Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

angstwerende medicatie

Voor (bijna) alle drugs die je bij de apotheek kunt kopen. Van benzo's tot ritalin. Topics over opiaten zoals codeïne horen in het opiatenforum.

angstwerende medicatie

Berichtdoor trulov » ma okt 31, 2011 12:48 am

Je hebt natuurlijk benzodiazepines die zeer effectief zijn ,op korte termijn dan (alprazolam,lorazepam,clonazpam,enz.),maar ook gewenning/tolerantie veroorzaken en verslavend zijn. Ze mogen eigenlijk niet langer dan enkele weken gebruikt worden


Er is ook andere angstwerende medicatie (anxiolytica):

buspirone (azaspirone): niet verslavend, doses tot 30 mg / dag zijn effectief

SSRI/SNRI: paroxetine,escitalopram,..../venlafaxine,duloxetine): anti-depressiva die ook helpen tegen angststoornissen (GAS,PTSD,...),effecten treden pas op na 2 weken gebruik,in afwachting en om de bijwerkingen te verminderen kan tijdelijk een benzo worden voorgeschreven

anti-psychotica: olanzapine(zyprexa),amisulpride (solian),clotiapine (etumine): laag gedoseerd kunnen ze ook helpen om angstgerelateerde klachten te verminderen

propranolol: is een beta-blokker,gebruikt bij hartritmestoornissen,maar ook een angstwerend effect, de dosis mag wel niet te hoog zijn (40 mg / d)

hydroxyzine (atarax): anti-histaminicum

depakine (valproinezuur): ook een GABA-nerge werking.

Baclofen(lioresal): een GABA-analoog

gabapentine: een anti-epelepsiemiddel,met ook anxiolytische werking. Merknaam is neurontinDus een SSRI bv. Seroxat (paroxetine) icm een lage dosering zyprexa(olanzapine) 5 mg en een anti-epilepticum ( gabapentine,valproinezuur) en eventueel nog een azaspirone (buspirone) of trazodone ( anti depressivum) kunnen mensen met een angststoornis goed helpen en deze middelen zijn beter dan gewoon hoge doses benzodiazepines.
trulov
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 188
Geregistreerd: vr okt 21, 2011 10:08 am

Re: angstwerende medicatie

Berichtdoor Pilletje » ma okt 31, 2011 5:49 pm

SSRI's zijn idd zeer effectief voor angstdemping. Ik heb een tijdje Citalopram genomen en ik moet zeggen dat die wel erg goed hielpen tegen m'n angstklachten, ik nam toen ook wel nog de zwakke benzo prazepam (15mg p.d.) maar de SSRI maakte duidelijk een verschil. Nadeel was wel dat ik er wat vlak en onverschillig van werd. Ik moest ook erg veel geeuwen en voelde me écht doodmoe. Van enkel benzo's heb ik die onverschilligheid/vlakheid véél minder.. Ik word ook minder moe van enkel benzo's.

Mja ik promote hier zeker geen benzos hoor, (fysiek!) verslavende shit die slechts tijdelijke verlichting geeft en niets van de kern van het probleem aanpakt.. Dat is het ook niet natuurlijk.
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: angstwerende medicatie

Berichtdoor trulov » ma okt 31, 2011 7:09 pm

Neem zelf ook een SSRI,die geregistreerd is voor angststoornissen , paroxetine, die hevige slaperigheid gedurende de hele dag heb ik ook gevoeld, maar is verdwenen na een twee-tal weken.

Ik neem ook nog een benzo naast mn paroxetine,alprazolam. Het is waar dat benzo's angstwerender zijn,zeker op korte termijn en ook dat ze verslavend zijn,zeker alprazolam.
Maar iemand die alprazolam neemt gewoon in plaats ervan op paroxetine zetten is ook geen goed idee, want de paroxetine neemt de ontwenning dan helemaal niet weg. Dus dan bouw je beter af naar een lagere dosis ,en heel langzaam. En kan je eventueel nog een ander angstwerend middel laten opstarten.
trulov
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 188
Geregistreerd: vr okt 21, 2011 10:08 am

Re: angstwerende medicatie

Berichtdoor Pilletje » ma okt 31, 2011 7:49 pm

Ja ik heb die citalopram anderhalve maand of iets langer genomen, en dat moe / vlak / lusteloos gevoel bleef toch sterk aanwezig. Ben er van af gehaald omdat ik nu tramadol krijg voor de pijn, en tramadol heeft een SRI (niet SSRI) werking. Dus dat is naast m'n pijnstiller ook ineens m'n AD..
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Farmaceutische Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner