Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Afkicken van Speed en Zolpidem

Het subforum voor alles wat eindigt op -amfetamine.

Afkicken van Speed en Zolpidem

Berichtdoor icecream » di apr 12, 2011 4:59 am

Hallo iedereen, ik heb een vraagje ivm het afkicken van speed. Mijn man en ik nemen al 15 jaren lang speed en dit op geregelde basis, in het begin was het alleen maar tijdens het weekend, maar dat ging al vlug over naar elke dag.
Wij zijn dus ook al ontelbare keren afgekickt, maar toch vervallen wij er wel iedere keer weer terug aan. Typisch.. haha.
En natuurlijk als men speed gebruikt kan je ook moeilijk slapen, dus ga je al vlug naar een slaapmiddel grijpen om toch wat te kunnen slapen. Vroeger nam ik Sanex daarvoor, maar ben over gestapt na een gesprek met mijn huisarts, naar Zolpidem. Dat is een inslaper en minder schadelijk zijn, zei hij. Mijn man neemt dat niet.
Mijn man ziet er lichamelijk en geestelijk dus niks vanaf tijdens zijn afkick, hij kan dat zelfs doen als hij blijft werken gaan, hij gaat dan twee dagen wat vroeger slapen als hij thuis komt van werken, maar dan heeft hij het gehad. Hij blijft altijd even optimistisch en goed gezind, hij is vrachtwagen chauffeur en moet dus elke dag vroeg opstaan om 04u, maar dat heeft precies geen inslag op zijn lichaam, hij blijft ijzersterk!!!
Maar ik zie iedere keer verschrikkelijk af ervan, ik slaap dan bijna een ganse week lang, enfin in het begin van mijn afkick heb ik geen probleem om te slapen, slaap dan zelfs teveel, maar als ik dan een paar dagen verder ben, krijg ik de verschrikkelijkste nachtmerries en begin ik hard op te roepen in mijn slaap en word daardoor wakker. Of mijn man maakt mij dan wakker en zeg dat ik aan het dromen ben. Ik ga dan terug slapen, maar vanaf het moment als ik mijn ogen dicht doe en slaap, krijg ik weer die verschrikkelijke nachtmerries. Dus doe ik het licht aan en probeer mij wakker te houden tot als het daglicht word, en dan val ik zonder nachtmerrie in slaap.
Ik heb er dan met mijn huisarts over gesproken en hij zei dat komt misschien door die Sanex, dus schreef hij mij Zolpidem voor, dat is een inslaper en daar zal je die nachtmerries nietmeer van krijgen.
Nu wil ik toch ook even zeggen dat als ik speed neem, ik ook sigaretten rook. En men heeft mij eens gezegd dat als men afkickt van roken men de verschrikkelijkste nachtmerries krijgt, klopt dat??

Maar nu heb ik een ander probleem, ik val nu nietmeer in slaap zonder dat pilletje zolpidem, ben echt wel moe als ik ga slapen, maar zodra ik in bed kom en probeer te slapen gaat dat niet!!Wat ik ook doe, of neem bv warme melk met honing of homeopatische druppels om te kunnen slapen, niks helpt, tis precies ofdat mijn lichaam nietmeer weet hoedat moet in slaap vallen!! En dan grijp ik dus terug naar mijn pilletje zolpidem, maar ik wil daarvan af geraken, want ik ben nu steeds moe overdags en volledig futloos, ook zeer down en depri.
Kan er mij iemand misschien een paar goede tips geven aub
Mvg Icy :?
icecream
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: di apr 12, 2011 4:56 am
Woonplaats: BELGIE

Re: Afkicken van Speed en Zolpidem

Berichtdoor Flameon » wo apr 13, 2011 12:33 am

Niet denken: "ik kan niet slapen" want dan slaap je niet. Gezien je echt moe bent zou de mogelijkheid moeten bestaan dat je wel in slaap kan vallen
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Afkicken van Speed en Zolpidem

Berichtdoor Salientje » wo apr 13, 2011 6:25 am

Je zal opnieuw moeten leren slapen !!

er zijn tientallen goede slaap tips:

1- neem geen slaappillen
2- geen speed of koffie
3- wandel een uur voor je gaat slapen
4- ontspanningsoefeningen ( Jacobsen methode)
5- natuurlijke slaapmiddelen die meteen als placebo dienen mag je wel nemen
6- inslaap dvd (muziek of iets anders )
7- mastruberen
8- op tijd op staan overdag niet slapen !
9- therapie tegen de nachtmerries en andere probleemkindjes ...
10 - denken dat je zonder slaappil nooit meer kan slapen is irrationeel denken en op te lossen door anders te denken, neem een voorbeeld van manlief.
11- gezond eten
12- sporten
13- mediteren
14- inlezen over slaap, slaap problemen, slaap pillen en hun verslavingsdrang en leer hoe je zelf kan gaan realiseren dat jij de baas bent.
15 - voor veel mensen is een lege maag een probleem voor andere een volle zo ook met de blaas, 's nacht eruit om te plassen kan ook een probleem worden.

Ik duik er nu in ... ik heb ook een slaapstoornis.

:woeh:
the gate to heaven is behind this secret door ....
if you can see the door you are blessed, if you can´t see the door

U ARE DOOMED !!
Avatar gebruiker
Salientje
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 205
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:21 am
Woonplaats: Gevangenis Dendermonde Belgie

Re: Afkicken van Speed en Zolpidem

Berichtdoor Elfquest » wo apr 13, 2011 1:21 pm

Misschien eens melatonine proberen? Dat is geen slaapmiddel, maar een stof in je hersenen die ervoor zorgt dat je moe wordt/in slaap valt. Moet je wel 5 mg nemen en niet die kleine rotpilletjes van 0,02 mg ofzo.. Zijn via de huisarts te krijgen en is een natuurlijke manier om te helpen met je slaapritme. Ik neem ze af en toe als ik veel eerder naar bed moet bijvoorbeeld. Works like a charm.
Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg.
Avatar gebruiker
Elfquest
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 658
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:21 pm

Re: Afkicken van Speed en Zolpidem

Berichtdoor R-Jen » ma aug 06, 2012 5:08 pm


Ik ben zelf net begonnen met afkicken. Ik gebruik al bijna 5 jaar dagelijks dus het zal zwaar worden. Gelukkig heb ik nooit slaap medicatie gebruikt. Ik ben nu zelf op het ik ben altijd moe stadium. Ik heb geen nachtmerries maar ik slaap niet vast word 100x wakker nachts. Ik heb wel in het verleden ooit een tijd gehad dat ik heel veel nachtmerries had. En heb toen zelf altijd gedacht dat dit kwam omdat er dingen waren waar ik druk over maakten maar die ik onderdrukten. Dus ik dacht aan iets anders en die onderdrukten gedachtes kwam dan voort uit nachtmerries. Beste manier om daar bewust van te worden is door boeddhistische meditatie. Wat ik in ieder geval aanraad als je een slaap stoornis hebt. In wezen wat je met mediteren leert is je gedachtes rustig te krijgen en controle te krijgen over wat je denkt en wanneer je het denkt. Wat misschien ook in het onbewuste werkt als je slaapt en misschien helpt van je nachtmerries af te komen. Deze meneer legt heel goed uit hoe mediteren werkt.

http://www.youtube.com/watch?v=4RZy-uITowY&list=PLE0563F2359014CD9&index=2&feature=plpp_video

En je kan die kennis dan oefenen terwijl je probeert in slaap te komen. Hoop dat je er wat aan hebt. Verder klinkt alle advies die Salientje gaf heel goed vind ik. Ik wens ons beiden veel geluk in het afkicken van die lekkere witte poeder. (nee r-jen fout! fout! niet lekker niet lekker. oh ja oh ja sorry)
R-Jen
Newbie
Offline
 
Posts: 3
Geregistreerd: ma aug 06, 2012 4:51 pm

Re: Afkicken van Speed en Zolpidem

Berichtdoor LuchtiNgtoetje » za aug 11, 2012 7:27 am

ik weet niet hoe het is na zo een lange verslaving, maar ik weet dat als ik een periode veel gebruikt heb ik ook last heb van nachtmerries en die gaan niet weg tot ik ze opgelost hebt. Soms dan slaap ik gewoon niet omdat ik daar te bang voor bent. Misschien moet je bewust je droom instappen en proberen een oplossing te vinden? Probeer erachter te komen of je slaapt door te focussen op dingen die niet kunnen (Bijvoorbeeld bij mij lijkt het plaatje compleet maar na inspectie zijn alleen de voorwerpen die ik direct nodig heb of gebruik of mee te maken heb duidelijk, de rest is een waas. Zodra je door hebt dat je slaapt ben je de baas, je kan immers alles veranderen en doen. Dit heeft mij erg geholpen.

Verder lijkt het me verstandig om eerst van de pep af te kicken en dan te kijken naar de slaapmiddelen. Dat kan je later afbouwen toch :)
Avatar gebruiker
LuchtiNgtoetje
<3
Donateur
Offline
 
Posts: 1575
Geregistreerd: di feb 22, 2011 10:26 am

Re: Afkicken van Speed en Zolpidem

Berichtdoor LuchtiNgtoetje » za aug 11, 2012 7:28 am

dit vergt overigens wel oefening. Kan weken duren voordat je merkt dat je slaapt. Zodra je dit weet moet je iets verzinnen dat je er "altijd bij droomt." Dus bijvoorbeeld een appel ofzo. Iets stoms waaraan je meteen ziet dat je slaapt. Een soort inception idee met die tol.
Avatar gebruiker
LuchtiNgtoetje
<3
Donateur
Offline
 
Posts: 1575
Geregistreerd: di feb 22, 2011 10:26 am

Re: Afkicken van Speed en Zolpidem

Berichtdoor TerrorJunk » za aug 18, 2012 2:57 am

Ik zelf gebruik nog niet zo lang, n 3 tal maanden, in het begin was dat enkel n lijntje of 2 in het weekend, dat werd dan na verloop van tijd wel een dagje of 2 en toen het n week of 3 terug foutliep tussen mij en men vriendin en ze met iemand anders weg was ben ik blijven door nemen, zondag was het gedaan en speed geeft mij een goed gevoel, ik ben opgewekt enzo, en ik ben eigenlijk al altijd tegen de lamp gelopen met die vrouwen dus ik dacht, we gaan hier nie om treuren, nie opnieuw, gewoon van het leven genieten, feestjes bouwen enzo, en toen hebk toch wel een weekje stevig doorgesnoven.
Maar ik dacht met wat ben ik eigenlijk bezig, mss es proberen zonder die speed en toen ik de eerste nacht weer sliep, net toen ik ingedommeld was kreeg ik meteen een nachtmerrie, ik was er echt niet goed van, en kon me die droom ook heel helder herinneren, en eigenlijk ging die over iets waar ik soms wel aan dacht, ik probeerde opnieuw te slapen, en rond een uur of 3 's nachts schoot ik opnieuw recht, opnieuw van een nachtmerrie en opnieuw heel helder, de rest van de nacht verliep rustig en de volgende dag toen ik 's avonds in slaap viel had ik ook meteen een nachtmerrie en alles was opnieuw zeer helder en kon me alles herinneren.

Daarna hebk het niet meer gehad maar ik ben er toch wel nog me bezig, ook omdat ik nu nog steeds gebruik ..

Qua afkicken heb ik men eigen mening waar veel mensen niet zo blij mee zijn of niet akkoord mee gaan en dat is dat die psychiaters enzo dat wel allemaal uit je hoofd kunnen proberen te praten, of je kan proberen af te bouwen enzo mschien helpt het wel, maar veel mensen hervallen.
Ik ken enkele mensen die zeer zwaar speed gebruikten (shotten ;/) die woonden met 3 in het zelfde huis, dealden en gebruikten dagelijks, 's morgens deed de politie een inval, alle 3 de cel in, ze hebben allemaal een heel eind enkel opgestaan om te eten en dan gewoon weer gaan slapen, en na verloop van tijd werd hun afkick minder, toen ze daar 3 - 4 weken zaten leidden ze alle 3 een 'normaal' leven, ze zijn inmiddels vrij en er is er jammer genoeg 1tje hervallen, ik persoonlijk denk echt dat gewoon niet meer kunnen pakken de beste remedie is, hoe zwaar het ook is.

Nuja ik merk dat ik eigenlijk van het onderwerp aan het afwijken ben, (hoe zou dat toch komen :woeh: )

Nu ik denk dus dat die nachtmerries er wel wat mee te maken hebben, en zoals eerder gezegd hier, het zit 'm vooral in je hoofd, probeer jezelf wijs te maken dat je echt wel kan slapen, want dat kan je ook sowieso, desnoods blijf je iedere keer maar wakker tot je gewoon omvalt van de slaap maar ik denk dat je mschien wel te vlug naar die slaapmiddelen grijpt nu en die zijn ook niet helemaal gezond he.

Wat een tekst >_<
Als iemand dit helemaal leest laat iets weten want, ik zie nu pas hoe groot die is en niemand zal die gwn ooit lezen xD
Anyway, khoop dat het toch iets helpt :)
Done: [V] Cannabis [V] Cocaine [V] Speed [V] XTC

Todo: [X] Ketamine [X] Paddo's [X] MDMA [X] LSD [X] GHB [X] DOB
TerrorJunk
Newbie
Offline
 
Posts: 12
Geregistreerd: do aug 16, 2012 3:51 am
Woonplaats: Belgie

Re: Afkicken van Speed en Zolpidem

Berichtdoor Petrovic » za aug 18, 2012 3:11 am

Ik droom zelf na gebruik ook behoorlijk. En dan met name wiet, ghb en benzo's. Soms leuk, soms terreur. Heel werkelijk, erg gedetailleerde dromen dat ik me er soms over verbaas. Je bent neit de enige. Max 2 dagen heb ik er last van, hoe lang ben je nuchter geweest?
TerrorJunk schreef:ik persoonlijk denk echt dat gewoon niet meer kunnen pakken de beste remedie is, hoe zwaar het ook is.

Verslavingskliniek lijkt me nou wel wat beter dan in de cel zitten. :P Wordt er tenminste iets aan de oorzakelijke factoren gedaan.
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6935
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Afkicken van Speed en Zolpidem

Berichtdoor TerrorJunk » za aug 18, 2012 3:32 am

Petrovic schreef:Ik droom zelf na gebruik ook behoorlijk. En dan met name wiet, ghb en benzo's. Soms leuk, soms terreur. Heel werkelijk, erg gedetailleerde dromen dat ik me er soms over verbaas. Je bent neit de enige. Max 2 dagen heb ik er last van, hoe lang ben je nuchter geweest?
TerrorJunk schreef:ik persoonlijk denk echt dat gewoon niet meer kunnen pakken de beste remedie is, hoe zwaar het ook is.

Verslavingskliniek lijkt me nou wel wat beter dan in de cel zitten. :P Wordt er tenminste iets aan de oorzakelijke factoren gedaan.


Ja daar zit wel wat van waarheid in, maar ik denk als je daar dan zit, naar je muren te kijken dat je wel begint te beseffen wat je had (voor je gebruikte) ...
En tja, als je in de cel beland kan ik niets meer zeggen dan eigen schuld, dikke bult ...
Done: [V] Cannabis [V] Cocaine [V] Speed [V] XTC

Todo: [X] Ketamine [X] Paddo's [X] MDMA [X] LSD [X] GHB [X] DOB
TerrorJunk
Newbie
Offline
 
Posts: 12
Geregistreerd: do aug 16, 2012 3:51 am
Woonplaats: Belgie

Re: Afkicken van Speed en Zolpidem

Berichtdoor Daderf » vr nov 23, 2012 3:00 pm

is het normaal dat als je weken niks op hebt dat je dan ook echt trekt naar 10 a 12 uur slaap elke dag? normaal is 7 uur slaap zat, maar na 10 uur ongewenst opstaan en dan nog half slapen vind ik wel raar ( wat je zelf zegt over de pep junkies in de cel )

mijn beste tip om in slaap te komen is concentreren op hoe je ligt en ligt iets niet lekker, plaats dat dan zo dat het wel goed ligt.
uiteindelijk kan je best snel in een stadium komen waarin je niet uit wilt ( het gevoel alsof je moet opstaan om te plassen maar je wilt blijven liggen in de ochtend )
zodra je hier in zit en je ligt optimaal niks ligt ongemakkelijk dan ben je ook binnen 5 a 10 minuten weg (ook al ben ik niet moe)

dit vind ik ook het lijpe aan niet kunnen slapen zonder wiet.. met wiet zit ik zo in dit "stadium" alsof je kapot moe bent na het sporten op de bank ligt piewww weg..
maar de meeste die niet kunnen slapen (afkick speed wiet etc) en ik leg hun dit zo uit dan lukt dit ze allemaal opeens

ti's alsof je in bed ligt "neeeehh ik kan niet slapen" maar ondertussen kunnen ze wel allemaal binnen 10 min slapen als het "moet" alsof je vergeten bent dat je jezelf in een diepere slaap stand moet zetten voordat je echt pas kan slapen.

ik deed dit ook voordat ik wiet rookte, en ooit eens met het stoppen realiseerde ik al snel dat ik met wiet zonder moeite hierin kwam. wat ik alleen zelfstandig moest in komen.

ik weet niet of andere mensen hier in kunnen vinden.. al heb ik al veel mensen geholpen met het zo uit te leggen mvg
Daderf
Newbie
Offline
 
Posts: 3
Geregistreerd: di nov 06, 2012 3:45 am

Re: Afkicken van Speed en Zolpidem

Berichtdoor norco » zo nov 25, 2012 4:54 am

Als ik wil slapen zet ik altijd praatradio op, BNR nieuwsradio ofzo..
Of een TWIS(This Week In Science) :P
Helpt mij altijd omdat ik dan zelf niet hoef na te denken, en gewoon kan luisteren.
Ben dan altijd na 10 min al in `coma`.
I don't do drugs. I am drugs.
Avatar gebruiker
norco
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 62
Geregistreerd: do mei 12, 2011 3:54 pm

Re: Afkicken van Speed en Zolpidem

Berichtdoor pink_sky » ma nov 26, 2012 4:55 pm

Ik gebruikte vroeger ook veel te veel speed, verslaafd kan je wel zeggen.

Toch ben ik er niet mee gestopt, maar wel in geslaagd om veel minder te gebruiken.

Slaappillen en kalmeermiddelen zijn ook drugs, echt verslavend...ik neem af en toe een clozan om de scherpe randjes bij een come-down weg te halen.

Recreatief zal je het me niet zien gebruiken en ook niet elke dag.

Gelukkig is het geen echt slaapmiddel.

Verder is de beste medicatie: tijd....

Ik bedoel geef je lichaam tijd om te herstellen en je geest ook.

Je zal veel meer eetlust krijgen en ook veel meer gaan slapen.

Maar dat heeft je lichaam nodig.

Een fikse wandeling maken voor t slapengaan of melatonine vind ik beter dan zolpidem.

Succes!!!
Avatar gebruiker
pink_sky
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 72
Geregistreerd: vr nov 02, 2012 1:36 pm

Re: Afkicken van Speed en Zolpidem

Berichtdoor kevin » zo feb 01, 2015 10:06 pm

Als je wil stoppen en afkicken van zolpidem kan je het beste gewoon wakker blijven en proberen de nacht over te slaan...wakker blijven tot de volgende avond en dan nog eens proberen om te gaan slapen. Lukt dat niet dan alles nog een keer herhalen, uiteindelijk val je in slaap. Meestal de eerste keer dat je slaapt ga je intens en soms eng dromen, maar als je wakker wordt..zelfs na een uurtje of twee dan voel je jezelf weer een stuk beter en fitter. Zo kan je er langzaam maar zeker vanaf. Zelf ben ik er zo vanaf gekomen, Nu na een maand ongeveer kreeg ik bij m'n recepten weer 30 zolpidems en ja...ik kon het niet laten, ik ben er weer aan begonnen. Twee dagen, maar het slaapt echt niet lekker dus ik stop er vandaag weer mee. Beter om ze gewoon niet in huis te hebben. Met ander drugs heb ik gelukkig geen ervaring, ik vind die zolpidem wel genoeg elende. Succes en sterkte ermee.
kevin
Newbie
Offline
 
Posts: 3
Geregistreerd: zo jan 18, 2015 12:04 am


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Speed

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner