Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

LSD en flauwvallen / lage bloeddruk

Hier kan je alles vragen over het tripmiddel LSD, of het nu over zegels, microdots of druppels gaat.

LSD en flauwvallen / lage bloeddruk

Berichtdoor Pff » zo feb 02, 2014 12:56 pm

Vorig jaar is het tweemaal voorgekomen dat mijn vriendin is flauwgevallen onder invloed van psilocybine. De eerste keer was in het bijzijn van een flinke groep en deden we het af als "kan een keertje gebeuren". De tweede keer was echter toen we samen onder de douche stonden en ik kan vertellen dat zoiets best wel fucked up is als jezelf ook aan het trippen bent..

We zijn hiermee naar de huisarts geweest en open kaart gespeeld. Die heeft een aantal testjes gedaan en daar kwam uit dat ze een lage bloeddruk heeft. Nou dat was dus reden genoeg om geen psilocybine meer te nemen voor haar.

Echter baalt ze enorm dat ze vaak nu nuchter of afwezig moet zijn als ik weer een dagje trip met anderen. Nu staat er weer een tripje gepland met een aantal vrienden waarbij we ditmaal het flesje LSD weer eens willen openen en gaan combineren met MDMA.
Ook al heb ik het haar afgeraden wilt ze het toch ook gaan proberen... Nu wil ik graag raad van jullie in dit dilemma.
Werkt LSD ook zodanig bloeddrukverlagend? Moet ik het haar afraden? Of moet ik die hele trip maar afzeggen omdat het niet leuk voor haar is?

Even voor de achtergrond; ze heeft vaker LSD, 2-CB en verschillende uppers geprobeerd wat nooit tot problemen heeft geleid. Echter alleen bij psilocybine is het twee van de vijf keer fout gegaan.

Alvast bedankt:)
Laatst bijgewerkt door Pff op zo feb 02, 2014 1:58 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Reality is for people who can't handle drugs
Avatar gebruiker
Pff
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 216
Geregistreerd: vr maart 11, 2011 4:18 pm

Re: LSD en flauwvallen / lage bloeddruk

Berichtdoor Trippie » zo feb 02, 2014 1:24 pm

Alle psychedelica kunnen bloeddrukschommelingen veroorzaken.

Lijkt me sowieso een beter plan om eerst die bloeddruk van haar terug normaal te krijgen. Bestaat medicatie voor, toch?
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land

Re: LSD en flauwvallen / lage bloeddruk

Berichtdoor Pff » zo feb 02, 2014 1:40 pm

Dit is helaas aangeboren en dus "normaal" voor haar.
Ook in het dagelijks leven tijdens de menstruatie gaat ze wel eens van haar stokkie.
Reality is for people who can't handle drugs
Avatar gebruiker
Pff
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 216
Geregistreerd: vr maart 11, 2011 4:18 pm

Re: LSD en flauwvallen / lage bloeddruk

Berichtdoor Azy » zo feb 02, 2014 1:54 pm

2 vrienden van mij (waaronder lavalamp) hebben dit ook op psylocybine. We zijn er wel praktisch zeker van dat blowen de doorslag gaf waardoor dit gebeurde. Lavalamp had dit elke keer toen we truffels gebruikte, laatste keer had hij helemaal niet geblowd, maar dan bij het einde dacht ie even een trekje te nemen en het was weer prijs natuurlijk. Ik weet niet of je vriendin rookt of blowt, maar als dat het geval is zou ik het tijdens de trip zeker laten, want dat veroorzaakt nog meer bloeddrukverschillen.Op LSD hebben allebei mijn vrienden er nog nooit last van gehad, we hebben na deze gevallen uiteraard ook veel rond gehoord en opgezocht en hoewel inderdaad elke psychedelica bloeddrukschommelingen kan veroorzaken is dit bij psylosybine zeker nog wel merkbaarder.

Een lage bloeddruk kan je ook een beetje counteren door te zien dat je zeker voldoende water, zout,.. binnen hebt en gezond en voldoende hebt gegeten (fruit en een gezonde maaltijd zodat je genoeg energie hebt gedurende heel de trip is zeker nog een plus). Moest je het toch willen proberen moet je natuurlijk zien dat ze sterk in haar schoenen staat dat de gedachte van "wat als" niet gewoon overheerst, en ook zien dat er erg duidelijk word gecommuniceerd zodat op tijd kan worden aangegeven als er een dipje komt, aangezien je zo'n bloeddrukval wel voelt aankomen. Dan kan je tijdig zorgen voor een zacht plekje om even te zitten, wat water, evt voedsel, frisse lucht, niet te indringende muziek,... Een douche lijkt me ook geen sterk plan door die warmte en stoom, dat zal ook wel het een en ander ermee te maken hebben gehad als je er al gevoelig aan bent.

Natuurlijk is het nog altijd op eigen risico, en kan je beter voorzichtig zijn. Maar als ik eerlijk moest zijn, als ik met mijn vriendengroep in die situatie zat (en uiteindelijk is dat ook zo), zouden we het gewoon doen, maar zeker niet combineren (met mdma, alcohol, wiet, tabak,...). Hoewel lavalamp dit bij elke truffeltrip heeft gehad, of er op het randje van heeft gezeten was daar bij acid nooit iets van te merken, zelfs na zich grondig te pletter te blowen. Uit persoonlijke ervaringen zou ik dus zeggen dat het veel beter meevalt, maar dit is natuurlijk volledig subjectief en jullie kennen natuurlijk jullie eigen situatie het beste. Soms kan je natuurlijk beter voorzichtig zijn dan nadien spijt te hebben, dus denk er over na.
Avatar gebruiker
Azy
Donateur
Offline
 
Posts: 1950
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:56 pm

Re: LSD en flauwvallen / lage bloeddruk

Berichtdoor Jcutter » zo feb 02, 2014 2:11 pm

Zover ik weet verlaagd cannabis je bloeddruk. Maar LSD verhoogt toch juist je bloeddruk? Al zal ik er maar mee oppassen. Flauw vallen tijdens het trippen, lijkt mij zwaar klote..
UFO's zijn echt en aliens bestaan.

"You might as well kill yourself, you are already dead."

1 lunatic, 1 ice pick
Avatar gebruiker
Jcutter
Mentally Ill
Donateur
Offline
 
Posts: 4125
Geregistreerd: do okt 10, 2013 9:23 pm
Woonplaats: Borderline.

Re: LSD en flauwvallen / lage bloeddruk

Berichtdoor Pff » zo feb 02, 2014 8:36 pm

Bedankt voor de reacties en de tips met name Azymuth!

Ik ben blij (ja niet voor jouw vrienden dan) dat hier meer mensen last van hebben en het toch niet betekend dat alle psychedelica een no go worden . En nu jij dit zo beschrijft herken ik inderdaad een aantal dingen waardoor het bij mijn vriendin fout kan zijn gegaan. De eerste keer dat ze flauw viel was inderdaad na een trekje van een joint. En dat van die douche was ook niet een al te slimme actie :roll2:

Ik laat dit topic aan mijn vriendin lezen zodat ze zelf een goede keuze kan maken. En misschien komen er nog wel meer gebruikers naar voren die met flauwvallen te kampen hebben.

Verder was flauwvallen tijdens het trippen niet schadelijker dan in een normale situatie flauwvallen volgens de dokter. Het is alleen voor de omstanders soms even schikken :woeh:
Reality is for people who can't handle drugs
Avatar gebruiker
Pff
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 216
Geregistreerd: vr maart 11, 2011 4:18 pm

Re: LSD en flauwvallen / lage bloeddruk

Berichtdoor veryordinary » zo feb 02, 2014 8:41 pm

Ik heb ook een lage bloeddruk en als ik 's ochtends zonder eerst gegeten te hebben ga douchen, ga ik ook van mijn stokje. Dus dat is vrij logisch, zeker in combinatie met psilocybine. Wat azymuth zegt is een goede tip: goed eten van te voren, en zorg ervoor dat je iets van zoute drop bij de hand hebt. Dan moet het wel goed komen denk ik :)
“Never give up on a dream because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.” — Earl Nightingale.
Avatar gebruiker
veryordinary
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 572
Geregistreerd: wo okt 16, 2013 12:24 am


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar LSD

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner