Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Tripmiddelen die je in de natuur kan vinden horen hier thuis, zoals paddo's en cacti, maar je kunt hier ook terecht voor bvb herbal xtc.
Als je het in een smartshop kunt vinden, is de kans groot dat het hier hoort.

Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor Borsl » vr jul 06, 2012 12:24 pm

Hoi,

Ik wilde samen met een goede vriend van me eens paddo's gaan proberen. Mij lijkt het erg leuk (aangemoedigd door de verhalen van andere mensen), maar nu dreigt het niet door te gaan omdat die vriend bang is om in die trip te blijven hangen (zoiets was in zijn omgeving gebeurd ofzo).

Ik heb ff gegoogled en volgens mij is de kans dat het gebeurd minimaal, zeker als je geen aanleg heb voor spychoses (hoe weet je btw of je daar aanleg voor hebt :conf: )

Ik ga hem uiteraard niet dwingen, maar aangezien op dit forum genoeg ervaren gebruikers aanwezig zijn ben ik benieuwd naar jullie reactie.

Alvast bedankt!
Avatar gebruiker
Borsl
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 30
Geregistreerd: di jul 03, 2012 8:40 pm

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor Inhalicus » vr jul 06, 2012 12:35 pm

Een paddo trip kan inderdaad een psychose triggeren, trauma veroorzaken, of andere emotionele problemen veroorzaken. De kans hier op is niet groot als je gewoon op een normale en verstandige manier met tripmiddelen omgaat.
Avatar gebruiker
Inhalicus
Guppekop
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 590
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:39 pm
Woonplaats: ZH

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor -ArKady. » vr jul 06, 2012 12:48 pm

als je er met een angstig gevoel en weinig vertrouwen in gaat, vergroot je de kan wel.. in ieder geval voor een nare trip. Dus mocht je hem weten overhalen doe het niet eerder voordat hij er zich helemaal goed bij voelt.
What shade of color is right, when you don’t believe in a world of black and white?

Fear only makes the wolf look bigger.
Avatar gebruiker
-ArKady.
Watching You
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 675
Geregistreerd: ma maart 05, 2012 4:27 pm

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor Stefaan » vr jul 06, 2012 12:49 pm

De kans daarop erg klein, maar niet uitgesloten. Zelfs als iemand er iets permanents aan over houdt is het meestal niet dat ze echt in de trip blijven hangen, maar last hebben van derealisatie of depersonalisatie. Persoonlijk zou ik zeggen, je vriend heeft er weinig vertrouwen in, en dan gaat hij er met een slechte mindset in. Doe het dan niet ;)
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor Dislexsik » vr jul 06, 2012 1:15 pm

die verhalen van "ik ken iemand die in een trip is blijven hangen" is meestal gewoon onzin. meestal is het een vriend van een vriend waar het bij gebeurt is :roll2:
ik denk dat ik al lang was "blijven hangen" als dit echt zo moest zijn.
zoals hierboven vermeld staat kan het wel dit triggeren bij iemand die al aanleg van psychose had maar dan zou dit uiteindelijk toch soiezo gebeuren zonder gebruik van tripmiddelen
Avatar gebruiker
Dislexsik
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 190
Geregistreerd: zo maart 25, 2012 7:23 pm

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor Einstein » vr jul 06, 2012 2:28 pm

'Blijven hangen' als in 'voor eeuwig door blijven trippen' overkomt inderdaad alleen de vriend van een kennis van een oom, oftewel niemand. Je kan echter wel blijvend veranderd worden door heftiger trips, ten goede (door leerzame trips) of ten kwade (psychose of je wordt een wereldvreemde mongool). Als je onverstandig met de psychedelica omgaat kan dat erg snel gaan.
Verder kan het gebeuren dat, als je vaak tript, de visuele effecten van de paddo's op den duur niet helemaal meer weggaan als de trip is afgelopen, een stoornis die bekend staat als HPPD. Dat heeft verder weinig te maken met de mentale effecten van de paddo's, waardoor milde HPPD niet zo'n ellende is, hoewel erg heftige HPPD wel een probleem kan worden.

Verder: als je vriend er geen goed gevoel bij heeft moet hij gewoon geen paddo's eten, zo simpel is het. Anders kan het naar aflopen :)
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor Borsl » vr jul 06, 2012 6:58 pm

Ik was sowieso al niet van plan om het hem op te dringen omdat ik vind dat iemand er wel helemaal achter moet staan. Maar nu laat ik het wel helemaal uit m'n hoofd :grin:

Ik ben iig weer wat wijzer geworden.

Bedankt voor jullie reacties allemaal!!!
Avatar gebruiker
Borsl
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 30
Geregistreerd: di jul 03, 2012 8:40 pm

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor Russ » vr jul 06, 2012 10:09 pm

Echt blijven hangen op zulke manier dat je gewoon blijft trippen is inderdaad nogal onzin volgens mij. Moest dit al voorgevallen zijn dan zouden we het al lang overvloedig in onze strot geduwd gekregen hebben bij drugspreventie, anti-drugscampagnes enz. Iedereen kent ook wel iemand via via via die b.v. na een trip de rest van z'n leven slijt in een instelling omdat hij denkt een appelsien te zijn. Toevallig dat er al zeker een stuk of 5 verschillende personen zijn die ik heb ontmoet die deze appelsien kenden via een kennis :#:
Dit zijn van die broodje-aap verhalen waar je zeker van mag zijn dat ze onzin zijn.

Ik ben volledig ongeschoold en onwetend op vlak van psychologie en dergelijke, maar ik heb niet de indruk dat er een zwart-witte grens is tussen mentaal gezond en ongezond. Verbeter mij gerust als ik onzin aan het uitkramen ben. Het lijkt me sterk dat je ofwel aanleg hebt voor een psychose ofwel niet, gaat dat niet gewoon in gradaties van zo goed als geen aanleg tot zware aanleg? Dan zijn er waarschijnlijk nog tal van verschillende soorten geestesafwijkingen of ze nu een titel zoals 'psychose' krijgen of niet.

Uit eigen tripervaring kan ik wel zeggen dat je bewust of onbewust, veranderd door een trip, of je nu wilt of niet, al dan niet veel. Ik ben ervan overtuigd dat een mens ongeveer constant veranderd in de loop van z'n leven, enkel kan een trip zo'n unieke en overweldigende ervaring zijn dat het heel wat ingrijpender is dan een bezoekje aan de kapper.
Het is niet altijd even makkelijk te relativeren, net zoals je heel interessante en leerzame perspectieven krijgt, krijg je ook waanbeelden die kunnen variëren van een klein misverstand tot echte derealisatie. Hoe ver je verdrinkt in zo'n waanbeelden hangt volgens mij gewoon af van de persoon, hoe stabiel hij is, hoe nuchter hij in het leven staat, z'n levenssituatie, verleden enz.

Volgens mij is het niet zo'n evidente vraag als het lijkt, het is een enorme balans van allerlei factoren die meespelen en is denk ik te complex om echt een eenduidig antwoord op te geven. Het is ook maar waar je de grens trekt tussen wat mentaal acceptabel is of niet. Ik geloof dat iedereen op z'n eigen manier wel wat gek is, sommige zijn waarschijnlijk net gek genoeg om ook zo gelabeld te worden, wat volgens mij zulke situaties vaak verergert.

Het kan idd een trigger zijn voor psychoses, maar enkel als je op zich al niet echt in orde bent mentaal. Je kan, 'gezond' of niet, altijd een bad trip krijgen door slechte omstandigheden, als je nuchter stevig op je poten staat dan kan je dat met tijd prima verwerken en plaatsen, als dit niet zo is dan loop je risico dat je wanen en realiteit niet meer kan onderscheiden.

Ik persoonlijk zou nog maar een zeer select aantal mensen aanraden om te trippen. Iemand die bang is om in een trip te blijven hangen zit echt niet in een comfortabele positie om te beginnen trippen, als je met truffels, LSD enz begint moet je bereid zijn de controle los te laten, en moet de beslissing om te trippen uit eigen motivatie komen. Als je daar erge moeite mee hebt is het gewoon geen goed idee.

Natuurlijk is het perfect normaal dat dat in het begin niet vlekkeloos verloopt, dat doet het trouwens nooit bij mij, omgaan met trips is ook iets wat je leert naarmate je meer ervaring hebt. Enige raad (nuttig of niet) die ik kan geven als je begint met trippen is om je vooral heel goed in te lezen, eerst genoeg ervaring te hebben met lage dosissen voor je meer begint te nemen, en genoeg tijd tussen trips te laten zodat je altijd van op afstand ernaar kan terugkijken. Wees je er goed van bewust dat het geen speelgoed is, maar vertrouw er vooral op dat als je goed voorbereid bent, een leuke setting hebt en een lage dosis dat de kans echt enorm klein is dat er echte problemen opduiken.

Ik ben enorm blij dat ik getript heb in m'n leven en zou het nooit anders willen, maar het maakt je leven niet meteen eenvoudiger, het is niet voor niets dat het overgrote deel van mensen die getript hebben ermee kappen na verloop van tijd, geloof me als ik zeg dat het niet is omdat ze het saai beginnen vinden. Als je je te veel laat misleiden en te veel je evenwicht verliest is het niet vol te houden en komt er vroeg of laat een moment waarop je moet stoppen om terug helder te kunnen denken.

Ik heb het nooit zo keurig aangepakt als hoe ik hier zit te propageren en heb enkele risico's genomen, alles is tot nu toe uiteindelijk goed gekomen, maar ik heb enkele keren wel mooi een lesje mogen leren. Klappen krijgen hoort er natuurlijk bij, je zal waarschijnlijk ooit wel eens tegen de lamp lopen als je begint met zulke zaken. Dat is op zich niet erg, tenzij je van toeten noch blazen weet en plots van je sokken geblazen wordt zonder de boel nog te kunnen relativeren. Dan ligt er een lastige weg voor je van vertwijfeling en angst waar je enkel kan hopen op de genezing van tijd. Al dit belerend gepreek overdrijf ik ook gewoon omdat zulke toestanden niet echt aan te raden zijn.

Trippen is niet iets om angst voor te hebben, het kan één van de meest verrijkende en fantastische ervaringen zijn die je kunt hebben, je kan er niet in blijven hangen en over psychoses zou ik me ook maar niet al te veel zorgen maken, maar als je de realiteit te veel uit het oog verliest kan het je zo (meestal tijdelijk) veranderen dat je verdwaald bent voor je het beseft. Het is niet de trip die een probleem vormt, het zijn de wanen, (die je eruit haalt als je niet genoeg afstand neemt van de tripwereld), die je op een netwerk van dwaalsporen kunnen brengen. Volgens mij kan je dus niet blijven hangen in een trip maar kan je door slechte voorbereiding wel in wanen blijven vasthouden die je als realiteit beschouwt. Dit vermijden vind ik niet voor de hand liggend, daarom bitch ik ook over voorbereiding en voorzichtigheid.
Avatar gebruiker
Russ
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 565
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 10:52 am

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor Aaltje » vr jul 06, 2012 10:17 pm

Russ heeft zeker pep op?
Avatar gebruiker
Aaltje
Bringer of destruction
Donateur
Offline
 
Posts: 2264
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:21 am

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor Borsl » vr jul 06, 2012 10:58 pm

Moraaltje schreef:Russ heeft zeker pep op?


Vind het anders wel een mooi verhaal van Russ :hulde: :P

Bedankt daarvoor.
Avatar gebruiker
Borsl
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 30
Geregistreerd: di jul 03, 2012 8:40 pm

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor Russ » vr jul 06, 2012 11:52 pm

Moraaltje schreef:Russ heeft zeker pep op?


3-fmp, whisky, hasj en slaaptekort, filters weg, alles wat je schrijft lijkt toch wel leuk :geek:
Avatar gebruiker
Russ
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 565
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 10:52 am

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor Stefaan » za jul 07, 2012 12:10 am

Hahaha! :snort: :stoned:
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor Einstein » za jul 07, 2012 12:37 am

Hoe dan ook ben ik het volledig met je verhaal eens :)
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor Naamdrager » zo jul 08, 2012 6:57 pm

Gevaar om 'te blijven hangen' nee, kans op psychose bij een heel erg heftige trip ja, net als bij andere hevige gebeurtenissen in je leven trouwens. Ik denk dat het voor iedereen die hier bang voor is, een goede tip is om gewoon te beginnen met een (heel) lage dosis. De effecten blijven dan handelbaar, en je krijgt op een relaxte manier een indruk van wat trippen zo'n beetje inhoudt.
Naamdrager
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 53
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 9:24 pm

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor MDMAmazing » za jul 21, 2012 4:09 pm

Na mijn eerste truffeltrip had ik wel weer even wat last van derealisatie (half uurtje). Kauwgom kauwen is dan erg handig, want dan krijg je als het ware weer controle over je lichaam, en afleiding zoeken (met je vrienden napraten over de trip :stoned:)
Ik voel me helemaal betoverd! - 210mg MDMA


Did: Alcohol, nicotine, wiet, hasj, truffels, kratom, silene capensis, ritalin, alprazolam, DXM, DMT, 2C-B, 4-FMP, XTC
To do: Lachgas, pure MDMA, mescaline, LSD, GHB, 6-APB, 2C-I, TMA-2, TMA-6, 2CT-2, 2CT-4, 2CT-21
Dont's: Cocaine, heroine, crystal meth, crack

MDMA CEV's
MDMAmazing
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 165
Geregistreerd: ma jun 04, 2012 6:02 pm

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor herejezus » za jul 21, 2012 4:33 pm

Gebruik het niet te vaak, leef gezond en gebruik het heel af en toe in lage dosissen. Gebruik het mits je gezond bent (van geest). Dus geen stoornissen hebt zoals autisme, schizofrenie en borderline. De potentiele risico's: HPPD, PTSS, (drugs)psychose, angsten en depressies. En dit dan NA een trip. Tijdens een trip kan je paniekaanvallen krijgen, en helemaal naar worden. Maar de kans is zo klein, mits je denkt aan een goede mind & setting.

Lees je eens goed in op: www.ditiseentrip.nl, erowid.com en bleulight.
Verslaving is niet voor iedereen weggelegd. Voor mij wel. Dus ik vermijd alles wat met drugs te maken heeft. Logisch.
herejezus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2053
Geregistreerd: za maart 12, 2011 9:13 pm

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor Dislexsik » za jul 21, 2012 5:04 pm

wtf de eerste normale post van herejezus die ik gelezen heb :hulde:
Avatar gebruiker
Dislexsik
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 190
Geregistreerd: zo maart 25, 2012 7:23 pm

Re: Kan je in een paddo trip blijven hangen???

Berichtdoor loseyourselfondrugs » za okt 13, 2012 3:31 pm

Ik ken zeker iemand die in een trip is blijven hangen, 40 jaar, 1 zoon van 15, heeft alles gebruikt maar nooit gespoten. Je kan een normaal gesprek met hem voeren, maar na 2 minuten gaat die tegen zichzelf praten, of als je de kans hebt praat die alleen maar over vissen. Gebruik drugs verstandig en ken je grenzen!
Don't get high on your own supply, you will kill yourself and die.Did; Ketamine, 4-fmp/3-fmp, Cocaïne, Weed, Hasj, Isolator, Mdma, Mda, Paddo's, Truffels, Research Chemicals, Miauw Miauw, Lsd, Speed, Salvia, Ritalin, Depakine, Concerta.
Avatar gebruiker
loseyourselfondrugs
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 30
Geregistreerd: vr okt 12, 2012 3:12 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Natuurlijke Psychoactieven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner