Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

4-FA - XTC

Dé plek voor discussie over alle nieuwe stoffen. Met een speciaal subforum voor de 2C-reeks.

4-FA - XTC

Berichtdoor Taxi. » di jun 05, 2012 11:55 am

:wave: heloo

Ik had een vraagje.. Het festivalseizoen is weer begonnen en er zijn al een aantal feestjes gepland 8-)
Nu is het zo dat ik normaal gesproken toch wel minimaal 2,5 maand tussen m'n mdma gebruik probeer te houden vanwege de destruction van mn hersentjes. Maar de feestjes komen eraan, en dan wil je toch lekker spacen :)
Dus vroeg ik mij af, hoe schadelijk is het om een maand tussen 4-fmp en xtc te houden? Dus je neemt eerste feestje 4-fa en een maand later op een ander feestje xtc.
De schadelijkheid van 4-fa is natuurlijk nog onbekend, maar een indicatie zou fijn zijn (Einstein, Davinci ?:grin: ). Want ik weet wel dat 4-fa veel minder serotonine verbruikt dan MDMA, dus dan zou die hoeveelheid die verbruikt is van de 4-fa een maandje later toch wel weer aangevuld zijn ?
Avatar gebruiker
Taxi.
I got some bad ideas in my head.
Donateur
Offline
 
Posts: 995
Geregistreerd: di sep 20, 2011 3:53 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Hendrik272 » di jun 05, 2012 12:28 pm

Dit serotinine vraagstuk met 4-fmp en 6-apb en dergelijke vindt ik ook altijd een behoorlijk interessante en er is (in het nederlands) minder info over te vinden als ik zou willen. Hoe shadelijk t is zou ik ook niet weten, maar met de werking moet het wel goed komen als er een maand tussenzit.
Ik heb precies hetzelfde probleem, teveel feestjes in de zomermaanden. Afentoe een iets mindere pauze zie ik dan maar door de vingers. Heb wel afentoe een beetje een kut gevoel in mn achterhoofd dan omdat ik weet dat ik er eigenlijk te vaak aanzit, maar als je hier vantevoren al goed over nadenkt moet t geen probleem zijn.

Ik heb er trouwens voor de specialisten nog wel een vraagje bij. Is het verstandiger om in een korte periode eerst 4-fmp te doen, of eerst MDMA?
Als ik dit zelf een beetje redeneer lijkt me qua gezondheid beter eerst 4-fmp gezien minder seotinine verbruik. Qua werking lijkt me eerst MDMA aangezien je 4-fmp toch al een stuk mnder voor het "love"gevoel pakt maar meer voor de energie en de sociale kick.
Links, rechts, immer geradeaus.
Avatar gebruiker
Hendrik272
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 112
Geregistreerd: ma nov 28, 2011 4:38 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Davinci » di jun 05, 2012 2:54 pm

Van al deze stofjes is mdma de king of destruction and brain damage :love:
4-FA en 6-APB zijn beide nog research chemicals maar er zijn toch duidelijke aanwijzingen dat ze iets minder dramatisch zijn dan mdma. De metabolieten (afbraakstoffen) van mdma zijn vrij destructief. 4-FA en 6-APB 'zouden' afgebroken worden tot stoffen die minder neuronen de eeuwige jachtvelden insturen.

4-FA verbruikt ook minder serotonine dan MDMA. Als je de neurotoxiciteit tussen verschillende amfetaminen vergelijkt, dan merk je een verband tussen hun serotonerge affiniteit en neurotoxiciteit. Het eenvoudigste voorbeeld is methamfetamine en dexamfetamine. Meth werkt ook wel goed op je serotonine terwijl dex dat ongeveer niet doet. Meth is ook veel schadelijker dan dex. Ik durf ook niet 100% beweren dat deze vergelijking opgaat, er zijn teveel factoren waar je rekening mee moet houden.
Er zijn veel mensen die met maandelijks gebruik van 4-FA wegkomen met weinig tot geen problemen. (Ze zorgen wel goed voor zichzelf; vitamines, voedingssuplementen etc.) Maandelijks MDMA ga je misschien een klein jaartje volhouden, tolerantie gaat je heel rap inhalen met alle gevolgen die je echt niet wil.
Een maand is ook het minimum om tusssen serotonine verbruikende drugs te laten.

Mijn laatste theorie is dat er drie factoren zijn die de kwaliteit van je love magic bepalen:
Het niveau van je serotonine voorraad, de hoeveelheid serotonine die opgebruikt kan worden.
De neurotransmitter serotonine geeft je die mdma magie waar iedereen zo dol op is :woeh: Als hij in kleine aantallen aanwezig is, ga je minder effect voelen.
De 'gevoeligheid' van je receptoren.
Als een soort zelfbeschermingsmechanisme gaan je serotonine receptoren na mdma etc. verkleinen en zich eventueel terugtrekken. Down regulation is de term hiervoor. Het enige wat je kan doen hieraan is wachten: 90 dagen zou volstaan om dat eerste keer gevoel te behouden.
Hoeveelheid serotonine receptoren
Het lijkt mij logisch dat iemand met minder serotonine receptoren, minder high kan worden. Als er door misbruik veel receptoren de dood ingestuurd zijn, kan je biochemisch gezien mdma minder ervaren. Sommige mensen zoeken een high die ze niet meer kunnen ervaren en gaan daar door veel meer nemen zonder terug op hun oorspronkelijke high te komen.

Het probleem met mdma is dat het vooral de serotonine in je prefrontale cortex (hersengebied aan de voorkant) als doelwit gaat kiezen. De prefrontale cortex is betrokken bij cognitieve en emotionele functies als beslissingen nemen, plannen, geheugen, slaap, sociaal gedrag en impulsbeheersing. Dat maakt in mijn ogen mdma ook the king of destruction and braindamage; je prefrontale cortex is betrokken bij bepaalde functie die je wel eens nodig kan hebben in het dagelijkse leven. Bij 4-FA zijn er nog geen gegevens bekend hierover.

Na een maand kan je je serotoninevoorraad wel weer op peil brengen na 4-FA. Dit neemt niet weg dat je serotonine receptoren nog altijd wat ge-down reguleerd kunnen zijn. Wat er anekdotisch en uit de kleine research te vinden valt, wijst in de richting dat 4-FA:
-minder serotonine verbruikt
-minder voor down regulatie zorgt
-minder schadelijke metabolieten zou achterlaten.
(Dit zijn maar conclusies na uren research, ik kan er ook volledig naast zitten)

Ik ga ervan uit dat 4-FA je love magic meer intact gaat laten. Nogmaals dit is eerder een berekende gok en speculatie dan de ultieme zwart op witte waarheid.

Als je echt niet anders kan en iemand martelt je om 4-FA en MDMA een maand na elkaar te gebruiken, dan lijkt het mij best om eerst 4-FA en dan pas MDMA te doen. MDMA down reguleert je receptoren meer waardoor de 4-FA wat minder leuk (in verhouding met eerst 4-FA en dan MDMA) zou kunnen zijn.

Er zijn nog drie andere factoren die rechtstreeks in verband staan met hersenschade:
-lichaamstemperatuur
-hoe groter de dosis, hoe schadelijker
-bijnemen/herdoseren
Het is erger om smiddags in de zon op een warm zomers strand MDMA te gebruiken dan om het op datzelfde strand midden in de nacht te doen.
(Sorry Gman, maar hier komt hij weer)
NEVER EVER REDOSE :evil:
Herdoseren maakt echt veel uit in termen van neurotoxiciteit en tolerantie. Als je nooit herdoseert kan je heel lang de magie van de eerste keer behouden. (Ik ken een aantal personen die door niet te herdoseren en nog wat andere maatregelen te nemen een jaar lang maandelijks mdma gebruikten zonder problemen en dat eerste eerste keer gevoel bleven ervaren.)

Om mijn lange monoloog te besluiten, zal ik je nog wat tips geven om neurotoxiciteit te beperken:
-eerst 4-FA, maand later MDMA
-hou je dosis gematigd
-NEVER EVER REDOSE :love:
-ga veel sporten, bevordert herstel en zorgt voor een betere high (sporten stimuleert o.a. BDNF die de aanmaak en groei van neuronen versterkt)
-pre- en postload met allerlei vitamines (vitamine C, piracetam en alfa lipon zuur zijn de belangrijkste)
-Zorg voor tryptofaan rijke voeding met genoeg koolhydraten
-vermijd te warme ruimtes tijdens mdma/4-fa
-leef regelmatig en zorg dat je genoeg zonlicht dagelijks ontvangt.
-donkere chocolade (>60%) wil ook wel eens mdma/4fa versterken.

Nog een handige tip is om keta na de piek te nemen. Keta werkt neuroprotectief en zorgt dat de piek wat terugkomt.

Het is weer een veel te lange post geworden :roll2:
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Stefaan » di jun 05, 2012 3:10 pm

De Heer heeft gesproken. Buigt u allen diep. Amen.
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Hendrik272 » di jun 05, 2012 3:33 pm

Veels te lange post? Als je alles wil weten wat in deze post staat moet je normaal gesproken enkele uren dit forum doorbladeren.
Never ever redose is dus een regel waar ik me nooit aan gehouden heb en weet met aanzekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat daardoor MDMA/XTC bij mij niet meer werkt. Heb nu een aardig lange MDMA pauze ingelast (voor mijn doen dan :kleuter: )en awakefest wordt de allerlaatste test voor mij of het echt niet meer werkt.
Links, rechts, immer geradeaus.
Avatar gebruiker
Hendrik272
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 112
Geregistreerd: ma nov 28, 2011 4:38 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » di jun 05, 2012 3:55 pm

Ik denk dat de belangrijkste tip die er te geven valt is niet overdrijven met de dosissen.

Ikzelf vertrouw die research chemicals niet en zou daar ook nooit voor gaan. Bij MDMA werd er ook jarenlang gedacht dat het even schadelijk was als een paracetamol pilletje las ik ergens, en bij zoiets belangrijks is het denk ik niet verstandig om even snel wat verbandjes te leggen zoals Davinci deed en daarom te denken dat het veiliger is en het maar te doen. Stoffen kunnen heel erg verschillen in schade, ook al zijn het allebei amfetaminen en werkt de 1 minder heftig dan de ander. Die paar uurtjes lol kunnen echt gevolgen hebben. Bij die stoffen zijn de nawerkingen niet bekend omdat het niet massaal door iedereen genomen wordt (en als dat wel zo is nemen de personen in kwestie vaak ook andere drugs en is de schade dus moeilijk vast te stellen) en ben je dus in mijn ogen een soort labrat. Ik zou eerder voor speed gaan de maand er na of zo, 2 keer MDMA is ook niet slim. Zo blijft het ook speciaal. Ik ken mensen die gezondigd hebben en waarbij het nu kapot is, MDMA vinden ze niet meer leuk. Ik zou de gevolgen sowieso niet over hebben voor een paar uurtjes lol, maar dat ben ik. 8-)

Mocht ik me toch echt niet kunnen inhouden en de mogelijke schade op de koop toe nemen om 2 keer iets te gebruiken, zou ik 2 keer MDMA doen. MDMA is veel specialer en als je wil knallen zou ik het goed doen. Geen half werk en mogelijk toch schade 8-)
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Hendrik272 » di jun 05, 2012 4:20 pm

Niet overdrijven met dosissen volledig mee eens. Labrat verhaal kan ik me in vinden. Het blijft een gok, of 4-fmp is schadelijker óf MDMA, maar wat nou schadelijker is lijkt niemand te weten.
Rest van je hele antwoord slaat naar mijn mening nergens op. Waaruit dat MDMA specialer is? Op een clubavond vindt ik MDMA leuker maar op een festival heeft 4-fmp weer meer voordelen. Verschilt per persoon lijkt me.
Daarnaast zeg je dat Davinci snel wat verbandjes legt? Dat iig verbandjes met een gedachte erachter + hij geeft zelf aan dat het ook maar een theorie is. Zelf leg je wel het ongegronde verband dat RC's ook wel behoorlijk slecht zou zijn aangezien men een aantal jaar dacht dat MDMA even schadelijk zou zijn als een paracetamol? Tuurlijk al die shit is schadelijk maar in welke maten kunnen we alleen maar theoretisch naar gissen zolang er nog geen onderzoeken zijn gedaan op langetermijn.
Links, rechts, immer geradeaus.
Avatar gebruiker
Hendrik272
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 112
Geregistreerd: ma nov 28, 2011 4:38 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Stefaan » di jun 05, 2012 4:31 pm

En mijn standaard geblaat: direct na het spacen veel vitamine c eten. Op het moment dat je niks meer voelt van mdma/4-fa is het nog steeds vol op in je systeem aanwezig, alleen door een zelfbeschermingsmechanisme van je lichaam werken de stofjes niet meer. Vitamine c helpt je lichaam enorm om je tegen e drugs te bewapenen. Daarom is het belangrijk om zsm vitamine c te eten.
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Davinci » di jun 05, 2012 5:21 pm

Er is trouwens een studie gedaan over 4-FA door Nichols et al. :rock2:
4-FA mist voor een stuk de kracht van mdma's serotonerge neurotoxiciteit. Zelfs methylone heeft meer potentieel voor serotonerge neurotoxiciteit. (bron Nichols et al.)
Ik gok dat 4-FA's neurotoxiciteit ergens tussen methylone en meth ligt.

Voor degene die het woordje fluor in 4-FA als de duivel zien:
Fluor heeft de grootste elektronegativiteit van alle atomen, het is enorm reactief en gaat met zowat elk element reageren. Gelukkig is fluor covalent gebonden met een aromatische structuur in 4-FA; het is zeer onreactief.
Om fluor hiervan los te krijgen zou je de aromaticiteit tijdelijk moeten breken en energetisch gezien is dat zeer ongunstig.

Een ding is zeker, 4-fa en mdma een maand na elkaar is in ieder geval beter dan mdma en mdma.

Jammer dat 4-FA niet even schadelijk als paracetamol is :mrgreen:
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » di jun 05, 2012 5:40 pm

Hendrik272 schreef:Rest van je hele antwoord slaat naar mijn mening nergens op. Waaruit dat MDMA specialer is? Op een clubavond vindt ik MDMA leuker maar op een festival heeft 4-fmp weer meer voordelen. Verschilt per persoon lijkt me.


Dat is hoe ik het zou doen. 8-)

Hendrik272 schreef:Daarnaast zeg je dat Davinci snel wat verbandjes legt? Dat iig verbandjes met een gedachte erachter + hij geeft zelf aan dat het ook maar een theorie is. Zelf leg je wel het ongegronde verband dat RC's ook wel behoorlijk slecht zou zijn aangezien men een aantal jaar dacht dat MDMA even schadelijk zou zijn als een paracetamol? Tuurlijk al die shit is schadelijk maar in welke maten kunnen we alleen maar theoretisch naar gissen zolang er nog geen onderzoeken zijn gedaan op langetermijn.


Dit is hetzelfde als mijn punt. Het verschil is dat hij aannames maakt die in mijn ogen niet hard gemaakt kunnen worden (niet dat het een slecht bericht is hoor, staan hele goede dingen in verder), en ik daaraan twijfel en verder geen oordeel vel. En ik vind dat juist met zoiets er extra voorzichtig gedaan moet worden en niet te laks moet worden verspreid dat het allemaal goed is terwijl dat verre van zeker was.

Davinci schreef:Er is trouwens een studie gedaan over 4-FA door Nichols et al. :rock2:
4-FA mist voor een stuk de kracht van mdma's serotonerge neurotoxiciteit. Zelfs methylone heeft meer potentieel voor serotonerge neurotoxiciteit. (bron Nichols et al.)
Ik gok dat 4-FA's neurotoxiciteit ergens tussen methylone en meth ligt.

Voor degene die het woordje fluor in 4-FA als de duivel zien:
Fluor heeft de grootste elektronegativiteit van alle atomen, het is enorm reactief en gaat met zowat elk element reageren. Gelukkig is fluor covalent gebonden met een aromatische structuur in 4-FA; het is zeer onreactief.
Om fluor hiervan los te krijgen zou je de aromaticiteit tijdelijk moeten breken en energetisch gezien is dat zeer ongunstig.

Een ding is zeker, 4-fa en mdma een maand na elkaar is in ieder geval beter dan mdma en mdma.

Jammer dat 4-FA niet even schadelijk als paracetamol is :mrgreen:


Ik ben het hier niet echt mee eens man. Er was een tijdje sprake van dat PMA beter voor je zou zijn dan MDMA omdat het minder serotonine verbruikte, maar bij de eindstand bleek het niet goed te zijn voor bijvoorbeeld je hart 8-)

Bovendien denk ik ook niet dat er al representatieve metingen naar de hersenschade zijn gedaan, zelfs bij MDMA zijn er veel verschillende resultaten op dit gebied. Het blijft voorspellen met een stof waarvan niemand de gevolgen eigenlijk kent.
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Sunseed » do jun 07, 2012 11:05 pm

Davinci schreef:Er is trouwens een studie gedaan over 4-FA door Nichols et al. :rock2:
4-FA mist voor een stuk de kracht van mdma's serotonerge neurotoxiciteit. Zelfs methylone heeft meer potentieel voor serotonerge neurotoxiciteit. (bron Nichols et al.)
Ik gok dat 4-FA's neurotoxiciteit ergens tussen methylone en meth ligt.

Voor degene die het woordje fluor in 4-FA als de duivel zien:
Fluor heeft de grootste elektronegativiteit van alle atomen, het is enorm reactief en gaat met zowat elk element reageren. Gelukkig is fluor covalent gebonden met een aromatische structuur in 4-FA; het is zeer onreactief.
Om fluor hiervan los te krijgen zou je de aromaticiteit tijdelijk moeten breken en energetisch gezien is dat zeer ongunstig.

Een ding is zeker, 4-fa en mdma een maand na elkaar is in ieder geval beter dan mdma en mdma.

Jammer dat 4-FA niet even schadelijk als paracetamol is :mrgreen:

Ik heb in het verleden veel MDMA gebruikt, nooit meer dan een keer per maand (op een paar uitzonderingen na), maar wel elke keer geredosed. Dit zo'n 1,5 jaar. Het is nu al een aantal maanden geleden, heb onlangs 4-FA geprobeerd maar had niet veel effect behalve oppeppend (150 mg).. Komt dit door het MDMA gebruik? Ik neem dagelijks vitamine en sport ook veel, komt het nog ooit terug tot een love gevoel denk je? of is dit voor altijd weg? Aloewel ik wel moet zeggen dat ik MDMA elke keer heerlijk heb gevonden, nooit had ik de indruk dat het niet hard genoeg was ofzo..

En is het erg om cannabis te gebruiken tijdens MDMA?
Hier schepte ik onlangs nog op over hoeveel drugs ik al had gedaan, maar ondertussen ben ik voorbij die opschepfase
Avatar gebruiker
Sunseed
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 348
Geregistreerd: di maart 22, 2011 8:23 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor -YOKI- » vr jun 08, 2012 4:09 pm

denk dat je van de 4-fa te veel verwacht als je van de mdma nog knetters gaat, heb zelf met 180 a 200mg 4-fa een heerlijk tintelend en ruim voldoende effect.
heb tot nu toe een keer 4-fa en daarna xtc gedaan, was echt geweldig, ging harder op de speaker ( 180mg mdma ) als anders met 1,5 maand pauze.
-YOKI-
Offline
 

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Hendrik272 » vr jun 08, 2012 5:59 pm

Sunseed schreef:Ik heb in het verleden veel MDMA gebruikt, nooit meer dan een keer per maand (op een paar uitzonderingen na), maar wel elke keer geredosed. Dit zo'n 1,5 jaar. Het is nu al een aantal maanden geleden, heb onlangs 4-FA geprobeerd maar had niet veel effect behalve oppeppend (150 mg).. Komt dit door het MDMA gebruik? Ik neem dagelijks vitamine en sport ook veel, komt het nog ooit terug tot een love gevoel denk je? of is dit voor altijd weg? Aloewel ik wel moet zeggen dat ik MDMA elke keer heerlijk heb gevonden, nooit had ik de indruk dat het niet hard genoeg was ofzo..

En is het erg om cannabis te gebruiken tijdens MDMA?


Mijn MDMA gebruik was een beetje zelfde zoals jij beschrijft, werkt bij mij ook niet echt meer. Iig de laatste keren was het niks meer. 4-fmp merk ik toch zeker wel een stuk meer als alleen een behoorlijke dosis energie voor een uurtje of 6. Heb er altijd een enorme sociale kick van en lul met jan en alleman over vanalles en nog wat. Het love gevoel is idd een stuk minder als met MDMA maar dat is ook niet zo gek gezien het maar 1/3 serotinine verbruikt. In die verhouding voel ik het ook ongeveer. Heb het inmiddels 3x gedaan 1x 150/160 mg en 2x 125/130 mg. Merkte tussen de dosissen niet veel verschil in qua gevoel, wel wat extra energie bij die zwaardere dosis die ook iets langer door bleef werken. Had je t thuis gebruikt of op een feestje?

Smoken in combi met MDMA kan zover ik weet niet veel kwaad. Doe het zelf altijd als ik er een beetje uit begin te raken om de space te verlengen en werkt doorgaans prima.
Links, rechts, immer geradeaus.
Avatar gebruiker
Hendrik272
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 112
Geregistreerd: ma nov 28, 2011 4:38 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Sunseed » vr jun 08, 2012 6:01 pm

-YOKI- schreef:denk dat je van de 4-fa te veel verwacht als je van de mdma nog knetters gaat, heb zelf met 180 a 200mg 4-fa een heerlijk tintelend en ruim voldoende effect.
heb tot nu toe een keer 4-fa en daarna xtc gedaan, was echt geweldig, ging harder op de speaker ( 180mg mdma ) als anders met 1,5 maand pauze.

180-200 mg zijn dat geen extreem hoge dosissen?
Hier schepte ik onlangs nog op over hoeveel drugs ik al had gedaan, maar ondertussen ben ik voorbij die opschepfase
Avatar gebruiker
Sunseed
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 348
Geregistreerd: di maart 22, 2011 8:23 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Stefaan » vr jun 08, 2012 6:30 pm

Redelijk hoog, niet extreem.. Klein persoon doe ik meestal rond de 110 doseren. Voor mijzelf, groot persoon, 140-150. Maar 200 zou ook makkelijk kunnen :P
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Davinci » za jun 09, 2012 3:50 am

Sunseed schreef:\
Ik heb in het verleden veel MDMA gebruikt, nooit meer dan een keer per maand (op een paar uitzonderingen na), maar wel elke keer geredosed. Dit zo'n 1,5 jaar. Het is nu al een aantal maanden geleden, heb onlangs 4-FA geprobeerd maar had niet veel effect behalve oppeppend (150 mg).. Komt dit door het MDMA gebruik? Ik neem dagelijks vitamine en sport ook veel, komt het nog ooit terug tot een love gevoel denk je? of is dit voor altijd weg? Aloewel ik wel moet zeggen dat ik MDMA elke keer heerlijk heb gevonden, nooit had ik de indruk dat het niet hard genoeg was ofzo..

En is het erg om cannabis te gebruiken tijdens MDMA?


No worries, je love gevoel zal wel nog terugkomen. De neuroplasticiteit (verandering in organisatie als gevolg van ontwikkeling, leren of ervaring) van onze hersenen kan veel meer herstellen dan we denken. Dit is wel geen excuus om vanalles te gaan misbruiken en extra dope te gebruiken :p Klinisch herstel van mdma-misbruik duurt 1a2 jaar. Ik zou eens een jaar a twee jaar geen drugs gebruiken.
Dat lijkt misschien lang, maar uiteindelijk zijn de voordelen eindeloos.
Je mdma (mis)bruik heeft je wel wat tolerantie gegeven, sommigen interpreteren dit als niet-permanente braindamage :#: Eigenlijk valt je frequentie van mdma gebruik best wel mee als ik het zo lees, helaas is herdoseren een kernaanslag op je hersenen. Dat je van 4-FA alleen maar een stimulerend gevoel krijgt, heeft absoluut met je tolerantie te maken.
Mijn eerste keer 4-FA (wel in combo met wat lsd) was even magisch als mdma.
Ik zou zeker eens kijken of je het de moeite vindt om in piracetam te investeren, het topic in het gezondheidsforum bevat wat leuke info.
Hou er ook rekening mee dat met al die serotonine verbruikende stoffen (4-FA, 6APB etc.) je iedere keer opnieuw de teller op nul moet zetten.
Ik lees wel eens verhalen van mensen die de driemaandenregel perfect volgen, maar daartussen gebruiken ze iedere twee weken een stofje dat op je serotonine gaat werken :#:
2c-b/2c-i/2c-d met 4-FA is wel goud. Een niet trip dosis versterkt het euforische mdma achtige gevoel van 4-Fa.

Cannabis schijnt een positief effect te hebben op je serotonine voorraden.
Zelfs ben ik wel geen fan van wiet :grin:


tomsn0r schreef:Ik ben het hier niet echt mee eens man. Er was een tijdje sprake van dat PMA beter voor je zou zijn dan MDMA omdat het minder serotonine verbruikte, maar bij de eindstand bleek het niet goed te zijn voor bijvoorbeeld je hart 8-)

Bovendien denk ik ook niet dat er al representatieve metingen naar de hersenschade zijn gedaan, zelfs bij MDMA zijn er veel verschillende resultaten op dit gebied. Het blijft voorspellen met een stof waarvan niemand de gevolgen eigenlijk kent.


4-FA heeft het voordeel dat het minder hyperthermie (ongecontroleerde stijging lichaamstemperatuur) veroorzaakt dan PMA, 4-MA, MDMA. Het is vooral hyperthermie die PMA en het recente 4-MA zo gevaarlijk maakt; dodelijke afloop :woeh:
Ik snap je visie volledig, het is en blijft geen gezond speelgoed. Using drugs is like selling your soul to the devil :twisted:
Hersenschade is ook zo'n leuk dicutabel begrip :love:
We hebben denk ik 100 miljard neuronen. Er mogen er best wel wat sneuvelen, er zijn er genoeg om de schade te camoufleren. Helaas lijken 100 miljard neuronen niet voldoende in het geval van drugs. Stof tot nadenken om geen drugs te gebruiken :rock2:
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Stefaan » za jun 09, 2012 4:38 am

Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat wiet een beschermende werking heeft tijdens mdma-gebruik! Smoken tijdens xtc is dus no problemo :)
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Einstein » za jun 09, 2012 12:21 pm

Maar het kan (in theorie) wel weer voor paranoia zorgen bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Dopaminerelease en cannabinoïde shit, wel een problemo :#:
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Davinci » za jun 09, 2012 3:23 pm

Dit is wel een fatsoenlijk onderzoek over mdma/cannabis:
http://www.sfu.ca/~mfs2/SUMMER%202010/HSCI%20214/MDMA/572.pdf
Een interessant stukje hieruit:
"In neurocognitive terms, cannabis and Ecstasy/MDMA have detrimental effects on different, although sometimes overlapping, aspects of memory and cognition. Those who take both drugs can therefore display neurocognitive deficits in several areas. In neuropsychiatric terms, each drug is again linked with various problems, especially in those who have taken them regularly. However, their acute effects are opposite in terms of oxidative stress. In laboratory animals, MDMA increases oxidative stress, whereas cannabinoids decrease it. This leads to the prediction that, in humans, cannabis may be providing some degree of protection against the neurotoxic effects of MDMA."


Het belangrijkste woordje die onmiddellijk mijn aandacht greep was 'acute'.
Dit is een wetenschappelijk term voor een eenmalige hoge blootstelling aan een drug.
Een grote dosis mdma zorgt voor een verhoging in oxidatieve stress, voor een stuk door het afbreken van cellulair membraan en het omzetten van mitochondria naar een reactieve molecule. Cannabis, ook in zeer grote hoeveelheid, kan dit gaan tegenwerken door zijn anti-oxiderende kracht.
Misschien ook het vermelden waard dat een zeer grote dosis vitamine c ook substantiele bescherming biedt - zelfs volledige bescherming bij een massieve intraveneuze dosis.
Je merkt wel het verband tussen 'accute' en cannabis...

In tegenstelling tot de relatie 'accute'/cannabis zou het toch wel een soort van (weliswaar niet zo grote) bescherming kunnen bieden tijdens MDMA. Of dat nu de moeite of niet is, valt moeilijk te bepalen. De mogelijkheid bestaat wel.

Langetermijn effecten van cannabis gebruik zijn sterk gelinkt aan psychologische problemen, vooral bij MDMA gebruikers.
The first cross-sectional study (Gouzoulis-Meyfrank et al., 2000; Daumann et al., 2001) examined the cognitive functions and psychopathology scores of 28 cannabis users, 28 combined Ecstasy/cannabis users and 28 non-user controls. The second prospective study (Gouzoulis-Meyfrank et al., 2003; Daumann et al., 2004) compared 30 heavy and 30 moderate club-drug and Ecstasy users with a parallel group of non-user control, over an 18-month period. The combined data from both studies indicted that it was cannabis, rather than Ecstasy, that played the major role in the psychopathological manifestations. In contract, the neurocognitive symptoms, and particularly the memory impairments, were most closely related to the extent of previous Ecstasy/MDMA usage.

Ik ben een aantal studies tegen gekomen die volledig akkoord gaan met hetgeen hierboven.

Na wat research kan ik niet sterk genoeg benadrukken - LANGE TERMIJN GEBRUIK VAN CANNABIS KAN HET RISICO OP PSYCHOSEN OF EMOTIONELE PROBLEMEN BIJ MDMA GEBRUIKERS HEEL VEEL VERGROTEN. :woeh:

"In several studies, unexpectedly better psychobiological profiles have been found in Ecstasy users who take cannabis compared to those who do not. In a study of 278 Ecstasy users, Milani et al. (2002) found that monthly or weekly cannabis use was associated with significantly lower rates of anger and hostility compared to non-cannabis users (in addition to daily cannabis users being significantly more impaired on several psychopathology scales). Rodgers et al. (2003) found significantly greater procedural errors in Ecstasy/MDMA users compared to non-users (see above); however, amongst this group of Ecstasy users, the use of cannabis was significantly associated with less errors. In another study of 234 Ecstasy/MDMA users, Parrott et al. (2002) found that the use of cannabis was associated with significantly lower rates of depression, and fewer ‘total negative symptoms’. Currently, the hypothesis that cannabinoids may provide some relief against the neurotoxic effects of MDMA, must be considered as only very tentative (Parrott et al., in preparation)."

Het probleem met wetenschapellijke research is het feit dat echt veel moeite vraagt om tegenstrijdigheden uit verschillende artikels te begrijpen.
Ik zou 20 studies kunnen posten om mijn waarschuwing te ondersteunen. Maar zelfs dan kan je er een paar vinden die mijn verdict als 'vaag' beschouwen.
En dan kan je rustig door smoken.
En maar verder MDMA gebruiken.
:evil:

Het bewijs dat MDMA neurotoxisch is, is echt overwelmend.
En cannabis is STERK gerelateerd aan schizofrenie.
Check het easy-to-read paper maar.

MDMA heeft vooral de prefrontale cortex als doel. Onze belangrijkste cognitieve en emotionele neurologische paden wonen er. Daar liggen onze dunste en vezel achtige serotonine axonen.
Ze zijn ook de eerste die sneuvelen aan neurotoxiciteit en de laatste om te herstellen.

Cannabis veroorzaak permanente veranderingen in de grootte en vorm van onze prefrontale cortex, bij chronische gebruikers.
Dit kan verklaren waarom het zo vaak gebruikt wordt bij mensen met schizofrenie ondanks het feit dat het hun symptomen versterkt.
Zou het eigenlijk wel een verrassing zijn dat de combinatie van deze twee fenomenen in de PFC mogelijk potentiele schade levert?

Cannabis is blijkbaar niet langer een willekeurige factor in MDMA research.
Het zit stevig verweven in de psychologische en emotionele ondergang van vele gebruikers.
Alle verhalen en anekdotes die ik sinds november vorig jaar over mdma misbruik en hun problemen/gevolgen ben tegengekomen hadden ook met cannabis te maken...
Toeval is niet meer aan de orde...

(excuses voor deze onsamenhangende post, de tijd ontbreekt mij om hem deftig uit te typen)
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++

4-FA - XTC

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » za jun 09, 2012 3:39 pm

Haha gman gooit altijd die uitspraken alsof drugs een fantastisch medicijn zijn tegen alles 8-)
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Stefaan » za jun 09, 2012 5:23 pm

Nee hoor. Als je het graag wil kan ik het onderzoek weer gaan opzoeken ;) Of die onderzoeken correct zijn weet ik niet. Geen reportje op erowid ofzo maar zelfs de wat meer wetenschappelijkere onderzoeken. :) En zijn alle medicijnen geen drugs dan? Niet alle drugs zijn medicijnen...dat dan weer wel.
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Sunseed » zo jun 10, 2012 9:26 pm

Enorm interessant allemaal davinci, bedankt daar voor. Ik dacht altijd dat die hersenschade uitleg wat overdreven was, maar jou tekst heeft me toch aangezet om het veel rustiger aan te doen met serotonine verbruikende drugs. Hoe zit het met 2c-b en serotonine? Ik las dat het wel wat inspeelt op je sero, betekent dit dan automatisch ook hersenschade? Of de teller terug op nul zetten?

Nogmaals bedankt voor je informatie!
Hier schepte ik onlangs nog op over hoeveel drugs ik al had gedaan, maar ondertussen ben ik voorbij die opschepfase
Avatar gebruiker
Sunseed
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 348
Geregistreerd: di maart 22, 2011 8:23 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Davinci » zo jun 10, 2012 11:16 pm

Sunseed schreef:Enorm interessant allemaal davinci, bedankt daar voor. Ik dacht altijd dat die hersenschade uitleg wat overdreven was, maar jou tekst heeft me toch aangezet om het veel rustiger aan te doen met serotonine verbruikende drugs. Hoe zit het met 2c-b en serotonine? Ik las dat het wel wat inspeelt op je sero, betekent dit dan automatisch ook hersenschade? Of de teller terug op nul zetten?

Nogmaals bedankt voor je informatie!


2-cb is een serotonine agonist normaal gezien, dat betekent dat het doet alsof het serotonine is en zo gaat werken. Het verbruikt geen serotonine. Het maakt niet veel uit voor de teller.
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Stefaan » zo jun 10, 2012 11:20 pm

Davinci is onze forumpapa, samen met Poseidon. Alleen davinci let op onze gezondheid, en poseidon kan alleen maar "geen coke nemen!!" mompelen 8-)
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Sunseed » ma jun 11, 2012 1:05 pm

Gman007 schreef:Davinci is onze forumpapa, samen met Poseidon. Alleen davinci let op onze gezondheid, en poseidon kan alleen maar "geen coke nemen!!" mompelen 8-)

Coke staat dan ook al sinds dag 1 op mijn "don't" lijst, voor verschillende redenen :p
Hier schepte ik onlangs nog op over hoeveel drugs ik al had gedaan, maar ondertussen ben ik voorbij die opschepfase
Avatar gebruiker
Sunseed
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 348
Geregistreerd: di maart 22, 2011 8:23 pm

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Jules » wo dec 19, 2012 8:54 am

vraag van een mevrouwtje hiernaast: 31 december een dag met vol lol en hard feesten, nu heb ik vannacht 80mg 4-fa echt heel weinig en puur sociaal, niet trippen of hardgaan. ik eet gezond en doe het eens in de 3 maanden, en heb nog een fatsoenlijke / gezonde serotoninepijl denk ik :) maaargoed n.a.v. posts hierboven begin ik toch wel heel nieuwschierig te worden of ik het nu verknalt voor mezelf om op oudjaardsdag aan de MDMA te gaan (1.5mg / kg ) gewoon bescheiden.

aangezien ik hierboven ergens lees dat de teller op 0 moet gezet worden... :conf:
Jules: You know what they call a Quarter Pounder with cheese in France?
Brett: No.
Jules: Tell 'em, Vincent.
Vincent: A Royale with cheese.
Jules
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 77
Geregistreerd: di nov 27, 2012 12:42 am

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Einstein » wo dec 19, 2012 9:36 am

Dat valt niet echt te zeggen. Als je absolute zekerheid wilt dat er helemaal niks verknald wordt moet je er gewoon 3 maanden tussen houden; het zou kunnen blijken dat dat voor 4-FMP niet nodig is, maar dat weten we gewoon nog niet.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: 4-FA - XTC

Berichtdoor Jules » wo dec 19, 2012 10:45 am

hmmmm okee, duidelijk!
Jules: You know what they call a Quarter Pounder with cheese in France?
Brett: No.
Jules: Tell 'em, Vincent.
Vincent: A Royale with cheese.
Jules
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 77
Geregistreerd: di nov 27, 2012 12:42 am


Keer terug naar Research Chemicals

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner