Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Wijs op reis

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Wijs op reis

Berichtdoor Gonzo » do mei 16, 2013 12:56 pm

WIJS OP REIS: DRUGS OVER DE GRENS

Door Sanne van Gaalen
‘Los gezelligitos, donde esta genietos, oooh Costa del Sos...’ Als we de Jeugd van Tegenwoordig mogen geloven, zijn de stranden aan de Spaanse kust zorgeloos en parelwit. Maar hoe zit dat nou precies als je over de grens gepakt wordt terwijl je je neus staat te poederen?

Nederlandse jongeren verruilen het kaplaarzenstampen op de drassige Hollandsche festivalbodem steeds vaker voor feesten in den vreemde. Over de Autobahn naar Melt! in Duitsland, met de bus naar Sziget in Hongarije of een vliegreisje naar het fenomenale Burning Man in de Verenigde Staten. Dat in het buitenland niet dezelfde regels gelden als in het liberale Nederland, dat weten de meeste ravers nog wel. Maar is het waar dat je in Thailand een enkeltje bajes krijgt als je met een magic shake in je hand gepakt wordt tijdens een Fullmoonparty op Koh Paghnan? Wat zijn precies de regels en straffen voor het meenemen en gebruiken van genotsmiddelen over de grens? apexx zocht het voor je uit.

Ik ga naar een festival en ik neem mee..

In Nederland verschilt het drugsbeleid per festival. Soms word je bij een gebruikershoeveelheid al overgedragen aan de politie, soms gebeurt dit pas met dealerhoeveelheden op zak. Ook wordt in de Nederlandse wet onderscheid gemaakt tussen soft- en harddrugs. In de meeste andere landen niet. Sterker nog, veel overheden beschouwen bepaalde geneesmiddelen ook als drugs. Beetje opletten dus als je slaap- en kalmeringsmiddelen (zoals Valium en Seresta), sterke pijnstillers, ADHD-middelen (zoals Ritalin en Concerta) of medicinale cannabis wilt meenemen.

Dure grappen

Renier (24), een echte doorgezomerde festivalganger, zegt: "Ik neem alleen drugs mee binnen de Benelux; daarbuiten zijn ze veel minder tolerant. Als je gepakt wordt, ben je keihard de lul. Met een geel nummerbord word je er sowieso uitgepikt bij grenscontroles, helemaal als de auto vol zit met jongeren."

Aan de binnengrenzen van de EU wordt dagelijks gecontroleerd. Carmen (21) ondervond het aan den lijve. "Op de terugweg van Nature One in Duitsland werden we aangehouden. Eerst kreeg onze bestuurder een zweettest en vervolgens moest hij een urinetest doen. Ze vonden een klein beetje THC in zijn lichaam. Dat betekende een rijontzegging van 24 uur en een boete van 700 euro." De boetes die onze Oosterburen hanteren zijn niet misselijk. Naast het veiligheidsaspect is een nuchtere bestuurder dus ook uit financiële overwegingen een aanrader. En let op: met een urinetest is cannabis tot ruim twee weken terug te zien. Dus ook dat jointje dat je nog in Nederland hebt gerookt is nog traceerbaar. Maar ook als je niets hebt gebruikt kan smokkelwaar je duur komen te staan. Johan (26) vertelt: "Ik werd in Duitsland voor controle van de snelweg gehaald en ben gepakt met 2 gram amfetamine. Vandaag lag de brief op de deurmat: 2100 euro! Het pijnlijke was dat ik de pep een paar maanden ervoor had meegenomen naar een feest en het al lang en breed vergeten was."

Helaas pindakaas

Het internet staat vol met de meest inventieve manieren om drugs mee te krijgen naar een buitenlands festival. Verstopt in pindakaaspotten, kaarsen en tandpastatubes – alles om de drugshonden te misleiden. Pim (23) heeft een wel heel originele methode: "Seal het en smeer het plastic in met leeuwenstront uit Artis. Dan ruiken die honden een groot roofdier en worden ze bang!" Maar hoe luchtdicht en/of stinkend jouw surprise ook is, als je met echte drugshonden te maken krijgt, zullen ze het hoogstwaarschijnlijk alsnog op een blaffen zetten.

Local shit

Oke. Je vermijdt het risico van een drugshond in je kruis aan de grens en koopt ter plekke een grammetje van het een of ander. In Nederland zijn bezit, handel, import, export en productie immers strafbaar, maar het gebruik niet. In de meeste andere landen worden bezit en gebruik echter veel harder aangepakt. Als je in het buitenland wordt gearresteerd met drugs, val je onder de rechtspraak van dat land en kan de Nederlandse overheid vaak weinig voor je doen. Puppyogen helpen dan niet meer.Oranje verdachten

Volgens een rapport van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zaten in 2010 1710 Nederlanders in buitenlandse gevangenissen vanwege drugs - tweederde van alle Nederlandse gevangenen in het buitenland. Op Schiphol worden jaarlijks zo’n 800 mensen, meestal jongeren, gepakt voor drugsbezit. Nederland staat bekend als een land waar veel drugs worden gebruikt en verhandeld, maar ook als grote doorvoerhaven voor narcotica. Als Nederlandse toerist ben je daarom bij voorbaat al verdacht. Jouw paspoort doet in het hoofd van de gemiddelde douanier waarschijnlijk drugsbelletjes rinkelen.

Doodstraf?

In theorie zijn in Europa gevangenisstraffen tot vijf jaar mogelijk voor het bezit van drugs. De praktijk is meestal soepeler, afhankelijk van het land en het soort middel. Bij een hoeveelheid voor eigen gebruik wordt het afgenomen en kom je er meestal vanaf met een flinke boete en/of nachtje cel. Maar als je ervan verdacht wordt drugs te willen doorverkopen riskeer je gevangenisstraf. Hiervoor is niet veel nodig: met tien pillen of tien gram wiet op zak kun je al als dealer worden gezien. Voor betrouwbare informatie over drugs in de Europese Unie, check de website van het European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA).

Buiten Europa gelden vaak andere regels. Thailand bijvoorbeeld heeft de strengste drugswet ter wereld. Softdrugs in bezit hebben kan al een behoorlijke straf opleveren, maar voor het smokkelen van drugs kun je zelfs de doodstraf krijgen. En hoe corrupt de zwaar onderbetaalde politie ook mag zijn, de overheid is dat niet.

De douane controleert streng bij vluchten uit landen waaruit veel dope wordt gesmokkeld, zoals de Nederlandse Antillen en Suriname. Ben je zelf zo verstandig je stuff thuis te laten, pas dan bij dit soort vluchten alsnog dat anderen jouw hutkoffer niet gebruiken als smokkelunit.

Dus... voor de thrill-seekers onder ons: bezint eer ge begint! En anders toch maar een lekker modderig Hollandsch festivalletje pakken. Bij nader inzien zo gek nog niet.

Bron: Apexx.nl
I want you to understand that this man at the wheel is my attorney. He's not just some dingbat I found on the strip, man. He's a foreigner. I think he's probably Dutch. But that doesn't matter, though, does it? Are you prejudiced?Avatar gebruiker
Gonzo
Adult Film Aficionado
Wijs Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 1681
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:08 pm
Woonplaats: Bij jou om de hoek...

Re: Wijs op reis

Berichtdoor YYY » do mei 16, 2013 1:56 pm

Zeker een goed artikel. Ik heb wel eens xtc meegenomen naar Duitsland (Qbase anyone?), maar dat voelt toch niet helemaal lekker. Duitsland is een vrij groot land en heeft veel budget voor het bestrijden van drugs gebruik. Zo ken ik iemand die naar een Duits festival ging en bij de ingang een zweettest moest afleggen. Die was positief, dus moest hij samen met zijn maten een speciaal busje in. Daar moesten ze alle kleding uittrekken en werden ze even goed onderzocht. In alle hoeken en gaten...

In België is het, naar mijn idee, een stuk minder moeilijk allemaal. Ik ben enkele keren naar DOUR geweest en heb absoluut nog nooit zo veel drugs bij elkaar gezien. Er reden constant ambulances om mensen af te voeren en de crew stond te snuiven, dat vergeet ik nooit meer. Een groep Hollanders die ik daar heb leren kennen hadden een extreme hoeveelheid drugs bij, het leek wel een apotheek (en denk dan in honderdtallen qua hoeveelheid). Maar niemand die daar moeilijk over deed.

In China heb je ook kans op de doodstraf als je drugs smokkelt. Zo is er ook een westerling ooit veroordeeld. Maar ik heb verhalen gehoord dat, in sommige steden, de politie niet helemaal op de hoogte is van alle drugs. Zo heb ik mensen gesproken die gewoon wiet op straat rookte, niemand wist immers wat het was.
Avatar gebruiker
YYY
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 162
Geregistreerd: za nov 24, 2012 7:47 pm

Re: Wijs op reis

Berichtdoor Multitude » do mei 16, 2013 2:05 pm

YYY schreef:Ik ben enkele keren naar DOUR geweest en heb absoluut nog nooit zo veel drugs bij elkaar gezien. Er reden constant ambulances om mensen af te voeren en de crew stond te snuiven, dat vergeet ik nooit meer. Een groep Hollanders die ik daar heb leren kennen hadden een extreme hoeveelheid drugs bij, het leek wel een apotheek (en denk dan in honderdtallen qua hoeveelheid). Maar niemand die daar moeilijk over deed.

Hehe, afgelopen jaar stond er voor de ogen van de security iemand met een open hand VOL mdma aan iedereen likjes uit te delen :woeh:

Verder zou ik het buiten Nederland en België ook niet proberen. Hoewel, als ik nog ooit naar Boom of Ozora ga dan zou dat niet zijn om nuchter te blijven. Maar dan zou ik het eerder nog daar regelen dan zelf meesmokkelen.
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1874
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: Wijs op reis

Berichtdoor Eko » do mei 16, 2013 2:10 pm

Ik heb naar Eurofurence, in Duitsland vorig jaar 6-APB meegenomen (1 pil, in zo'n oranje zakje), en het jaar daarvoor mxe en een klein beetje speed, geen last gehad, maar dan ook wel geen controle tegengekomen.
- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3975
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

Re: Wijs op reis

Berichtdoor Poseidon » do mei 16, 2013 3:36 pm

Dit heeft ie letterlijk uit een topic hier op DF gekopieerd:

'Pim (23) heeft een wel heel originele methode: "Seal het en smeer het plastic in met leeuwenstront uit Artis. Dan ruiken die honden een groot roofdier en worden ze bang!" Maar hoe luchtdicht en/of stinkend jouw surprise ook is, als je met echte drugshonden te maken krijgt, zullen ze het hoogstwaarschijnlijk alsnog op een blaffen zetten.'

Ja, blaffen van angst. Met geen stok krijgen ze de dogs nog zover om de locatie van de stasj aan te wijzen. Smeris denkt dan dat de hond gewoon bang voor de persoon in kwestie is. Heb je natuurlijk weinig aan als ze je in de trein gaan fouileren.

Mits goed verstopt, zullen ze het in een auto niet vinden. Er is maar een hondenras dat niet bang is voor de lucht van grote roofdieren waar het omhulsel mee insmeerd wordt. Die hond staat nergens aan de grens in Europa. :-P

Wel irritant dat ze nu bijen aan het leren om bepaalde beweging te maken als ze dope ruiken. Die hebben schijt aan wolven, beren en tijgers :mad:


Zorg verder dat je er netjes uitziet. Scheren, haren wassen en mooi kammen. Oorbellen en piercings uit. Geen zichtbare tatoo's. Geen maffe sieraden met wietbleden, schedels etc. dragen.
Ik ga altijd in een net pak op reis. Heb altijd boeken over kunst naast me liggen, Opengeslagen bij indrukwekkende schilderijen. Meestal beginnen ze meteen over wat ze daar zien en als je douane/grenspolitie dan iets leuks er over verteld is het meteen 'Prettige reis meneer!'

Wees sowieso beleefd, Niet eten tijdens het praten. Ook geen kauwgum. Zonnebrillen af! Ze willen oogcontact. Zorg dat je uitgerust en sober bent.

Ga je met de auto op reis, kies dan geen barrel. Poets hem vooraf van binnen en buiten. Zorg dat de bagage overzichtelijk geplaatst is.
Heb dudes gekend die verbaast waren dat hun hele, in Goatrance motieven beschilderde bus gestript werd. :#:

Oh ja, in Oost Europa kan een pak smeergeld wonderen verrichten :)
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Wijs op reis

Berichtdoor YYY » do mei 16, 2013 4:13 pm

Poseidon schreef:Oh ja, in Oost Europa kan een pak smeergeld wonderen verrichten :)


Azië ook ;)
Avatar gebruiker
YYY
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 162
Geregistreerd: za nov 24, 2012 7:47 pm

Re: Wijs op reis

Berichtdoor psychotrance » do mei 16, 2013 5:34 pm

mooi stukje tekst :)
Avatar gebruiker
psychotrance
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 693
Geregistreerd: zo feb 24, 2013 4:55 pm

Re: Wijs op reis

Berichtdoor Hi-Hat » do mei 16, 2013 7:39 pm

Ik moet overduidelijk toch een keer naar Dour. Wat een feest, zo dichtbij huis. Verder wel een aardig artikel, al wordt er niet echt ingegaan op de details. Er wordt geen antwoord gegeven op de vraag of je nou de doodstraf kan krijgen van een paddoshake op de full moon party, en er staan verder ook weinig details over de hoogte van de straffen in het buitenland. Misschien zeur ik iets, maar het begin van het artikel schept wel die verwachting.

Zelf ben ik gelukkig nooit zo stom geweest iets mee naar het buitenland te nemen. Wel had ik behoorlijk de lul kunnen zijn met drugs kopen in het buitenland. Gelukkig waren het altijd mensen die ik vertrouwde, maar het zou je toch maar overkomen dat je in de Balkan wordt betrapt tijdens je deal...
Laatst bijgewerkt door Hi-Hat op za mei 18, 2013 1:05 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Come meditate on bass weight.
Avatar gebruiker
Hi-Hat
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 697
Geregistreerd: ma feb 28, 2011 10:36 pm

Re: Wijs op reis

Berichtdoor Paradise » do mei 16, 2013 11:01 pm

Ik ben er toch eens uitgepakt op dour, in de rij om binnen te gaan, er zat nog een half opgerookte joint in mijn broekzak :/
Bagage doorzocht, 4 pillen ofzo moeten afgeven. Nuja eens je binnen bent heb je op 2 min al je shit in tienvoud.
Ze gooien ermee bij wijze van spreken.

In Zwitserland hebben ze wel eens mijn bagage doorzocht toen ik superscheel was van Valium.
Ik vond het toen een goed idee om de weg te vragen aan de politie na 20u te liggen wausen op een trein.
Had enkel benzo's en codeïne bij maar daar hadden ze overgekeken.

Op vliegvelden nog geen last gehad ondanks mijn scheepslading benzo's en pijnstillers die ik dan bij heb.
Laat wel alles netjes in de doosjes met bijsluiters enz ... geen rare dingen zoals potjes met capsules etc ... en zeker geen zakjes met poeders :D
Dat ik heel die doosjes moet meedoen, zit ik wel met een stuk of 100 benzo's in mijn handbagage.
Maar naar het schijnt doen ze daar minder moeilijk over dan een zak vol strips.

Thailand had ik enkel Codeïne mee, geen problemen gehad.
Ze waren daar vooral blij aan de douane dat we zoveel brol hadden gekocht.

Echt illegale drugs laat ik thuis.
Vroeger wel nog cannabis meegenomen naar de UK en Frankrijk, maar dat was nog met mama en papa, zusjes enzo ...
Nu zou ik het niet meer doen.
Avatar gebruiker
Paradise
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 442
Geregistreerd: wo jul 13, 2011 3:45 am

Re: Wijs op reis

Berichtdoor The Dude » vr mei 17, 2013 11:47 am

Uit Marokko eens een zak vol farmaceutisch leuks meegenomen, geen problemen mee gehad op Schiphol. Maar ''echt'' illegale drugs koop ik idd ook altijd terplekke. Als ik naar berlijn ga of een festival in buitenland is daar toch altijd drugs in overvloed voor een prima prijs. Ik ga ook bijna altijd met de trein, daar heb k maar enkele keren controle gezien.
''Well, you know. That's like your opinion, man.''
Avatar gebruiker
The Dude
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 535
Geregistreerd: do feb 24, 2011 11:12 am
Woonplaats: Amsterdam

Re: Wijs op reis

Berichtdoor Ivo » vr mei 17, 2013 11:54 am

Poseidon schreef:Dit heeft ie letterlijk uit een topic hier op DF gekopieerd:

'Pim (23) heeft een wel heel originele methode: "Seal het en smeer het plastic in met leeuwenstront uit Artis. Dan ruiken die honden een groot roofdier en worden ze bang!" Maar hoe luchtdicht en/of stinkend jouw surprise ook is, als je met echte drugshonden te maken krijgt, zullen ze het hoogstwaarschijnlijk alsnog op een blaffen zetten.'


:hulde:
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Wijs op reis

Berichtdoor ParadijsVogel » vr mei 17, 2013 2:24 pm

Ik zie de krantenkoppen al voor me: "Festivalseizoen begonnen, prijs van leeuwenkak rijst de pan uit!"
Tinychat huisdier

Ivo schreef:Hahahahaha, dat vraagt echt om misbruik.
Avatar gebruiker
ParadijsVogel
Corrupt
Donateur
Offline
 
Posts: 1987
Geregistreerd: ma dec 10, 2012 1:26 am

Re: Wijs op reis

Berichtdoor Gonzo » vr mei 17, 2013 2:30 pm

Ivo schreef:
Poseidon schreef:Dit heeft ie letterlijk uit een topic hier op DF gekopieerd:

'Pim (23) heeft een wel heel originele methode: "Seal het en smeer het plastic in met leeuwenstront uit Artis. Dan ruiken die honden een groot roofdier en worden ze bang!" Maar hoe luchtdicht en/of stinkend jouw surprise ook is, als je met echte drugshonden te maken krijgt, zullen ze het hoogstwaarschijnlijk alsnog op een blaffen zetten.'


:hulde:Het kwam me al zo bekend voor dat stukje tekst.... :lol:
I want you to understand that this man at the wheel is my attorney. He's not just some dingbat I found on the strip, man. He's a foreigner. I think he's probably Dutch. But that doesn't matter, though, does it? Are you prejudiced?Avatar gebruiker
Gonzo
Adult Film Aficionado
Wijs Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 1681
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:08 pm
Woonplaats: Bij jou om de hoek...

Re: Wijs op reis

Berichtdoor Partypipo » za mei 18, 2013 12:15 pm

Dat heb ik inderdaad al meerdere keren gelezen in topics waar het over drugshonden ging bij festivals ofzo. Maar het klinkt mij als een fabeltje...
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4138
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Wijs op reis

Berichtdoor Hi-Hat » za mei 18, 2013 1:09 pm

The Dude schreef:Uit Marokko eens een zak vol farmaceutisch leuks meegenomen, geen problemen mee gehad op Schiphol. Maar ''echt'' illegale drugs koop ik idd ook altijd terplekke. Als ik naar berlijn ga of een festival in buitenland is daar toch altijd drugs in overvloed voor een prima prijs. Ik ga ook bijna altijd met de trein, daar heb k maar enkele keren controle gezien.Interessant, ook de post van Paradise. Ik dacht dat Schiphol toch vrij moeilijk deed over medicijnen zonder recept meenemen van of naar het buitenland.
Come meditate on bass weight.
Avatar gebruiker
Hi-Hat
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 697
Geregistreerd: ma feb 28, 2011 10:36 pm

Re: Wijs op reis

Berichtdoor Matteo55 » ma jun 24, 2013 3:07 pm

Volgens mij loop je altijd risico. Ik weet niet of het nu nog wel eens gebeurt maar ergens begin jaren 80, (ik ben nu tegen de zestig) heb ik me bij de duitse grens een keer piemelnaakt uit moeten kleden, ik moest me zelfs even bukken. Ik had gelukkig niks bij maar toen ik dat aan wat vrienden van me vertelden kreeg ik wel van drie of vier man als antwoord "o dat is mij ook wel eens gebeurd".
Matteo55
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: ma jun 24, 2013 3:01 pm

Re: Wijs op reis

Berichtdoor Eko » ma jun 24, 2013 3:11 pm

jaren '80, dat was voor de open grenzen van nu
- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3975
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

Re: Wijs op reis

Berichtdoor The Dude » ma jun 24, 2013 5:22 pm

Matteo55 schreef:Volgens mij loop je altijd risico. Ik weet niet of het nu nog wel eens gebeurt maar ergens begin jaren 80, (ik ben nu tegen de zestig) heb ik me bij de duitse grens een keer piemelnaakt uit moeten kleden, ik moest me zelfs even bukken. Ik had gelukkig niks bij maar toen ik dat aan wat vrienden van me vertelden kreeg ik wel van drie of vier man als antwoord "o dat is mij ook wel eens gebeurd".


Wow ouwe, hoezo invasion of privacy
''Well, you know. That's like your opinion, man.''
Avatar gebruiker
The Dude
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 535
Geregistreerd: do feb 24, 2011 11:12 am
Woonplaats: Amsterdam

Re: Wijs op reis

Berichtdoor Miss E » ma jun 24, 2013 6:39 pm

Leuk artikel.
Echt bizar hoe het beleid in andere landen soms is, de doodstraf voor het smokkelen van drugs?! :shock:
Avatar gebruiker
Miss E
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1683
Geregistreerd: ma mei 27, 2013 2:44 pm

Re: Wijs op reis

Berichtdoor Gonzo » ma jun 24, 2013 7:01 pm

Miss E schreef: De doodstraf voor het smokkelen van drugs?! :shock:


In bijvoorbeeld Singapore wil je echt niet gepakt worden met een grammetje(van wat voor drugs dan ook):

wikipedia schreef:Voor een klein land telt Singapore een relatief groot aantal executies, mogelijk zelfs het hoogste aantal executies per miljoen inwoners. Dit komt doordat de doodstraf verplicht is bij drugsmokkel en de Singaporese wet er al bij relatief kleine hoeveelheden drugs van uitgaat dat er smokkel in het spel is. Zo staat de doodstraf op het bezit van minstens 15 gram heroïne. In 1994 werd de Nederlandse zakenman Johannes van Damme voor het bezit van een veel grotere hoeveelheid geëxecuteerd.


En:

wikipedia schreef:In de meeste westerse landen is de doodstraf niet meer in gebruik, met als belangrijkste uitzondering de meeste staten van de Verenigde Staten. In de meeste Aziatische en Afrikaanse landen bestaat de doodstraf wel, al wordt hij met name in westelijk Afrika (uitgezonderd Guinee) niet meer toegepast.In de meeste Latijns-Amerikaanse landen bestaat de doodstraf officieel alleen nog in uitzonderlijke omstandigheden, en wordt hij in de praktijk niet meer toegepast.

BlauwGeen doodstraf
GroenGeen doodstraf in vredestijd
Oranje Doodstraf wordt niet uitgevoerd
Rood Doodstraf wordt uitgevoerd

Bron: Wikipeda
I want you to understand that this man at the wheel is my attorney. He's not just some dingbat I found on the strip, man. He's a foreigner. I think he's probably Dutch. But that doesn't matter, though, does it? Are you prejudiced?Avatar gebruiker
Gonzo
Adult Film Aficionado
Wijs Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 1681
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:08 pm
Woonplaats: Bij jou om de hoek...

Re: Wijs op reis

Berichtdoor ParadijsVogel » ma jun 24, 2013 8:01 pm

Blijkt maar weer hoe "beschaafd" Amerika eigenlijk is. Achterlijk tyfusvolk daar. Ik hoop nog steeds dat Noord-Korea eens een mooie nuke er op af stuurt.

Hello NSA!
Tinychat huisdier

Ivo schreef:Hahahahaha, dat vraagt echt om misbruik.
Avatar gebruiker
ParadijsVogel
Corrupt
Donateur
Offline
 
Posts: 1987
Geregistreerd: ma dec 10, 2012 1:26 am

Re: Wijs op reis

Berichtdoor FranX » di jun 25, 2013 7:27 am

ParadijsVogel schreef:Blijkt maar weer hoe "beschaafd" Amerika eigenlijk is. Achterlijk tyfusvolk daar. Ik hoop nog steeds dat Noord-Korea eens een mooie nuke er op af stuurt.

Hello NSA!


I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner