Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Intoxicaties door vervuilde trips/kartonnetjes: 25I-NBOMe +

Hier kan je alles vragen over het tripmiddel LSD, of het nu over zegels, microdots of druppels gaat.

Intoxicaties door vervuilde trips/kartonnetjes: 25I-NBOMe +

Berichtdoor Safe n Sound » ma sep 02, 2013 10:26 am

Het Belgian Early Warning System on Drugs (BEWSD) maakt melding van intoxicaties door trips/kartonnetjes met 25I-NBOMe, en trips die DOC (2,5-dimethoxy-4-chloroamphetamine) bevatten.

- In de regio Antwerpen zijn er 3 intoxicaties gemeld na inname van gekleurde kartonnetjes met op de achterkant de letters ’25-I’. Tijdens hun ziekenhuisopname vertoonde men de volgende klachten: verminderd bewustzijn, ademhalingsmoeilijkheden, verwijde pupillen, hartritmestoornissen en verhoogde bloeddruk.

Foto's: http://www.vitalsounds.be/Home/Nieuws/t ... e-DOC.aspx

25I-NBOME is een hallucinogeen dat momenteel nog niet gecontroleerd wordt door de Belgische drugwetgeving. De effecten zijn gelijkaardig aan die van LSD maar met een grotere toxiciteit die fataal kan zijn.

Intoxicaties met 25I-NBOMe worden gekenmerkt door hartkloppingen, hoge bloeddruk, opwinding (nerveusiteit), agressie, visuele en auditieve hallucinaties, en epileptische aanvallen. Ook ernstige vaatvernauwing werd waargenomen bij gevallen van overdosis.

Wanneer je merkt dat een vriend deze op LSD gelijkende kartonnetjes heeft ingenomen en intoxicatie-symptomen, zoals hierboven beschreven, begint waar te nemen, twijfel dat niet om de 112 te bellen.- Het BEWSD maakt ook melding van de aanwezigheid van blotters die verkocht worden als LSD, maar eigenlijk DOC (2,5-dimethoxy-4-chloroamphetamine) bevat, een hallucinogene synthetische drug. Het grootste risico bij deze drugs is de trage opkomst en de lange werkingsduur van de effecten( tussen 16u en 30u).

Foto: http://www.vitalsounds.be/Home/Nieuws/t ... e-DOC.aspx

Deze gebruikersinformatie is er niet om gebruik aan te moedigen, noch om te ontraden, maar met de bedoeling informatie te geven hoe risico's kunnen voorkomen of verminderd worden.


Indien jijzelf of je vriend(in) wordt behandeld in een EHBO-post of in een ziekenhuis vertel ALTIJD welke roesmiddelen gebruikt werden! Deze informatie wordt niet doorgegeven aan de politie. Medisch personeel heeft beroepsgeheim. Correcte informatie over het gebruik van alcohol en andere drugs kan de behandeling ten goede komen.


Bron: Eurotox
Safe n Sound
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 47
Geregistreerd: di maart 01, 2011 11:32 am

Re: Intoxicaties door vervuilde trips/kartonnetjes: 25I-NBOM

Berichtdoor Trippie » ma sep 02, 2013 6:47 pm

Mooi dat de dealers blijkbaar vermelden dat het 25-I is en het niet als LSD verkopen. Dat er mensen zijn die dan toch nog zo idioot zijn om er meerdere van te nemen is grof gezegd gewoon dom en niet ons probleem. :kleuter:
Al bij al vind ik het niet alarmerend dat wanneer iemand die bewust (of misschien beter: uit achterlijkheid) teveel van een drug in zn smoel propt daarna naar het ziekenhuis mag vertrekken, is een beetje zoals staan verkondigen dat er gevaarlijke flessen vodka in omloop zijn omdat iemand er drie éénliterflessen van heeft leeggezopen en dan in coma is gesukkeld.
Jammer dat er geen informatie is over de hoeveelheid die ze juist binnen hebben, dat had nog interessant geweest om weten over welke dosissen men spreekt vooraleer zulke overdosisverschijnselen optreden.

Dat van die DOC is dan weer een ander verhaal, als dealers de ene drug verkopen als de andere is dat vragen om moeilijkheden. Zo'n mensen zouden veel erger bestraft moeten worden dan gewone dealers maarja het drugsbeleid is nooit in het voordeel van de burger geweest.
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land

Re: Intoxicaties door vervuilde trips/kartonnetjes: 25I-NBOM

Berichtdoor Ivo » ma sep 02, 2013 6:50 pm

Trippie schreef:Al bij al vind ik het niet alarmerend dat wanneer iemand die bewust (of misschien beter: uit achterlijkheid) teveel van een drug in zn smoel propt daarna naar het ziekenhuis mag vertrekken, is een beetje zoals staan verkondigen dat er gevaarlijke flessen vodka in omloop zijn omdat iemand er drie éénliterflessen van heeft leeggezopen en dan in coma is gesukkeld.

Nja, je kan het pas vergelijken als die flessen vodka pas na 6 uur inslaan en je bent blijven drinken omdat je niet zeker wist of het water of vodka was...

Anyway, dit is tenminste een waarschuwing :hulde: Vergeleken met de "je gaat er rare dingen van doen" onzin die dit weekend in de krant stond...
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Intoxicaties door vervuilde trips/kartonnetjes: 25I-NBOM

Berichtdoor YYY » ma sep 02, 2013 9:13 pm

Trippie schreef:Mooi dat de dealers blijkbaar vermelden dat het 25-I is en het niet als LSD verkopen. Dat er mensen zijn die dan toch nog zo idioot zijn om er meerdere van te nemen is grof gezegd gewoon dom en niet ons probleem. :kleuter:


Ik ben het eens met je stelling, maar ik denk dat de gemiddelde gebruiker niet zo ingelezen is over de drugswereld en haar wonderen dan jij en ik. De gemiddelde gebruiker weet wss dus ook niet wat 25-i inhoudt. Als de dealer daar een leuk verhaald over verteld, zullen de meesten dat wel aannemen.

(Er staan dan ook vaak rare figuren en vormen op, welke meestal ook geen betekenis hebben ;) )
Avatar gebruiker
YYY
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 162
Geregistreerd: za nov 24, 2012 7:47 pm

Re: Intoxicaties door vervuilde trips/kartonnetjes: 25I-NBOM

Berichtdoor kevinoow » di nov 26, 2013 11:55 pm

hier kan ik zo boos om worden :mad: :mad: :mad:
Het zit zo snor, dat het baard zit.
Avatar gebruiker
kevinoow
Bewuste Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 501
Geregistreerd: do okt 25, 2012 2:51 am
Woonplaats: Zwolle


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar LSD

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner