De combi's mxe + ghb en mxe + mdma/6-apb, zijn die gevaarlijk als er "normale" dosissen ghb (5ml?), mdma (130 mg?), en 6-apb (100 mg?) gebruikt worden, en lage dosissen mxe (~15 mg)?
Bedankt als iemand hier meer over weet!
Davinci schreef:Er is wat speculatie dat mxe ook op je serotonine werkt. Was er geen dode gevallen met mdai+mxe? Het was wel intraveneus. Ik vermoed dat er dus kans is op serotonine syndroom. Methoxetamine blijft een RC dus ik kan hier niet echt iets staven met wetenschappelijk onderzoek.
Zelfs heb ik wel eens 6-apb (50mg geplugd) gecombineerd met 60mg mxe.
Ik leef nog... maar sowieso was die avond nogal buiten categorie omdat er ook wiet/alcohol/4-AcO-DMT in mee speelde.
De 'normale' dosissen die je voorstelt, lijken mij niet onmiddellijk zo'n gevaar.
Houdt er toch rekening mee dat MXE een RC is en houdt je dosissen laag als je het toch zou combineren.
Ik heb ooit eens wat onderzoek gedaan naar MXE combo's en eigenlijk kwam er niet zoveel resultaat.
Mxe met MDMA leek niet echt de moeite, velen vonden dat het de mdma benadeelde.
Ik raad aan om pas op T+4 je mxe te nemen.
Houdt er vooral rekening mee dat er eventueel serotonine syndroom kan ontstaan.
Het serotoninesyndroom is een vergiftiging met serotonine door gebruik van medicijnen die de serotonine-spiegel verhogen. Het syndroom wordt meestal veroorzaakt door minimaal twee geneesmiddelen die de serotonine-spiegel verhogen, waarvan minimaal één SSRI of MAO-remmer. Kort na het verhogen van de dosis of na toevoegen van een tweede serotonerg middel kan het syndroom ontstaan. Veel artsen in Nederland kennen het serotoninesyndroom niet goed en hebben hierdoor moeite met het herkennen van de symptomen.
Het precieze mechanisme is nog niet opgehelderd, maar men gaat uit van een veranderde gevoeligheid van serotoninereceptoren in het ruggenmerg en de hersenstam. De symptomen bij dit syndroom staan beschreven in de tabel hieronder. De diagnose wordt gesteld bij aanwezigheid van drie hoofd- en twee nevensymptomen. De behandeling van het serotoninesyndroom vindt plaats in het ziekenhuis en bestaat voornamelijk uit het stoppen van alle veroorzakende (serotonine-verhogende) geneesmiddelen. Bij hoge koorts wordt men op de intensive-care behandeld. Benzodiazepines kunnen de spiertrekkingen verminderen. In ernstiger gevallen, kan men overwegen cyproheptadine (serotonine-remmer) te geven. De meeste patiënten herstellen in de loop van enkele dagen tot weken. Het serotoninesyndroom verloopt zelden fataal.
Geneesmiddelen die alleen of in combinatie het serotoninesyndroom kunnen veroorzaken zijn: SSRI’s, MAO-remmers, TCA’s, trazodon, mirtazepine, venlafaxine, l-tryptofaan, amantadine, Cocaine, bromocriptine, levodopa, carbidopa, selegiline, pergoline, dihydroergotamine, triptanen, tramadol, morfine, carbamazepine, lithium, sibutramine, buspiron, bupropion, pethidine en Sint-Janskruid[1]. Daarnaast ook de volgende stoffen: amfetaminen en MDMA
Keer terug naar Research Chemicals
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 20 gasten