Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Dmt en ademhaling, dodelijk?

Tripmiddelen die je in de natuur kan vinden horen hier thuis, zoals paddo's en cacti, maar je kunt hier ook terecht voor bvb herbal xtc.
Als je het in een smartshop kunt vinden, is de kans groot dat het hier hoort.

Dmt en ademhaling, dodelijk?

Berichtdoor Rups » do nov 20, 2014 3:37 pm

Ola, het is al een tijd geleden dat ik hier actief was maar ik heb een vraag, misschien een hele domme, maar het is wel iets wat in mijn hoofd speelt.
Het is al een tijd geleden dat ik voor het laatst dmt heb gerookt, en nog langer sinds ik een breakthrough had, dus ik heb wel weer zin om het weer te gaan doen.
Nu vroeg ik mij eigenlijk af: Kun je daadwerkelijk vergeten te ademen tijdens je trip?
Ik herinner me van mijn eerste breakthrough dat mijn ademhaling heel erg versnelde, omdat ik bang was om in ademnood te komen. Tijdens mijn "lancering" hield ik namelijk mijn adem in, obviously om het te laten werken, en herinnerde me toen ik er eindelijk was vervolgens weer dat ik moest blijven ademen om in leven te blijven.
Dit was echter erg moeilijk omdat ik het gevoel had geen lichaam meer te hebben, waardoor 2 delen van mijn psyche in conflict stonden met elkaar: Ademen om dit nog na te kunnen vertellen, maar tegelijkertijd niet het nut ervan inzien omdat ik toch geen lichaam had.
Kortom bestond mijn trip uit genieten van die wereld, maar ook uit een grote alertheid om te blijven ademen.
Nu vroeg ik mij af, is het mogelijk om echt te vergeten te ademen tijdens zo'n trip? Met name omdat je automatisch blijft ademen als je buiten bewustzijn raakt, en tijdens het dromen, maar is dit ook zo tijdens dmt of was het allemaal psychisch dat ik het idee had dat ik hier zelf echt veel moeite voor moest doen?
Ik ben namelijk best bang voor het idee dat ik zo ver weg raak dat het me allemaal niet meer uitmaakt, of door de intensiteit vergeet te ademen. Of dat mijn lichaam mij hierbij uiteindelijk zal redden als ik inderdaad lang genoeg perongeluk mijn adem inhoud - als een soort automatische reactie dus, naar adem happen.

PS. Ik heb het hierbij echt heb over een dodelijke afloop door middel van vergeten te ademen - niet door een versnelde bloeddruk of dat het dodelijk kan zijn voor mensen met hartproblemen, dit was mij namelijk al bekend.
Daarnaast moet ik er ook bij vermelden dat ik geen astma heb, en er in het normale leven dus niks mis is met mijn ademhaling.

Ik hoop dat iemand hier misschien een antwoord op heeft :) Het zou wel wat meer duidelijkheid scheppen.
Did : Speed, MDMA, DMT, 2C-B, 2C-E, LSD, GHB, GBL, alcohol, nicotine, hasj, wiet, ketamine, meta, XTC, meth, lachgas, ritalin, poppers, truffels, salvia, fentanyl, cocaine, B3, tramadol

I rest in the comfort of knowing my soul is eternal and my consciousness endless.


Avatar gebruiker
Rups
Acid head
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 373
Geregistreerd: do dec 22, 2011 7:39 pm
Woonplaats: Eutopia

Re: Dmt en ademhaling, dodelijk?

Berichtdoor Prototype » do nov 20, 2014 3:55 pm

Je gaat vanzelf weer ademen, doe je ook automatisch als je slaapt.
Je kunt jezelf ook niet express laten stikken zonder hulpmiddelen.
Probeer maar is je adem in te houden tot je stikt, als je dat erg lang volhoud val je gewoon flauw ( als je het al zo lang volhoud ) en begin je vanzelf te ademen. :p
Onder invloed van veel downers kan dat wegvallen, lijkt me bij dmt geen probleem.
I'll make my own drugsforum! With blackjack and hookers!
In fact, forget the forum!
BEK HOUWE, NEUS VOLSTOUWE.

Frog schreef:Predatorprotomotherucking t rex
Avatar gebruiker
Prototype
Harder dan de rest
Donateur
Offline
 
Posts: 7474
Geregistreerd: do aug 01, 2013 11:57 pm
Woonplaats: The Void

Re: Dmt en ademhaling, dodelijk?

Berichtdoor djeemen » do nov 20, 2014 4:05 pm

DMT heeft verschillende lichamelijke effecten (http://books.google.nl/books?id=5yr09XP ... mt&f=false), maar geen die de neurale impulsen van de ademhalingsreflex dusdanig kunnen beinvloeden dat je compleet stopt met ademen. Je kan wel door de trip tijd anders ervaren waardoor je denkt dat je te weinig ademt zelfs als dit niet zo is. Ook kun je zo afgeleid zijn in theorie dat je inderdaad 'vergeet' te ademen, maar in het onwaarschijnlijke geval dat dit echt gebeurt zul je buiten bewustzijn raken waarna je vanzelf weer begint te ademen. Geen fijn scenario maar dodelijk zal het niet zijn. Dit is dezelfde situatie waarom gevangenen geen zelfmoord kunnen plegen door hun adem in te houden. Als disclaimer moet daar wel bij gezegd worden dat je 1 of andere rare aandoening kan hebben waardoor mijn verhaal niet op gaat, maar bij een gezond persoon zou het moeten kloppen. Voor extra technisch leesvoer over je ademhaling kun je nog dit lezen: http://www.zowerkthetlichaam.nl/64/regu ... demhaling/

Edit: iemand was me voor :)
Perspectief is alles.
djeemen
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 620
Geregistreerd: di apr 29, 2014 12:29 pm

Re: Dmt en ademhaling, dodelijk?

Berichtdoor BigY » vr nov 21, 2014 9:03 pm

Herkenbaar, bij mijn tweede trip met DMT, waarbij ik een wedergeboorte ervoer, werd ik ook "wakker" met een enorme snak naar lucht. Alsof je een lange tijd onder water bent geweest en na een 100 meter zwemmen naar boven eindelijk boven water komt. Ik weet nu nog steeds niet of mijn adem was gestopt tijdens mijn trip, maar het heeft me tot nu toe nog steeds tegengehouden om het weer te doen. En dit is zeker een jaartje of 6 geleden nu.
BigY
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 49
Geregistreerd: vr nov 21, 2014 9:21 am

Re: Dmt en ademhaling, dodelijk?

Berichtdoor Einstein » za nov 22, 2014 11:27 pm

Ik heb ook vaak gedacht dat er iets mis ging met mijn ademhaling in de aanloop naar een heftige DMT-trip. Dat zorgde vaak voor de nodige - soms erg vervelende - hersenkronkels en angstflarden. Ook voelde het wel eens alsof mijn luchtwegen dichtsloegen als het roken minder comfortabel was.
In de praktijk denk ik niet dat je zou kunnen stoppen met ademhalen inderdaad, tenzij je aan rare aandoeningen lijdt.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Natuurlijke Psychoactieven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner