Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Heb je een cake gebakken of zelf een bong in elkaar geknutseld? Hier kun je al je creatieve creaties laten zien en je kennis delen.

Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor Grtishere » wo feb 27, 2013 10:50 pm

Gegroet reizigers,
Na een keer of zeven stuk voor stuk prachtige reizen heb gemaakt op truffels (Mexicana, Atlantis, Hollandia, Dragons Dynamite) hebben we besloten om Paddos te proberen. Ik heb de eervolle taak gekregen om de paddo’s te kweken en heb op 8 januari twee kweeksetjes besteld. Beide beloofden mij per kweekset een oogst te geven van 100 gram. Aangezien wij in totaal met 6 personen zijn en we toch wel minstens 30g vers of 30g gedroogd willen eten had ik gerekend op een oogst van 200 gram. We hadden met zn alle overlegd en op internet gekeken en hebben gekozen voor Golden Teacher gekozen omdat dat dit binnen de cubensis strains visueel een van de sterkste blijkt te zijn? Op 9 januari kwamen de kweeksetjes binnen, snelle levering en tevreden met hoe het eruit zag.


10-01-2013
Beide bakjes na ongeveer 16 uur soaken in de kweekzak geplaatst met een laagje water tot de rand van het bakje, exact zoals de bijgeleverde guide aangaf.


19-01-2013
Na het in de zak plaatsen ontstond er meteen condens alleen had ik wel het gevoel dat het niet warm genoeg was. Ik denk zo rond de 19 graden. Na tien dagen werden de eerste tekenen van leven gegeven in een van de twee bakjes. Dit noem ik even bakje 1, bakje 2 heeft vooralsnog amper tekenen van het begin van een paddo. Foto is gemaakt op 19-01-2013 en ja ik weet dat het stom is om hem uit de zak te halen maar dat ontdekte ik na het maken van de foto.21-01-2013
Hier zien we bakje 2. Tot mijn grote verbazing gebeurd hier dus nog steeds niks, stond het te koud? Ik weet het niet.23-01-2013
Omdat ik vond dat alles wel erg koud stond heb ik ze in de buurt van de houtkachel gezet, deze kachel brand bijna elke avond en de warmte rond de kachel blijft altijd wel goed hangen. Enkel overdag is het weer een stuk kouder op die plek. De paddo’s in bakje 1 schoten als paddos uit de grond! Ik vond ze wel meteen al een stuk misvormder dan op fotos van andere kwekers. In bakje 2 is vooralsnog niks te vinden.24-01-2013
Ze worden met de dag groter! (En lelijker :P)25-01-2013
Ze groeien scheef en lomp maar wel superhard. Ik had hier nog niet ontdekt dat het verstandig is om de rand van de bak af te dekken met aluminium folie.


26-01-2013 (wel in de jonge avond)
Ik herken bakje 1 niet meer terug! Alleen bakje twee laat nog steeds niks zien en heb deze maar opgegeven. In de hoop dat er ooit nog wat gebeurd heb ik het bakje wel gewoon laten staan.


27-01-2013
Ik kwam 22:00 even thuis om nog wat biertjes op te halen en ontdekte deze joekels die hun sporen al hebben laten vallen. Bakje twee toont vooralsnog geen teken van leven maar deze jongens mogen in ieder geval geoogst worden. Over het algemeen zien ze er niet uit maar wel tevreden.27-01-2013
In totaal heeft bakje 1 dus 104 gram opgeleverd bij de eerste flush, een goed resultaat. Ik heb deze paddos te droge gelegd en de bak opnieuw gesoaked en klaargemaakt voor een tweede flush.


28-01-2013
Bakje 2 heeft plots besloten om toch nog uit te komen. Dit bakje staat op precies dezelfde plek als bakje 1 en begint met nettere kleine kopjes.01-02-2013
Dit is bakje 2 en het ziet er een heel stuk mooier uit na het omringen van aluminium folie. Ze gaan allemaal netjes omhoog en zien er mooi goudkleurig uit. Wel trekt er veel wit pluis de stam op. Ik heb gelezen dat dit onschadelijk is tot 1-2cm maar het komt steeds hoger. Volgens google heeft het met hoge luchtvochtigheid te maken dus heb ik de zak ietsjes open gezet om het tegen te gaan. De condens verdween hierdoor uit de zak dus het leek me een stuk droger maar het witte pluis groeide door en deze mooie flush stopte met groeien.


06-02-2013
Ook hier bakje 2. Na de afgelopen 3 dagen nog geen groei te hebben gezien door dat irritante witte pluis maar besloten het toch te oogsten. De paddos zaten heel erg vast in het substraat en leverden in totaal slechts 18 gram op.


07-02-2013
Zie hier de tweede flush van bakje 1, dit bakje heeft totaal geen last van dat witte pluis. Ook niet bij de eerste flush. Toch staan ze op dezelfde plek en hebben ze dezelfde afkomst.


17-02-2013
Bakje 2 mag het nog een keer proberen en begint weer flink op te komen. Wederom tref ik rond elke paddo dat vervelende witte pluis weer aan en heb geen idee wat ik er aan kon doen. Heb het aan de man van de smartshop verteld en ook hij heeft er geen idee van (?). Op internet staat dat het een te hoge luchtvochtigheid moet zijn. Misschien minder water in de zak?


19-02-2013
Bakje 2 gaat steeds verder groeien alleen het witte pluis blijft wel, de hoedjes zijn ook donkerder geworden en beginnen al wijder te worden.


23-02-2013
Even een foto zonder en met flits, ze zijn gestopt met groeien en het witte pluis heeft weer gewonnen. Weer moeten oogsten dus, dit keer totaal 14 gram.27-02-2013
Nu heb ik vandaag een nieuwe kweekset besteld op Azarius.nl en het gaat om de ‘’Paddo kweekset ‘Ready-To-Grow’ B+’’ want deze beloofd mij om 400-600 gram vers te hebben. We hebben nu van deze twee kleine setjes krap 130 gram vers (13 gram gedroogd) en daar moeten we eigenlijk met 6 man van trippen. Nu hebben we afgesproken dat er 5 paddos doen 1 truffels, wat de sfeer dus wel schaadt maargoed.
Nu wil ik graag wat advies vragen over hoe ik nou precies kan voorkomen dat die witte pluis niet voorkomt bij mijn grote kweekset die ik net heb besteld. Ik ben erg benieuwd of iemand er wat op weet zodat ik in het vervolg kilos paddestoelen kan kweken :D
Avatar gebruiker
Grtishere
Newbie
Offline
 
Posts: 16
Geregistreerd: wo feb 27, 2013 9:01 pm

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor Hamukun » wo feb 27, 2013 11:14 pm

Ik heb geen idee, maar die foto's van jou zijn echt vet. Ziet er mega space uit die rare monsters van je :)
Avatar gebruiker
Hamukun
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 403
Geregistreerd: vr feb 08, 2013 7:34 pm

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor Grtishere » wo feb 27, 2013 11:31 pm

Haha thanks. Was wel even schrikken hoor van de ene op de andere dag. Kan niet wachten tot me nieuwe setje binnenkomt, iemand enig idee van de levertijden van Azarius? Heb hem vandaag om 19:00 besteld.
Avatar gebruiker
Grtishere
Newbie
Offline
 
Posts: 16
Geregistreerd: wo feb 27, 2013 9:01 pm

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor Stefaan » do feb 28, 2013 12:51 am

Kan eigenlijk weinig hulp bieden, behalve dat ik zo'n grow-report wel leuk vind om te lezen! Hou het ajb bij en help de rest ook met hun paddokits. :P Ik heb zelf eens paddo's gedaan en kon toch moeilijk onderscheid maken met een truffeltrip. Desalniettemin is zo'n growkit gewoon een leuk projectje om te hebben :love: Ik ga er misschien ook weer eens een bestellen!
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor Grtishere » do feb 28, 2013 3:12 pm

Ik hou het sowiewo bij. Is het andere een idee om geen water in de zak te doen? Iemand enig idee of paddos gevoelig zijn voor temperatuurswisselingrn?
Avatar gebruiker
Grtishere
Newbie
Offline
 
Posts: 16
Geregistreerd: wo feb 27, 2013 9:01 pm

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor Stefaan » do feb 28, 2013 3:18 pm

Naar mijn weten wel, dat was tenminste het 1e wat ik dacht toen je zei dat je hem naast je kachel had gezet. Maar blijkbaar werkte dat toch redelijk.. Misschien kan je ergens zo'n verwarm matje bestellen? Die houdt het 24/7 op constante temperatuur!
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor FranX » do feb 28, 2013 4:49 pm

Paddo's houden van warmte. Het is mijn ervaring dat kweken vanaf het najaar tot het voorjaar altijd een minder resultaat geeft.

Wat kan helpen is een warmte matje zoals terrarium liefhebbers gebruiken en de kweek in een doos zetten. Een maat van me gebruikt hiervoor een piepschuim doos met deksel waar men warme maaltijden in vervoerd.

Om de kweek een extra boost te geven is er een tweak.

De voorbehandeling zoals aangegeven en dan de kweekset omgekeerd in de zak doen en voorzichtig het plastic bakje verwijderen. Het effect is dat de paddo's dan ook aan de zijkanten kunnen groeien. Eigenlijk ook wel logisch het groei oppervlak is dan verdubbeld.

Ik heb dat diverse malen gedaan en het werkt perfect, het substraat brokkelt bij de 2de of 3de flush wel wat af maar het netto resultaat blijft positief.

Werk wel zo schoon en steriel mogelijk!
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor Grtishere » do feb 28, 2013 4:50 pm

Ja zat ik aan te denken alleen vind ze vrij duur en hoor er niet veel positieve verhalen over. Je mag paddos ook niet op de verwarming zetten, waarom mag dat matje dan weer wel?
Avatar gebruiker
Grtishere
Newbie
Offline
 
Posts: 16
Geregistreerd: wo feb 27, 2013 9:01 pm

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor FranX » do feb 28, 2013 5:32 pm

Grtishere schreef:Ja zat ik aan te denken alleen vind ze vrij duur en hoor er niet veel positieve verhalen over. Je mag paddos ook niet op de verwarming zetten, waarom mag dat matje dan weer wel?


Omdat een dergelijk matje een constante en goed verdeelde en controleerbare warmte geeft die de bodem (substraat) op een constante temperatuur houdt. Bij een CV zijn er temperatuur schommelingen en er is een veel directere verwarming en opstijgende warme (droge) lucht.

Ik geef onmiddellijk toe dat het niet ideaal is maar een matje helpt bij kweken in de koude maanden op plekken met wisselende (lage) temperaturen.

Een alternatief is een broedstoof maar dat loopt al gauw in de papieren.

Het beste blijft gewoon lekker zomers kweken en dan het overschot drogen zodat die in de donkere maanden gebruikt kan worden.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor Grtishere » vr maart 01, 2013 3:56 pm

Uiteraard is zomers kweken het beste, daar heb ik helaas geen optie voor. Verder maakt de tijd dat ze nodig hebben om te groeien mij niet zo uit. Is het zo dat als ze warmer staan dat ze sneller groeien of maakt het ook uit met de grootte van de flush. Want als ze uiteindelijk toch goed uitkomen lijkt me het geen probleem dat het wat langer duurt.

FranX, je had het over het bakje op zn kop in de zak doen en dan het bakje verwijderen? Heb je dan niet het probleem dat het perliet bovenop zit en het vermiculiet op de bodem van de zak?

Nu komt mijn kweekset vandaag of morgen binnen, wel of geen water in de zak doen na het soaken?
Avatar gebruiker
Grtishere
Newbie
Offline
 
Posts: 16
Geregistreerd: wo feb 27, 2013 9:01 pm

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor Grtishere » vr maart 01, 2013 4:04 pm

Avatar gebruiker
Grtishere
Newbie
Offline
 
Posts: 16
Geregistreerd: wo feb 27, 2013 9:01 pm

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor Ivo » vr maart 01, 2013 4:09 pm

Ik heb na het soaken nooit meer dan een paar druppels water in het bakje gedaan, en dat werkte altijd perfect.
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7874
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor FranX » vr maart 01, 2013 7:18 pm

Grtishere schreef:FranX, je had het over het bakje op zn kop in de zak doen en dan het bakje verwijderen? Heb je dan niet het probleem dat het perliet bovenop zit en het vermiculiet op de bodem van de zak?

Nu komt mijn kweekset vandaag of morgen binnen, wel of geen water in de zak doen na het soaken?


De cake is compact genoeg en doortrokken door het mycelium, dat er wat perliet loskomt is geen probleem, je zal zien dat het best meevalt.

Ik doe ook altijd wat extra water in de zak na het soaken, een heeeeel dun bodempje wat nog net zichtbaar is.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor FranX » vr maart 01, 2013 7:20 pm

Grtishere schreef:Misschien is dit iets:
http://www.terramania.nl/terramania/ind ... 82&lang=NL


ja en dan de kleinste nemen die van 2.5 watt.
Die haalt net de scherpe koude randjes weg zonder gelijk de paddos te koken.
Ik heb dezelfde hier.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor Grtishere » zo maart 03, 2013 2:42 pm

Ah dus je hebt echt exact hetzelfde matje? Deze wordt niet te warm?
Gister mijn set klaargezet en met de twee kleine bakjes (waar denk ik niks meer komt) lijkt het net een kleine kwekerij haha.
Avatar gebruiker
Grtishere
Newbie
Offline
 
Posts: 16
Geregistreerd: wo feb 27, 2013 9:01 pm

Re: Eerste paddokweek ooit (Golden Teacher) + Advies nodig!

Berichtdoor Grtishere » vr maart 22, 2013 12:51 am

Een nieuw topic begonnen met de nieuwe kweekbak

http://drugsforum.info/kweek-en-crea/kweeklog-b-paddo-s-t6858.html
Avatar gebruiker
Grtishere
Newbie
Offline
 
Posts: 16
Geregistreerd: wo feb 27, 2013 9:01 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar De Kweek- en Crea-hoek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner