Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Antidepressiva

Voor (bijna) alle drugs die je bij de apotheek kunt kopen. Van benzo's tot ritalin. Topics over opiaten zoals codeïne horen in het opiatenforum.

Antidepressiva

Berichtdoor Meralena » ma jan 19, 2015 11:10 pm

Ik heb een vraagje. Vanaf juni 2014 begon ik Sipralexa te gebruiken (10mg/dag) en vanaf 20 oktober 2014 ofzoiets begon ik samen met de Sipralexa Wellbutrin (300mg/dag) te gebruiken. Mijn huisarts stuurde me eerste naar een psycholoog, en toen psycholoog zei me "Sorry, ik kan je niet helpen, je moet naar psychiater gaan, maar je kan verder bij komen, hoor", door de samenwerking van mijn huisarts en psycholoog (blijkbaar ze kennen elkaar keigoed) werd ik door hun naar de psychiater (die ze ook kennen) verwezen. En psychiater heeft me Wellbutrin voorgeschreven. Momenteel heb ik nu examens aan een hogeschool, ben 26 jaar (woon in België bijna 10 jaar) en ik heb, volgens mij, door antidepressiva, last van... Ik geraak heel moeilijk in slaap, maar als ik slaap, dan kan ik niet uit mijn bed geraken, ik sta meestal op om 14-15u :S, ik zweet enorm, ik heb vaak hoofdpijn en ik kan me niet concentreren... Ik vraag dus, kan het door antidepressiva zijn en zijn er mensen die het ook gebruikt hebben/gebruiken hebben jullie ook zulke symtomen of neen? Alvast bedankt. Grotjes, Alena.
Avatar gebruiker
Meralena
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: ma jan 19, 2015 10:46 pm

Re: Antidepressiva

Berichtdoor Prototype » ma jan 19, 2015 11:21 pm

Eventjes verplaatst naar farmaceutische drugs.

Dit lijken me vragen die je beter aan je huisarts of psychiater kunt stellen, wij kunnen hier alleen maar gokken of je symptomen echt van je medicatie komen.
I'll make my own drugsforum! With blackjack and hookers!
In fact, forget the forum!
BEK HOUWE, NEUS VOLSTOUWE.

Frog schreef:Predatorprotomotherucking t rex
Avatar gebruiker
Prototype
Harder dan de rest
Donateur
Offline
 
Posts: 7474
Geregistreerd: do aug 01, 2013 11:57 pm
Woonplaats: The Void

Re: Antidepressiva

Berichtdoor FranX » di jan 20, 2015 8:54 am

Allereerst dit: Ik ben geen arts en hetgeen ik hieronder zal schrijven is mijn visie waar men geen rechten aan kan ontlenen.

Sipralexa is een zogenaamde SSRI of anders gezegd een selectieve serotonineheropnameremmer.
Wellbutrin is een selectieve remmer van de heropname van catecholaminen (noradrenaline en dopamine)

Feitelijk zal Sipralexa net als bij XTC ervoor zorgen dat er meer serotonine in je lichaam beschikbaar zal zijn. Een van de vele bijwerkingen is slaperigheid.

Wellbutrin doe hetzelfde maar dan met noradrenaline en dopamine en is in die zin vergelijkbaar met de effecten van speed (Amfetamine.)
Van de Wellbutrin is het dus te verwachten dat er onder andere slaapproblemen optreden.

Ik ken niet je ziektebeeld of de ernst daarvan maar gelet het feit dat je ondanks je depressie nog maatschappelijk actief bent (examens e.d.) zit je nog niet helemaal 'rock bottom' en komt de voorgeschreven medicatie mij nogal heftig over. Zeker als je beide gebruikt of gebruikt hebt.

Als ik je van advies zou mogen dienen dan zou ik je het volgende willen adviseren:

Ga naar een arts, leg je problemen voor en bespreek onderstaande:

Wellbutrin zou je kunnen vervangen voor het oudere middel Notrilen.
Google maar eens en je zult zien dat gebruikers daar positiever over zijn.

Maar misschien is het nog beter om eens naar de oudere antiderpessieva te kijken zoals het tricyclische middel Lithium.

Er zijn ook alternatieven zoals het supplement Magnesium.
Misschien is dat iets voor je?
Lees o.a. hier eens: http://www.newtreatments.org/depressie

Het is in ieder geval duidelijk dat, zoals blijkt uit jouw verhaal, je huidige medicatie je meer in de weg staat dan goed doet.
Sterkte!
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Antidepressiva

Berichtdoor Maus » di jan 20, 2015 9:53 am

Meralena schreef:Ik heb een vraagje. Vanaf juni 2014 begon ik Sipralexa te gebruiken (10mg/dag) en vanaf 20 oktober 2014 ofzoiets begon ik samen met de Sipralexa Wellbutrin (300mg/dag) te gebruiken. Mijn huisarts stuurde me eerste naar een psycholoog, en toen psycholoog zei me "Sorry, ik kan je niet helpen, je moet naar psychiater gaan, maar je kan verder bij komen, hoor", door de samenwerking van mijn huisarts en psycholoog (blijkbaar ze kennen elkaar keigoed) werd ik door hun naar de psychiater (die ze ook kennen) verwezen. En psychiater heeft me Wellbutrin voorgeschreven. Momenteel heb ik nu examens aan een hogeschool, ben 26 jaar (woon in België bijna 10 jaar) en ik heb, volgens mij, door antidepressiva, last van... Ik geraak heel moeilijk in slaap, maar als ik slaap, dan kan ik niet uit mijn bed geraken, ik sta meestal op om 14-15u :S, ik zweet enorm, ik heb vaak hoofdpijn en ik kan me niet concentreren... Ik vraag dus, kan het door antidepressiva zijn en zijn er mensen die het ook gebruikt hebben/gebruiken hebben jullie ook zulke symtomen of neen? Alvast bedankt. Grotjes, Alena.

Ik denk dat de kans groot is dat deze klachten door de ad veroorzaakt worden. Heb de de bijsluiter wel eens gelezen? Daar staat ook een overzicht in van mogelijke bijwerkingen.

Overweeg eens om in overleg met je psychiater een andere anti-depressivum te vinden die bij jou mogelijk minder bijwerkingen geeft.

Succes en sterkte!
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10213
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Antidepressiva

Berichtdoor Fret » di jan 20, 2015 10:36 am

Sipralexa is niet echt een versuffende AD, verre van zelfs. Maar de symptomen die je opnoemt doen me wel denken aan (winter)depressie. Het omdraaien van je dag/nachtritme, piekeren, slechte concentratie, hoofdpijn heb ik zelf ook altijd in de winter.
Het is misschien even handig om dit te overleggen met je arts, maar vitamine D supplementen slikken kan nooit kwaad rond deze tijd van het jaar en kan misschien goed helpen tegen de symptomen die je opnoemt. En anders misschien melatonine voor het slapengaan.
"Ik ben hier emotioneel te onzeker voor Ernie." -Bert, 2015

Avatar gebruiker
Fret
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 786
Geregistreerd: wo jun 26, 2013 9:04 pm
Woonplaats: Bij mijn moeder thuis in de kelder

Re: Antidepressiva

Berichtdoor FranX » di jan 20, 2015 1:33 pm

Fret schreef:Sipralexa is niet echt een versuffende AD, verre van zelfs.


Volgens de officiele bijsluiter, die een waslijst aan horror bijwerkingen bevat, staat onder kopje Vaak (komen voor bij minder dan 1 op 10 gebruikers )" het volgende:

angst, rusteloosheid, abnormale dromen, moeilijk in slaap geraken, zich slaperig voelen,

De bijwerkingen zijn dus paradoxaal.

Fret schreef:Maar de symptomen die je opnoemt doen me wel denken aan (winter)depressie. Het omdraaien van je dag/nachtritme, piekeren, slechte concentratie, hoofdpijn heb ik zelf ook altijd in de winter.
Het is misschien even handig om dit te overleggen met je arts, maar vitamine D supplementen slikken kan nooit kwaad rond deze tijd van het jaar en kan misschien goed helpen tegen de symptomen die je opnoemt. En anders misschien melatonine voor het slapengaan.


Goede insteek en het onderzoeken waard.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Antidepressiva

Berichtdoor Coldstream » wo feb 04, 2015 2:38 am

Het lijkt mij dat je de symptomen van een depressie ervaart, vooral de slaapproblemen.
Zweten en dergelijke is vrij "normaal" bij de meeste antidepresiva maar het kan prima zijn dat je huidige medicatie niet helemaal goed aanslaat of dat ondanks de medicatie de depressie toch doorzet.
Wat je het beste kan doen is dit sowieso bespreken met je arts en evt. kijken voor andere medicatie.
Ernstige slaapproblemen duiden vaak op een depressie, vooral het moeilijk wakker worden en de dag doorkomen en savonds/snachts niet kunnen slapen.
Wel raad ik je aan hoe lastig het ook is om proberen een vast ritme aan te houden, dus gewoon een wekker zetten en eruit gaan ondanks dat je maar een paar uur hebt kunnen slapen.
Ook moet je niet vergeten dat enkel antidepresiva maar een deel is van het geheel, verdere behandeling dmv therapieen is erg raadzaam, en hiervoor heb je niet veel aan je huisarts.

Sterkte!
Coldstream
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 94
Geregistreerd: di aug 16, 2011 4:15 pm
Woonplaats: Op de hoek..


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Farmaceutische Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner