Flashkippensoep met bloemkool
Deze keer een heerlijk kippensoep gerecht. Kippensoep is een heerlijke soep die gemakkelijk klaar te maken is. Kippensoep is heel lekker met Chinese kool erin of bloemkool.
Deze speciale Flashkippensoep is een traktatie voor de smaakpappillen en helemaal speciaal afgestemd op ons beruchte forumlid Flashkip.
Helaas had ik geen recept voor eendensoep.
Ingrediënten:
500 gram kipkarbonade of kippenbouten. Het liefst van een scharrelkip die als het even kan ook nog eens geschoten is. Het liefst eentje waarop ook nog een aantal keer mis is geschoten. Waar zijn kippen eigenlijk goed voor?
Zakje soepgroenten (200 gram)
Een halve bloemkool
Maggi kruidenbuiltje voor kippenbouillion
Maggi smaakmaker voor kippensoep
Lettervermicelli.
Een pan met een inhoud van 3 liter
Spoel de kipkarbonades of bouten af onder de kraan. Doe ze vervolgens in de pan en vul deze met water tot ongeveer 2,5 liter. Doe het kruidenbuiltje erbij, zet de pan op hoog vuur en wacht tot deze kookt.
Het prettige aan kippensoep is dat je deze niet hoeft af te schuimen. Zet het deksel op de pan als het water kookt en zet dan het vuur laag. Laat dit minimaal twee uur zachtjes koken.
Haal de kip vervolgens uit de pan en laat deze even afkoelen.
Ondertussen kan je de lettervermicelli sorteren. Zorg dat je alleen de letters F, L, A, S, H, K, I en P eruit haalt. Je hebt ongeveer een handje nodig. Zet dit apart in een schaaltje.
Haal ook het kruidenbuiltje uit de soep.
Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe dit bij de lettervermicelli.
Pluk vervolgens de huid van de kip af en pluk dan het vlees van het bot. Let op dat je het kraakbeen en kleine botjes, adertjes, peesjes en stukjes vet verwijdert.
Maak de kipstukjes klein en doe deze terug in de soep.
Voeg nu de lettervermicelli en de bloemkool, de soepgroenten en de inhoud van het pakje smaakmaker voor kippensoep toe en laat het nog tien minuutjes koken, terwijl je het af en toe roert met een pollepel.
De soep is nu klaar om opgediend te worden. Het is lekker om de soep te garneren met een paar blaadjes rucola, maar dat is optioneel.
Eet smakelijk!