Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Salvia Divinorum: zó kan het ook!

Tripmiddelen die je in de natuur kan vinden horen hier thuis, zoals paddo's en cacti, maar je kunt hier ook terecht voor bvb herbal xtc.
Als je het in een smartshop kunt vinden, is de kans groot dat het hier hoort.

Salvia Divinorum: zó kan het ook!

Berichtdoor henkie84 » wo jun 20, 2012 11:53 am

Salvia Divinorum is een plant met psychoactieve eigenschappen die steeds meer aan bekendheid wint. Extracten van de plant, waarbij de werkzame stof (gextraheerd uit bladeren) in hogere concentraties terug op bladeren wordt aagebracht, worden veel verkocht en gerookt. Op YouTube zijn massa´s filmpjes te vinden van (voornamelijk Amerikaanse) jongeren die op een stompzinnige manier met het middel omgaan. Ze hebben overduidelijk last van het ‘macho ingestion syndrome’, gecombineerd met onwetendheid. Als gevolg stamelen ze wartaal uit en gedragen zich onnozel. Dit wordt vaak aangemoedigd door hun ‘vrienden’ die plezier vinden in het voor de gek houden van een persoon die een heftige psychedelische ervaring ondergaat.

De filmpjes roepen een sterke aversie op bij veel volwassenen in de VS, die hierin het bewijs zien dat Salvia een verderfelijk middel is. Je zou ze bijna gelijk geven, kijk wat er met je gebeurt als je het gebruikt! Bezit van de plant is inmiddels dan ook verboden in een aantal staten. Dit aantal groeit en andere landen volgen. Maar, het zijn niet alleen mensen die al een vooringenomen negatieve houding ten opzichte van het gebruik van psychedelica hebben, die zich storen aan dit puberale gedrag. Psychonauten, zoals gefascineerde gebruikers van psychedelica zichzelf graag noemen, zien onrespectvol gebruik van een kruid dat oorspronkelijk in een indianentraditie gebruikt werd.

Hoe wordt Salvia dan oorspronkelijk gebruikt?
Goede vraag! Het antwoord hiervan vinden we in het zuiden van Mexico, in de staat Oaxaca. In deze staat wonen de Mazatec indianen, die hun naam hebben gekregen in de tijd dat de Spanjaarden Mexico koloniseerden. Deze indianen zijn katholiek, ook een erfenis van de Spanjaarden, maar hebben tradities van hun voorouders geïntegreerd in hun religieuze en spirituele belevenis. Ze hebben een dialogische verhouding met de natuur en erkennen verscheidene natuurfenomenen een ziel toe. Deze zielen behandelen ze met respect en raadplegen ze voor advies en heling. Hiervoor gebruiken ze paddenstoelen, maar ook Salvia Divinorum; zij noemen het Shka Pastora, bladeren van de herderin.

Het kruid wordt niet gebruikt voor recreatieve doeleinden, maar alleen als er een duidelijke intentie of reden is. Niet iedereen gebruikt het te pas en te onpas, een curandero (sjamaan) of curandera (vrouwelijke sjamaan) leidt een sessie voor een patiënt of zoekende. Het verschilt per situatie of de sjamaan, de patiënt of allebei de plant tot zich nemen. Volgens een oud gebruik is er ook altijd iemand aanwezig die niet onder invloed is van het medicijn. Een persoon kan sjamaan worden door veel ervaring op te doen met de plant; de plant is in dit proces de leidende lerares, niet de begeleidende sjamaan.

Relatie met de plant
Iedere sjamaan heeft een persoonlijke stek, op een plaats die hij het liefst voor zichzelf houdt. Men gelooft er dat de verzorger een persoonlijke band met de plant opbouwt en dat deze als waardering goed voor hem/haar zal zijn. Uit de omgang met de plant blijkt het grote respect dat de indianen ervoor hebben. Voordat er bladeren van de plant geplukt worden, knielt de sjamaan neer en bidt tot de ziel van de plant.

De voorbereiding voor de sessie verloopt meestal als volgt: de deelnemers volgen een speciaal dieet, waarin onder andere alcohol en sex afgezworen worden. Soms worden de lichamen van de deelnemers met rook gereinigd. De sessie vindt plaats als het donker is, in een omgeving met zo weinig mogelijk afleiding. Geluiden zouden de ziel van de Salvia afschrikken waardoor ze zich niet zou laten zien. Ze is timide als een hert.

De Salvia bladeren worden met zorg uitgezocht; bladeren met tekenen van een parasiet of met gaten door insecten worden niet geconsumeerd. De bladeren worden per tweetal neergelegd, dit symboliseert de vrouw en de man. Over hoeveel bladeren er genuttigd worden valt geen eenduidig oordeel te vellen. Dit verschilt sterk, van zes tot soms wel honderd. De bladeren worden opgerold, als een sigaar. De bladeren worden niet gerookt, er wordt met de voorste tanden op geknaagd. De belangrijkste werkzame stof (Salvinorin A) komt vrij door goed te kauwen. Heb je geen tanden meer? Geen probleem: de bladeren worden dan fijngemalen op een steen, gemengd met water en vervolgens opgedronken.

De sessie zelf
Het ritueel vindt plaats richting het oosten, het westen is sinister volgens de traditie van de indianen. Als eerste wordt er gebeden naar de ziel van Salvia en andere zielen uit de natuur. De zielen werken in harmonie samen. Vervolgens worden de intenties van de sessie hardop uitegesproken. De rollen bladeren worden door een speciale wierook, genaamd copal gehaald. Soms wekt het eten braakneigingen op, dit hoeft echter niet. De persoon onder invloed probeert door praten en zingen zijn ervaring te ondergaan en vragen te stellen aan de plant. Hij moet alert zijn voor antwoorden, zijn verbale uitingen helpen hem het contact met de oorspronkelijke realiteit te behouden.

Het is gebruikelijk dat de sjamaan een klein altaar heeft ingericht, hierop zijn te vinden één of meerdere afbeeldingen van sinten (overgenomen uit het katholicisme), een vaas met een bloem en een kandelaar met een kaars. De kaars dient als enige licht bron en wordt zodra de effecten merkbaar beginnen te worden uitgeblazen. Hierdoor wordt de focus op het werk van de plant gelegd. De vragen aan de plant variëren; er wordt gevraagd om advies over alle aspecten van het leven, er wordt gevraagd naar informatie over personen en gebeurtenissen ver weg en er wordt gevraagd om heling. Hoe nauwer de band tussen de sjamaan en de plant en hoe geoefender de deelnemers zijn in het ondergaan van het ritueel, hoe meer de sessies op lijken te leveren.

Wereld van verschil
De enige overeenkomst die er te vinden valt tussen het gebruik van de jongeren op YouTube en de Mazatec indianen, betreft de werkzame stof. In de manier van inname, de hoeveelheid, de voorbereiding, de intenties, de begeleiding, de ervaring, de omgeving, de nederigheid en de toepassing ligt een wereld van verschil. Deze verschillen zijn te verklaren vanwege de referentiekaders van waaruit personen uit beide werelden handelen. Deze verschillen lijken een onoverbrugbaar ravijn te vormen, maar ze kunnen ook ingezet worden om te leren. De manier van inname (roken) door de Amerikaanse jongeren is veel efficiënter dan de manier van de indianen (eten). Zou roken van bladeren voor de indiaan een optie zijn? Zouden de jongeren gebaat zijn bij een grondige voorbereiding van hun trip? Het verruimen van kennis kan leiden tot wijzere of gemakkelijkere toepassing.
Avatar gebruiker
henkie84
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 127
Geregistreerd: do maart 03, 2011 9:34 am

Re: Salvia Divinorum: zó kan het ook!

Berichtdoor endorr » za sep 08, 2012 6:01 pm

Zeer intressant om te lezen.
oh sweet catastrophe, where have you been? the question I need, the answer I fear
Avatar gebruiker
endorr
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 814
Geregistreerd: do aug 30, 2012 2:38 pm
Woonplaats: Japan

Re: Salvia Divinorum: zó kan het ook!

Berichtdoor loner » za nov 02, 2013 12:35 pm

mijn vraag is, is salviac terug te vinden tijdens een urinecontrole of wordt hier niet op gecontroleerd?
loner
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: za nov 02, 2013 12:28 pm

Re: Salvia Divinorum: zó kan het ook!

Berichtdoor Einstein » za nov 02, 2013 3:17 pm

Wordt niet op gecontroleerd en is überhaupt zeer moeilijk op te sporen.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Salvia Divinorum: zó kan het ook!

Berichtdoor daywalker » za nov 02, 2013 6:41 pm

Interessant topic! :hulde:
"There is an area of the mind that could be called unsane, beyond sanity, and yet not insane. Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity. You go around the circle to sanity, and on the other end of the circle, close to insanity, but not insanity, is unsanity."
Avatar gebruiker
daywalker
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 592
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 2:33 pm

Re: Salvia Divinorum: zó kan het ook!

Berichtdoor Maus » zo maart 09, 2014 6:52 pm

Heeft iemand ervaring met het vaporizen van Salvia?
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10206
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Salvia Divinorum: zó kan het ook!

Berichtdoor Ben » zo maart 09, 2014 7:15 pm

Pieter210 schreef:Heeft iemand ervaring met het vaporizen van Salvia?


Kijk - daar krijg IK nu een natte piemel van.
Avatar gebruiker
Ben
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 384
Geregistreerd: zo sep 15, 2013 3:17 pm

Re: Salvia Divinorum: zó kan het ook!

Berichtdoor Maus » zo maart 09, 2014 7:20 pm

Homo :#:
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10206
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Salvia Divinorum: zó kan het ook!

Berichtdoor Maus » zo maart 09, 2014 7:21 pm

Pieter210 schreef:Heeft iemand ervaring met het vaporizen van Salvia?
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10206
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Salvia Divinorum: zó kan het ook!

Berichtdoor Maus » ma mei 05, 2014 12:23 am

Pieter210 schreef:
Pieter210 schreef:Heeft iemand ervaring met het vaporizen van Salvia?
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10206
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Salvia Divinorum: zó kan het ook!

Berichtdoor henkie84 » ma mei 05, 2014 9:11 am

Nee, :). Weet wel dat je een behoorlijke temperatuur moet bereiken om de werkzame stof salvinorin-a te laten werken, hierom gebruiken mensen vaak een stormaansteker. Kun je zulke temperaturen bereiken met een vaporizer?
Avatar gebruiker
henkie84
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 127
Geregistreerd: do maart 03, 2011 9:34 am

Re: Salvia Divinorum: zó kan het ook!

Berichtdoor Monologic » ma mei 05, 2014 10:33 am

Laatst bijgewerkt door Monologic op do apr 19, 2018 5:43 am, in totaal 1 keer bewerkt.
“Ik voel me beter dan alles buiten mij, mij laat voelen als ik me niet zou voelen, zoals nu.” - 8
The gods know what you've done..
Avatar gebruiker
Monologic
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 552
Geregistreerd: do maart 06, 2014 1:03 pm

Re: Salvia Divinorum: zó kan het ook!

Berichtdoor Maus » ma mei 05, 2014 11:35 am

Monologic schreef:Lekkere post, duidelijk. Wat betreft het vaporizen. Ik sluit me aan bij henkie84. Zover ik weet zullen de meeste vaporizers die temperatuur niet halen.

Kijk anders even hier:
http://www.erowid.org/ask/ask.php?ID=3139

Heel nuttig, tkx! :)
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10206
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Natuurlijke Psychoactieven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner