Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Oxycodon en Fentanyl

Hier kun je al je vragen stellen over stoffen zoals heroïne en morfine.

Oxycodon en Fentanyl

Berichtdoor Mamsie-desie » zo jul 05, 2015 3:37 am

Hallo allemaal,

Ten eerste wil ik graag even kwijt dat ik nooit had verwacht dat ik hier ooit een topic zou openen, maar nu is het toch zo. Ik acht mezelf als niet verslaafd en niet verslavingsgevoelig, maar blijkbaar is iedereen vatbaar voor verslaving, dat is iets waar ik erg van geschrokken ben. Maar dit terzijde.

In november vorig jaar kreeg ik vreselijke pijn in mijn linkerarm. Een paar weken daarvoor had mijn arm vreemde tintelingen waarvoor ik naar de huisarts ben gegaan, ik dacht zelf aan een hernia in mijn nek, maar mijn huisarts vond mij daar te jong voor, ik kon naar Fysio. Daar constateerde zij dat ik een verkorte borstspier had. Ja eerlijk waar, ze zei het zonder te lachen... Ik geloofde het niet, en deed precies een dag de oefeningen en de tintelingen waren dus na twee weken vanzelf verdwenen waar dus erge pijnklachten voor in de plaats kwamen. De pijn was zo erg dat ik soms in de nacht overgevend wakker werd. Ik kreeg Lyrica, de huisarts dacht aan een zenuwontsteking in mijn schouder of nek. Lyrica deed alles wat het zou moeten doen, behalve de bijwerking die de zenuw moest uitschakelen. Uiteindelijk kreeg ik een verwijzing naar de neuroloog en kreeg ik een MRI scan, daarop was duidelijk te zien dat ik een foraminale stenose had op c5-c6-c7. Dit is dus een zenuwkanaalvernauwing waardoor de zenuw knel zit waardoor er erg veel pijn was. De neuroloog vond het vreemd dat ik nog functioneerde in mijn dagelijkse doen. En schreef mij oxycodon voor, dat hielp, echter wilde ik het overdag niet nemen omdat het mij ernstig in mijn vrijheid belemmerde, ik kon niet meer autorijden bijvoorbeeld. Nog steeds werd ik 's nachts wakker overgevend van de pijn en ik kreeg daarvoor 40 eh fentanyl neusspray. 1 tot 6 dosis per dag. Nou is het ten eerste zo dat ik nog niet uit één flesje de 40 eh heb gehaald, ik kom vaak niet eens tot de dertig. Als je daar dan over klaagt ontstaat er een vermoeden van medicijnmisbruik want de fabriek garandeert dat er 40 inzit. Toch gek, ik hou het echt strak bij hoeveel, hoelaat en wanneer ik het neem en haal bij niet een flesje de dertig. De apotheek suggereert dat ik het verkeerd doe en dat er verder niemand klaagt over dit medicijn. Nu krijg ik dit dus vanaf januari 2015 elke twee weken twee flesjes voorgeschreven. Nu ben ik de 17de geopereerd aan deze aandoening en voor links is dit een geslaagde operatie geweest, rechts echter niet, de pijn rechts is niet minder, misschien nog wel erger. En ik krijg dus ook nog steeds neusspray en oxycodon. Nu zit er voor drie weken een vervanger op de plek van mijn huisarts en die wil mij ineens deze medicatie niet meer voorschrijven. Ik raak daarvan lichtelijk in paniek, ik heb nog steeds erge pijn en ik vind het gek dat zonder enig overleg zomaar de medicatie stopgezet wordt. Hij zegt dat ik maar naar de neurochirurg moet gaan als ik nog pijnklachten heb, maar deze beste vrouw is gewoon niet te bereiken. Ik heb het nu tot aankomende dinsdag gekregen en dan schrijft hij het niet meer voor, maar ik weet niet of de neurochirurg het wel gaat voorschrijven.
Mijn vraag is: kun je zomaar na een half jaar 3x per dag 10mg oxycodon en 1tot 6 sprays per dag fentanyl dat zomaar ineens stoppen want ik lees ook overal dat het erg verslavend is en je dan afkickverschijnselen krijgt. En daarbij, ik heb nog steeds erge pijn en wordt nog steeds spugend wakker soms... Graag jullie mening, alvast bedankt!
Mamsie-desie
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: zo jul 05, 2015 3:04 am

Re: Oxycodon en Fentanyl

Berichtdoor Frog » zo jul 05, 2015 3:45 am

allereerst wat ontzettend kut lijkt dat wat je allemaal omschrijft kwa pijnen etc.
Ik ben geen expert op het gebied van opiaten, maar dat ze verslavend werken is wel iets wat vast staat.
Gezien de periode die je gebruikt heb, lijkt het me niet handig om zo maar ineens er mee te stoppen.

Misschien kan je de huisartsen post bellen, als je de inval dokter niet te pakken krijgt.

Veel meer kan ik niet voor je betekenen, veel succes en sterkte.
Avatar gebruiker
Frog
Badass Junkie
Verbannen
 
Posts: 2111
Geregistreerd: vr nov 01, 2013 11:52 pm

Re: Oxycodon en Fentanyl

Berichtdoor Poseidon » zo jul 05, 2015 12:17 pm

Wanneer je nog steeds gekweld word door die pijnklachten, wordt afbouwen erg moeilijk.
Zo niet, dan kan je de dosis binnen 2 weken afbouwen.
Je zult je desalnietemin even een paar dagen goed beroerd voelen omdat je lichaam hunkert naar dat opiaat.
Gewoon ff tanden op elkaar.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Oxycodon en Fentanyl

Berichtdoor Mamsie-desie » zo jul 05, 2015 9:09 pm

Bedankt voor jullie reactie!

Ik ben van mening (correct me if i'm wrong) nog niet verslaafd ben. Ik kan overdag zonder, want ik wil perse nog kunnen autorijden, maar heb dan wel erg veel pijn, die eigenlijk niet te doen is. Maar mijn lichaam hunkert niet naar een opiaat denk ik. Ik wacht met nemen net zolang tot het echt niet meer te houden is, de pijn, juist omdat ik zo bang ben om verslaafd te worden.
Wat ik wel een eng idee vind is dat ik straks door mijn restje heen ben en dan die vreselijke pijnscheuten krijg waarvan ik steeds zo moest spugen... Ik kan dan geen neusspray meer nemen. Wat ik gek vind is dat ik al vanaf november vorig jaar deze medicatie krijg en nu ineens het niet meer krijg omdat ik geopereerd ben, alleen links zijn de pijnklachten verminderd, rechts is het net zo erg als dat het was. De operatie had ook een slagingskans van 70%, de kans dat het niet zou helpen was aanwezig. Wel ben ik verlost van de heftige hoofdpijn waar ik elke dag mee opstond, sinds operatie geen hoofdpijn meer gehad. Heel fijn! Ik wil graag een afspraak maken met mijn huisarts en hem dit eens voorleggen. Zijn vervanger had dit besloten immers... Ik hou dit echt niet vol zonder knappe pijnstillers. Ik wilde ook dat het anders was...
Mamsie-desie
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: zo jul 05, 2015 3:04 am

Re: Oxycodon en Fentanyl

Berichtdoor Poseidon » zo jul 05, 2015 11:04 pm

Zo te horen valt het met de verslavingskenmerken wel mee. Als je echter baat hebt bij deze medicamenten om je pijnklachten te bestrijden, aarzel dan niet aan je huisarts een verwijzing naar de polikliniek pijnbestrijding te vragen. Daar kunnen ze meer voor je betekenen. Die specialisten snappen de hele situatie beter.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Oxycodon en Fentanyl

Berichtdoor KamerVanCokehandel » za jul 11, 2015 11:13 pm

Ik slik nu bijna 2 jaar Oxycodon voor mijn rug, begon met 2 maal daags 1 tablet van 10mg (Niet verlengde maar directe afgite, de blauwtjes dus). Ondertussen is er gewenning opgetreden, en slik ik 5-8 tabs per dag. Het is zwaar klote dat je zonder overleg moet stoppen met de opiaten, aangezien je (gelukkig) niet zoveel gebruik, is het afbouwen best mogelijk. Als ik zelf niet meer heb, lijkt het of mijn huid en aderen in brand staan, alles dat nog nooit pijn heb gedaan doet ineens zeer. Hiernaast krijg ik ook traanogen, zweetaanvallen, hartkloppingen en ontzettend veel gapen. Ik denk dat je je ca 2-3 dagen beroerd zal voelen als je netjes kunt afbouwen.

Succes er mee! (Y)
When it snows in your nose, you catch a cold in your brain :)
Avatar gebruiker
KamerVanCokehandel
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: za jul 11, 2015 10:13 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Opiaten en Opioïden

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner