Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Permanente schade na verslaving?

Voor alles over GHB, in België ook wel "vloeibare xtc" genoemd.

Permanente schade na verslaving?

Berichtdoor DamnFine69 » zo nov 08, 2015 2:33 am

Hoi,

Na 4.5 jaar verslaafd te zijn geweest aan GHB en benzo's is het mij gelukt om d.m.v. baclofen en lyrica te stoppen met het gebruiken van ghb. Ik nam tussen de 20 tot 30 ml ghb per dag en 's avonds tussen de 1.5 en 2.5 mg etizolam om de nacht door te komen. Momenteel neem ik nog dagelijks 3x20 mg baclofen als zuchtremmer.

Vanaf oktober 2014 ben ik gestopt met het 24/7 gebruiken van ghb en etizolam. De eerste 4 maanden waren afschuwelijk. Vermoeid, depressief, anhedonie, angstig en totaal geen motivatie, Gelukkig werd het langzaam beter en na 6 maanden voelde ik me stukken beter dan in oktober. Ik ben toen weer gaan werken en heb mijn opleiding weer opgepakt.

Nu ik weer naar school ga heb ik het gevoel dat ik nog verre van hersteld ben. Zaken zoals huiswerk, examens en afspraken voelen voor mij als een bijna onmogelijk taak. Een simpel verslag schrijven kost erg veel energie/tijd en vaak merk ik dat het leeg is in mijn hoofd. Zelfs terwijl ik dit topic schrijf heb ik moeite om mezelf goed te verwoorden en met een goede zinsopbouw te komen. Verder is mijn geheugen nog erg slecht en voel ik me vaak nogal afgevlakt. Gebeurtenissen waar mijn omgeving emotioneel op reageert doen mij vrijwel niks en het grootste gedeelte van de dag voel ik me neutraal. Niet blij, depressief, boos maar ik "ben er gewoon".

Na wat research op het internet kwam ik uit op PAWS en ik herken veel van de symptomen bij mezelf (Post-acute-withdrawal syndrome). Ik las dat het lang kan duren voordat gaba receptoren zich herstellen en er ook een kans is dat de klachten voor altijd blijven. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben en/of mij wat meer duidelijkheid kunnen geven hierover? Het is erg vermoeiend en frustrerend om zo de dag door te moeten komen en te voldoen aan de eisen van school en werk. Als voorbeeld, ik ben ongeveer 25 min bezig geweest om dit stukje tekst te typen.

Hashja - Mijn tel maatje :love:
Seth - "telt alsof hij op pep zit?"
Petrovic - "Niemand is sneller als hem."
Avatar gebruiker
DamnFine69
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 810
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:58 pm
Woonplaats: >9000

Re: Permanente schade na verslaving?

Berichtdoor Poseidon » zo nov 08, 2015 3:14 am

Hey Jb_ :)

Persoonlijke ervaring heb ik er niet mee maar ik lees in publicaties dat Baclofen naast een fysiek ontspannende ervaring je ook in een psychisch verlammende toestand kan brengen. Verder kom ik in de lijst met bijwerkingen suf en -vermoeidheid tegen. Je klachten zouden daar deels mee samen kunnen hangen.
Je conditie is nog niet wat het zijn moet. Ondertussen heb je wel al grote vorderingen gemaakt. En je hebt nog een benijdingswaardige jonge leeftijd. Daarom durf ik met enige voorzichtigheid best te stellen dat het weldra weer goed komt met die gaba receptoren.
T.z.t. zou ik ook eens stoppen met Baclofen om te kijken hoe je er daar dan onder voelt.

Experimenteer je ondertussen öok met voeding, vitamines en additieven om de toestand te verbeteren?
Kan het herstelproces verspoedigen.

Veel kracht en succes in ieder geval!
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Permanente schade na verslaving?

Berichtdoor Dopaminded » zo nov 08, 2015 5:02 am

Ik heb ook eens te maken gekregen met acute withdrawal syndrome na een CT met benzo's.
Het post-acute withdrawal syndrome lijkt me een hel ja..

Voor zover ik er bewust van ben, in zekere gradatie kamp ik er ook nog steeds wel mee.
Bij mij was het na enkele (lees: 3-4) maanden weer zo goed als hersteld, echter gaat het leren ook hier nog steeds een pak moeizamer dan vroeger.

Maar hersenen kan je trainen en blijven trainen, zeker dus ook het geheugen.
Ik zou zeggen, blijven oefenen en niet opgeven, het betert zeker nog wel :)
"Jusqu'ici, tout va bien"

Avatar gebruiker
Dopaminded
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 483
Geregistreerd: di jun 03, 2014 10:12 am

Re: Permanente schade na verslaving?

Berichtdoor djeemen » zo nov 08, 2015 5:30 am

Na ook een G verslaving kan ik je zeggen dat het zich nog wel verbetert als je je hersenen stimuleert. Zoals hierboven ook al geinsinueerd; je moet je hersenen weer veel opnieuw aanleren. Als je de grenzen van je cognitie niet pushed zul je misschien altijd op dit niveau blijven, maar met oefening en een dynamische gezonde levensstijl kun je wel verder komen. Zorg dat je regelmatig langdurig cardio doet en veel bezig bent zodat je brein niet lui wordt/blijft. Sterkte man!
Perspectief is alles.
djeemen
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 620
Geregistreerd: di apr 29, 2014 12:29 pm

Re: Permanente schade na verslaving?

Berichtdoor Poseidon » zo nov 08, 2015 10:02 am

Je bent geloof momenteel al flink actief in de jim toch?
Zou die activitet zoals hier boven benadrukt woŕdt zeker combineren met het oplossen van kruiswoordpuzzles, vanachter je TV meedoen met 2 voor 12, per seconde wijzer en de Canvascrack.
Leuke gezelschapsspellen als Memory & Triviant zijn misschien ook wel wat.
Of van een dik boek met dino's alle namen van buiten leren. Kauwgum gebruiken tijdens het leerproces stimuleert je cognitieve vermogens. Het vooraf eten van pindakaas of cashewnoten kan je intellectuele prestaties verhogen. De mentale conditie dient net zozeer ontwikkeld/in stand gehouden worden als bijv de triceps.

Geef hem van Jetje Jb_! 8-)
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Permanente schade na verslaving?

Berichtdoor Adolf_Seeligmüller » di nov 10, 2015 6:35 pm

Poseidon schreef: de Canvascrack.

Crack gebruik lijkt me niet verstandig in deze situatie, zelfs als de dealer een gerenommeerd Belgisch televisiekanaal is. :kleuter:

Maar even serieus, ik wens de je veel geluk met je herstel en raad je aan geen voorbarige conclusies te trekken. Genezing kan lang duren maar iedere dag dat je niet gebruikt wordt je een beetje beter.
Sterkte.
''Aan het hoofd der bedwelmende middelen staat de morphine. Het groote gevaar om in het tot gewoonte maken van het gebruik van dit middel te vervallen, ligt in de lafheid van de tegenwoordige menschen.''
-Adolf Seeligmüller (1891)

''Coca is a far more potent and far less harmful stimulant than alcohol, and its widespread utilization is hindered at present only by its high cost.''
-Sigmund Freud (1884)
Avatar gebruiker
Adolf_Seeligmüller
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 327
Geregistreerd: di okt 27, 2015 4:44 pm

Re: Permanente schade na verslaving?

Berichtdoor GeHaktBalmolentje » di sep 27, 2016 10:27 am

Ik begrijp precies wat je bedoeld denk ik, bij mij was het voornamelijk de trek die zorgte voor leegte in me hooft, kandit bij jou het geval zijn? en sociale dingen reageerde ik nauwelijks op, slik 90mg baclofen, maar alsnog ik miste wat voor me gevoel,
ben weer begonnen,puur doordat ik op sociale dingen echt geen belangstelling meer had, dat had ik totaal niet voor me verslaving, ging er in mijn half jaar clean zo weinig er op uit, ervaarde de seks ook niet echt intens meer.
ik heb dus 4.5jaar wel gebruikt, het is ook een beetje de lifestyle de ik minste, lachen deed ik ook niet echt meer, maar slik ook dex, lora en dus baclofen, alleen wanneer ik g gebruik neem ik geen dex meer, ook geen baclofen
GeHaktBalmolentje
Newbie
Offline
 
Posts: 12
Geregistreerd: do sep 22, 2016 11:49 am


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar GHB

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner