Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Oververhitting

Hier kun je terecht met al je vragen die betrekking hebben op je gezondheid: supplementen, voeding en sport. Topics over noötropica horen hier ook thuis.

Oververhitting

Berichtdoor Spoednick » di maart 01, 2011 8:49 pm

Het is algemeen geweten dat je moet opletten voor oververhitting bij het gebruik van stimulerende middelen. Om dit te vermijden drink ik heel geregeld water wanneer ik in een warme zaal sta te springen als een gek. Als ik begin te druipen van het zweet ga ik even afkoelen tot ik niet meer zweet. Wat ik me afvroeg is of ik wel kan vertrouwen op zweet als indicator voor oververhitting. Zweet je nog wel als je écht oververhit bent?

Kan je, buiten een thermometer in je bek duwen, nog op andere manieren te weten komen wanneer het tijd is om even naar buiten te gaan?
Avatar gebruiker
Spoednick
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 252
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:05 pm

Re: Oververhitting

Berichtdoor Petrovic » di maart 01, 2011 10:21 pm

Van XTC kun je oververhit raken. XTC kan het systeem in je hersenen dat je temperatuur regelt verstoren.

Normaal zal dit nauwelijks invloed hebben.

Maar als je XTC gebruikt in warme vochtige ruimten en langdurig doorgedanst zonder water te drinken kan XTC tot oververhitting (hyperthermie) leiden.In disco's of clubs met slechte klimaatbeheersing is het vaak warm en vochtig. Door verdamping van zweet op de huid koelt de huid af. Is het vochtig en warm dan kan het zweet niet verdampen. Het druppelt dan van je lichaam af met als gevolg dat je niet afkoelt.

Aan oververhitting kun je overlijden. Bij een temperatuur van 41 graden kan afbraak van het spierweefsel ontstaan, kunnen bloedstolsels optreden en kunnen verschillende organen ophouden met functioneren. Naar schatting overlijden er per jaar zo’n 4 mensen aan oververhittingEen beginnend symptoom van oververhitting is hoofdpijn. Pas daarom op bij het geven van paracetamol bij hoofdpijn. Dit kan alleen als oververhitting uitgesloten is.Andere symptomen zijn verwardheid, duizeligheid, rillen, snelle hartslag, bleek uiterlijk, misselijkheid en braken. Lastig is dat sommige van deze symptomen zoals hoofdpijn, duizeligheid en stijve spieren nauwelijks te onderscheiden zijn van de bijwerkingen van XTC.Preventie

Oververhitting is ernstig maar is makkelijk te voorkomen. Je moet af en toe rusten, geen pet dragen en 1 tot 2 glazen water of fris per uur drinken. Drink ook weer niet teveel omdat dat weer kan leiden tot watervergiftiging.Ook de uitgaansgelegenheden kunnen maatregelen nemen. Zij kunnen zorgen voor een temperatuurregeling op feesten, Kunnen de toegang to drinkwater vergemakkelijken een chill out ruimte creëren. Chill out ruimtes zijn ruimtes waar mensen kunnen rusten en afkoelen. Ook kunnen zij zorgen voor goede EHBO.Is iemand oververhit, rood en nog goed aanspreekbaar dan moet men de persoon naar een koele ruimte brengen besproeien met water

Is iemand oververhit, bleek en verminderd aanspreekbaar dan moet men onmiddellijk naar de EHBO gaan of 112 te bellen.

Bij het wachten op de ambulance kan men de persoon al vast ontkleden en besproeien met water. In het ziekenhuis zal men vocht toe dienen, de persoon proberen te koelen en de ademhaling en circulatie op gang houden.


Van Jellinek.
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Oververhitting

Berichtdoor Spoednick » di maart 01, 2011 10:51 pm

Petrovic schreef:Een beginnend symptoom van oververhitting is hoofdpijn. verwardheid, duizeligheid, rillen, snelle hartslag, bleek uiterlijk, misselijkheid en braken.Verwardheid, snelle hartslag en bleek uiterlijk zijn vrij standaard op zo'n moment :)

Maar ik ben dus goed bezig denk ik, want die andere symptomen komen nooit voor.
Avatar gebruiker
Spoednick
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 252
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:05 pm

Re: Oververhitting

Berichtdoor Petrovic » di maart 01, 2011 10:53 pm

Gewoon af en toe pauze nemen, en 2 glazen water per uur drinken. Dan hoeft niemand zich druk te maken.
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Gezondheid

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner