Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

mijn ervaringen met kanna

Voor tripreports die niet in de andere subfora thuishoren.

mijn ervaringen met kanna

Berichtdoor dimethyltryptamine » do maart 28, 2013 12:39 pm

Ik wist niet precies in welk subforum ik dit moest zetten, het namelijk geen echt tripreport, meer een beschrijving van mijn ervaringen met scecletium totuosum (kanna). Moderators, voel je vrij dit te verplaatsen naar het juiste subforum.

Deze post is waarschijnlijk alleen interessant voor mensen die kanna willen nemen, of geinteresseerd zijn in kanna. Er staat maar weinig informatie over kanna op internet, dus ik dacht mijn steentje bij te dragen.

Ik had wel een eerder kanna gebruikt bij een vriend thuis, eerst een beetje onder mn tong gelegd en een half uur later wat gesnoven, maar daar merkte ik maar weinig van. Het enige merkbare effect was dat ik 10 minuten daarna naar de WC moest, wat ik met sommige uppers heb.

Een paar weken geleden kwam ik bij de hoofdsponsor van deze site kanna extract 10X tegen. Het was in de aanbieding, dus ik besloot het een tweede kans te geven. Ik kocht 1 gram extract, wat dus gelijk staat aan 10 gram kanna en woog 40 mg af en verdeelde dat in 4 lijntjes (mijn weegschaal is niet geweldig, dus ik moet altijd iets meer afwegen en dat dan verdelen).
Ik snoof de eerste 10 mg en was verrast door het sterke effect. Ik moest weer bijna metyeen naar de WC, kreeg klamme handen, voelde mn hart sneller gaan kloppen en begon sneller te praten. Ik merkte al snel dat ik me ook minder goed kon concentreren maar tegelijk gefocusder was dan normaal. Ondanks al deze dingen was het gevoel niet heel heftig en na 20 minuten was deze rush bijna helemaal weg en was ik weer gekalmeerd. Nu voelde ik me vooral blij, niet euforisch of iets dergelijks, gewoon een tevreden gevoel. Het valt het best te omschrijven met het gevoel dat je hebt wanneer je wakker wordt op de de eerste dag van een lange vakantie en je je realiseert dat het een prachtige zonnige dagf is en je kan doen wat je wil.

Later die avond kwamen wat vrienden langs dus werden er al snel flessen goede whiskey en wiet tevoorschijn gehaald. Normaal drink ik nooit met een nieuwe drug, maar ik had overal gelezen dat het met kanna niet zon probleem was. Gedurende de avond snoof ik nog een paar kleine lijntjes, en ook wat vrienden deden mee. Op een gegeven moment besloten we naar een cafe te gaan nadat ik net 4 kleine lijntjes neergelegd had voor mijn vrienden. Toen ging het mis.

Doordat ik al een flinke hoeveelheid alcohol ophad (drinken ging nog sneller dan normaal) dacht ik "ach, als we toch weggaan doe ik die 4 lijntjes wel even, het is maar kanna"
Ik snoof ze alle vier, twee door het ene neusgat, twee door de ander. Ik merkte al snel dat dit toch wel erg heftig was, ik werd licht in mn hoofd kreeg tintelingen overal en begon zwaar te ademen. Mijn vrienden keek bezorgd naar me en vroeg "gaat het wel, je ziet zo bleek'' Ik keek in een spiegel en zag dat ik inderdaad lijkwit was geworden. Ik dronk snel een glas cola leeg en ging liggen. Liggen bleek echter vreselijk, door het rush-gevoel kon ikik op en begon te ijsberen door de kamer, wachtend tot het weg zou trekken. Plotseling werd ik ontzettend misselijk, rende naar de wc en kotste tot ik niet meer kon. :puke:

Hierna ging het geukkig een stuk beter en al snel voelde ik me weer goed genoeg om bij de rest te gaan zitten (het is er niet meer van gekomen om naar een cafe te gaan) Ik werd echter opeens doodmoe, heb iedereen weggestuurd en ben met kleren aan in slaap gevallen.


Sommige mensen zouden na deze ervaring de kanna door de WC spoelen en besluiten dat het rotspul is. Ik niet. Na nog wat onderzoek op internet kwam ik erachter dat de dosis die had genomen gewoon te hoog was, wat voor mij geen verrassing was. Ook las ik dat kanna vaak gebruikt wordt als een SSRI, dat wil zeggen voor langere tijd. Ik besloot toen elke dag een kleine hoeveelheid te nemen en te kijken wat het effect op de langere termijn zou zijn.

Ik snoof twee maal daags 20 mg kanna extract, in het begin was het vooral het rush effect dat ik merkte, maar geleidelijk aan verandertde dat. Na ongeveer 2 weken dagelijks gebruik voelde ik nauwelijks meer een rush, maar merkte ik ontzettend veel verschil in mijn dagelijks leven. Ik heb altijd last gehad van paniekaanvallen op willekeurige momenten, meestal gevolgd door een zeer sombere en lusteloze dag. Maar met kanna leken deze te verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zelfs in een zeer stressvolle tijd (een belangrijke examenweek, wat meestal zorgt voor extra angst) Bleef ik opgewekt en vrolijk, zelfs mijn concentratievermogen was met sprongen vooruit gegaan. Ik merkte dat combineren met caffeine mijn concentratievermogen nog meer hielp, en ik kwam dan ook zonder noemenswaardige moeite de examenweek door.

Ik ben daarna 2 weken gestopt (dit was na totaal 5 weken dagelijks gebruik) om te controleren of er afkick verschijnselen zouden zijn. Tot mijn verrasing was er niets te merken, behalve dat ik een week later weer een paniekaanval kreeg, niet erger dan normaal maar het was duidelijk dat de positieve effecten niet blijvend waren.Let op: Wanneer je psychische klachten hebt, ga dan nooit zelf op zoek naar medicijnen, overleg altijd met een dokter of prychiter. Kanna heeft bij mij goed gewerkt, maar dit is uiteraard geen garantie. Als je toch besluit het te gebruiken, recreatief of als geneesmiddel, hou de dosis laag en verwacht niet te veel.
Avatar gebruiker
dimethyltryptamine
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 144
Geregistreerd: do maart 28, 2013 10:46 am

Re: mijn ervaringen met kanna

Berichtdoor Stefaan » do maart 28, 2013 3:51 pm

Wel interessant hoe het te gebruiken is (functioneel gezien). Naar de wc gaan met uppers is een veelvoorkomend verschijnsel, ik moet vaak elke dag na mn eerste kop koffie. Is er nog een speciaal voordeel op snuiven ipv orale inname, of weet je dat niet? Buiten de mentale voordelen, merkte je ook nog iets duidelijk fysieks (meer/minder energie)? En hoe lang werkte het, als je smorgens wat snuift heb je daar dan de hele dag profijt van?

Bedankt voor je ervaringen!
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: mijn ervaringen met kanna

Berichtdoor dimethyltryptamine » do maart 28, 2013 4:48 pm

Snuiven ipv orale inname deed ik vooral omdat dit in het begin het duidelijkst effect gaf en ik daarna probeerde elke dag een constante dosis te nemen, wat natuurlijk niet gaat als je halverwege wisselt van ROA.
Ik vind het lastig om te zeggen hoelang het duurde en wat de precieze effecten waren. Ik voelde me terwijl ik het nam beter dan ik me in tijden heb gevoeld, maar dit is natuurlijk typisch iets dat placebo zou kunnen zijn.
K hoop dat er meer mensen mijn voorbeeld volgen, het zou interessant zijn om te  kijken of anderen het hetzelfde ervaren.

K ga binnenkort 4 weken dagelijks een kop thee met 40 mgr extract nemen, laat wel weten als r een duidelijk verschil is.
Avatar gebruiker
dimethyltryptamine
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 144
Geregistreerd: do maart 28, 2013 10:46 am

Re: mijn ervaringen met kanna

Berichtdoor Stefaan » do maart 28, 2013 5:18 pm

Zal je oraal niet veel meer moeten nemen? Ik lees van dosissen tussen de 0.1-1g.
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: mijn ervaringen met kanna

Berichtdoor dimethyltryptamine » do maart 28, 2013 9:31 pm

volgens mij is dat de dosis voor 'gewone' kanna, dit is het extract. 40 MG is dus 0.4 gram, lijkt me voldoende.
Ik kan de dosis altijd opvoeren als het niet voldoende blijkt.
Avatar gebruiker
dimethyltryptamine
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 144
Geregistreerd: do maart 28, 2013 10:46 am

Re: mijn ervaringen met kanna

Berichtdoor Ahote » do maart 28, 2013 9:41 pm

ik heb al enkele keren gewone kanna gesnoven (geen extract) en ik vind het vooral heerlijk icm wiet. 150-200mg verdeeld over 3 lijntjes terwijl dat ik stoned ben is ideaal voor mij. de couch-lock verdwijnt en ik voel me meer high. het heeft wel een beetje een slechte smaak maar dat is nu ook geen ramp

leuk rapportje trouwens en goed om te weten dat het extract ook echt potentie heeft. misschien dat ik het ook eens koop binnenkort.
I do it just to get a rep
Avatar gebruiker
Ahote
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 752
Geregistreerd: di dec 25, 2012 2:51 am
Woonplaats: België

Re: mijn ervaringen met kanna

Berichtdoor Poseidon » vr maart 29, 2013 9:24 am

Great post :hulde:

Heb in het verleden wel eens kana bij de smartshop zien liggen. Wilde toentertijd alles uitproberen wat in store was. Is er na de salvia & de kratom niet van gekomen omdat ik wat rustiger aan ging doen.
Nu kan ik me iets bij het gebruik ervan voorstellen. :)

Interessant dat het als SSRI te gebruiken valt. Ga eens ff het web afzoeken wat voor ervaringen mensen ermee hebben als ze het combineren met cocaine, meth, opium etc.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10563
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: mijn ervaringen met kanna

Berichtdoor daywalker » vr maart 29, 2013 12:49 pm

Vind het een interessant en goed report, thx 4 sharing!
"There is an area of the mind that could be called unsane, beyond sanity, and yet not insane. Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity. You go around the circle to sanity, and on the other end of the circle, close to insanity, but not insanity, is unsanity."
Avatar gebruiker
daywalker
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 592
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 2:33 pm

Re: mijn ervaringen met kanna

Berichtdoor knetterspetter » zo apr 07, 2013 9:28 pm

Boeiend.

Zou je dit spul kunnen omschrijven als een soort caffeine + oid? Ben je gewoon fitter en scherper, meer energie, of gebeurt er in je hoofd ook wat? Zoals de stilte die je kunt ervaren zoals met anti psychotica/depressiva? omdat je het hebt over SSRI.

ps wtf is een prychiter?
Avatar gebruiker
knetterspetter
Bewuste Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 298
Geregistreerd: vr apr 27, 2012 6:16 pm

Re: mijn ervaringen met kanna

Berichtdoor Oblivion95 » zo apr 26, 2015 9:55 pm

Ik heb vandaag de 'gewone' kanna geprobeerd, ik heb het gerookt in een joint van greengo tabak en kanna (ong 150mg). Ik merkte in het begin iets, en ik had het idee dat ik even de kleuren om mij heen feller zag. Daarna voelde ik me wel prima, maar daarna kreeg ik een soort mild stoned gevoel. Of het nou echt heeft gewerkt of placebo is weet ik niet.
Morgen het maar eens proberen te snuiven (ik heb nog nooit gesnoven) omdat het effect dan beter zou zijn.
Avatar gebruiker
Oblivion95
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 49
Geregistreerd: di dec 10, 2013 4:08 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Andere Tripreports

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner