Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Spijt van truffels

Tripmiddelen die je in de natuur kan vinden horen hier thuis, zoals paddo's en cacti, maar je kunt hier ook terecht voor bvb herbal xtc.
Als je het in een smartshop kunt vinden, is de kans groot dat het hier hoort.

Spijt van truffels

Berichtdoor SoldierOfJahArmy » vr aug 14, 2015 12:06 pm

Hey allemaal

Zo'n 3 jaar geleden, was toen 16 jaar oud, namen ik en paar vrienden truffels op een redelijk onverantwoorde wijze, zelfs na wat te hebben geresearched te hebben. Het was winter en we zaten in een met kaarsen verlicht keldertje, zonder tripsitter en namen bovendien nog elk een bonghit op voorhand om 'in de sfeer te komen'.
Alles ging goed tot 1 van de vrienden slecht begon te gaan over het feit dat zijn broer hem eens een joint zag roken. Zo geraakten hij en ik in een neerwaartse spiraal en die 2 anderen hadden weinig te moeien omdat ze aan het trippen waren. Urenlang was ik angstig en hoopte ik dat het snel voorbij zou gaan.
Ik heb niet het gevoel te zijn 'blijven hangen', maar heb me wel vaker de vraag gesteld of je wel kan weten of je bent blijven hangen, al dan niet zwaar.
In de jaren erna had ik een vriendin en begon ik aan de universiteit dus op het eerste zicht kan je niet zeggen dat ik erop ben achteruitgegaan.
Een jaar of 2 lang na de truffels ben ik er niet echt mee bezig geweest, tot enkele maandjes geleden ik via vrienden ermee in contact kwam (niet genomen). Ik begon lichtjes te herinneren hoe slecht ik me voelde en dit vond ik niet aangenaam. Sindsdien heb ik het moeilijk om het allemaal te vergeten en bovenal grote spijt van de domme aanpak. Als ik de tijd kon terugspoelen om iets te veranderen weet ik meteen wat ik zou kiezen.
Verder heb ik er met niemand zo over gepraat.

Grtz

Export green stash Import green cash
Avatar gebruiker
SoldierOfJahArmy
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 35
Geregistreerd: ma mei 23, 2011 7:35 pm

Re: Spijt van truffels

Berichtdoor MoonLiquid » vr aug 14, 2015 2:12 pm

Ik denk dat omdat , je er alleen maar een slechte ervaring mee hebt gehad je (logish) automatish er geen fijn gevoel over hebt als je er aan herinnerd word dat is logish.
Bij het trippen is het belangrijk dat iedereen in een goede stemming is want, zoals je hebt meegemaakt word je erg makkelijk meegesleept in een slechte trip als iemand anders zich ongemakkelijk voelt.
Ik denk dat als je erin blijft hangen dat je het wel merkt. Zoals je zei heb je positieve stappen ondernomen en flinke.
Goed dat je het van je afschrijft:) dat kan al enorm helpen.
Het leven is lijden.
Avatar gebruiker
MoonLiquid
Satans Puppy.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1007
Geregistreerd: za jul 19, 2014 9:36 pm
Woonplaats: Nobody knows!

Re: Spijt van truffels

Berichtdoor Partypipo » vr aug 14, 2015 4:15 pm

Als je de tijd terug kon spoelen om iets te veranderen zou het de truffels nemen zijn. Die spijt gevoelens én het je heel erg naar voelen in die trip destijds hebben volgens mij dezelfde oorsprong: de trip niet accepteren als sturende. Als je niet in staat bent om alles wat er in je hoofd gebeurt los te laten, dan kan een trip heel erg bad voelen. En dan kan je jaren later nog steeds spijt hebben.

Maar stel je voor dat jij het toen niet had gedaan; blijkbaar stond je er wel voor open en je vrienden deden het ook. Misschien als ze een toffe ervaring hadden had jij het later ook gedaan. En waarschijnlijk was je dan net zo bad gegaan... Een beetje zoals een oude Heroes aflevering, waarin Hiro Nakamura steeds terug in de tijd gaat om een werknemer in zijn bedrijf te stoppen zijn kont te kopiëren op een bedrijfsfeestje, waardoor hij ontslagen wordt en zelfmoord pleegt. Iedere keer opnieuw doet die man het weer, maar steeds op een ander feestje. Dus de kans bestaat dat wanneer je echt terug in de tijd zou kunnen gaan je toch steeds opnieuw voor truffels zou kiezen, op een ander moment.

Accepteer dat het zo is.
Accepteer dat je er niets aan kan veranderen.

Dat is zoals ik denk dat het werkt.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4138
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Spijt van truffels

Berichtdoor Monologic » vr aug 14, 2015 4:19 pm

Verschrikkelijk interessant stuk en ik moet zeggen dat ik het enorm mooi vind dat je dit zo deelt. En wel om het volgende.

Je hebt er met niemand zo over gepraat en toch stel je je, naar mijn idee, toch behoorlijk kwetsbaar op wat betreft een ervaring die voor jou een discutabele waarde heeft gehad. Je geeft aan dat als je de tijd zou kunnen terugspoelen om iets te veranderen, dat je meteen weet wat je zou kiezen. Zou dit dan ook deze daarvoor beschreven situatie zijn? En doe je het, door het nu zo aan te kaarten, al niet aan een soort van "het terugspoelen van de tijd"?

Duidelijk dat de gebeurtenissen an sich weliswaar veranderen, maar aan de andere kant. Wat zijn gebeurtenissen nou eigenlijk? In dit geval denk ik dat het redelijk is om aan te nemen dat gebeurtenissen, in dit geval zoals die van jou, voornamelijk bestaan uit een terughaalbaar gevoel en associatie. Iets met cognitieve dissonantie dacht ik. Vrij normaal en gebeurt iedereen meer dan ze soms zelf beseffen. Zonder je mee te sleuren in mijn somswat ongestuurde gedachtes, hoop ik dat je snapt waar ik op probeer te doelen. Als dat al een grammaticaal correcte zin is.

Lang verhaal kort. Je zit er zoveel mee als je zelf wilt zitten. Als de feiten niet te veranderen zijn en je zit daarmee, verander dan je kijk op die feiten. Zo te zien heb je geleerd van deze ervaring, maar wellicht was het voor dat moment iets teveel leerstof om allemaal te behappen. Door dit nu te verwerken heb je in principe 3 jaar aan mogelijk onverwerkt leerstof verwerkt. Gefeliciteerd.

Nu je bent begonnen met een redelijk zware cognitieve uitdaging en die hebt afgerond rest mij echter nog een vraag. Wat gaat je nieuwe uitdaging worden? Er zijn nog zoveel ervaringen te ervaren en zoveel concepten te beseffen. Ik zou zeggen. Kies er een uit en leef je uit.P.S. ik zie net de vorige reacties die getypt zijn in de tijd dat ik aan het typen was. Ik kan me hier ook erg goed in vinden. Ik denk dat iedereen je hier hetzelfde probeert te zeggen. Je bent wellicht beter bezig dan je misschien denkt.
“Ik voel me beter dan alles buiten mij, mij laat voelen als ik me niet zou voelen, zoals nu.” - 8
The gods know what you've done..
Avatar gebruiker
Monologic
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 552
Geregistreerd: do maart 06, 2014 1:03 pm

Re: Spijt van truffels

Berichtdoor Italiano » vr aug 14, 2015 6:26 pm

SoldierOfJahArmy schreef:Een jaar of 2 lang na de truffels ben ik er niet echt mee bezig geweest, tot enkele maandjes geleden ik via vrienden ermee in contact kwam (niet genomen). Ik begon lichtjes te herinneren hoe slecht ik me voelde en dit vond ik niet aangenaam. Sindsdien heb ik het moeilijk om het allemaal te vergeten

Je moet het niet willen vergeten. Je hebt het nu eenmaal meegemaakt, het maakt onderdeel uit van wie jij bent. Het heeft op een bepaalde manier je leven beïnvloed. Dit is het uitgangspunt.

Om op fijne manier verder te kunnen leven moet je niet bepaalde nare ervaringen in je leven wegdrukken of willen vergeten. Ze zullen namelijk terug blijven komen totdat je ze een plekje geeft.

Accepteer en probeer er lering uit te trekken. Uiteindelijk draagt dat bij aan persoonlijke- en emotionele groei. Je zult er sterker uit komen. Have faith :)
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: Spijt van truffels

Berichtdoor Monologic » wo aug 19, 2015 5:35 am

Blij dat we je konden helpen.
“Ik voel me beter dan alles buiten mij, mij laat voelen als ik me niet zou voelen, zoals nu.” - 8
The gods know what you've done..
Avatar gebruiker
Monologic
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 552
Geregistreerd: do maart 06, 2014 1:03 pm

Re: Spijt van truffels

Berichtdoor SoldierOfJahArmy » wo aug 19, 2015 1:11 pm

Ik had jullie inderdaad nog niet bedankt ;)

Er zitten veel goede punten in jullie reacties die ik vanaf nu zeker en vast meeneem naar de toekomst. Ik heb geleerd dat als je piekert en spijt blijft hebben je het alleen maar moeilijker maakt voor jezelf. Dingen in het verleden zijn gebeurd en moet je een plaats geven, alleen dan kan je verder waar je mee bezig was.
"Taking steps is easy, standing still is hard." Zoals je al zei heb ik zeg maar een uitdaging afgerond, nu is het zoeken en werk maken van de volgende uitdagingen (, die met drugs niets te maken hebben ;)).

Bedankt!

Export green stash Import green cash
Avatar gebruiker
SoldierOfJahArmy
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 35
Geregistreerd: ma mei 23, 2011 7:35 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Natuurlijke Psychoactieven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner