Dé plek voor discussie over alle nieuwe stoffen. Met een speciaal subforum voor de 2C-reeks.
Plaats een reactie

RC wetgeving België

ma feb 20, 2017 4:35 pm

Hallo iedereen!
Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in psychedelics, heb nu ervaring met paddo's, salvia, LSD, dmt en recent AL-LAD.
Ik ben verder niet zozeer op de hoogte van de "goings on" in de RC scene, ik heb enkel AL-LAD en LSZ aangeschaft toen die nog nieuw en legaal waren.

Ik zou in de toekomst graag (op een verantwoordelijke manier natuurlijk) experimenteren met een aantal psychedelische RC's, kwestie van de horizon een beetje te verbreden en te kijken in hoezeer die substanties verschillen van meer traditionele psychedelics.

Het is vaak niet helemaal duidelijk wat legaal en wat illegaal is om zomaar via het internet te bestellen. Een aantal stofjes die me wel interessant lijken en allemaal verkrijgbaar zijn via een nederlandse clearnet RC vendor: 2C-E, 4-AcO-DMT, 4-AcO-MiPT, DPT, etc.

2C-E specifiek zou ik zeer graag proberen, maar het lijkt me dat deze zeker wel illegaal is, toch?
Vraag me ook af hoe het in de Benelux zit met lysergamides. Ik vind deze eigenlijk iets te prijzig in vergelijking met LSD, maar zou in de toekomst misschien toch wel wat meer willen experimenteren met AL-LAD, ALD-52, ETH-LAD, etc.

Kan iemand me vertellen hoe het precies zit met de Belgische/Nederlandse wetgeving als het op deze stoffen aankomt? Hebben wij zoiets als een catch-all analogen-wet? Ik vind weinig betrouwbare info om eerlijk te zijn..

Re: RC wetgeving België

ma feb 20, 2017 6:57 pm

(url=http://www.ejustice.just.fgov.be/wet/wet.htm]
Ejustice schreef:[/url]
Afdeling 3. - Alcohol en drugs
Doel
Gezondheidsrisico's door alcohol en drugs vermijden en verslavingen voorkomen door tegelijk verschillende, elkaar versterkende, maatregelen te nemen op diverse beleidsniveaus.
Engagementen van de Gemeenschappen/Gewesten
Voeren een preventiebeleid naar de verschillende relevante settings (werk, onderwijs, welzijn en gezondheid, uitgaanssector, lokale besturen...) en naar relevante doelgroepen.
Organiseren, in voorkomend geval, een laagdrempelig aanbod aan vroegdetectie en vroeginterventie voor jongeren en volwassenen die nog niet verslaafd zijn, maar wel op een riskante manier middelen gebruiken.
Organiseren een efficiënt aanbod van spuitenruilprogramma's.
Voeren een actief preventiebeleid met betrekking tot alcohol en druggebruik in penitentiaire instellingen, met inbegrip van diagnostiek en motivationele gespreksvoering.
Engagementen van de federale overheid
Voert een beleid dat schadelijk gebruik van alcohol tegengaat door o.a. :
- Het verder aanbieden en financieren van kwaliteitsvolle ziekenhuiszorg;
- Het sensibiliseren van ziekenhuispersoneel voor de thematiek in de vorm van pilootprojecten;
- Het detecteren van schadelijk alcoholgebruik bij patiënten op spoeddiensten in de vorm van pilootprojecten;
Voert een beleid dat het gebruik van illegale drugs tegengaat door o.a. het verduidelijken en verstrengen van de wettelijke regels met betrekking tot de <nieuwe> <psychoactieve> <stoffen>.
Gezamenlijke engagementen van de Gemeenschappen/Gewesten en de federale overheid
Ontwikkelen, uitvoeren en opvolgen van een globaal en geïntegreerd alcohol- en drugsbeleid in de schoot van de Algemene Cel Drugsbeleid door onder meer een actualisering van de Gemeenschappelijke Verklaring van de IMC Drugs uit 2010 betreffende het globaal en geïntegreerd drugsbeleid;
Binnen de Algemene Cel Drugsbeleid wordt een werkgroep opgericht, die de haalbaarheid en randvoorwaarden voor de implementatie van gebruikersruimtes in België zal onderzoeken, met specifieke aandacht voor de behoeften, en organisatorische, budgettaire en wettelijke aspecten;
Evalueren en versterken van regelgeving rond alcoholmarketing en -reclame, met inbegrip van media zoals TV en radio;
Evalueren van de werking van het Early Warning System;
Uitvoeren van het protocolakkoord van 19 oktober 2015 met betrekking tot de Treatment Demand Indicator;
Sensibiliseren van gezondheidswerkers inzake alcohol en zwangerschap.
Binnen de Algemene Cel Drugsbeleid wordt een ad hoc werkgroep alcohol opgericht, die een beleidsvoorstel m.b.t. alcoholbeleid zal uitwerken, dat vervolgens door de ACD voorgelegd zal worden aan de Thematische Vergadering Drugs van de IMC Volksgezondheid.

En uhm... mjah, geen idee qua details eigenlijk, maar google is je vriend, denk ik?
Plaats een reactie