Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Thalamus van slag?

Tripmiddelen die je in de natuur kan vinden horen hier thuis, zoals paddo's en cacti, maar je kunt hier ook terecht voor bvb herbal xtc.
Als je het in een smartshop kunt vinden, is de kans groot dat het hier hoort.

Thalamus van slag?

Berichtdoor Disclosure » do jan 16, 2014 6:19 pm

Hallo DF'ers,

Een paar maanden geleden heb ik voor het eerst truffels gedaan met een paar vrienden. De eerste uren gingen goed, maar op een gegeven moment was ik er klaar mee en wilde ik te graag uit de trip; dat ging natuurlijk fout. Ik kwam in een bad trip met negatieve gedachten die in een vicieuze cirkel op me af geschoten bleven werden. Na een paar uur kwam ik er weer rustig uit door een paar nuchtere vrienden die me gerust bleven stellen en leek alles weer ok..

Ik heb echter het gevoel dat ik nog nawerkingen heb van de bad trip. Ik merk dat ik vaker negatieve gedachten heb en heb het gevoel dat ik meer en dieper nadenk over dingen dan voorheen. Dat dieper en meer nadenken is niet echt fijn, omdat m'n hoofd dan geen rust krijgt; daarnaast voelen deze gedachtes vaak licht beangstigend. Ik kreeg zelfs, een aantal weken na het trippen, een korte paniekaanval die me direct deed denken aan de bad trip en in mijn hoofd onlosmakelijk verbonden is daarmee. Ik moet zeggen dat het met de maand steeds iets minder begint te worden en ik denk dat het na verloop van tijd wel weg zal gaan, maar misschien kennen jullie het probleem en hebben jullie tips.

Nu weet ik dat je Thalamus (de filter van je hersenen die het aantal inkomende prikkels beperkt) wordt uitgeschakeld bij het trippen. Is het misschien mogelijk dat de Thalamus bij mij (nog) niet volledig naar zijn oude staat is teruggekeerd na het trippen? Is dit een voorbeeld van wat men vaak aanduidt met 'blijven hangen'?

Alle tips en ervaringen zijn welkom.
Disclosure
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: do okt 17, 2013 3:15 pm

Re: Thalamus van slag?

Berichtdoor Miss E » do jan 16, 2014 6:42 pm

"Blijven hangen" in een trip is technisch gezien niet mogelijk, maar het is wel bekend dat drugs (en dan voornamelijk tripmiddelen) psychische problemen, zoals psychoses, kunnen opwekken.

Heb je in het verleden psychoses gehad of andere psychische problemen? Of zijn er in je familie psychische ziektes bekend?
Of dat je voorheen ook wel negatieve gedachten had, maar er nu pas aandacht aan schenkt nadat je getript hebt? En dan dus een paniekaanval krijgt, omdat je ervan overtuigd bent dat je nog steeds in die badtrip zit..

Ik denk eerder dat je in die richting moet gaan denken dan dat je in je badtrip bent blijven hangen.

Als het blijft aanhouden, is het misschien niet onverstandig om eens een bezoekje aan de dokter of de psycholoog te brengen.

Wel vervelend, sterkte ermee!
Avatar gebruiker
Miss E
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1684
Geregistreerd: ma mei 27, 2013 2:44 pm

Re: Thalamus van slag?

Berichtdoor Poseidon » vr jan 17, 2014 2:24 pm

Druks schreef:Het lijkt me dus puur psychologisch.


Dat heeft vanzelfsprekend een fysiek correlaat maar je tips zijn ok DRuks :)
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Thalamus van slag?

Berichtdoor Anjuna » vr jan 17, 2014 2:55 pm

Denk dat dit gewoon wat tijd nodig heeft. Als je (nuchter) iets vervelends mee maakt, kan het ook zijn dat je daar nog een aantal weken/maanden negatieve gevoelens aan overhoudt. Hoe minder je aan de gebeurtenis terug denkt, hoe minder vaak dat negatieve gevoel weer opkomt. Probeer er een les uit te halen; laat je gaan in plaats van je te verzetten. Denk er verder niet aan terug.
Anjuna
Offline
 

Re: Thalamus van slag?

Berichtdoor Disclosure » vr jan 17, 2014 6:29 pm

Bedankt voor de reacties! Het zit blijkbaar dus echt tussen mijn oren, zal de tips meenemen!

Nog even ter info: nee, ik had voor het trippen geen psychische problemen en ook in mijn directe omgeving komen die niet voor. Anders had ik me uiteraard niet aan truffels gewaagd.
Disclosure
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: do okt 17, 2013 3:15 pm

Re: Thalamus van slag?

Berichtdoor Trippie » za jan 18, 2014 2:32 am

Heftige slechte trips blijven altijd wel eventjes na denderen. Zoals eigenlijk alle heftige kutervaringen wel doen.
Neem wat tijd om het te verwerken. Alles valt wel terug op z'n plaats en wie weet leer je er wel wat van.
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land

Re: Thalamus van slag?

Berichtdoor Basshoven » za jan 18, 2014 6:50 am

Als je een erg aangename trip hebt gehad dan merk je ook de weken na de trip dat je gedachten en je stemming in het algemeen allemaal wat positiever en gelukkiger zijn. Ik kan me goed voorstellen dat je deze emotionele nawerking dan ook hebt van een slechte ervaring, alleen dan nawerking in de negatieve zin.

Ik denk dat er gewoon wat tijd overheen moet gaan. Net zoals wanneer je ontwaakt uit een akelige droom, en dat je dan met zo'n rotgevoel opstaat maar dat gevoel naarmate de dag vordert steeds minder wordt.

Alhoewel het, beeld ik me in, akelig voor je moet zijn zou ik me er toch niet te druk over maken, en dan zal het ook sneller voorbij zijn denk ik :)

:stoned:
Basshoven
Offline
 


Keer terug naar Natuurlijke Psychoactieven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner