Je paddo's zien er eetbaar uit. No worries.
Drogen kan zoals je al doet maar zorg wel voor voldoende luchtcirculatie.
Gedroogde paddo kent 4 vijanden... zuurstof, (zon)licht, warmte en vocht.
Zelf droog ik ze door in ze in de oven te doen op de laagste stand (ong 30-40 graden) en zet daarbij de ventilator aan. Af en toe keren en binnen enkele uren zijn ze knakkend droog.
De werkzame stof breekt volgens de meesten pas af bij 60-80 graden en hoger.
Hoewel ik wel iets warmte gebruik verkort ik op deze wijze aanzienlijk de duur aan blootstelling zuurstof, temp.schommelingen en andere negatieve invloeden. Beschreven methode heeft mijn voorkeur en is herhaaldelijk met 100% succes gedaan.
Als ik gedroogde paddo wil kort (tot 3 maanden) bewaren dan doe ik ze samen met wat vochtvreters (gamma) in een weckpot en zet ze donker weg (keukenkastje).
Wil je het helemaal zuiver doen spuit dan wat lachgas (Blokker) in de weckpot om zuurstof te verdrijven en sluit de deksel goed af.
Als ik ze langer dan 3 maanden wil bewaren dan gaan ze in een in plastic verpakt weckpotje de vriezer in. Ik bewaar ze zo maximaal 12 maanden. Het is onze ervaring dat lang bewaarde paddo's een steeds zwaarder tripkarakter krijgen maar nog steeds bruikbaar zijn.
Alternatief is om de gedroogde paddo fijn te malen en in capsules te doen.
Makkelijk om te doseren en in of mee te nemen.
Houdt de gebruikelijke doseringen aan.
Zie onder mijn huisvlijt.
en