Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

lsd therapie

Hier kan je alles vragen over het tripmiddel LSD, of het nu over zegels, microdots of druppels gaat.

lsd therapie

Berichtdoor woodstock » vr dec 20, 2013 1:07 pm

Dag vrienden van LSD,
als tvstudent ben ik bezig met een documentaire over LSD-therapie. Hier worden in het buitenland al verschillende onderzoeken naar gevoerd. In Belgie is dit echter nog super ontoegankelijk. Met de documentaire willen we proberen LSDtherapie bekender te maken bij Belgische patiënten en de regering te overtuigen om hierin te investeren (ev. het verbod te verzachten). We gaan uit van de vraag of men in de jaren '60 LSD niet te snel op de verboden lijst heeft geplaatst?

Nu vroeg ik me af, is er iemand onder jullie die zelf LSD gebruikt omdat het je helpt op een of andere manier? bijvoorbeeld om depressieve gevoelens kwijt te raken, om dingen te verwerken, angsten tegen te gaan, beter ideeën te krijgen, verslavingen tegen te gaan, ...
We zoeken mensen met een persoonlijke reden die bewust omgaan me LSD. Als je interesse hebt om ons te helpen, of je verhaal te vertellen, kan je hier reageren en neem ik contact met je op.

groetjes,
Jolien
woodstock
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: vr dec 20, 2013 12:52 pm

Re: lsd therapie

Berichtdoor dimethyltryptamine » vr dec 20, 2013 7:54 pm

Beste Jolien,

Ten eerste wil ik graag zeggen dat ik het een erg interessant idee vinden dat ik erg benieuwd ben naar wat je gaat ontdekken.

Wel moet ik erbij zeggen dat je je misschien beter kan focussen op medische studies die gedaan worden met LSD, zoals de therapie voor terminale kankerpatiënten in Zwitserland, dan op mensen die zelf medicineren. Ik denk niet dat je de regering zal overtuigen door beelden te laten zien van gebruikers die vertellen hoe veel beter ze zich voelen door LSD. Het zal waarschijnlijk al snel afgedaan worden als "hippie-nonsens" of een dergelijk kortzichtig label krijgen.

Nog een tip: misschien is het interessant om eens te kijken naar de behandeling van clusterhoofdpijn door psilocybine, het is dan wel geen depressie en LSD maar wel een nauw verwant onderwerp met zeer tastbare en positieve resultaten. De resultaten hiervan zijn overtuigender dan van de behandeling van depressie met LSD.

Verder wens ik je veel sterkte met je project en ik hoop dat je het eindproduct op het forum post, ben erg benieuwd.
Avatar gebruiker
dimethyltryptamine
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 144
Geregistreerd: do maart 28, 2013 10:46 am

Re: lsd therapie

Berichtdoor FranX » za dec 21, 2013 5:30 pm

Praat ook eens met de jongens en meisjes van stichting Open:

http://www.stichtingopen.nl

Succes met je goede werken!
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: lsd therapie

Berichtdoor Soma » za feb 22, 2014 10:44 pm

Het heeft naar mijn mening een onschatbare therapeutische waarde, mits gebruikt in de juiste setting, gegeven door opgeleide mensen ( chemici als producent, psychiaters die je enigszins observen en verder begeleiden)....het bestond even als delysid, tot het echt 'misbruikt' ging worden op woodstock enzo...maar voor bv. clusterhoofdpijn is zoals gezegd psilocybine effectief gebleven.
Maar daarbuiten heeft lsd ook veel meer indicaties, alleen is het natuurlijk nu al 30 jaar illegaal en kan het misschien wel nog eens zo lang duren voor het echt op grote schaal als geneesmiddel (drug) gaat gebruikt worden.
Laatste wat ik gehoord heb is dat een Zwiterse man ( psychiater denk ik) het op enorm kleine schaal al mocht gebruiken bij bepaalde patienten ( schizofrenie bv;?)

:rock2:
- I can line dance if you can hold the straw steady -
Avatar gebruiker
Soma
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 81
Geregistreerd: ma okt 01, 2012 4:15 pm

Re: lsd therapie

Berichtdoor Vinz » zo feb 23, 2014 4:58 am

Kankerhippies, mooi top ik verder.
Avatar gebruiker
Vinz
<3
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3045
Geregistreerd: ma maart 28, 2011 12:10 pm

Re: lsd therapie

Berichtdoor dimethyltryptamine » za maart 01, 2014 2:28 pm

Soma schreef:
Laatste wat ik gehoord heb is dat een Zwiterse man ( psychiater denk ik) het op enorm kleine schaal al mocht gebruiken bij bepaalde patienten ( schizofrenie bv;?)

Als ik mij niet vergis ging het bij het zwitserse onderzoek om terminale kankerpatiënten met heftige depressies.
Avatar gebruiker
dimethyltryptamine
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 144
Geregistreerd: do maart 28, 2013 10:46 am

Re: lsd therapie

Berichtdoor Fret » za maart 01, 2014 2:48 pm

Er staat een stuk(je?) hierover in het boek pihkal van alexander shulgin, het kwam er op neer dat in de jaren 60 o.i.d, voordat LSD verboden werd, je voor 25 dollar kon trippen met een ervaren tripsitter in de hoop dat je er positief door zou "veranderen". Of in elk geval iets van de ervaring met je mee nemen.

Ik probeer het net voor je op te zoeken, maar kan alleen een ander stukje over lsd therapie vinden:
Spoiler! :
“I don't know if you realize this, but there are some researchers - doctors - who are giving this kind of drug to volunteers, to see what the effects are, and they're doing it the proper scientific way, in clean white hospital rooms, away from trees and flowers and the wind, and they're surprised at how many of the experiments turn sour. They've never taken any sort of psychedelic themselves, needless to say. Their volunteers - they're called 'subjects,' of course - are given mescaline or LSD and they're all opened up to their surroundings, very sensitive to color and light and other people's emotions, and what are they given to react to? Metal bed-frames and plaster walls, and an occasional white coat carrying a clipboard. Sterility. Most of them say afterward that they'll never do it again.”


godverdomme, zit ik helemaal moeite te doen voor een post om er vervolgens achter te komen dat dit een topic uit december is
"Ik ben hier emotioneel te onzeker voor Ernie." -Bert, 2015

Avatar gebruiker
Fret
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 786
Geregistreerd: wo jun 26, 2013 9:04 pm
Woonplaats: Bij mijn moeder thuis in de kelder

Re: lsd therapie

Berichtdoor Delysid » zo maart 09, 2014 9:33 pm

Leuk project waar je mee bezig bent vind ik Jolien.
Vind dat er zo meer onderzoek ( terug) gedaan moest worden en eventuele therapeutische praktijken terug opgestart worden dan, net als met MDMA.
Want ben er zeker van dat er een grote therapeutische waarde is voor deze stoffen,
alleen worden ze gestigmatiseerd omdat er de laatste decennia veel zogenaamd misbruik geweest is van deze middelen ( niet altijd kwaadaardig vind ik daarom, vaak gewoon recreationeel, vanwege de onmiskenbare recreatieve waarde , van mdma als feestdrug en van lsd voor psychonauten dan.
Eigenlijk loopt de huidige psychiatrie wel zo'n 30 jaar achter, als je het zo bekijkt vind ik.
Maar zij moeten zich natuurlijk ook aan de gangbare wetgeving houden.
Het is vooral justitie die veel verknoeit vind ik, als iemand tgv lsd zichzelf vermoordt, dan komt de focus op lsd of paddo's ofzo te liggen ( terwijl het ook om een combi van drugs kan gaan of andere factoren ( 25 I-NBOMe als acid verkocht, of als iemand sterft aan xtc, dan is het meteen moord en brand, dodelijk hoog gedoseerde xtc-pillen op markt, terwijl het vaak ligt aan een enkel geval van iemand met een dodelijke vervuiling ( PM(M)A bv.) in z'n pil.
Avatar gebruiker
Delysid
Newbie
Offline
 
Posts: 23
Geregistreerd: ma okt 22, 2012 1:04 pm

Re: lsd therapie

Berichtdoor 25tolife » wo jul 23, 2014 4:46 am

Interessant vraagstuk blijft het, het word wel (erg discreet) gebruikt i.c.m met gevoelsherrennering. Maar daar worden producties van gemaakt. Wat in een notendop inhoud dat je sommige emoties onderdrukt, waar je een bepaald gevoel bij krijg kan een trauma zijn of je bruiloft et cetera. Word gebruikt om de boodschap goed over te brengen.

Het boek The Thinking Body] is een aanrader als je het serieus wilt nemen ook nuchter de LSD sessie gesprek(ken) gaat 'analyseren'. Gaat over hoe de bewustwording van onder andere LSD. Word nog wel in een klein gesloten groep gedaan. Bij bepaalde beroepen is het verdomd handig namelijk.. :love:

Ga teveel offtopic hier stop ik daarom :)

Veel succes met je project, ben benieuwd naar jou conclusie!
I was standing in the park, wondering why frisbees got bigger as they came closer... then it hit me!
Avatar gebruiker
25tolife
TimeKeeper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 721
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:01 pm
Woonplaats: Somewhere roaming

Re: lsd therapie

Berichtdoor manoes » do jul 24, 2014 9:04 am

gebruik ook lsd (op therapeutische basis) ben zelf ook therapeut (ervaringsdeskundige)
Vroeger was ik verliefd op Karin A.; ik leerde haar kennen in Dijk en Duin. Zij was niet verliefd; toch vond ze het goed dat ik voor haar knielde en haar met mijn mond in liefde diende.
Daar ben ik haar nog altijd dankbaar voor.
他妈的万歳
万歳
Avatar gebruiker
manoes
Belezen Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 239
Geregistreerd: za maart 15, 2014 5:58 pm

vraag over lsd

Berichtdoor maukus » za dec 05, 2015 2:59 am

heb lsd gepakt met een vriend die mij meenam in zijn psychotische wereld, hij zij neem iedere dag een kwartje van een zegeltje. hij zij dat dit het leven was en dat iedereen het weet maar niet over mag praten, later werd ik door zijn moeder gebeld dat hij was opgenomen in een psychiatrische inrichting met een psychose. hij heeft mij tegen de mensheid op gezet, ik vertrouwde niemand meer zelfs mijn eigen familie niet. iedereen weet het maar mag er niks over zeggen. ik heb het verder niet meer gebruikt. maar toch heb ik later nog eens een keer lsd gepakt, dat ging heel erg goed (een soort van leven na de dood ervaring). echt een geweldig gevoel (een met het universum). maar tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds achterdochtig en onzeker, weten mensen iets wat ik niet weet. zou heel graag nog een keer lsd willen pakken. de vraag is weet iemand waar ik het kan halen, want waar ik het altijd haalde ben ik uit het oog verloren.
maukus
Newbie
Verbannen
 
Posts: 1
Geregistreerd: za dec 05, 2015 2:13 am

Re: lsd therapie

Berichtdoor Perry » za dec 05, 2015 5:51 am

:wave:

En uhm: Lijkt 't je überhaupt verstandig :para:
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13270
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: lsd therapie

Berichtdoor Ivo » za dec 05, 2015 12:13 pm

:rock: :rock: :rock:

:wave:
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: lsd therapie

Berichtdoor Bunnie » zo dec 06, 2015 2:31 am

Ivo schreef::rock: :rock: :rock:

:wave:


Hi,. i 'm high , the highest on high , i 'm the supreme soul of all souls , fearless and surrounded by the infinite love of the divine.
Using LSD to Imprint the
Tibetan-Buddhist Experience
by Dr. Timothy Leary, Ph.D.

http://deoxy.org/l_impgui.htm

een film om LSD the legaliseren , yippie :hulde:
Transhumanism,CIA’s MK-Ultra program and their totalitarian dream of creating Huxley’s Brave New World, a dystopia where we will be deluded into loving our servitude through psychedelic drugs and mindless sex.
Avatar gebruiker
Bunnie
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 121
Geregistreerd: za mei 05, 2012 5:26 pm

Re: vraag over lsd

Berichtdoor Maus » zo dec 06, 2015 12:39 pm

maukus schreef:heb lsd gepakt met een vriend die mij meenam in zijn psychotische wereld, hij zij neem iedere dag een kwartje van een zegeltje. hij zij dat dit het leven was en dat iedereen het weet maar niet over mag praten, later werd ik door zijn moeder gebeld dat hij was opgenomen in een psychiatrische inrichting met een psychose. hij heeft mij tegen de mensheid op gezet, ik vertrouwde niemand meer zelfs mijn eigen familie niet. iedereen weet het maar mag er niks over zeggen. ik heb het verder niet meer gebruikt. maar toch heb ik later nog eens een keer lsd gepakt, dat ging heel erg goed (een soort van leven na de dood ervaring). echt een geweldig gevoel (een met het universum). maar tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds achterdochtig en onzeker, weten mensen iets wat ik niet weet. zou heel graag nog een keer lsd willen pakken. de vraag is weet iemand waar ik het kan halen, want waar ik het altijd haalde ben ik uit het oog verloren.

Misschien dat je dit nog leest: ik begrijp je hunkering naar het weten wat er aan de hand is. Maar neem van mij aan dat je achterdocht een belangrijke voorbode is van een psychose. Ik zou -als ik jou was- voorlopig absoluut geen psychedelica (lsd bijvoorbeeld, maar ook veel wiet :smokin: ) gebruiken. En bij je huisarts hulp vragen t.a.v. je achterdochtige gevoelens.

Take care,

Maurits
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10206
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar LSD

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner