Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Onderzoek naar voorspelling van manische periodes

Hier kun je terecht met al je vragen die betrekking hebben op je gezondheid: supplementen, voeding en sport. Topics over noötropica horen hier ook thuis.

Onderzoek naar voorspelling van manische periodes

Berichtdoor Onderzoek EUR » ma mei 23, 2011 8:42 pm

Vanuit een samenwerking tussen de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Gent is een wetenschappelijk onderzoek opgezet naar de voorspelling van manische en depressieve periodes bij de bipolaire stoornis. Hiervoor zoeken we mensen die een manisch-depressieve stoornis hebben.

Doel van het onderzoek:

Een depressieve stoornis en de terugval daar van kan al voorspeld worden door een test waarbij men willekeurige autobiografische herinneringen moet ophalen aan de hand van kernwoorden. Helaas is nog nooit onderzocht of dit ook voorspellend werkt voor zowel de depressieve- als manische episodes van mensen met een bipolaire stoornis. Het doel van het onderzoek is het voorspellen van deze episodes en daar op in te spelen met een behandeltraining via de computer.

Wat houdt deelname in:

Het onderzoek duurt twee keer ongeveer anderhalf uur en wordt op de Erasmus Universiteit te Rotterdam afgenomen. In overleg zou het ook bij jou thuis afgenomen kunnen worden. Je dient een aantal vragenlijsten in te vullen en een aantal computer taken te maken. Dit zal niet belastend voor je zijn. Aan dit onderzoek zitten geen nadelen verbonden. Je kunt je therapie of medicijnen gewoon vervolgen, je bent ook niet verplicht het aan je huisarts of behandelend arts/psycholoog te vermelden.

Aanmelden of meer informatie:

Je kunt zich aanmelden of meer informatie vragen via telefoonnummer 010-4088797 bij Sabine Wanmaker, Promovendus Klinische Psychologie of via http://www.clinicalcognitionlab.com onder het tabblad deelname.
Onderzoek EUR
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: vr mei 20, 2011 11:25 am

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Gezondheid

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner