Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

nieuwste SSRI: Vilazodone

Voor (bijna) alle drugs die je bij de apotheek kunt kopen. Van benzo's tot ritalin. Topics over opiaten zoals codeïne horen in het opiatenforum.

nieuwste SSRI: Vilazodone

Berichtdoor trulov » di nov 22, 2011 8:40 pm

Vilazodone is een serotonineheropnameremmer, een anti-depressivum,van de groep waartoe oa fluoxetine (prozac), lexapro,paroxetine enz. behoren. Ze zijn samen met de SNRI's (venlafaxine,duloxetine) veelvuldig voorgeschreven AD,omdat ze minder bijwerkingen hebben dan de oude TCA's en effectiever zijn en een breder spectrum hebben.

Vilazodone is door Merck ontwikkeld en sinds het begin van 2011 pas op de markt gekomen in de VS,onder de naam (Viibryd)

Het komt in doses van 10,20 en 40 mg.

Naast de serotonine-antagonistische werking heeft Vilazodone is ook een partiele agonist voor de 5-HTP 1A receptor (serotinerg). Dit effect hebben weinig andere middelen partiele agonist voor serotonerge receptoren, enkel aripiprazole (abilify) een neurolepticum en buspirone (een azapirone) met ook anxiolytische effecten.

Vilazodone toonde ook minder seksuele bijwerkingen ivm andere SSRI's (verlaagd libido/potentie) of invloed op gewicht (bijkomen).Er is wel nog discussie of het effectief minder bijwerkingen en voordelen heeft tov andere ssri's of anti-depressiva.

Toch benieuwd wanneer dit naar Europa komt

Ik geef gewoon info over (farmaceutische) drugs die mijn aandacht trekken en als mensen er al ervaring mee hebben of een mening over hoor ik die graag.

Groeten
trulov
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 188
Geregistreerd: vr okt 21, 2011 10:08 am

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Farmaceutische Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner