Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Truffelsoorten en marketing

Tripmiddelen die je in de natuur kan vinden horen hier thuis, zoals paddo's en cacti, maar je kunt hier ook terecht voor bvb herbal xtc.
Als je het in een smartshop kunt vinden, is de kans groot dat het hier hoort.

Truffelsoorten en marketing

Berichtdoor XM77 » wo okt 15, 2014 11:12 pm

Hey mensen,

Zoals iedereen hier waarschijnlijk weet zijn er verschillende soorten truffels, waarvan de Mexicana (A), Tampanensis en Atlantis de bekendste zijn. Er zijn echter, bij smartshops en online vendors, verschillende andere soorten te krijgen. Althans, zijn het wel echt verschillende soorten? Bij veel types krijg ik de indruk dat het dezelfde soort is, maar dan met een andere naam om meer te verkopen ofzo. Er zijn namelijk een aantal dingen die ik vreemd vind.

- Allereerst is er Dragon's Dynamite. Toen ik deze truffel in 2010 voor het eerst gebruikte werd hij omschreven als 'de zwaarste die er is', en had hij de officiële naam 'Psilocybe Pajateros'. Pas veel later kwam ik erachter dat er ook een veel lichtere soort genaamd 'Pajaritos' bestaat. Is Pajateros hier gewoon een typfout op, of andersom? Het zijn vermoedelijk niet dezelfde soorten omdat er een groot verschil in sterkte en uiterlijk is, maar toch. Om het nog verwarrender te maken: bij Trufflemagic bestelde ik 2 jaar geleden de truffel 'Psilocybe Dragon', wat volgens mij dezelfde soort is als de Dragon's Dynamite/Pajateros - althans, hij zag er hetzelfde uit en was ook erg sterk. Maar zeker weten doe ik het niet. 'Psilocybe Dragon' hebben ze tegenwoordig trouwens niet meer in het assortiment.
- Dan heb je Hollandia, ook te koop bij Trufflemagic. Eveneens een heel sterke, zij het (naar mijn idee) wel op een wat andere manier dan Dragon's Dynamite. Toch heb ik meer dan eens gehoord dat deze twee truffelsoorten óók hetzelfde zouden zijn, waaronder van een medewerker van een smartshop. Klopt dit?
- Vervolgens wordt er op sommige plekken een truffel verkocht genaamd 'Psilocybe Utopia'. Ook een heel vreemde benaming omdat Atlantis weleens 'Fruits of Utopia' wordt genoemd. Is Utopia hetzelfde als Atlantis?
- Bij veel shops heb je naast bovengenoemde truffels nog de Galindoii, waarvan ik gezien de wijdverspreidheid graag wil geloven dat het een aparte soort is. Een online vendor maakt het echter wel heel bont en verkoopt daarnaast ook nog 'Psilocybe Fantasia', 'P. Mokum' en 'P. Pandora'. Nog meer bestaande soorten of opnieuw een marketingtruc?

Dan heb ik het nog niet eens over alle bijnamen, naast Fruits of Utopia ook bijvoorbeeld Flesh of the Gods, Cosmic Connectors, Space Shuttles, Dolphin's Delight, et cetera. Alleen maar verwarrend natuurlijk. Dragon's Dynamite is eigenlijk ook zo'n bijnaam, maar het is me niet duidelijk van welke truffel...

Hoe dan ook, mijn vraag is, heeft iemand een duidelijk overzicht van welke truffels nu echt bestaan - d.w.z. welke zijn een en dezelfde soort, en welke niet?
XM77
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:41 pm

Re: Truffelsoorten en marketing

Berichtdoor FranX » do okt 16, 2014 10:14 am

In truffelland is het vooral marketing.
Uiteindelijk zijn set en setting meer bepalend dan de kreten op de verpakking.

zie hier voor een verhelderende discussie: https://www.dhpforum.nl/forums/index.php?/topic/7482-truffels
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad


Keer terug naar Natuurlijke Psychoactieven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner