Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Voor (bijna) alle drugs die je bij de apotheek kunt kopen. Van benzo's tot ritalin. Topics over opiaten zoals codeïne horen in het opiatenforum.

Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Chamey » vr nov 06, 2015 1:42 pm

In een ander topic vroeg ik hoe je sneller je tolerantie voor een middel, kan verlagen.

Ik slik nu een paar dagen Haldol, zonder ook maar een pilletje Methylfenidaat of Dexamfetamine.
Ik heb een hele nacht Wetenschappelijke documenten zitten lezen, maar alles wat besproken werd ging over dierproeven. Een onderzoek uit 2006, eindigde met een naam en emailadres. Het adres van een dokter die het onderzoek had uigevoerd.

Ik verwachtte geen reactie van hem, maar toch gekregen. Eenmaal in de ochtend 0,250 mg. Dat is een kwart van een 1mg tablet. En vervolgens eenmaal 0,250mg voor het slapen gaan. De halfwaardetijd van Haldol is lang, dus na 48 uur na je laatste dosering Haldol, kan het nog steeds in je bloed zitten dus is het effect nog minder van je ingenomen middel. Even wachten dus.

-- de lage dosering lag wel in het verlengende van wat ik eerder las over het Hormesis effect--

Na twee dagen ( dus 12 in totaal )nam ik weer eens een dosering van een gecrushte 25 mg Methylfenidaat retard, 5 mg Dex/Methylfenidaat. Het duurde weer even voordat ik effect merkte, maar dat was ook het geval bij mn aller eerste dosering, 4 jaar geleden. Tegenwoordig voelde ik een lichtelijk minimaal effect, bijna direct na inname. Dus dat viel al op. Kreeg ook dat gevoel in mn onderbuik dat ervoor zorgde dat ik echt niet wilde eten ( soort gevoel van opwinding). En de Euforie kwam terug zoals ik hem kende van jaren terug.

Ik stopte met de Haldol en idd. TOLERANTIE na twee dagen, geen effect meer. Weer pauze met Haldol en weer geprobeerd. En boem! Daar was hij weer. Nu slik ik Methylfenidaat en Dex in een gewenste dosering. Als deze is uitgewerkt neem ik kwart tablet Haldol, naar bed en de volgende ochtend nog een keer. Dan twee dagen wachten en effect is als van ouds. Misschien zijn die 2 dagen ( om de haldol uit je lijf te krijgen) nieteens nodig, maar die neem ik maar voor lief. Wel slik ik dagelijks mn vitamine, magnesium en Tyrosine...

Ook merk ik dat op Haldol er totaal geen drang is om toch het middel van de kast te pakken. Pauzeren is dus een makkie, zo lijkt 't. De dosering is telaag om er nadelige effecten van te ondervinden. Dit met het oog op de dosering in de ochtend. een kwart milligram is niet genieg om schade aan te richten of om je te veranderen in een zombie

Probeer het zou ik zeggen :woeh:
Chamey
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: di jan 06, 2015 3:45 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen?

Berichtdoor Hunk » vr nov 06, 2015 1:58 pm

Begrijp ik het goed dat u Haldol louter slikt om tollerantie-verschijnselen van andere drugs tegen te gaan? :shock:
En ons daarbij probeert aan te moedigen dit anti-psychoticum daar ook voor te gaan gebruiken. :eek:

Hou het zelf liever bij enkele glazen grapefruitsap om de kalmerings en slaaptabletten een langere werkingsduur te geven. uw advies kan beter in de vuilniswagen eindigen.
Ook al ondervindt je er door die lage dosering geen merkbare schadelijke werking van, op termijn zou het best rampzalige gevolgen voor je bovenkamer kunnen hebben. :#:
D.O.A.
Avatar gebruiker
Hunk
Bewuste Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 558
Geregistreerd: zo jul 15, 2012 4:50 pm
Woonplaats: Bergeijk

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Chamey » vr nov 06, 2015 2:25 pm

Die vraag heb ik ook gesteld, maar de lage dosering Haldol is iig minder schadelijk dan het recreatieve gebruik van stimulerende middelen op langere termijn. Dus daar zie ik geen gevaar in. ( de Haldol wordt immers niet misbruikt) Ik had het middel al tegen ONRUST, maar daar heb ik mee leren leven. Middel slikte ik dus al jaren. 15 jaar ofzo. Toen ik begon met Methyl en Dex, was ik al jaren gestopt ermee. Wel haalde ik mn middelen altijd op.

Toen ik las over de Haldol, heb ik de doos van zolder gehaald.
Maar deze lage dosering niet slikken uit voorzorg maar wel andere middelen gebruiken is een beetje hetzelfde als een heroine verslaafde die stopt met roken omdat dat slecht voor 'm is. :wave:
Chamey
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: di jan 06, 2015 3:45 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Italiano » vr nov 06, 2015 3:02 pm

Chamey schreef:Ik heb een hele nacht Wetenschappelijke documenten zitten lezen, maar alles wat besproken werd ging over dierproeven. Een onderzoek uit 2006, eindigde met een naam en emailadres. Het adres van een dokter die het onderzoek had uigevoerd.

Ik verwachtte geen reactie van hem, maar toch gekregen. Eenmaal in de ochtend 0,250 mg. Dat is een kwart van een 1mg tablet. En vervolgens eenmaal 0,250mg voor het slapen gaan.

Bron?
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Chamey » vr nov 06, 2015 3:19 pm

Onderzoek is niet uit 2006, maar 2011
Zijn emailadres, staat onderaan het onderzoek. Hij was in het begin niet blij met mijn email, maar met de rede dat mijn vraag niet in het onderzoek werd beantwoord en dat ik daarom een mailtje stuurde, was genoeg voor een reactie. kort maar bondig.

Veel van deze onderzoeken lijken op elkaar. Alleen werd er op dit emailadres gereageerd. Andere emails zijn van mij nooit beantwoord. Dit waren overigens wel andere contactpersonen. Uit het verslag haal je niet veel. Je moet gewoon mailen. Ik hoef niemand te overtuigen hoor :-), ik plaatste dit nav een oude PM, enkele weken geleden.

Ik kreeg geen Haldol, louter voor het terugdringen van de tolerantie. Ik had het al liggen en altijd, net als mn Methyl en dex, bewaard i een verhuisdoos

http://www.uic.edu/labs/wanglab/PDF/halo.pdf
Chamey
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: di jan 06, 2015 3:45 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Poseidon » vr nov 06, 2015 3:39 pm

Correct me if I'm wrong Chamey. Heb het erg snel gelezen maar volgens mij betreft het artikel enkel de inzet van Haldol bij morfine-tollerantie.
Ik betwijfel of de wetenschappelijke bevindingen zo maar inwisselbaar zijn op bijv receptoren die tijdens de consumptie van Methyl en Dex.
Moedig en ook ietwat gewaagd dat je emperisch onderzoek op je zelf uitvoert maar loop a.u.b. niet te hard van stapel. Bij gedegen research is sprake van toetsing op meerdere individuen en vaak krijgt een deel van hen een placebo i.p.v. in dit geval haldol. Het zou erg veel plaats in beslag nemen om dat hele procede hier te beschrijven.

Mag ik vragen waarom je methyl en dex gebruikt?
Recreatief of uit motieven die het bestaan draaglijker voor je maken?
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Chamey » vr nov 06, 2015 3:58 pm

Ik heb het op recept. 150 mg max. per dag. voor ADD. En het zorgt ervoor dat ik een vriendelijk persoon blijf.
Door een groeiende hersentumor heb ik veel klachten. Ben daardoor niet altijd leuk om mee samen te wonen en te leven. Heb dus ook niet zoveel te verliezen.

In een ander onderzoek las ik dat het effect bij Morfine, hetzelfde werkt als bij de stoffen die ik slik.( Bij morfinetolerantie gaat het bv weer in hele andere doseringen)
In dit onderzoek ging het dus weer ruim over de afd. morfine, maar wilde meer zekerheid. Vandaar dat ik daar achteraan ging. Haloperidol lijkt dus breed te werken. Haloperidol kan er voor zorgen dat mijn Methylfenidaat en Dex, niet werken.( als ik bv Haldol eerst inneem en daarna Methyl of Dex) Dus in mijn veronderstelling, kloot dat goedje dus in dat gebied. Daarom leek het mij logisch dat als het de dopamineafhifte kan verminderen, het dus iig mogelijk is om op dat gebied in te werken...
Als ik me niet vergis ( hang me er niet aan op), gebeurdt dit wanneer je tolerantie begint te ontwikkelen voor Haldol, waardoor het zijn psychische werking verliest, en de rceptoren er dus tegenovergesteld op reageren.

Ook dat leek mij weer erg logisch, want heb het in alle 15 jaren, zeker 12 jaar intensief geslikt. hetzij in hogere doseringen, tegen onrust ( niks engs of psychisch trouwens), maar kan dus een 'in het lichaam verborgen tolerantie' voor Haldol hebben ontwikkeld en dat ik daarom direct resultaat ervaarde. Daarna kreeg ik nog antwoord op mijn vraag, die ik eerder stelde en dat bevestigde voor mij eigenlijk alles. Zeker nadat ik daarna ook nogeens het effect ervaarde.
Dan ga ik er niet vanuit dat dat vervolgens weer Placebo is :lol: want anders ga ik daar ook weer naar Googlen

ik stoorde me gigantisch dat alle verslagen gingen over. RATS, EN RODENTS :mad:
Wat heb je daar aan als je niet weet wat t effect op mensen is. Ja.... je weet dat t iets doet, maar is het effectief? Dat wilde ik even uitproberen en het lijkt er wel op ja.
Chamey
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: di jan 06, 2015 3:45 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Poseidon » vr nov 06, 2015 4:22 pm

Chamey schreef:Ik heb het op recept. 150 mg max. per dag. voor ADD. En het zorgt ervoor dat ik een vriendelijk persoon blijf.
Door een groeiende hersentumor heb ik veel klachten. Ben daardoor niet altijd leuk om mee samen te wonen en te leven. Heb dus ook niet zoveel te verliezen.
.


Het stemt mij droevig dit te lezen Chaney. Door je hele verhaal kan ik het nu allemaal beter plaatsen.
Wens je veel kracht in deze zware omstandigheden en hoop dat je anti-tollerantie strategie vruchten af blijft werpen. :wink:
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Chamey » zo nov 08, 2015 7:36 pm

thanx :hulde:
Chamey
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: di jan 06, 2015 3:45 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Chamey » di nov 10, 2015 11:39 pm

Ik vond deze nog.
Gaat over pRkinson, maar er wordt wel gesproken over de werking.

http://connection.ebscohost.com/c/artic ... l-response


40mcg is erg moeilijk van een tabletje af te breken.
Chamey
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: di jan 06, 2015 3:45 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Poseidon » di nov 10, 2015 11:57 pm

Bovenstaande link interesseert me zeer.
Thanx!
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Chamey » wo nov 11, 2015 12:05 am

:hulde:

Maar als ik een tablet van 1mg, in 4 stukken snij, dan heb ik 4 stukken
van 250 mcg. Deze in 4 stukjes snijden en je hebt er 8 van 125 mcg. Zou het effect in de buurt komen ( zoals de uitwerking in het document) als de helft van die 125 mcg wordt ingemomen?

Is dan wel geen 40mcg maar rond de 60 mcg. Is erg lastig, maar denk je dat het zo nauwkeurig moet?
en is het belangrijk dat je tjdens deze fase, tijdelijk stopt met Methyl en Dex? Mij lijkt dat het een het ander weer tegenwerkt. Zomaar even een vraag. De laatste vraag waar ik nog mee zit, daar ik daar echt niets over kan vinden..
Chamey
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: di jan 06, 2015 3:45 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Claviceps » wo nov 11, 2015 6:42 pm

De link die jij aanbied werkte helaas niet voor mij. Hetzelfde artikel is hier te vinden: http://www.hindawi.com/journals/pd/2014/684973/

Het onderzoek dat je aanhaalt gaat om parkison patienten waarbij de productie van dopamine verstoord is door het afsterven van dopamine neuronen in de substantia nigra. Het onderzoek zelf kijkt naar de interactie tussen levodopa en haldol als beide toegedient worden. De conclusies die je trekt op basis van dit onderzoek gaan voorbij aan wat er bevonden is door de wetenschappers.
The objective was to determine whether a daily ultra-low dose of 40 micrograms of haloperidol could enhance the clinical action of levodopa in Parkinson’s disease patients

[...]

However, it should be noted that the haloperidol effect reported here may be within an “inverted U-shaped response.” That is, while very low doses of haloperidol are effective in causing dopamine supersensitivity, higher doses of haloperidol are well known to elicit the opposite effect and exacerbate the Parkinsonian signs.

Many additional patients are needed to extend the present findings

Chamey schreef:En het zorgt ervoor dat ik een vriendelijk persoon blijf.
Door een groeiende hersentumor heb ik veel klachten. Ben daardoor niet altijd leuk om mee samen te wonen en te leven.

In plaats van de werking van amfetamine en aanverwante middelen proberen aan te houden heb je al eens overwogen om de hele situatie met je behandelde arts of huisarts te bespreken? Naast amfetamine(-varianten) zijn er talloze andere medicaties die kunnen helpen bij stemmingswisselingen in combinatie met gepaste doseringen van amfetamine(-varianten) voor behandeling van je ADHD.

Verder klopt het wat Poseidon zegt over je toetsings methodiek. De manier waarop je het aanpakt leent zich niet tot conclusies trekken over de werking van deze medicaties en hun interacties. Daarvoor verander je steeds te veel variabelen die invloed kunnen hebben op de effecten. Wat je eigenlijk wilt zijn onafhankelijke metingen op basis van fysiologische eigenschappen niet subjectieve belevingen.
“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”
Claviceps
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 902
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 6:17 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Chamey » wo nov 11, 2015 7:32 pm

Ik weet dat er wordt gesproken over Parkinson. Iedere uitslag dat ik heb gelezen had betrekking tot een ander onderzoek. Zelfs erectie problemen. Maar wat ik overal las, was wel de basis.

-In dit onderzoek staat geschreven dat Lage doseringen Haldol, kan zorgen voor een hogere gevoelogheid of dichtheid van de receptoren wat in comb. met Levo dopa, weer een bepaalde uitwerking heeft op Parkinson patienten.

-In een ander onderzoek las ik dat ULTRA lage doseringen worden toegedient wat resulteerde in hogere receptor gevoeligheid van de Dopamine receptoren en dat in comb. met ....... medicatie, kon de man zijn plasser weer omhoog krijgen etc etc.

-In weer een ander onderzoek werden lage doseringen Haldol gegeven wat resulteerde in hogere receptorgevoeligheid. Dit werd weer ingezet bij patienten in comb met morfine.

Overal komt steeds het eerste stuk van het verhaal naar voren. Of het nu voor die plasser werd gebruikt ( waar ik geen last van heb gelukkig :beer: ) of voor mensen met Parkinsons ( waar ik gelukkig niet aan lijd :roll: het eerste stukje van het onderzoek zegt steeds het zelfde. Lage doseringen Haldol, zorgt voor verhoging van de receptorgevoeligheid. Het Hormesis effect.

Waarschijnlijk lees ik het helemaal verkeerd, maar dat maakte ik eruit op.

Dit stond er op de pagina van de link die je niet geopend kreeg.

This finding is consistent with an [b]increase in sensitivity of dopamine D2 receptors induced by haloperidol en die tekst kom ik in ieder eindoordeel tegen. Met en uiteraard zonder Levo-Dopa. bij mens en dier. Waar kan ik me aanmelden als proefkonijn... ? :lol:
Chamey
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: di jan 06, 2015 3:45 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Chamey » di nov 24, 2015 6:46 pm

Hier nogmaals een onderzoek. Hierin wordt eindelijk gesproken over doseringen. Deze zijn zo extreem laag dat er geen sprake kan zijn voor schade aan de gezondheid. Ook in dit onderzoek wordt gesproken over Parkinson. Het is echter niet alleen effectief bij Parkinson. Het wordt slechts toegepast om symptomen te bestrijden omdat deze patienten veelal geen Dopamine aanmaken. ( zie onderstaande afbeelding):
Doordat de dopamine aanmaak en de sensitiviteit toeneemt, kan de dosering Levo Dopa, omlaag.
Maar ik gebruik het dus niet voor mn Parkinson, maar om het effect van mn Dex en Methyl te verbeteren vanwege tolerantie. Als mn D receptoren minder gevoelig worden gemaakt door chronisch gebruik, zou dat ook met dezelfde aanpak, bestreden kunnen worden. Ik kreeg een PM met daarin de reactie dat ik geen link had gepost met daarin resultaten, gebaseerd op mensen. Hier is hij dan

Deze link bevat gegevens over tests op mensen. Doseringen worden erbij vermeld. Tot nu toe het meest heldere document wat ik heb kunnen vinden. Via de huisarts een vloeibare vorm van Haloperidol aangevraagd. Dan is het verdunnen geblazen. :woeh:

http://www.google.st/patents/CA2769149A1?cl=en
Chamey
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: di jan 06, 2015 3:45 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Claviceps » vr nov 27, 2015 2:42 pm

Chamey schreef:Als mn D receptoren minder gevoelig worden gemaakt door chronisch gebruik, zou dat ook met dezelfde aanpak, bestreden kunnen worden.

De gedachtensprong die je hier maakt is door te stellen dat dopamine receptoren een algemeen concept zijn terwijl dit juist onderdeel uitmaakt van verschillende subsystemen in de hersenen. Dopamine dat beinvloed wordt in een deel van de hersenen hoeft dus niet gelijkwaardig te zijn voor andere systemen waarin dopamine een rol spelen. Stellen dat dopamine receptoren modulatie of beschadiging aan dopamine axiomen in Parkison hetzelfde is als chronisch amfetamine gebruik is dus niet zomaar een conclusie die je kunt trekken als ik kritisch kijk naar wat je schrijft. Ik heb mij er verder niet in verdiept op welke wijze amfetamine dopaminebeinvloed en hoe dit zit bij parkison in detail maar de kans is groot dat hier verschillen in zitten. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat sensitiviteit alleen een effect is dat kan bereikt worden in mensen met Parkison in combinatie met een dopamine agonist. Immers heb je te maken met een ziekte die afwijkt van normaal functioneren.

Als je conclusies gaat trekken op basis van onderzoek dat een combinatie van medicatie gebruikt in mensen met een ziektebeeld ga je voorbij aan de conclusies van het onderzoek. Ik wil niet uitsluiten dat het tot de mogelijkheden behoort maar dit is juist het punt waar meer studie nodig is om een vermoeden te kunnen bevestigen. Thuis is dit moeilijk uitvoerbaar in een ongecontroleerde omgeving op basis van subjectieve effecten.

Wil je meer in detail weten over dopamine dan kan ik dit hoofdstuk aanraden uit: Neuropsychopharmacology - 5th Generation of Progress, Chapter 9: Dopamine

Uit je link maak ik op dat bij regelmatig gebruik er redelijk wat bijwerkingen kunnen optreden bij haldol gebruik inclusief effecten die je juist wilt vermijden zoals agitation en depressie. Waarom je met zulke medicijnen wilt gaan experimenteren op jezelf in plaats van met je behandelende arts naar andere opties te kijken is iets dat ik gewoon weg niet begrijp.
Using the customary daily doses of 5 to 20 mg of oral haloperidol per day on a long-term basis, the following are such side effects. Cardiovascular effects include: tachycardia, hypotension, and hypertension, QT prolongation and/or ventricular arrhythmias, ECG patterns indicating torsade de pointes, and sudden and unexpected death. Central nervous system effects include extrapyramidal signs (EPS) such as Parkinson-like signs, akathisia or dystonia (including opisthotonos and oculogyric crises), tardive dyskinesia and tardive dystonia. The following are other central nervous system effects associated with the use of standard antipsychotic doses of haloperidol: insomnia, restlessness, anxiety, euphoria, agitation, drowsiness, depression, lethargy, headache, confusion, vertigo, and grand mal seizures. Neuroleptic malignant syndrome (NMS), hyperpyrexia and heat stroke have been reported with haloperidol.
“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”
Claviceps
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 902
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 6:17 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Chamey » ma dec 07, 2015 5:36 pm

Vandaag oveleg gehad met mn Neuroloog. Deze stelt dat chronisch gebruik van Haldol, met emkele MICROGRAMMEN per dag, geen schade zullen aanrichten. Dat kon hij met zekerheid zeggen. Ik heb hem ook deze theorie voorgelegd. Het idee is om de receptoren te upreguleren en de hoeveelheid bij leven t doen toenemen. Dit kan je doen met een extreem lage dosering Haldol.

De toename aan receptoren OF de gevoeligheid ervan, kan vervolgens worden gebruikt bij idd ziektes zoals Parkinson. Doordat de gevoeligheid of het aantal receptoren toeneemt, kan de dosering Levo Dopa omlaag. Het wordt dus toegepast bij Parkinson maar betekent niet dat dit effect alleen geldt bij patienten met Parkinson. Ik vroeg hem of hier voldoende over bekend is en of hij er zelf ook achter staat. Hij gaf aan op de hoogte te zijn van de onderzoeken en het mechanisme begrijpt. Hetbis echter erg controversieel, waardoor velen al in ontkenning schieten, maar tegelijkertijd aangeven het onderzoek niet goed gelezen te hebben, maar de onderzoeken zijn gepubliceerd en staan op internet. Ik heb er gisteren nog eentje gevonden ( pdf bestand ) waarin dit onderzoek met succes werd uitgevoerd op patienten ZONDER parkinson. Dit ging met 5mcg per dag tegelijkertijd met het stimulerende middel.

Zelf ondvind ik er ook het eea door. Nu, na weken intensief gebruik, merk ik nog steeds een top resultaat/effect met Dexamfetamine 5mg. De Neuroloog staat er achter, daar het iig zeker is dat er geen nadelige gevolgen kunnen optreden nav het gebruik van Haldol in deze dosering. Mocht het al schadelijk zijn, is het in deze aantal MICROGRAMMEN, minder schadelijk dan een flinke joint, die men hier regelmatig draait. :kleuter:

Ik los de vloeibare variant op in een liter fles en ik neem het in met een spuitje.
Heb al 3 flessen van de hand gedaan.
Het werkt prima en dat zonder Parkinson. Je moet wel erg dom zijn om te denken dat het alleen is toe te passen bij Parkinsonpatienten. Het laatste onderzoek wat ik heb gelezen( gisteravond)na het gesprek met mijn arts, bevestigd wat ik altijd al hoopte. Wie o wie?
Chamey
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: di jan 06, 2015 3:45 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Fool » ma dec 07, 2015 8:28 pm

Chamey schreef:Het werkt prima en dat zonder Parkinson. Je moet wel erg dom zijn om te denken dat het alleen is toe te passen bij Parkinsonpatienten. Het laatste onderzoek wat ik heb gelezen( gisteravond)na het gesprek met mijn arts, bevestigd wat ik altijd al hoopte. Wie o wie?

Ik denk dat Claviceps hier de laatste persoon is die je hier dom mag noemen.
Fool
Stom
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2575
Geregistreerd: za maart 08, 2014 6:39 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Einstein » ma dec 07, 2015 11:02 pm

Chamey schreef:Het werkt prima en dat zonder Parkinson. Je moet wel erg dom zijn om te denken dat het alleen is toe te passen bij Parkinsonpatienten.

Dat is dan ook niet wat Claviceps zegt en inderdaad heeft hij gelijk als hij stelt dat je op basis van een onderzoek naar Parkinsonpatienten geen conclusies kan trekken over gezonde mensen. Enig scepticisme is hier ook wel goed. Tovertrucs om tolerantie de kop in te drukken zijn vaak met een korrel zout te nemen.
Als dit voor jou werkt dan is dat in ieder geval mooi.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Claviceps » wo dec 09, 2015 7:38 pm

Bedankt Fool en Einstein voor de reply.

Chamey schreef:Het wordt dus toegepast bij Parkinson maar betekent niet dat dit effect alleen geldt bij patienten met Parkinson. Ik vroeg hem of hier voldoende over bekend is en of hij er zelf ook achter staat. Hij gaf aan op de hoogte te zijn van de onderzoeken en het mechanisme begrijpt. Hetbis echter erg controversieel, waardoor velen al in ontkenning schieten, maar tegelijkertijd aangeven het onderzoek niet goed gelezen te hebben, maar de onderzoeken zijn gepubliceerd en staan op internet.

Dat klopt dat het effect niet gelimiteerd hoeft te zijn tot parkison patienten. Ik beweer ook nergens dat dit niet het geval kan zijn. Echter, om te bewijzen dat het daadwerkelijk ook voor andere doeleinde op soortgelijke manier werkt zul je onderzoek moeten verrichten en experimenten moeten uitvoeren. Mijn benadering is vanuit de wetenschap waarbij kritisch denken een grote rol speelt bij het evalueren van informatie. Als ik kijk naar wat jij claimt op basis van onderzoeken dan blijft het anekdotisch bewijs ongeacht wat je arts er verder nog over zegt en kan nog steeds te verklaren zijn door andere factoren zoals o.a. placebo effect, andere effecten van haldol, interacties, etc. In de vorige posts heb ik je genoeg redeneringen aangedragen waarom de gedachtengang die jij toepast zich niet per se lenen tot dezelfde conclusie als in de studies die je aandraagt. Ik ben geen expert wat betreft de werking van haldol en amfetamine in de hersenen dus een degelijke uitspraak over de precieze werkingen kan ik dan ook niet doen. Daarnaast is er nog altijd een groot gat in zowel de kennis wat betreft haldol als amfetamine als het gaat om de precieze mechanisme en werkingen laat staan de interactie tussen beiden.

Wat ik je dus in alle posts duidelijk probeer te maken is dat je gedachtengang en de conclusies die je trekt een vermoeden zijn en niet te claimen zijn zoals als je topic titel zegt: "Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!". Ik vind het dan ook van belang om deze discussie aan te gaan zodat mensen die dit topic lezen de nuance hopelijk begrijpen en dat ze geinformeerd zijn over beide kanten van het verhaal mocht iemand anders ooit de overweging maken om het te gaan proberen. Haldol is nou niet bepaald een middel dat ik geen bijwerkingen en gevolgen kan hebben. Ik ben ook van mening dat kennis delen over de manier waarop wetenschap en kritisch denken werken een bijdragen is aan de mens als geheel. Wellicht dat ik door mensen als een "zeiker" gezien wordt daardoor maar dat hoeft niet af te nemen van de bijdrage aan een discussie.

In het vervolg kun je ook beter argumentum ad hominem weglaten als je met mensen discussies wilt aangaan ;)
“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”
Claviceps
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 902
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 6:17 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Chamey » di jun 14, 2016 10:44 am

Het idee is dus dat een lage dosering Haldol, bijdragen zal aan het upreguleren van de dopamine receptoren. Nu hou ik van experimenteren, dus daarom doe ik dit.

Op een pil van 2 mg Haldol, slaap ik normaal als een roos. Vreemde is( in dit geval dus te voorspellen volgens de theorie ) dat ik een K*T nacht heb, wanneer ik zo'n 3 dagen, iedere ochtend, 5mcg Haloperidol slik ( opgelost in water) Dan word ik standaard iedere macht om 3 uur klaar wakker en kom ik niet meer in slaap. Overdag dan dood moe natuurlijk. ( ongewenst effect, maar dus wel het tegenovergestelde effect van wat Haldol, normaal doet. Hormesis effect? )

Maar als ik zoek op Upregulating dopamine receptors, kom ik ook vaak uit op de term "tardive dyskinesia", een symptoom hiervan is slaapproblemen. Welke stoppen als je stopt met het upreguleren van de receptoren. Ik ben daarna meteen gestopt met de lage doseringen en weg waren de slaapproblemen. Na een week startte ik weer met iedere ochtend 5mcg en na 3 dagen ontstonden weer de rare slaap/wakker momenten. Alle effecten ( gewenst en ongewenst) komen overeen met het onderzoek.

Dit was voor mij wel de bevestiging dat ultra lage doseringen Haloperidol, inderdaad de stemming verbeterd door het upreguleren van de Dopamine receptoren.( zoals het onderzoek uit aangaf: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25012422. ) Ik heb uiteindelijk 2 weken, iedere ochtend 5mcg Haloperidol, geslikt. Het effect na die twee weken met 25mg Methylfenidaat en 5mg dexamfetamine. hmmm. Wel 100x beter dan de allereerste inname van dat spul ( dus voordat ik tolerantie had opgebouwd). Heerlijk was het en de euforie bleef de hele avond van 18:00 tot zeker 22:30 hangen. Mocht je slaapproblemen hebben vanwege de ultra lage dosering Haloperidol, dan neem ik een 1mg tablet Haldol als ik wakker word. Dan wordt vermoedelijk de boel stil gelegd en kan ik slapen. 1mg is hopelijk ook te weinig om de boel meteen te downreguleren.

Experiment lijkt dus geslaagd? http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25012422
En deze link staat het eigenlijk bevestigd. Zonder Methylfenidaat en Dex, voel ik me dus ook vele malen beter. Nu vraag ik me af. Als ik nu L-Tyrosine zou slikken? neemt de dopamine ook nog verder toe? Iemand vertelde mij ooit dat bij het toenemen van Dopamine, de receptoren worden gedownreguleerd. Wat dan natuurlijk kan worden voorkomen met de Haloperidol. Niks downreguleren :lol:

Waarschijnlijkkk natuurlijk enorm schadelijk wat ik doe, maar vast niet zo schadelijk als cocaine, XTC, etc :lol:
Chamey
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: di jan 06, 2015 3:45 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Maus » wo jun 15, 2016 10:23 pm

Interessant topic.

Wat me opvalt in jouw case en in het onderzoek is dit:

1. De dosering Haloperidol in het onderzoek is 50 x (!) jouw dosering van dit anti-psychoticum;

2. Daling depressie van de groep Haloperidol-slikkers was statistisch niet significant beter dan de placebogroep.

Denk dat de uitkomst van je experiment helaas relatief weinig zegt.

Of zie ik iets over het hoofd?
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10206
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Chamey » wo jun 15, 2016 10:35 pm

de bevindingen van dat ene experiment ( die link ) hield ik naast hetgeen ik uit
een ander onderzoek had gekopieerd:

dit stukje had ik gekopieerd uit een ander onderzoek en bewaard: ( maar wat de link ernaartoe was)
dus alsq ik

9. The method according to claim 8, wherein the dopamine D2 receptor inhibitor is haloperidol and oral preparations of low-dose haloperidol are formulated as tablets, capsules, or drops, containing from about 0.005-1.0 milligrams, about 0.01-0.5 milligrams, about 0.025-0.1 milligrams or about 0.025-0.05 milligrams, of haloperidol, per dosage unit.
10. The method according to any one of claims 3-9 wherein receptor occupancy of the dopamine D2 receptor inhibitor after administering the amount that is effective to elevate dopamine D2High receptor amounts, inducing dopamine supersensitivity, is about 1% or 2%.Deze bovenstaande dosering heb ik aangehouden. Opvallend vond ik ook dat bij een normale dosering 1 of 2mg, ik een gewone navhtrust heb, maar wanneer ik 5 of 6 dagen, iedere ochtend 5mcg Haldol, inneem, de Methyl vele malen beter werkt, maar dat ik op die dagen ook, op bepaalde tijdstippen wakker wordt ( in een zeer goede bui, op dagen zonder Methyl of dex, gebruik het ook maar eens in de 2 weken) dat vergat ik er nog bij te vermelden. Als ik de Haldol staak dan is alles weer als vanouds. Ook bij een normale dosering ervaar ik niets..

Ga ik over op de lage dosering, dan merk ik dat na een dag of 5. Soms moet ik die nachten een normale dosering Haldol nemen om in slaap te kunnen vallen. Dit in de periodes dat ik steeds 5mcg neem. Lijkt erop dat ik dan hetgeen wat dan in mn hoofd gaande is, plat leg met een hogere dosis Haldol en het effect van de lage dosis, ophef. Het feit dat een normale dosering de toestand stabiliseert, geeft mij het idee er toch iets gaande is met mn dopa. Waarom lig ik anders wakker, dacht ik. En dat steeds in de dagen waarop ik de 5mcg slik.

Ik neem dus steeds 2 weken, iedere ochtend 5mcg haldol en dan in het weekend, mn dosis Methyl en Dex. Het effect is dan als de tijd voor ik het voor het eerst slikte, maar dan nog beter. Staak ik de Haldol 5mcg gedurende de twee weken en ik neem dat daaropvolgende weekend mn dosis Methyl en Dex, is het effect nihil.Vond ik wel apart
Chamey
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: di jan 06, 2015 3:45 pm

Re: Haldol om tolerantie te verlagen? YEP!

Berichtdoor Chamey » zo jun 19, 2016 10:52 am

Heb met mn arts ovelegd. Het effect van een lage dosering Haldol.
Na een paar dagen, kreeg ik in de nacht last van slaap problemen. Vreemd, dit kreeg ik ook door de Wellbutrin.

Mijn arts zegt, en las ik ook later in dit artikel: (algemene link) http://blogs.scientificamerican.com/sci ... -dopamine/

Het feit dat ik wakker lig 's nacht is omdat er veranderingen plaats vinden in mn D2 receptoren. En wat is het enige middel dat ik slik? 5mcg Haldol. Mijn lichaam houdt me wakker om het aantal receptoren D2 receptoren te verlagen. Kan kloppen, want na onthouding van de Haldol en mn nachten zijn weer normaal. Gisteren 45mg Methylfenidaat retard genomen ( gecrushed), en 10mg Dexamfetamine retard, ( crushed ). met een tablet magnesium en een capsule Tyrosine.

Het effect was grandioos. Om 19:00 ingenomen en de euforie bleef tot 00:14 hangen. Toen zwakte het af. Ik lag op het dakterras, met de muziek aan, zag de bladeren van de bananenbomen in de wind bewegen en de meeuwen leken in slowmotion over te vliegen. Was erg mooi. En dat bij zo'n lage dosering van hele milde rommel. Iig neem ik er genoegen mee.

Het zijn steeds andere artikelen die ik lees. Nu het bovenstaande artikel bevestigd weer dat je

-wakker ligt van het plaatsvinden van veranderingen in je D2 receptoren,
- ander onderzoek wijst weer uit dat bij ultra lage doseringen Haldol je de receptoren kan upreguleren.
-Vervolgens heb ik slaapproblemen,
- kom ik weer uit op bovengeplaarste link die weer verwijst naar de receptoren. ( wijziginen daarin)
- Wat slik ik op dat moment? juist, 5mcg Hadol.
-Uiteindelijk kom ik na het lezen van ieder onderzoek, hoe ik he ook interpreteer it op Ultra lage dosering Haldol.
- Houd ik dit naast het effect wat ik ervaar wat weer overeenkomt met de verwachtingen in de onderzoeken en het verhaal van mijn huisarts.

Zit ik toch goed. Iig werkt het bij mij. Dit alles gewoon met medicatie op recept. Zo hier in het keukenkastje. Geen dealertje nodig voor een grammetje Coke, wat volgens vele beter spul. Vast wel...

Maar ik neem genoegen met dit haha. Die Coke ( schadelijker dan Haldol), kan hij in zn reet steken :wave:
Chamey
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: di jan 06, 2015 3:45 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Farmaceutische Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner