Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Ghb de hype voorbij

Voor alles over GHB, in België ook wel "vloeibare xtc" genoemd.

Ghb de hype voorbij

Berichtdoor Gonzo » za apr 07, 2012 10:07 pm




Bij namen als geil, hemels bronwater, gehaktballen, glaasje Heineken-bier, God’s heavenly brew, geen hersenbeschadiging, G.O.D. (geile orgiedrugs) of liquid E gaat er misschien nog geen belletje rinkelen, maar wanneer de term GHB valt - of nog korter: een G’tje -, weet iedere clubber waar het over gaat. GHB staat sinds midden jaren negentig bekend als partydrug, waarna het geregeld negatief in het nieuws kwam; eerst als verkrachtingsdrug, daarna vanwege gezondheidsincidenten en de laatste tijd met name vanwege de verslavende werking. Ondanks zulke beangstigende signalen blijft de populariteit van het middel stijgen.


Door Tom van Haaren

GHB is al jaren onderwerp van discussie in het nachtleven. Eén van de grootste discussies op deze website ontstond onderaan een artikel over het verdovende middel. In de week na het NachtDigital Festival in 2010 schreef Chris Helt een column waarin hij zijn afschuw uitte over een GHB-gerelateerd incident. Ook in de twee jaar die volgden kwamen er geregeld signalen binnen over de drug. Zo zou een groot aantal gebruikers de verslavingsinstellingen platlopen, zouden verschillende clubs op het matje zijn geroepen door de overheid vanwege GHB-gerelateerde incidenten, en zou de drug ook buiten de trendsettende Randstad een steeds grotere populariteit genieten.

Maar wat is nou die magische werking waarvoor mensen die ogenschijnlijk zo gevaarlijke drugs gretig innemen? Ik vraag het aan Pete (geen eigen naam), die al ruim een jaar is afgekickt van GHB, en de afgelopen jaren veel in het Amsterdamse nachtleven te vinden was. ‘Het fijne van GHB is dat het in principe vrij snel is uitgewerkt zonder dat je er een kater aan overhoud. Het gevoel van GHB lijkt sterk op dat van alcohol, maar met meer controle en zonder de negatieve bijwerkingen zoals bijvoorbeeld praten met een dubbele tong. De drug werkt heel fijn bij dancemuziek omdat het balanceert tussen een upper en een downer. Waar uppers als coke en speed bijeffecten hebben zoals klapperende kaken, en downers als ketamine een soort spook van je maken die niet meer aanspreekbaar is, voelt GHB heel relaxt aan. En toch behoud je de energie om te dansen. Door GHB voel je jezelf vrijer, waardoor je socialer wordt. Mensen gebruiken het niet voor niets graag in groepen.’

Lees op deze site het hele artikel:

http://www.djbroadcast.nl/features/feat ... orbij.html
I want you to understand that this man at the wheel is my attorney. He's not just some dingbat I found on the strip, man. He's a foreigner. I think he's probably Dutch. But that doesn't matter, though, does it? Are you prejudiced?



Avatar gebruiker
Gonzo
Adult Film Aficionado
Wijs Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 1681
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:08 pm
Woonplaats: Bij jou om de hoek...

Re: Ghb de hype voorbij

Berichtdoor SjitHeppens » zo apr 08, 2012 3:29 pm

Een zeer interessant artikel. Bedankt voor de link.
SjitHeppens
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 77
Geregistreerd: za apr 02, 2011 12:04 am

Re: Ghb de hype voorbij

Berichtdoor egotripper » zo jun 10, 2012 8:17 am

Dank je voor de link
Avatar gebruiker
egotripper
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 30
Geregistreerd: ma jun 04, 2012 1:45 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar GHB

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner
cron