Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Info: Wat zijn opiaten?

Hier kun je al je vragen stellen over stoffen zoals heroïne en morfine.

Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Flameon » wo feb 23, 2011 10:30 pm

Wat zijn opiaten in het algemeen:
Opiaten zijn stoffen die uit de papaverplant (Latijn: papaver somniferum) worden gehaald. Door de onrijpe zaadbol in te kerven en het vrijkomende melksap in te drogen, ontstaat ruwe opium. Uit die ruwe opium kan bijvoorbeeld morfine worden gehaald. En uit die morfine kan via een chemische bewerking heroïne worden gemaakt. Opium is de verzamelnaam voor een mengsel van verschillende opiaten zoals morfine, codeïne, thebaïne, papaverine en noscapine.

Verslavend?
Treedt in het algemeen zeer snel op en is dan groot, zowel lichamelijk als geestelijk.

Effecten korte termijn:
Vermindering van pijn en angtgevoelens,
kortdurende euforie, emotionele vervlakking,
verstopping.

Gevolgen lange termijn:
Onverschilligheid.,
Risico van ondervoeding en verwaarlozing, waardoor grotere kans op infecties,
Bij spuiten extra risico op een overdosis en/of infectie(s) (HIV (aids), hepatitis, etc.).

Wat is het?
Opiaten zijn stoffen die uit de papaverplant (Latijn: papaver somniferum) worden gehaald. Door de onrijpe zaadbol in te kerven en het vrijkomende melksap in te drogen, ontstaat ruwe opium. Uit die ruwe opium kan bijvoorbeeld morfine worden gehaald. En uit die morfine kan via een chemische bewerking heroïne worden gemaakt. Opium is de verzamelnaam voor een mengsel van verschillende opiaten zoals morfine, codeïne, thebaïne, papaverine en noscapine. Ze zijn verwant aan van nature in de mens voorkomende pijnstillende stoffen (de endorfines). Er zijn ook synthetisch bereide opiaten, waarvan methadon de bekendste is.

Wat is de werking?
Bij het gebruik van opiaten worden de ademhaling en de hartslag langzamer. De lichaamstemperatuur gaat iets omlaag. De pupillen vernauwen zich sterk. Opiaten verminderen de werking van de darmen en kringspieren. Seksuele behoeften kunnen minder worden. In het begin kan de gebruiker last krijgen van braken, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, jeuk en een 'vreemd' gevoel in het hoofd. De werkzame stoffen veroorzaken op zich géén beschadigingen aan weefsels en organen. De demping van pijn is de reden waarom morfine als sterke pijnstiller wordt gebruikt na operaties.


Wat zijn de risico's?
Naast lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid brengen opiaten de volgende risico's met zich mee:

Overdosis, niet zelden met de dood als gevolg. Want de vertragende effecten op de ademhaling kunnen fataal zijn. Een overdosis kan verschillende oorzaken hebben: een te hoge dosis ineens, dezelfde dosis als vroeger na een periode van stoppen, verrast worden door heroïne van een ongebruikelijke zuiverheidsgraad.

Ontstekingen en infecties door onzorgvuldig en onhygiënisch spuiten. Omdat heroïne pijnklachten onderdrukt, kan een ziekte niet of te laat worden opgemerkt.

Opiatengebruik verstoort de menstruatiecyclus, soms verdwijnt de menstruatie helemaal. Pasgeboren baby's van heroïnegebruikende moeders vertonen ontwenningsverschijnselen.

Combinaties van opiaten met andere dempende middelen zijn gevaarlijk, omdat de effecten elkaar kunnen versterken. Dit kan dodelijke gevolgen hebben. naar boven

Afkicken van opiaten:
Sommige mensen die methadon krijgen in verband met hun heroïnegebruik, injecteren vloeibare (drink)methadon. Dit veroorzaakt al snel aderontsteking door de toegevoegde suiker. Het gevaarlijke van opiaten is dat de positieve effecten tevens de kiem zijn voor de negatieve: het rustgevende leidt snel tot vormen van onverschilligheid.Een aantal van de bestanddelen van opium kunnen worden gebruikt voor het produceren van zeer sterke halfchemische opiaten zoals fentanyl en etorphine. De laatste tijd is afkicken onder narcose veel in het nieuws geweest. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de stof Naltrexon. Deze stof wordt synthetisch vervaardigd. Het is een opiaatantagonist. Dit betekent dat opiaten na toediening niet meer werken. Het wordt om die reden gebruikt om een snelle ontgifting te bereiken en opiaatafhankelijkheid te bestrijden. Ook wordt deze stof gebruikt om in geval van overdosering het leven van de gebruiker te redden.

Het bekenste opiaat is dus heroine, maar wat is dat nu?
Heroïne is een sterk verdovend middel. Het is een van de weinige drugs waar gebruikers (snel) lichamelijk afhankelijk van kunnen worden.

Een veel gebruikte straatnaam voor heroïne is 'bruin', waarmee verwezen wordt naar de lichtbruine kleur die de meeste heroïne heeft.
Heroïne wordt gemaakt uit ruwe opium die op haar beurt wordt gehaald uit de papaverplant (Papaver Somniferum). Door de onrijpe zaadbol in te kerven en het vrijkomende melksap in te drogen, ontstaat ruwe opium. Uit de ruwe opium kan via een chemische bewerking heroïne worden gemaakt.

Heroïne is meestal versneden (vermengd) met paracetamol en/of cafeïne. In Nederland varieert het percentage heroïne in straatheroïne van 20 tot 60, uitzonderingen daargelaten. Vermenging met gevaarlijke stoffen komt zelden voor.

Gebruiksmethoden
Heroïne wordt meestal gespoten of gechineesd. Bij chinezen wordt heroïnepoeder op aluminiumfolie gelegd en met een aansteker verhit. De vrijkomende dampen worden door een kokertje opgezogen en komen zo rechtstreeks in de longen terecht.

Bron: trimbos
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Wat zijn opiaten

Berichtdoor Flameon » wo feb 23, 2011 10:32 pm

Wat is jullie persoonlijke ervaring met opiaten?
En welke opiaten heb je zoal gebruikt?
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Pilletje » ma feb 28, 2011 1:12 am

Enkel de lichtere opiaten: Tramadol, Methylmorfine(=codeine) & Ethylmorfine.

'k Vind het effect wel relaxed en vooral de euforie is erg aangenaam. Tramadol was van die 3 m'n favoriet, mede vanwege de lange(re) werkingsduur en de golven waarin het gevoel leek te komen.
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Flameon » ma feb 28, 2011 1:44 am

Tramodol is idd erg mooi, ik heb het ook wel eens een paar keer gebruikt. Met name de rust en lekker gevoel stonden op de voor grond. Daarom denk ik ook zo verslavend
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Pilletje » ma feb 28, 2011 3:34 pm

Flameon schreef:Tramodol is idd erg mooi, ik heb het ook wel eens een paar keer gebruikt. Met name de rust en lekker gevoel stonden op de voor grond. Daarom denk ik ook zo verslavend

Ja ik weet nog dat toen het op was ik het wel héél erg jammer vond. Vind het daarom ook best wel goed dat ik er nu niet meer aan kan komen. :roll:
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Oppepper » ma feb 28, 2011 4:33 pm

Tramadol heb ik gehad in het ziekenhuis, ik moest toen een aantal dagen blijven liggen na een operatie aan enkel, heerlijk spul idd, ik heb ook nog iets anders gehad, daarvan zweef je echt overal heen. :love:
'Ik zeg altijd maar: beter opbranden dan uitdoven.'
-Jules Deelder
Avatar gebruiker
Oppepper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 702
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:31 pm

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Flameon » di maart 01, 2011 2:05 am

morfine?
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Michelangelo » di maart 01, 2011 9:21 pm

Ik heb voornamelijk ervaring met Oxycontin, voor mij persoonlijk een zeer prettig middel! Warme euforische rush, veel energie en hyper, hyper op een prettige manier welteverstaan! Ik vindt t eerder een upper dan een downer trouwens, al kan dat ook met me ADHD te maken hebben... :woeh:

Tramadol heb ik ook nog liggen om te proberen, maar weet niet of dat er nog van komt, zal weinig uithalen denk als je Oxy gewend bent!

Codeine heb ik ook wel eens geprobeerd, maar daar merk ik niks van, behalve dat t goed tegen hoesten helpt...
Michelangelo
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 105
Geregistreerd: do feb 24, 2011 8:13 pm

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Sublimo » di maart 01, 2011 9:56 pm

Flameon schreef:morfine?


Dat is best nog aangenaam. :grin:
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor leveldesigner » zo maart 06, 2011 4:02 pm

gebruik echt al heeeel lang heroine maar heb nooit al die andere zooi gevonden, kwam waarschijnlijk niet de 'juiste' mensen tegen.
heb wel eens Burgodin gehad, wilde toen afkicken en kocht toen voor 60 gulden 6 Burgoding pillen, (weet niet meer hoeveel mg.) was erg goed, voelde niets van de dope afkick, maar logisch ook. heb later begrepen dat Burgoding voorgeschreven wordt aan terminale patienten, logisch dat je je dan lekker voeld en geen pijn meer hebt. neem aan dat Burgoding ook een opiaat is, maar weet dit niet zeker. is nu ook niet meer te krijgen, of je moet iemand tegenkomen waarvan een familie lid of zo overleden is en waarvan de medicijnen over zijn ofzo, (klinkt best wel lullig nu ik dit zo type, maar, dat is gewoon realiteit).

heb wel eens morfine aangeboden gekregen in ampullen, maar ik shot niet, er werd me verteld dat ik het ook kon drinken, maar het was knap prijzig dus kocht ik liever gewoon dope voor mijn geld.
leveldesigner
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 38
Geregistreerd: ma feb 28, 2011 1:58 pm

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Michelangelo » di maart 08, 2011 8:08 pm

Heeft er nog iemand een tip voor de (enorme)misselijkheid die je soms kan krijgen na opiaatgebruik? Domperidon helpt maar matig en Metoclopramide werkt al helemaal slecht...
Michelangelo
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 105
Geregistreerd: do feb 24, 2011 8:13 pm

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Irez » vr nov 25, 2011 12:00 pm

JackZwart schreef:Zijn er overigens nog mensen hier in Nederland, die nog wel eens echte opium roken?
Ik wil het eens een keer proberen, maar ik weet niet hoe verslavend is dit, is het zo dat je na een keer al een keer gelijk heel veel vaker wilt proberen, of...?


Wil ik al lang vragen, maar m'n béétje mannelijke trots verbood het me :grin: Dank!
Down from my ceiling drips great noise.
Avatar gebruiker
Irez
Newbie
Offline
 
Posts: 16
Geregistreerd: za nov 05, 2011 3:08 am

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor leveldesigner » vr nov 25, 2011 2:18 pm

het is nog steeds verkrijgbaar, maar zoals met alle drugs, je moet wel de juiste mensen kennen om het te verkrijgen. heb zelf eens 1 gr opium gehad, maar omdat ik heroine verslaafd ben voelde ik er helemaal niets van. had dus de hele gram op gechineest en toen ziek terug gegaan naar de dealer, want het was me verkocht als heroine. de dealer bemerkte de vergissing en vertelde me dat hij per ongeluk dus opium had gegeven gaf me toen een gram bruin en toen werd ik pas eindelijk beter. dus zelf heb ik weinig tot niets op met opium, maar het is er nog steeds.
leveldesigner
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 38
Geregistreerd: ma feb 28, 2011 1:58 pm

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Chrysopath » vr nov 25, 2011 2:28 pm

JackZwart schreef:Zijn er overigens nog mensen hier in Nederland, die nog wel eens echte opium roken?
Ik wil het eens een keer proberen, maar ik weet niet hoe verslavend is dit, is het zo dat je na een keer al een keer gelijk heel veel vaker wilt proberen, of...?

Ik weet wel dat het (vlak over de grens?) in Duitsland nog ergens verkrijgbaar is. Maar zoals level al zegt; je hebt contacten in de juiste kringen dan echt nodig.
Zij zien in de aarde een oneindige bron van kaas en botten.
Avatar gebruiker
Chrysopath
Always say less than necessary
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2151
Geregistreerd: di jun 14, 2011 2:25 am
Woonplaats: Pappa's SM-zolder

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Special K » zo dec 04, 2011 1:44 pm

Michelangelo schreef:Heeft er nog iemand een tip voor de (enorme)misselijkheid die je soms kan krijgen na opiaatgebruik? Domperidon helpt maar matig en Metoclopramide werkt al helemaal slecht...


Van de opiaten afblijven is toch wel de allerbeste manier neem ik zo aan :)
"The effects of the other drugs were leaving my body. But the psychedelics were buzzing harder then ever. Seriously unexplainable unless you have experienced it.
Good LSD comes on slow. The first half hour is all waiting. Then about halfway through the first - second hour, you start cursing the creep who burned you because nothing's happening.
And then - BAM, straight into Funky Town!"

-Lysergic
Avatar gebruiker
Special K
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 277
Geregistreerd: wo sep 21, 2011 11:04 pm

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor beanhead » zo dec 11, 2011 8:08 pm

GIVE ME OPIATES OR GIVE ME DEATH

Leuke kleine introductie, goed geschreven 8-)
Better living through chemistry
Avatar gebruiker
beanhead
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 254
Geregistreerd: di feb 22, 2011 4:39 am

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Pilletje » zo dec 25, 2011 6:01 pm

Michelangelo schreef:Heeft er nog iemand een tip voor de (enorme)misselijkheid die je soms kan krijgen na opiaatgebruik? Domperidon helpt maar matig en Metoclopramide werkt al helemaal slecht...


metoclopramide werkt bij mij erg goed daartegen. :s

Mja ik heb bijna nooit last van misselijkheid.
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Sublimo » za feb 04, 2012 1:35 am

Pilletje schreef:metoclopramide werkt bij mij erg goed daartegen. :s


Metoclopramide wordt bij euthanasie gegeven tegen de misselijkheid, is dus inderdaad het middel bij uitstek voor misselijkheid bij opiaten.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Lµs. D » ma feb 13, 2012 9:11 pm

Iets waar ik als verantwoord gebruiker al eeuwen niet aan kan komen :(
Lµs. D
Offline
 

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor snuifduif » ma feb 13, 2012 11:19 pm

Lµs. D schreef:Iets waar ik als verantwoord gebruiker al eeuwen niet aan kan komen :(
Avatar gebruiker
snuifduif
Panda imitator
Donateur
Offline
 
Posts: 5181
Geregistreerd: za maart 05, 2011 7:00 pm
Woonplaats: Drugs en Omstreken

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Gonzo » ma feb 13, 2012 11:46 pm

Lµs. D schreef:Iets waar ik als verantwoord gebruiker al eeuwen niet aan kan komen :(


Werkt Domperidon niet bijna hetzelfde?
Dat kun je wel gewoon bij de apotheek kopen zonder recept..
I want you to understand that this man at the wheel is my attorney. He's not just some dingbat I found on the strip, man. He's a foreigner. I think he's probably Dutch. But that doesn't matter, though, does it? Are you prejudiced?Avatar gebruiker
Gonzo
Adult Film Aficionado
Wijs Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 1681
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:08 pm
Woonplaats: Bij jou om de hoek...

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » di feb 14, 2012 12:59 am

Gonz0 als je Sim nog een loer wil draaien
http://www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl/
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Info: Wat zijn opiaten?

Berichtdoor Sublimo » di feb 21, 2012 3:34 pm

Dr.Gonzo schreef:
Lµs. D schreef:Iets waar ik als verantwoord gebruiker al eeuwen niet aan kan komen :(


Werkt Domperidon niet bijna hetzelfde?
Dat kun je wel gewoon bij de apotheek kopen zonder recept..


Ja, maar minder sterk.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Opiaten en Opioïden

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

Royal Queen Seeds banner