titer daalt of terug stijgt.

CUT-OFF waarde: 50 NG/ML

AMFETAMINES IN URINE:

Amfetamines kunnen in urine worden aangetoond vanaf 3 uur na een orale dosis en blijven in de meeste gevallen 1 tot 2 dage aantoonbaar. Na een zware orale dosis kunnen ze zelfs gedurende 5-7 dagen worden opgespoord. Amfetamines worden voor 30% onveranderd uitgescheiden.
De excretiesnelheid is pH-afhankelijk ( in zure urine is er snelle uitscheiding, in alkalische urine trage excretie). De behandeling van een overdosis gebeurt met ammoniumchloride om de urine aan te zuren.

De amfetamine screeningtest spoort volgende producten op: amfetamine, metamfetamine ( speed,ice); de designer drugs MDA ( 3,4-methyleendioxy-amfetamine), EVE ( 3,4-methyleendioxy-ethylamfetamine, oftwel MDEA) en MDMA ( 3,4-methyleendioxy-metamfetamine, XTC, ecstacy ).

Ook amfetamine-like producten in hoge doses reageren positief in de screeningtest: ( o.a. efedrine, pseudoefedrine, fentermine, norefedrine, fenfluramine, methoxyfenamine, propranolol, chloroquine, selegiline, fenetylline).

De test reageert negatief voor volgende producten: diethylpropion, methylfenidaat, fendimetrazine, fenetylamine, fenylefrine.

CUT-OFF waarde: 1000 NG/ML is nanogram/milliliter

:keta:
"a world of imagination"'
Avatar gebruiker
inception
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 35
Geregistreerd: ma mei 14, 2012 9:52 am
Woonplaats: Planet Earth

Re: Urinetesten

Berichtdoor Winehouse » za aug 04, 2012 1:02 am

Weet alleen dat GHB na een uur of 6 al niet meer aantoonbaar is.
who whants to help mother with mothers little helpers?
Avatar gebruiker
Winehouse
Bewuste Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 410
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 8:27 pm

Re: Urinetesten

Berichtdoor Petrovic » za aug 04, 2012 1:46 am

Je moet dus urine afstaan maar gebruikte ondertussen wel drugs right? Kun je wat meer vertellen waarom je die urine test moet doen?
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau


Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner