ik zit hier met een vuilzak vol oogstafval, gisteren boter water en het afval laten koken, met het gedacht dat het vandaag na het afkoelen de wietboter omhoog zou komen.. hmmm niet dus
hulp gevraagd
THC bindt zich enkel aan dierlijke vetten, dus begin je allereerst met een pakje roomboter te kopen. Geen smeerboter, boter om te bakken. Let goed op de verpakking dat je roomboter meehebt, met dierlijke vetten, niks plantaardigs. De meeste roomboter heeft een dierlijk vetgehalte tussen de 85 en 92%.
Vervolgens, als je je boter hebt, neem je een kommetje en je vult dat 1/4 met water. Dat water laat je warm worden, bijna koken, tot op een 75-80°C. Daar doe je je boter bij. De hoeveelheid boter hangt af van hoeveel wietboter je uiteindelijk wilt. Let wel op dat dit een beetje in verhouding is met je hoeveelheid wiet/knipafval die je er in wilt draaien. De meeste cakes worden "quattre quart" gemaakt, dus 250gr bloem, 250gr boter, ...Als je begint met 250gr roomboter, kan je voor een stevige cake er tussen de 25 en 50gr knipafval insteken.
Terug naar ons kommetje water op het vuur.
Als de boter in het water gesmolten is, doe je er je knipafval bij en roer je het geheel goed door elkaar. Het knipafval malen is niet echt nodig, tenzij je echt grote stukken hebt. Dit geheel moet je op het vuur laten staan, maar NOOIT, ik herhaal NOOIT laten koken! Om het uur kan je met behulp van een zeefje en een lepel wat knipafval uit je mix opvissen, om het zo goed uit te wringen zodat alle smaak en thc vrijkomt.
Na vier uur - om het uur weliswaar - dit herhaalt te hebben, is je wietboter zo goed als klaar. Je gaat nu een groen-gele mix hebben. Op dit moment neem je je zeef, je drukt alle knipafval nog een laatste keer goed uit en dan mag dat afval in de vuilbak. Als je kom uiteindelijk geen afval meer bevat, laat je ze een uurtje afkoelen op kamertemperatuur. Na dat uurtje zet je je kom in de koelkast en laat het een uur of drie-vier stollen.
De laatste stap is het simpelst. Als het geheel uit de koelkast komt, zie je dat de bovenste laag van je kom 'gestold' is. Je neemt nu een mesje en snijdt mooi langs de rand. Je gaat merken dat er onder de boter nog een laag water zit. Dit is afvalwater met je overige knipafval in. Doordat boter dikker is dan water, gaat alle afval en vuiligheid naar de bodem van je kom zakken en de goede boter naar boven stijgen.
Nu heb je normaal een mooie, ronde vorm wietboter die je in bijna alle gerechten kan gebruiken.
PS: Dit is de zuiverste en meest effectieve vorm om wietboter te vervaardigen. Sommigen beweren dat je het water niet nodig hebt, en dat kan best ook zo wel zijn. Maar dan moet je een hele tijd bij die boter blijven staan en constant ermee bezig zijn. Tijd is denk ik iets dat de meesten onder ons niet teveel hebben, dus bij deze: alstublieft
Keer terug naar De Kweek- en Crea-hoek
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 30 gasten