Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Een tripsitter? een absolute must!

Hier kan je alles vragen over het tripmiddel LSD, of het nu over zegels, microdots of druppels gaat.

Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor °Thomas° » za feb 26, 2011 11:21 am

Hoi mede df'ers, ik ga hier nu iets neerpennen wat mij gisteren is overkomen.

Ik wil hier mee aantonen dat een tripsitter een absolute must is als je geen of niet veel trip-ervaring hebt. Is dit nu een tripreport ? Ja of neen? Deels wel maar wil hier ook nog eens er op drukken dat iedereen een tripsitter in huis neemt.

Ikzelf heb al een hele hoop trip-ervaring met lsd. mijn vriend genaamd J. die gisteren mee wou doen had nog nooit lsd genomen maar zag het wel totaal zitten.

Het begon allemaal gisterenavond rond 20u. we zaten lekker te chillen in de zetel en besloten ieders 1zegeltje te nemen. (ik wist door mijn ervaring dat ik zelf nog niet AL TE VER ging op 1zegel) de eerste 2u lagen wel lekker weg te spacen toen plots J. aan mijn vroeg of ik niet naar huis wou gaan omdat hij andere mensen omzich heen moest hebben dat het niet goed ging met hem. Er begon bij mij al een lichtje te branden en probeerde hem te bedaren. (ik kon nog vrij rustig blijven en helder nadenken ) dat hielp even. toen sprong hij plots recht en begon te roepen THOMAS THOMAS waar ben ik???
J. pakte zijn gsm en begon zijn broer te bellen en in alle paniek te zeggen over zijn inname van LSD en dat hij onmiddelijk moest komen dat het niet goed met hem ging. ik zeg tegen J. blijf rustig u broer komt er aan probeer rustig te blijven. Plots springt J. recht begint te roepen over zijn broer wa er met hem aan de hand is etc.... en hij loopt als een zot naar zijn deur het appertement uit zonder schoenen zonder trui of iets in de gietende regen. hij had enkel een broek en t shirt aan.
door mijn ervaring met LSD kon ik nog vrij helder denken (al goed) en heb ik zijn broer gebeld dat hij ONMIDDELIJK moest komen en zo hebben we hem gaan zoeken. J. gevonden helemaal naakt op de grote baan in zijn eigen gekleumd en aan het brabebelen over dat hij dood was enz.

Ik sloeg er zelf ook enorm naast natuurlijk maar kon het nog goed sturen allemaal. we probeerden J. de auto in te krijgen en besloten met hem naar de spoed te gaan omdat er geen andere keus was. al rijdende sprong J. nog uit de wagen omdat we hem gingen vermoorden volgend hem.

Uiteindelijk is op de spoed alles goed gekomen en leeft J. nu nog. wel na een immens harde bad trip, met als gevolg dat hij zijn eigen broer heeft proberen wurgen en dergelijke...

Ik wil er dus op wijzen dat als je geen ervaring hebt ZEEEEEKER EN VAST een tripsitter er moet bijhalen. dit is geeen prietpraat!

als ik niet genoeg LSD ervaring had gehad om nog normaal te kunnen handelen was dit katastrofaal afgelopen en was mijn vriend J. er niet meer.


Ik hoop dat er toch enkelen dit zullen lezen. en je mag altijd je reacties over posten maar om te beginnen zijken dan hou je het maar voor je.


gamezz schreef:heeft volgens mij eerder met de persoon te maken, Zelfs met een tripsitter was hij volledig doorgedraaid. En als ie em echt flipte kan een tripsitter daar ook niet veel aan verranderen.
Zeg nu zelf hoe kan iemand je kalmeren als jij denkt dat hij je gaat vermoorden :s .
sommige mensen moeten gewoon geen lsd nemen.°Thomas° schreef:
gamezz schreef:heeft volgens mij eerder met de persoon te maken, Zelfs met een tripsitter was hij volledig doorgedraaid. En als ie em echt flipte kan een tripsitter daar ook niet veel aan verranderen.
Zeg nu zelf hoe kan iemand je kalmeren als jij denkt dat hij je gaat vermoorden :s .
sommige mensen moeten gewoon geen lsd nemen.

Daar heb je zeker een punt. maar ik wil er mee aantonen dat als er geen tripsiters is en niemand nog normaal kan denken dat het wel is fataal kan aflopen. als er nog een heldere geest is kan die alsnog hem gaan zoeken fzo...

Maar dat sommige mensen geen lsd moeten nemen klopt idd en dat is hierbij ook aangetoond. en dat zal J. ook nooit meer doen denk ik ^^Tripper schreef:Was die gast niet al een beetje weird?°Thomas° schreef:
Tripper schreef:Was die gast niet al een beetje weird?

totaal niet dat is juist het rare. heeft enkle jaren geleden ook met mij eens een paddo tripje gedaan dat zeker geslaagd was en 2maanden terug nog eens samen truffels gedaan. liep ook chill.. en nu LSD en dan heb je dit... was echt raar.

Want ik weet dat als je al iets 'mankeert' dat je het dan niet moet nemen maar hij is perfect in orde.lolnoob schreef:Ook een lesje dat je de eerste keer beter met een halve dosis begint bij tripmiddelen.Tripper schreef:
lolnoob schreef:Ook een lesje dat je de eerste keer beter met een halve dosis begint bij tripmiddelen.


Ja, dat is dus idd de beste oplossing. Ik had ook een hele als eerste, daar was ik flink van de kaart van.°Thomas° schreef:hehe , we hebben er weeral uit geleerd^^
apparte ervaring. wel even schrikken op de moment zelf.lolLwbnjio schreef:Wow, hoe kijkt hij nu tegen trippen aan? nie meer doen nie?TheFuckingDutchman schreef:Wat hebben ze op de spoed gedaan? Tegen een LSD trip kun volgens mij niet zoveel doen.°Thomas° schreef:Hij vond het wel een unieke ervaring zegt hij. maar zal het wss niet meer direct doen :D

Op de spoed zeiden ze idd niet veel. dokter zei gewoon dat hij een bad trip had( wat we zelf ook al doorhadden:P) en hij heeft iets kalmerends gegeven.Angramar Temenos schreef:Neem gewoon altijd een sterke snelwerkende benzo mee.. Ik kan me niet voorstellen dat ik of m'n close vrienden ooit zouden flippen (dit na jarenlang elke maand trippen op dosissen van 30 tot 500 microgram), en toch hou ik voor de zekerheid altijd een flunitrazepam 2 mg in m'n portemonee.Intoxication schreef:
TheFuckingDutchman schreef:Wat hebben ze op de spoed gedaan? Tegen een LSD trip kun volgens mij niet zoveel doen.

daar geve ze idd benzo's en kalmeeringsmiddele25tolife schreef:
Intoxication schreef:
TheFuckingDutchman schreef:Wat hebben ze op de spoed gedaan? Tegen een LSD trip kun volgens mij niet zoveel doen.

daar geve ze idd benzo's en kalmeeringsmiddele


Inderdaad een quote van wiki, erbij zeggens huh wtf heb ik dat spul daarvoor zelf gehaald toen het nodig was jaren terug?! :x
Antidotes

Antidotes

Adverse effects of psychotropics are often treated with fast-acting benzodiazepines like diazepam or triazolam that have calming and antianxiety effects but do not directly affect the specific actions of psychotropics. Theoretically, specific 5-HT2A receptor antagonists, which most commonly means atypical antipsychotics (quetiapine, olanzapine, risperidone, etc.) or other 5-HT2A antagonist such as trazodone or mirtazapine, would be direct antidotes, although some anecdotal reports claim otherwise.[78] Also, some people have reported that taking an SSRI such as fluoxetine will counteract the effects of LSD.[79] Some reports indicate that although administration of chlorpromazine (Thorazine) or similar typical antipsychotic tranquilizers will not end an LSD trip, it will either lessen the intensity or immobilize and numb the patient, a side effect of the medication.[80] While it also may not end an LSD trip, the best chemical treatment for a "bad trip" is an anxiolytic agent such as diazepam (Valium) or another benzodiazepine. As the effect of the drug is psychological as well as physical, any treatment should focus on calming the patient. Limiting stimuli such as bright lights and loud noises can help in the event of an ill reaction.

Many rumors about home remedies to counteract psychedelic effects are circulated, including vanilla essence, and anti-histamines. These may have a placebo effect, working by making the taker think they have done something to make it better.[81]
10 000 years of expirience in a 15minute trip!
Avatar gebruiker
°Thomas°
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 288
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 5:58 pm
Woonplaats: Antwerpen

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Dennenboom » za feb 26, 2011 2:27 pm

Ik vind het echt beangstigend dat dit zo is gelopen.

Heb ook al zegeltjes onderschat op een feest (zat toen op 200µg ofzo),
in een thuissituatie kan ik dit prima aan, maar zelfs..

Ik kan me niet inbeelden dat je er ZO waanzinnig van wordt, en dan zeker van 1 normaal zegeltje :eek:

Ik ben gewoon (waanzinnig wel :kleuter: ) gaan dansen en gaan zitten en kijken heel stilletjes, maar totaal fucked up worden begrijp ik niet goed.
Avatar gebruiker
Dennenboom
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 501
Geregistreerd: di feb 22, 2011 7:01 pm

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Tripkonijn » za feb 26, 2011 4:39 pm

Wow lijkt niet zo fijn :/ serieuze bad trip

maar misschien had hij al een kleine psychose ofzo dat kan daarmee te maken hebben..
'leer uit een slechte ervaring' zei grootvader konijn
Avatar gebruiker
Tripkonijn
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 362
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:02 pm
Woonplaats: in't Konijnenhol

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Einstein » za feb 26, 2011 5:36 pm

Wat een verhaal :eek:
Toont toch weer aan dat je flink moet uitkijken met dit spul.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Azgaza » za feb 26, 2011 6:00 pm

Ik heb ook wel eens, twee keer eigelijk, mee gemaakt dat iemand redelijk tot helemaal doordraaide in een trip, kwam altijd achteraf wel goed en is niet zo dramatisch misgelopen als hier, maar een voorbeeld is dat mijn vriend op Boom op 200 ug in de piek doordraaide, overtuigd was dat hij de wereld moest beëndigen om opgenomen te worden in een tribe van licht, was ook helemaal in de war. Het vervelendste en raarste deel was dat hij mij daar bij dumpte (en niet een beetje ook), met de woorden 'ik ben er klaar mee' en daarna 'het is uit' en ik verbaasd van 'huh?! wat?? waarom' en hij van 'ja het is uit' en ik van 'ja waarom dan' en hij van 'ja ik voel gewoon geen liefde meer voor je' etc. toen verdween hij ook de dansende massa in (op een portugees festival waar we met z'n tweeën waren) en was ik hem 3-4 uur lang kwijt waar ik ook in m'n eentje rondliep op 200 ug. Heb er een trip report van, in het Nederlands en engels geschreven, hij staat wél op erowid en DHP maar niet hier omdat ik niet wist hoe goed zo'n verhaal ontvangen zou worden. Was trouwens met het terugvinden goedgekomen na 3 uur, hij had alleen geen shirt en pet meer omdat hij ook even in de waan was geweest dat hij geen aardse bezittingen nodig had. Uit was het achteraf natuurlijk ook niet, en het is al lang, lang vergeven, maar dat sommige mensen zo eens in de zo veel tijd nog al absurd en slecht reageren op LSD is iets wat iedereen die vaak genoeg met verschillende mensen tript wel eens tegen zal komen. Ervaren en stabiele mensen er bij, of een tripsitter, is inderdaad nooit een slecht idee, zeker bij nieuwe mensen omdat iedereen toch weer ietsje anders reageert. Moet zeggen, met m'n vriend is het daarna nooit meer mis gegaan :)

Aliens take me home.

Tune up, turn around, drop in.
Avatar gebruiker
Azgaza
onKet
Donateur
Offline
 
Posts: 1005
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 6:11 pm
Woonplaats: Orion

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » za feb 26, 2011 6:03 pm

Azgaza schreef:Ik heb ook wel eens, twee keer eigelijk, mee gemaakt dat iemand redelijk tot helemaal doordraaide in een trip, kwam altijd achteraf wel goed en is niet zo dramatisch misgelopen als hier, maar een voorbeeld is dat mijn vriend op Boom op 200 ug in de piek doordraaide, overtuigd was dat hij de wereld moest beëndigen om opgenomen te worden in een tribe van licht, was ook helemaal in de war. Het vervelendste en raarste deel was dat hij mij daar bij dumpte (en niet een beetje ook), met de woorden 'ik ben er klaar mee' en daarna 'het is uit' en ik verbaasd van 'huh?! wat?? waarom' en hij van 'ja het is uit' en ik van 'ja waarom dan' en hij van 'ja ik voel gewoon geen liefde meer voor je' etc. toen verdween hij ook de dansende massa in (op een portugees festival waar we met z'n tweeën waren) en was ik hem 3-4 uur lang kwijt waar ik ook in m'n eentje rondliep op 200 ug. Heb er een trip report van, in het Nederlands en engels geschreven, hij staat wél op erowid en DHP maar niet hier omdat ik niet wist hoe goed zo'n verhaal ontvangen zou worden. Was trouwens met het terugvinden goedgekomen na 3 uur, hij had alleen geen shirt en pet meer omdat hij ook even in de waan was geweest dat hij geen aardse bezittingen nodig had. Uit was het achteraf natuurlijk ook niet, en het is al lang, lang vergeven, maar dat sommige mensen zo eens in de zo veel tijd nog al absurd en slecht reageren op LSD is iets wat iedereen die vaak genoeg met verschillende mensen tript wel eens tegen zal komen. Ervaren en stabiele mensen er bij, of een tripsitter, is inderdaad nooit een slecht idee, zeker bij nieuwe mensen omdat iedereen toch weer ietsje anders reageert. Moet zeggen, met m'n vriend is het daarna nooit meer mis gegaan :)


Heeft hij na die ervaring nog LSD aangeraakt?
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Azgaza » za feb 26, 2011 6:06 pm

Yep, onder andere 4 dagen later nog een keer. Hebben achteraf nagegaan wat er precies mis was gegaan, en die zelfde fouten niet nog een keer gemaakt. Tweede trip op dat festival was zen, mooi, rustig, relaxed en perfect en het is nu duidelijk dat hij wat slechter reageert op hele drukke omgevingen in harde trips dus dat doet hij niet meer. Is inmiddels ruim een half jaar geleden; nooit meer mis gegaan, niet eens een beetje.

Aliens take me home.

Tune up, turn around, drop in.
Avatar gebruiker
Azgaza
onKet
Donateur
Offline
 
Posts: 1005
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 6:11 pm
Woonplaats: Orion

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor LuchtiNgtoetje » zo feb 27, 2011 11:18 am

Tripkonijn schreef:Wow lijkt niet zo fijn :/ serieuze bad trip

maar misschien had hij al een kleine psychose ofzo dat kan daarmee te maken hebben..


+1
Avatar gebruiker
LuchtiNgtoetje
<3
Donateur
Offline
 
Posts: 1575
Geregistreerd: di feb 22, 2011 10:26 am

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor °Thomas° » zo feb 27, 2011 6:26 pm

Einstein schreef:Wat een verhaal :eek:
Toont toch weer aan dat je flink moet uitkijken met dit spul.

dat heb ik er dan ook uit geleerd. zeer leuk spul. maar kijk er goed mee uit!

ik vind het een ervaring des te rijker op gebied van trippen
10 000 years of expirience in a 15minute trip!
Avatar gebruiker
°Thomas°
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 288
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 5:58 pm
Woonplaats: Antwerpen

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Hashja » ma feb 28, 2011 12:15 am

LuchtiNgtoetje schreef:
Tripkonijn schreef:Wow lijkt niet zo fijn :/ serieuze bad trip

maar misschien had hij al een kleine psychose ofzo dat kan daarmee te maken hebben..


+1


Hier denk ik ook aan. Tripmiddelen vergroten de kans op een (tijdelijke) psychose. Dat hoeft niet persé te betekenen dat je bij de eerste keer tripmiddelen zodanig de weg kwijt raakt. De eerste (paddo's) en 2e (truffels) keer gingen goed. Maar de 3e keer trippen (op LSD) triggerde het wellicht wel.
Avatar gebruiker
Hashja
houdt van jou!
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 647
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Space

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor 25tolife » ma feb 28, 2011 3:05 am

Hashja schreef:
LuchtiNgtoetje schreef:
Tripkonijn schreef:Wow lijkt niet zo fijn :/ serieuze bad trip

maar misschien had hij al een kleine psychose ofzo dat kan daarmee te maken hebben..


+1


Hier denk ik ook aan. Tripmiddelen vergroten de kans op een (tijdelijke) psychose. Dat hoeft niet persé te betekenen dat je bij de eerste keer tripmiddelen zodanig de weg kwijt raakt. De eerste (paddo's) en 2e (truffels) keer gingen goed. Maar de 3e keer trippen (op LSD) triggerde het wellicht wel.


Denk ik ook. Als het op de loer ligt (wat je soms niet eens weet denk ik) die het tot het verhaal te maken wat erboven staat. Ik zeg tegen mezelf altijd ik ben gek dus kan het niet worden maar goed weet ook dat dit voor mij ook geld. Ook al hou ik me er niet altijd(zelden)aan houd. Heb geluk gehad denk ik of heb niets om zorgen om te maken de tijd zal het mij ook leren.
I was standing in the park, wondering why frisbees got bigger as they came closer... then it hit me!
Avatar gebruiker
25tolife
TimeKeeper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 721
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:01 pm
Woonplaats: Somewhere roaming

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Aartbakkebaard » ma feb 28, 2011 11:43 am

Ik heb afgelopen vrijdag iets soortgelijks meegemaakt. Een maat deed voor de eerste keer mee LSD (samen met mn vriendin en ik), na ongeveer een maand geleden voor de eerste keer paddo's te hebben gedaan, wat hij geweldig vond.
In het begin ging alles goed, hij voelde zich echt super relaxt, echter na een paar uurtjes hadden we nog wat bijgepakt (een halve van een andere soort zegel waarvan we de sterkte niet precies wisten (Ik had hier wel voor gewaarschuwd dat deze sterker zou zijn dan degene die we al op hadden, maar hij wilde die toch bijpakken.) ), wat resulteerde in een bad trip voor hem.

Hij was verward en had het er steeds over dat hij naar het ziekenhuis wilde om onder directe narcose te gaan zodat hij meteen van de trip af was. Ik zei tegen hem dat ze je in het ziekenhuis waarschijnlijk geen acute narcose geven maar alleen maar kalmeringsmiddelen en dat ik die ook in huis had. Dus ik had hem 3 diazapams van 5mg gegeven om hem te kalmeren. Hij bleef echter om de paar minuten vragen of we niet naar het ziekenhuis konden gaan omdat de diazepams niet werkten. Ik bedacht me toen dat hij wat afleiding nodig had, zodat de kalmeringsmiddelen in konden werken zonder dat hij om de paar minuten op zijn klok aan het kijken was. Dus ik gaf hem een temazepam van 20mg en stelde voor om met z'n 3en naar zijn huis te lopen (ongeveer 15 minuten van mijn huis af, als je nuchter bent tenminste :lol: ) en hem daar te trakteren op een lauwe / koude douche.
Toen we bij hem aankwamen en naar binnen liepen zag ik een smile op zijn gezicht, hij was blij dat hij in een oude vertrouwde omgeving was. Hij is toen gaan douchen en toen hij er na aan half uurtje onder uit kwam zei hij dat het wel weer ging en dat die pillen wel werkten. Hij had nog wel visuals maar in z'n kop was alles weer zo goed als normaal. Ik was opgelucht. Hij vertelde me dat op het hoogtepunt van zijn bad trip hij soms niet meer wist wat werkelijkheid was en wat niet. Hier schrok ik toch wel van. Vooral omdat we in mijn ogen toch rustig aan hebben gedaan met de dosis. Mijn vriendin en ik hadden 0,0 mindfucks gehad maar wel zeer sterke visuals. Voor ons was het dus een super trip (het was trouwens pas de 3de keer LSD voor ons 2en). Ik ging er dus vanuit dat het bij hem hetzelfde was, integendeel dus. Ik had gewoon niet verwacht dat er iemand zo fout kon gaan op een in mijn ogen lage dosis acid.

Hij was verward tijdens zijn bad trip, maar had hij gelukkig niet de neiging om gekke dingen te doen zoals de TS die beschrijft en ik kon gelukkig ook nog wel gewoon goed op hem inpraten.
Al met al was het toch wel even schrikken, maar we hebben er wel iets van geleerd. Nu blijkt maar weer dat je LSD nooit onderschatten.
Kaleidoscopic colors.
Psychotropic sounds.
Geometric hallucinations.
The answer will be found.
Avatar gebruiker
Aartbakkebaard
Newbie
Offline
 
Posts: 23
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:11 pm
Woonplaats: Helmond

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor °Thomas° » ma feb 28, 2011 6:53 pm

Aartbakkebaard schreef:Ik heb afgelopen vrijdag iets soortgelijks meegemaakt. Een maat deed voor de eerste keer mee LSD (samen met mn vriendin en ik), na ongeveer een maand geleden voor de eerste keer paddo's te hebben gedaan, wat hij geweldig vond.
In het begin ging alles goed, hij voelde zich echt super relaxt, echter na een paar uurtjes hadden we nog wat bijgepakt (een halve van een andere soort zegel waarvan we de sterkte niet precies wisten (Ik had hier wel voor gewaarschuwd dat deze sterker zou zijn dan degene die we al op hadden, maar hij wilde die toch bijpakken.) ), wat resulteerde in een bad trip voor hem.

Hij was verward en had het er steeds over dat hij naar het ziekenhuis wilde om onder directe narcose te gaan zodat hij meteen van de trip af was. Ik zei tegen hem dat ze je in het ziekenhuis waarschijnlijk geen acute narcose geven maar alleen maar kalmeringsmiddelen en dat ik die ook in huis had. Dus ik had hem 3 diazapams van 5mg gegeven om hem te kalmeren. Hij bleef echter om de paar minuten vragen of we niet naar het ziekenhuis konden gaan omdat de diazepams niet werkten. Ik bedacht me toen dat hij wat afleiding nodig had, zodat de kalmeringsmiddelen in konden werken zonder dat hij om de paar minuten op zijn klok aan het kijken was. Dus ik gaf hem een temazepam van 20mg en stelde voor om met z'n 3en naar zijn huis te lopen (ongeveer 15 minuten van mijn huis af, als je nuchter bent tenminste :lol: ) en hem daar te trakteren op een lauwe / koude douche.
Toen we bij hem aankwamen en naar binnen liepen zag ik een smile op zijn gezicht, hij was blij dat hij in een oude vertrouwde omgeving was. Hij is toen gaan douchen en toen hij er na aan half uurtje onder uit kwam zei hij dat het wel weer ging en dat die pillen wel werkten. Hij had nog wel visuals maar in z'n kop was alles weer zo goed als normaal. Ik was opgelucht. Hij vertelde me dat op het hoogtepunt van zijn bad trip hij soms niet meer wist wat werkelijkheid was en wat niet. Hier schrok ik toch wel van. Vooral omdat we in mijn ogen toch rustig aan hebben gedaan met de dosis. Mijn vriendin en ik hadden 0,0 mindfucks gehad maar wel zeer sterke visuals. Voor ons was het dus een super trip (het was trouwens pas de 3de keer LSD voor ons 2en). Ik ging er dus vanuit dat het bij hem hetzelfde was, integendeel dus. Ik had gewoon niet verwacht dat er iemand zo fout kon gaan op een in mijn ogen lage dosis acid.

Hij was verward tijdens zijn bad trip, maar had hij gelukkig niet de neiging om gekke dingen te doen zoals de TS die beschrijft en ik kon gelukkig ook nog wel gewoon goed op hem inpraten.
Al met al was het toch wel even schrikken, maar we hebben er wel iets van geleerd. Nu blijkt maar weer dat je LSD nooit onderschatten.


ik denk da het gwn in je moet zitten mijn maat had ook helemaal niet veel op en toch was hij echt fucked up . hij had gedurende zijn gehele trip geen besef meer van de realiteit! echt te ziek.

hij gaat nu even wachten en van de zomer wagen we het er nog maar eens op. hopelijk krijgt hij deze keer een mooie trip!
10 000 years of expirience in a 15minute trip!
Avatar gebruiker
°Thomas°
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 288
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 5:58 pm
Woonplaats: Antwerpen

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Aartbakkebaard » di maart 01, 2011 3:03 pm

Die maat van mij heeft het voorlopig ook even gezien met LSD, maar hij sluit niet uit dat hij het in de toekomst nog een keer gaat proberen. Hij zei dat hij een wijze les heeft geleerd en dat hij nu weet wat hij kan verwachten. Dus het was toch niet voor niets gelukkig. :grin:
Voor de komende tijd gaat hij verder met het ontdekken van paddo's, LSD komt later wel weer zegt ie..
Kaleidoscopic colors.
Psychotropic sounds.
Geometric hallucinations.
The answer will be found.
Avatar gebruiker
Aartbakkebaard
Newbie
Offline
 
Posts: 23
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:11 pm
Woonplaats: Helmond

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Drientje » ma maart 07, 2011 3:39 am

Tripkonijn schreef:Wow lijkt niet zo fijn :/ serieuze bad trip

maar misschien had hij al een kleine psychose ofzo dat kan daarmee te maken hebben..

Een psychose lijkt me niet:

De gevaren zijn puur psychologisch, LSD is lichamelijk ongevaarlijk. Het kan latente (al aanwezige onderliggende) psychoses "triggeren" (naar boven brengen/"activeren") of depressies verergeren wat kan leiden tot irrationeel gedrag. Er is ook het gevaar van dom of onvoorzichtig gedrag, bijvoorbeeld het verkeerd inschatten van afstanden of denken dat je kan vliegen (dit laatste is bijna altijd verbonden met onderliggende psychoses en komt zelden voor). Fysieke overdosis is geen gevaar, maar iemand kan makkelijk meer innemen als dat hij/zij psychologisch aankan.

Omdat de "LSD psychose" niet te onderscheiden is van een niet-door drugs-veroorzaakte psychose, is er redelijkerwijs bewijs dat concludeerd dat LSD niet de enige oorzaak van de psychoses is. Het lijkt er eerder op dat de drug de problemen omhoog gebracht heeft bij kwetsbare individuen. Interessant is dat ouderlijk alcoholisme/alcohol misbruik veel hoger was bij LSD patiënten dan bij andere patiënten, of in de algemene samenleving in een studie (Vardy and Kay, Arch-Gen-Psych, 1983 40(8): 877-83).

Als hij een psychose had zat hij er nu nog in. En dat is duidelijk niet het geval.

Overigens is het altijd handig om meer te communiceren met iedereen met wie je tript. Dit had voorkomen kunnen worden door niet in je eigen space te zakken als je met iemand zit die voor het eerst met je mee tript op een nieuwe stof.
Blijf vragen stellen en een dialoog open houden.
Anker de persoon als die aangeeft de realiteit te verliezen, vraag naar verhalen van de persoon over zijn/haar leven die als grip op het hier en nu kunnen fungeren. Stel gerust bij de eerste tekenen van realiteitsverlies (DPDR).

Uit een folder over DPDR:

De depersonalisatiestoornis is een dissociatieve stoornis die gekenmerkt wordt door het gevoel vervreemd te zijn van eigen lichaam en/of geest. Je eigen handen kunnen bijvoorbeeld vreemd lijken. Je herkent jezelf mogelijk niet in de spiegel. Ook kan men zich emotioneel verdoofd of dood voelen. Er is een gebrek aan contact met jezelf. Je kan jezelf ervaren als een robot of
automaat, zonder, of met gebrek aan eigen identiteit. Prikkels van buitenaf kunnen vervormd bij je binnenkomen, zowel verdoofd als heel intens.

Naast depersonalisatie is er vaak ook sprake van Derealisatie.
Derealisatie wordt gekenmerkt door het gevoel vervreemd te zijn van de buitenwereld. Men ervaart geen wezenlijk contact met de omgeving. Men kan dit ervaren alsof men naar een film kijkt en achter een glazen wand de omgeving observeert zonder er aan deel te kunnen nemen.


•aanhoudende of steeds weerkerende belevingen van het gevoel los te staan en externe waarnemer te zijn van de eigen geestelijke processen of het eigen lichaam (bijvoorbeeld het gevoel alsof alles in een droom gebeurt).

•tijdens de beleving van depersonalisatie blijft de realiteitstoetsing intact.

• de depersonalisatie veroorzaakt duidelijk lijden of beperkingen in het sociaal of beroepsmatig functioneren of het functioneren op andere belangrijke terreinen.

• de beleving van de depersonalisatie komt niet uitsluitend voor in het beloop van een andere psychiatrische stoornis zoals schizofrenie, paniekstoornis, acute stressstoornis of een andere dissociatieve stoornis en kan het gevolg zijn van de directe fysiologische effecten van een middel (bijvoorbeeld drug, geneesmiddel) of een lichamelijke aandoening.


Alleen als je met je mede tripper blijft communiceren kun je deze dingen op tijd opmerken en de persoon gerust stellen en eventueel, bij aanhoudend verlies van grip op de realiteit, iemand bellen die de persoon goed kent zodat je hulp hebt. Hou een diazepam bij de hand als je met iemand tript waarmee je nog nooit getript hebt.
Avatar gebruiker
Drientje
Is zo slecht nog niet.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1777
Geregistreerd: di feb 22, 2011 9:36 am

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Blue Mystic » di maart 08, 2011 11:36 pm

Zo iets als de TS heb ik nog nooit mee gemaakt (gelukkig) nu heb ik ook pas één trip met een tripsitter gedaan. Ik heb wel gemerkt dat dit echt een verschil kan maken. Op een bepaald punt tijdens de trip voelde ik me niet zo heel goed meer, dacht dat ik op het punt stond echt bad te gaan. Ik was al de hele trip in mijzelf gekeerd dus ik zei niks. Maar door een willekeurige en zeer droge opmerking van onze tripsitter die gewoon op zijn laptop een film aan het kijken was sloeg dat helemaal om.

Tijdens die zelfde trip was er een brandende peuk op een stoel gevallen op het moment dat onze tripsitter dat door had was er al een gat gebrand in de stoel. In dit geval ging het goed maar ik en mijn tripgenoot hadden dit waarschijnlijk pas door gehad als de halve kamer in de fik stond.
"There was a fantastic universal sense that whatever we were doing was right, that we were winning"
Avatar gebruiker
Blue Mystic
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 138
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 3:51 pm

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor °Thomas° » wo maart 09, 2011 8:48 pm

Drientje schreef:
Tripkonijn schreef:Wow lijkt niet zo fijn :/ serieuze bad trip

maar misschien had hij al een kleine psychose ofzo dat kan daarmee te maken hebben..

Een psychose lijkt me niet:

De gevaren zijn puur psychologisch, LSD is lichamelijk ongevaarlijk. Het kan latente (al aanwezige onderliggende) psychoses "triggeren" (naar boven brengen/"activeren") of depressies verergeren wat kan leiden tot irrationeel gedrag. Er is ook het gevaar van dom of onvoorzichtig gedrag, bijvoorbeeld het verkeerd inschatten van afstanden of denken dat je kan vliegen (dit laatste is bijna altijd verbonden met onderliggende psychoses en komt zelden voor). Fysieke overdosis is geen gevaar, maar iemand kan makkelijk meer innemen als dat hij/zij psychologisch aankan.

Omdat de "LSD psychose" niet te onderscheiden is van een niet-door drugs-veroorzaakte psychose, is er redelijkerwijs bewijs dat concludeerd dat LSD niet de enige oorzaak van de psychoses is. Het lijkt er eerder op dat de drug de problemen omhoog gebracht heeft bij kwetsbare individuen. Interessant is dat ouderlijk alcoholisme/alcohol misbruik veel hoger was bij LSD patiënten dan bij andere patiënten, of in de algemene samenleving in een studie (Vardy and Kay, Arch-Gen-Psych, 1983 40(8): 877-83).

Als hij een psychose had zat hij er nu nog in. En dat is duidelijk niet het geval.

Overigens is het altijd handig om meer te communiceren met iedereen met wie je tript. Dit had voorkomen kunnen worden door niet in je eigen space te zakken als je met iemand zit die voor het eerst met je mee tript op een nieuwe stof.
Blijf vragen stellen en een dialoog open houden.
Anker de persoon als die aangeeft de realiteit te verliezen, vraag naar verhalen van de persoon over zijn/haar leven die als grip op het hier en nu kunnen fungeren. Stel gerust bij de eerste tekenen van realiteitsverlies (DPDR).

Uit een folder over DPDR:

De depersonalisatiestoornis is een dissociatieve stoornis die gekenmerkt wordt door het gevoel vervreemd te zijn van eigen lichaam en/of geest. Je eigen handen kunnen bijvoorbeeld vreemd lijken. Je herkent jezelf mogelijk niet in de spiegel. Ook kan men zich emotioneel verdoofd of dood voelen. Er is een gebrek aan contact met jezelf. Je kan jezelf ervaren als een robot of
automaat, zonder, of met gebrek aan eigen identiteit. Prikkels van buitenaf kunnen vervormd bij je binnenkomen, zowel verdoofd als heel intens.

Naast depersonalisatie is er vaak ook sprake van Derealisatie.
Derealisatie wordt gekenmerkt door het gevoel vervreemd te zijn van de buitenwereld. Men ervaart geen wezenlijk contact met de omgeving. Men kan dit ervaren alsof men naar een film kijkt en achter een glazen wand de omgeving observeert zonder er aan deel te kunnen nemen.


•aanhoudende of steeds weerkerende belevingen van het gevoel los te staan en externe waarnemer te zijn van de eigen geestelijke processen of het eigen lichaam (bijvoorbeeld het gevoel alsof alles in een droom gebeurt).

•tijdens de beleving van depersonalisatie blijft de realiteitstoetsing intact.

• de depersonalisatie veroorzaakt duidelijk lijden of beperkingen in het sociaal of beroepsmatig functioneren of het functioneren op andere belangrijke terreinen.

• de beleving van de depersonalisatie komt niet uitsluitend voor in het beloop van een andere psychiatrische stoornis zoals schizofrenie, paniekstoornis, acute stressstoornis of een andere dissociatieve stoornis en kan het gevolg zijn van de directe fysiologische effecten van een middel (bijvoorbeeld drug, geneesmiddel) of een lichamelijke aandoening.


Alleen als je met je mede tripper blijft communiceren kun je deze dingen op tijd opmerken en de persoon gerust stellen en eventueel, bij aanhoudend verlies van grip op de realiteit, iemand bellen die de persoon goed kent zodat je hulp hebt. Hou een diazepam bij de hand als je met iemand tript waarmee je nog nooit getript hebt.

ik was nog niet erg diep in men trip gegaan hoor. want ik vroeeg steeds aan hem of alles goed ging. en alles ging goed zei hij. en plots begon hij zo raar te doen en probeerde ik hem te kalmeren enzo maar tevergeefs. ik denk dat op die moment niemand hem had kunnen doen bedaren. ik heb nog nooit een mens zo zien reageren...
10 000 years of expirience in a 15minute trip!
Avatar gebruiker
°Thomas°
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 288
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 5:58 pm
Woonplaats: Antwerpen

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor sjonnie » ma maart 14, 2011 5:31 pm

Lol zelf nog nooit een ''babysitter'' erbij gehad...
Heb wel wat dipjes in me tripjes gehad..
Maar nooit t gevoel gehad dat er iemand bij me moet zijn die nuchter is..
Lijkt me dat je jezelf dan niet goed vertrouwd of miss slecht in je schoenen staat.
Heb bijna alles gedaan onder de Acid, in stad gewandeld, gekookt, bezoek gehad.
Ben opzich wel helder qua weten wat ik wel en niet moet doen..
Maar de chaos in t koppie maakt de handelingen moeilijker.
En met zn alle lekker gezellig trippen is tog ook leuk!! :grin:
wie vecht kan verliezen, maar wie niet vecht heeft al verloren..
Avatar gebruiker
sjonnie
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 51
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 8:59 pm
Woonplaats: Himalaya

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor pokémon » do mei 31, 2012 11:31 am

tegen een bad trip van lsd worden atypische antipsychotica gegeven dacht ik te weten:

olanzapine-zyprexa
quetiapine-seroquel
risperidon-risperdal

dat zou moeten helpen

een benzo als anti-dote kalmeert mss wel, maar haalt de hallucinaties tog niet weg, want als je lsd hebt genomen kun je beetje vergelijken met een psychotische toestand.
Avatar gebruiker
pokémon
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 58
Geregistreerd: di mei 29, 2012 8:13 am

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor -ArKady. » do mei 31, 2012 11:36 am

wow wat een heftig verhaal, ik denk dat ik toch ook maar een tripsitter ga regelen voor mijn eerste keer lsd of tenminste iemand die in de buurt is.
What shade of color is right, when you don’t believe in a world of black and white?

Fear only makes the wolf look bigger.
Avatar gebruiker
-ArKady.
Watching You
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 675
Geregistreerd: ma maart 05, 2012 4:27 pm

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor pokémon » ma jun 04, 2012 11:38 am

wil ook lsd doen voor eerst binnekort, maar twijfelde of het nodig was een tripsitter, maar lijkt me verstandiger een vriend/in te vragen, die dat wil doen.want zonder tripsitter of jou ( onder invloed maar met ervaring) had het fataal kunnen aflopen.

nog n vraagje voor de ts: had je zelf benzo's op zak ?
Laatst bijgewerkt door pokémon op ma jun 04, 2012 1:14 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
pokémon
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 58
Geregistreerd: di mei 29, 2012 8:13 am

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Petrovic » ma jun 04, 2012 12:14 pm

Zulk soort verhalen mogen van mij wel extra onder de aandacht gebracht worden. Sticky!
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Ironside » do aug 30, 2012 12:36 pm

woot! gek verhaal ! :kleuter:

zo zie je maar weer, the ways of the high, are without direction.

kans bestaat, dat je maat misschien iets onder de lijden heb, misschien onbewust.
*( psychologies gezien )
"He who sees monsters, should examine the mirror before judging another" J.Dane

"Still Shining in the game and got nothing to prove! "
Avatar gebruiker
Ironside
Newbie
Offline
 
Posts: 6
Geregistreerd: wo aug 29, 2012 11:59 am

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor megatrippie » do aug 30, 2012 1:58 pm

Ik denk dat set en setting ook niet onderschat moeten worden.
Zorg voor de juiste omgeving en eventueel muziek.
Bedenk van te voren wat te doen als iemand niet lekker gaat (zal verschillen per persoon)
Probeer wat kalmeringstabletten bij de hand te hebben en als je door hebt dat de trip echt de verkeerde kant op gaat wacht dan niet langer en geef die persoon zo'n tablet.
Iets te lang wachten kan betekenen dat je die persoon zo'n tablet niet meer kan laten slikken.
Raak nooit maar dan ook nooit zelf in paniek en zorg dat je rust uitstraalt en weet wat er aan de hand is.
Geef ook aan dat er niets bijzonders aan de hand maar dat hij/zij alleen iets geslikt heeft en dat dat straks weer over is.
Hoe vervelend het ook is als je met een ander tript waarvan je niet weet hoe hij/zij er op reageert mag je zelf niet te veel weg-spacen.
Je zal deze persoon in de gaten moeten houden.
Ik ben er van overtuigd dat je te laat hebt beseft wat er aan de hand was.

Verder staat voor mij vast (en dat geld voor elke drug)
Wat er niet in zit komt er ook niet uit.

heeft iemand last van angsten, paniekaanvallen of bijvoorbeeld veel verborgen boosheid hou er rekening mee dat dit tijdens een trip naar voren kan komen.

De truc is het op tijd signaleren van problemen en ingrijpen door de persoon in een andere richting te laten denken.


Laat de focus ergens anders op gericht worden en probeer de positieve kanten van de trip te benadrukken.

ps. wij hebben hier mede voor dit soort dingen etizolam bij de hand.
werkt geweldig.
Tree Hugging Hippie Crap
megatrippie
In Memoriam
Offline
 
Posts: 572
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:52 pm

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Ironside » wo sep 05, 2012 3:31 pm

megatrippie schreef:Ik denk dat set en setting ook niet onderschat moeten worden.
Zorg voor de juiste omgeving en eventueel muziek.


/agreed

p.s. ik weet niet of dat bij lsd ook geldt, iig wel voor 2c
maar ik heb stratera in huis, en heeft zn nut bewezen
"He who sees monsters, should examine the mirror before judging another" J.Dane

"Still Shining in the game and got nothing to prove! "
Avatar gebruiker
Ironside
Newbie
Offline
 
Posts: 6
Geregistreerd: wo aug 29, 2012 11:59 am

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor daywalker » za dec 29, 2012 10:33 pm

op zich wel een must, toch zeker bij newbies
ik doe het wel zonder sitter meestal, soms ook bij gebrek aan...
Want kan vrienden die zitten te rollen onder de mdma niet meetellen eigenlijk he
"There is an area of the mind that could be called unsane, beyond sanity, and yet not insane. Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity. You go around the circle to sanity, and on the other end of the circle, close to insanity, but not insanity, is unsanity."
Avatar gebruiker
daywalker
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 592
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 2:33 pm

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Delicate » wo jan 30, 2013 1:26 pm

Ik heb nu 2x lsd gedaan, beide keren alleen. Eerste keer 1 zegel om en nabij de 150 ug en 2de keer 250 ug. Langzaam opbouwen. Merkte tweede keer al echt veel meer de Hallucinogene eigenschappen. Vond het goed te doen alleen. Maar zou het zeker ook in gezelschap willen doen. Ik ga het iig rustig opbouwen en keertje op een festival testen. Uiteindelijk wil ik een keer een candyflip meemaken ;). Denk dat er met lage hoeveelheden en een goede setting niet veel mis kan gaan. Mits je persoonlijkheid verder stabiel is dunkt me.
Avatar gebruiker
Delicate
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 126
Geregistreerd: do jul 26, 2012 12:37 pm

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Stefaan » wo jan 30, 2013 6:02 pm

Gewoon wat mdma-poeder klaar hebben liggen en met een rietje in iemands neus in schieten als ie bad gaat 8-) :rock:
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Dislexsik » wo jan 30, 2013 6:51 pm

Ik vind dat bij mushrooms/truffels het ook best aangeraden is een tripsitter te hebben als je nog niet zoverl ervaring hebt want bad trips kunnen ook heftig zijn, ookal duurt een trip minder lang dan op lsd.heb zelf al meerdere keren gehad bij bad trip op truffels dat ik daadwerkelijk dacht dood te zijn waardoor ik van die gekke ideeen kreeg die mij in levensgevaar konden brengen.
Avatar gebruiker
Dislexsik
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 190
Geregistreerd: zo maart 25, 2012 7:23 pm

Re: Een tripsitter? een absolute must!

Berichtdoor Fortune » do jan 31, 2013 6:35 am

Gman007 schreef:Gewoon wat mdma-poeder klaar hebben liggen en met een rietje in iemands neus in schieten als ie bad gaat 8-) :rock:

Haha hoezo een 'goed' advies.

Vind het zelf geen must maar eerder een storend iets, is mijn mening ;)
Addicted to a Healthy Life!
Avatar gebruiker
Fortune
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 53
Geregistreerd: do jan 31, 2013 5:46 am

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar LSD

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Royal Queen Seeds banner