Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Baclofen

Voor (bijna) alle drugs die je bij de apotheek kunt kopen. Van benzo's tot ritalin. Topics over opiaten zoals codeïne horen in het opiatenforum.

Baclofen

Berichtdoor trulov » vr okt 28, 2011 10:09 pm

Baclofen is een spierverslapper,gebruikt bij spasmen. Het is een GABA-agonist. Er wordt al jaren onderzoek naar verricht en helpt tegen alcohol-ontwenning en het zou ook bij andere verslavingen (cocaine,benzo's) enz. goede resultaten opleveren. Baclofen is chemisch verwant aan gamma-hydroxybutyraat (GHB).In een (kleinschalig) onderzoek is de effectiviteit van baclofen bij angst- en paniekstoornissen aangetoond.Baclofen kwam in 2004 in het nieuws, omdat een Franse cardioloog,dr. Ameisen,die een zware alcoholverslaving had,beweerde zichzelf genezen te hebben door zelf hoge dosissen baclofen te gebruiken.

Baclofen is wel nog niet officieel goedgekeurd voor het gebruik bij verslavingsproblematiek, ook al hebben experimenten aangetoond dat het de zucht naar cocaine en alcohol doet afnemen,bij doses vanaf ca. 100 mg/dag.Het wordt dan ook niet zo snel "off label" voorgeschreven, omdat er nog geen duidelijkheid is over de veiligheid ervan.

Verslaving blijft een complexe aandoening, en vooral als de verslaving eigenlijk een symptoom is van een onderliggende psychiatrische aandoening, is het maar de vraag of Baclofen in alle gevallen het juiste middel is.Echter, tot voor kort was het een vrij normale gang van zaken een persoon met de dubbele diagnose psychiatrische aandoening en verslaving eerst naar de verslavingszorg te verwijzen. De verslavingsproblematiek kon vervolgens niet worden opgelost omdat de achterliggende psychiatrische aandoening niet werd behandeld. Gelukkig weet men ondertussen dat verslavingsproblematiek alleen kan worden opgelost als de onderliggende psychiatrische problematiek tegelijkertijd wordt behandeld.[50] De verslaving verergert de psychiatrische problematiek en andersom. Het is daarom belangrijk dat behalve medicatie voor andere psychiatrische aandoeningen nu wordt onderkend dat er medicijnen als baclofen bestaan die specifiek werken op de psychiatrische aandoening verslaving.

Omdat er nog geen grootschalige en langdurige klinische dubbelblinde onderzoeken zijn gedaan naar het effect van Baclofen op alcoholisme, verslavingen en autistische stoornissen, is hierover nog onvoldoende bekend en blijft het gebruik van deze stof voorlopig op eigen risico van de voorschrijvende arts en de patiënt. De omvang van die onderzoeken blijven beperkt, aangezien dit patentloze middel financieel gezien niet meer interessant is voor de farmaceutische industrie

Baclofen heeft mogelijk naast spierverslappende eigenschappen ook op psychisch niveau een "verslappende" werking. Lopend onderzoek moet uitwijzen of Baclofen om die reden ook een geschikt middel zou kunnen zijn om de symptomen van autisme te verlichten. De eerste resultaten zijn bemoedigend.

Recent onderzoek naar autisme en verslaving wijst uit dat het aantal verslaafden onder autisten ruim acht keer hoger ligt dan je vanuit de algemene bevolking zou verwachten. In een andere studie bleek dat bij 70 volwassenen met autisme het profiel van de persoonlijkheid minder afweek van het profiel van de algemene populatie als er sprake was (geweest) van een verslaving, vergeleken bij mensen uit die groep die nooit verslaafd waren geweest. Datzelfde fenomeen zag men bij de cijfers die mensen met autisme gaven over hun sociaal functioneren; er werden minder sociale problemen gerapporteerd als er sprake was (geweest) van een verslaving. Met het onderzoek naar Baclofen bij autisme en het onderzoek naar Baclofen bij verslaving hoopt men aan te tonen dat men op dit gebied twee vliegen in een klap kan slaan.

Bron: wikipediaWat vinden jullie van deze stof, heb je het al gebruikt? Vind je het overschat of onderschat. Ken jij artsen die het ter vervanging van benzodiazepines voorschrijven of om verslaving,autisme te behandelen. Ik iig niet en vind dat jammer, want het lijkt me een heel erg interessante stof met veel potentiele indicaties, maar omdat het patentloos is, wordt er weinig geld uitgegeven aan onderzoek en zolang het enkel voor spasmen geregistreerd staat, zullen artsen op eigen verantwoordelijkheid dit middel moeten voorschrijven en dat doen ze dan minder snel, wat ik ergens wel begrijp.
trulov
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 188
Geregistreerd: vr okt 21, 2011 10:08 am

Re: Baclofen

Berichtdoor Sublimo » zo nov 13, 2011 1:47 am

Er zijn dan ook genoeg gegronde redenen waarom men hier voorzichtig mee is.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Baclofen

Berichtdoor Petrovic » vr aug 03, 2012 11:18 pm

Mensen ervaring met dit middel?
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6935
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Baclofen

Berichtdoor herejezus » za aug 04, 2012 4:42 pm

ik heb meer interesse in de arbaclofen :roll:
Verslaving is niet voor iedereen weggelegd. Voor mij wel. Dus ik vermijd alles wat met drugs te maken heeft. Logisch.
herejezus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2053
Geregistreerd: za maart 12, 2011 9:13 pm

Re: Baclofen

Berichtdoor -YOKI- » za aug 04, 2012 4:59 pm

Zeker ervaring, heb nog voor mezelf paar doosjes liggen, heb het van de verslavingsarts voorgeschreven gekregen.
Het heeft 0,0% recreatieve waarde.
Heb het gekregen voor de afkick van GHB makkelijker te maken, en daarbij hielp het zeker!
Ook heb ik het gekregen omdat het de craving naar cocaine of andere middelen te dempen, en daarbij ondersteunde het me wel, maar de craving ging er niet van weg, dus mensen het is geen wondermiddel.
Heb het ongeveer een half jaar geslikt, en merkte als bijwerking bijna niks of lichte hoofdpijn na.
Moest de dosis langzaam opbouwen met 5mg per dag tot 60mg als onderhouds dosis en ook langzaam weer afbouwen met 5mg per dag.
-YOKI-
Offline
 

Re: Baclofen

Berichtdoor Magic » ma sep 17, 2012 3:42 pm

Ben het met Yoki eens dat het geen wondermiddel is, maar bij mij had het wel een ghb-achtig effect, dus voor mij ook licht recreatief, al vind ik het nuttiger bij afbouw van bv GHB of benzo's, alcohol,..
De hoofdpijn heb ik ook gehad bij hogere dosissen en een kater achteraf.
Magic
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 28
Geregistreerd: wo aug 22, 2012 10:20 am

Re: Baclofen

Berichtdoor Funbeach » vr okt 19, 2012 11:36 am

Ik ben hier nieuw op het Forum omdat ik wanhopig op zoek ben naar iemand die mijn beste vriend kan helpen. Deze jongen loopt inmiddels al 10 jaar bij de verslavingszorg rond. Heeft alles gebruikt wat je maar kunt gebruiken. Van alcohol tot cocaine. Peter, daarover gaat het, heeft last van depressiviteit en weet vaak een aantal maanden met hulp van conventionele middelen (refusal, topomax e.d.) van de alcohol en drugs af te blijven. Maar na verloop van tijd slaat de destructiviteit toe en dan drinkt hij binnen een paar dagen zoveel dat hij bijna comatisch is. Omdat zijn naasten hem in de gaten houden gaat het vaak net goed, maar je kunt je voorstellen dat dit voor zowel Peter als de mensen om hem heen uiteindelijk niet meer vol te houden is. Na weer een dergelijke opname, hoorde Peter van het middel baclofen en uiteindelijk vonden wij een Psychiater binnen Parnasia die hem het middel wel wilde voorschrijven. Zoals de meeste van jullie weten is het (nog steeds) een offlabel middel en het staat op de zwarte lijst binnen de verslavingszorg omdat er nog niet voldoende onderzoek naar is geweest. Affijn. Peter heeft baclofen een jaar lang gebruikt en leek herboren. De doses die Peter nam was tussen de 80 en 120 mg per dag en het leek wel een wonder. Tot het moment dat hij zelf de dosering ging verdubbelen naar 220-240mg. Het gevoel dat ontstond bij hem was een gevoel van totale helderheid en zaken die je normaal gesproken niet zouden opvallen, begonnen Peter op te vallen. Uiteindelijk stortte Peter in en werd opgenomen bij de afdeling Psychiatrie. Baclofen werd afgenomen en conventionele middelen werden weer toegediend. Inmiddels is Peter in 6 maanden tijd alweer 8x opgenomen geweest bij de Detox en ondanks zijn verzoek om weer baclofen te starten vindt men het risico te groot om dit weer te starten en dit maakt hem radeloos en zelfs suicidiaal, omdat hij weet hoe het geweest is toen hij de baclofen nog nam. Peter is zich bewust dat hij door zijn eigen stommiteit het middel kwijt is geraakt en is bereid op strenge dosering voor dit middel te gaan. Zijn leven lang indien nodig. Maar nee men blijft weigeren. Wij zijn echt ten einde raad want ook wij hebben gezien hoe goed hij hier op functioneert. Mijn vraag op dit forum is het volgende. Zijn er mensen die baclofen voorgeschreven krijgen en kunnen wij in contact komen met een huisarts of verslavingsarts of psychiater die ons kan helpen om Peter, onder dosering, dit middel weer te kunnen verschaffen. Het klinkt dramatisch... maar dat is het ook. Graag jullie reacties... alvast bedankt.
Funbeach
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: vr okt 19, 2012 10:50 am

Re: Baclofen

Berichtdoor lufthansa. » wo okt 31, 2012 4:55 pm

Krijg het voorgeschreven ten gevolgen van een GHB-afhankelijkheid, het is geen wondermiddel, maar helpt wel in zekere mate.
Het wordt (nog) niet zo makkelijk voorgeschreven.
Zelf ervaar ik er geen echte roes van, mensen met geen GHB-tolerantie of benzo of alles wat op GABA-receptoren werkt (vrienden van me) die het gebruikten merken wel een roes.
lufthansa.
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 27
Geregistreerd: wo okt 31, 2012 10:52 am


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Farmaceutische Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Royal Queen Seeds banner