Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Geheugen: Drugs en herinneringen

Hier kun je terecht met al je vragen die betrekking hebben op je gezondheid: supplementen, voeding en sport. Topics over noötropica horen hier ook thuis.

Geheugen: Drugs en herinneringen

Berichtdoor FuntCase » di okt 01, 2013 10:11 pm

Een aantal topics hebben me geïnspireerd dit te tikken. Omdat een aantal drugs berucht zijn om hun geheugenverslechterende eigenschappen, vind ik dat dit verhaal hier op het forum op z'n plek is. Geschreven met liefde voor jullie allen

Heb zelf ook een heftige periode met pep en XTC gehad, daarvan ik nog wel volledig van moet herstellen. Ik heb veel nagedacht achteraf over alle gevolgen. Ik had vroeger ook een beter geheugen, en wilde altijd al mijn geheugen verbeteren Nu moet ik meer moeite doen als ik iets wilt onthouden. Ik kan er het een en ander over uitleggen. Ik probeer bij bewezen feiten te blijven maar ik heb niet alles onderzocht op (on)waarheden.

Op het moment dat informatie binnenkomt wordt het gefilterd. Je focus heeft hier grote rol. Heb je je aandacht er niet bij, wordt er minder doorgestuurd naar andere delen van je hersenen. Een onderschatting van de eigen hersenen wordt vaak ontdekt door de first-time psychedelicagebruiker.
Ik geloof dat ons lichaam gemaakt is om te overleven, en logischerwijs zijn de hersenen ons sterke punt t.o.v. van andere organismen. Ze zorgen ervoor dat belangrijke dingen onbewust in de gaten gehouden worden, beweging van alles in die omgeving, licht en kleur, hartslag, ademhaling, energie, doorbloeding en spijsvertering zijn daar de belangrijkste van.
Je maakt dus continue geheugen aan, of beter gezegd, je geheugen wordt gevuld, en sterker. Welke Amerikaan weet niet waar die was tijdens de aanslagen op 9/11? Dit is een ideaal voorbeeld. Wat een herinnering sterk maakt is emotionele of lichamelijke afhankelijkheid tot de gebeurtenis. Wat ik gister gegeten heb? Ik weet het niet, maar ik vind het niet belangrijk. Wat de herinnering vult is datgene wat de 'focusfilter' doorlaat. Dit is je eigen invulling, verwachting, waar je aan gedacht hebt en op gelet hebt tijdens die "gebeurtenis".
Je hersenen werken met verbindingen die aangemaakt worden als er informatie binnenkomt.( of er verbindingen daadwerkelijk verdwijnen na verloop van tijd of na een drug laat ik in het midden)

Leren gaat meestal automatisch, want datgene wat je moet onthouden is ofwel van emotioneel belang (die ene fiets die je toen had) of van lichamelijk belang (wat er gebeurde toen je een ongeluk kreeg met die fiets). In andere gevallen wordt de non-substantiële informatie gewist.(welke wielmaat hij heeft)

Wil je een ijzeren geheugen hebben? Dan zal je iets hiermee moeten doen. Als je een emotionele(re) band creëer met de betreffende informatie zal je iets zonder moeite onthouden. Je vergeet misschien de wielmaat van je fiets als je het een keer snel hebt opgeschreven en je bij de fietsenmaker erachter komt dat het papier weg is. Maar als je tijdens het opschrijven bedenkt hoe belangrijk die nieuwe fietsband is voor je, lukt het je om tegen de beste man te zeggen dat het 22 inch is. Nog voordat je het papiertje uit je zak hebt gehaald.

Dus met emotionele of lichamelijke afhankelijkheid tot de informatie in combinatie met je aandacht kan je geheugen verbeterd worden. Het brein werkt met complexe verbindingen. Om niet elke keer dat je een fiets ziet je opnieuw uitleg nodig hebt wat dat rare ding is kan je veilig concluderen dat het begrip "fiets" maar één maal en het brein bestaat. Alles wat je weet over fietsen is eraan gelinkt. Omdat niet elke keer dat je een fiets ziet wordt herinnert aan alle fietst gerelateerde informatie, durf ik ook te concluderen dat het terughalen van informatie de nodige emotionele of lichamelijke betrekking nodig heeft.

Hoe creëer je een goed geheugen? Dat komt met een goed bewustzijn. Voornamelijk door een gezond emotioneel bewustzijn te hebben creëer je het volgende niveau: mindfullness. Door de hogere dichtheid van emotionele labels aan herinneringen heb je meer controle over en ben je meer bewust van je emoties. Dit stelt je weer in staat om nieuw geheugen aan te maken en de vicieuze cirkel is geboren.

Tot zover dit stukje over de werking van het geheugen en de beïnvloeding daarvan. Dit is in een impuls geschreven, en ben van plan het geheel nog wat na te bewerken. Omdat ik eens in een topic in eenzelfde opwelling effe een pagina 3/4 vol schreef voor iemand die 3 posts had en mijn bericht nooit gelezen heeft (of wel en is niet teruggekomen :lol: ) ben ik geneigd niet dezelfde overkill te maken. Graag behandel ik nog de correlatie tussen drugs en het geheugen. Ook wil ik best een stukje schrijven over geheugentrucks en -kastelen.


Met liefde,
Laatst bijgewerkt door FuntCase op di okt 01, 2013 11:10 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Demons run when a good man goes to war
Night will fall and drown the sun
When a good man goes to war

Friendship dies and true love lies
Night will fall and the dark will rise
When a good man goes to war

Demons run, but count the cost
The battle's won, but the child is lost
Avatar gebruiker
FuntCase
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 229
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 6:33 pm
Woonplaats: Rotterdam

Re: Geheugen: Drugs en herinneringen

Berichtdoor dario » di okt 01, 2013 10:25 pm

22" das wel een heel klein fietsje :kleuter:
dario
Newbie
Offline
 
Posts: 3
Geregistreerd: di okt 01, 2013 10:22 pm

Re: Geheugen: Drugs en herinneringen

Berichtdoor FuntCase » di okt 01, 2013 10:53 pm

:kleuter: :woeh: Jeugdherinnering denk ik
Demons run when a good man goes to war
Night will fall and drown the sun
When a good man goes to war

Friendship dies and true love lies
Night will fall and the dark will rise
When a good man goes to war

Demons run, but count the cost
The battle's won, but the child is lost
Avatar gebruiker
FuntCase
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 229
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 6:33 pm
Woonplaats: Rotterdam


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Gezondheid

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

Royal Queen Seeds banner