Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

3-MeO-PCE, 15 mg: Dissociatie therapie

Dacht je tijdens je trip dat je eigenlijk je bureaulamp was? Grote kans dat je je report hier mag plaatsen.

3-MeO-PCE, 15 mg: Dissociatie therapie

Berichtdoor omerobert » vr maart 03, 2017 12:49 pm

Ongeveer meteen na de ban op de productie en verkoop van methoxetamine werden allerlei min of meer vergelijkbare dissociatieven makkelijker te vinden op de grijze markt. Zo ook 3-MeO-PCE, waar de 'oxo', een dubbelgebonden zuurstofatoom, als het ware is verwijderd van het MXE molecuul. Reports over dit stofje waren en zijn nog redelijk schaars, O-PCE lijkt een populairder stofje. Nog voor de MXE ban was deze stof al verkrijgbaar, maar op kleinere schaal. Ook wordt het door de uitvinder van MXE in een interview potentieel als de 'nieuwe LSD' gezien. Hier kan ik het op dit moment nog niet mee eens zijn.

Een eerste testje, een aantal maanden geleden, van ongeveer 8-10 milligram, was een beetje teleurstellend. Ik had het gesnoven, en het bracht een behoorlijk dysforisch gevoel teweeg, mijn gedachten waren moeilijk stuurbaar en neigden voornamelijk in negatieve richting. Waar snuiven bij MXE mijn favoriete manier van toediening is, viel het hier tegen. Bij poging twee had ik ±15 mg oraal genomen op een redelijk lege maag, omdat de meeste reports hier ook meer lovend over waren. Het is een stuk potenter dan MXE en er wordt gewaarschuwd voor redosen, omdat het kan leiden tot psychotische en manische taferelen. Een beetje hangend en het huis opruimend wachtte ik op de effecten.

De come-up was redelijk traag, pas na drie kwartier was ik merkbaar onder invloed van iets. Het deed me denken aan de come-up van psychedelica, in eerste instantie had het ook veel meer weg van iets als een 2C, kijkend naar het lichamelijke gevoel en de vreemde headspace. De zon brak opeens door buiten, dus ik besloot een rondje te gaan lopen, ik voelde me redelijk energiek en weet me doorgaans onder invloed buiten wel te handhaven. Al lopend begon het effect steeds duidelijker merkbaar te worden: lopen ging gemakkelijker, mijn lichaam voelde alsof het niet aanwezig maar wel makkelijk te controleren was, iets wat voor mij vergelijkbaar is met MXE.

Eenmaal aangekomen aan een waterkant met bankjes besloot ik even in de zon te gaan zitten. De piek begon nu toch echt merkbaar te worden. Met gesloten ogen kon ik mijn gedachten goed ordenen, veel dingen werden helder. Ik heb de laatste tijd nogal wat stress ervaren vanwege fundamentele levenskeuzes die ik heb gemaakt en aan het maken ben, wat allemaal niet echt vanzelf gaat. Mijn redelijk pessimistische visie op de toekomst weerhoudt me ervan om goede of überhaupt keuzes te maken in het hier en nu. Dingen die ik eigenlijk belangrijk vind werden me nu duidelijk, terwijl ze normaal altijd ondergesneeuwd werden door zorgen over de toekomst.

Deze realisatie deed me erg veel goed. Het was een erg therapeutische gedachtengang, het hielp me te breken met negatieve gedachtespiralen. Ook hier herkende ik veel van wat ik zo geweldig vind aan MXE: de mogelijkheid tot positiever denken. Al ervaar ik MXE als een stuk manischer: het schermt me echt af van negatieve gedachten en laat daarmee minder ruimte voor kritiek. 3-MeO-PCE liet me echter af en toe toch wel echt kritisch naar mezelf kijken. In een report dat ik op Reddit vond, stelde de schrijver dat hij MXE een 'warme deken' vond, en 3-MeO-PCE een 'comfortabel dekentje', wat ik best een perfecte omschrijving vind voor bovenstaand moment. Met geopende ogen leek mijn blikveld als een panoramaview; ik zag 'meer' dan normaal, voornamelijk aan de linker en rechterkant van mijn gezichtsveld. Dit is ook vergelijkbaar met MXE, waar ik ook wel het idee heb dat ik letterlijk kwantitatief meer zie.

Ik liep nog een rondje in de zon en besloot terug naar huis te gaan toen laatstgenoemde onder ging. Eenmaal thuis besefte ik me hoe traag de tijd ging, ik was minder dan een uur buiten geweest, waar het als minstens het dubbele voelde. Hier besloot ik het 'therapeutische moment' even uit te gaan schrijven en muziek te gaan luisteren. Muziek was niet perse interessanter dan normaal, ik prefereerde zelfs even stilte op dat moment. De piek was duidelijk voorbij en ik merkte een vreemd soort stimulatie, misschien het beste te vergelijken met die van 3-MeO-PCP, waar dit toch ook echt veel van weg heeft. Zin om naar buiten te gaan had ik niet meer, waardoor deze stimulatie zich uitte in een soort gejaagdheid, wat weer leidde tot iets negatievere gedachten over alles waar ik eerder over na had gedacht. Ik besloot wat te gaan eten, wat prima ging en blijkbaar ook wel nodig was, ik werd meteen een stuk rustiger.

Zo'n 4 uur na inname waren de effecten toch wel duidelijk op hun retour, na een redelijk stabiel plateau van zo'n 2,5 uur. De stimulatie was echter wel nog steeds aanwezig, maar de dissociatieve headspace zo goed als vertrokken. Ik besloot een beetje hasj te roken, wat een milde maar niet heel interessante synergie gaf, ik werd simpelweg iets rustiger en moest lachen om willekeurige gedachten en herinneringen. Het leek me handig om de dingen die ik eerder had bedacht en mentaal had uitgeplozen op papier te zetten, dit ging met veel gemak en voelde goed. Wel voelde ik me redelijk uitgeblust hierna. Ik was mentaal en fysiek klaar voor een douche en een bed.

Slapen ging makkelijker dan gedacht en voelde me de dag erna uitstekend. De anti-depressieve afterglow die ik bij MXE heel erg sterk ervaar is ook hier aanwezig, al is het een stuk subtieler. Ik heb het idee dat ik echt wat dingen voor mezelf heb opgelost, dat zal ook bijdragen aan m'n goede humeur. Al met al een prima stofje, al heeft het een rauw randje als de piek voorbij is, de stimulatie was niet erg prettig als er geen (fysieke) afleiding was. Het lijkt ook een stuk serieuzer van aard dan MXE en 3-MeO-PCP, maar gevoelsmatig ligt het effect ook tussen deze twee in. Ik zal binnenkort O-PCE eens een kans geven om te zien hoe die zich hiertoe verhoudt.
karlito schreef:hallo ik ben hier volledig nieuw,
mag ik hier zo maar zeggen wat ik als ontbijt neem?
omerobert
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 700
Geregistreerd: ma okt 22, 2012 12:46 pm
Woonplaats: Ja

Re: 3-MeO-PCE, 15 mg: Dissociatie therapie

Berichtdoor Maus » za maart 04, 2017 9:54 pm

Bedankt voor het delen van je mooie ervaring 8-)
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10205
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: 3-MeO-PCE, 15 mg: Dissociatie therapie

Berichtdoor Jmths » za apr 01, 2017 2:28 pm

Speculatie, maar ik heb de indruk dat de oXo verbinding aan MXE en andere dissociatieven verantwoordelijk is voor:
* Sterkere chaos van gedachten
* Meer lichamelijke sedatie
* Meer (introspectieve) dissociatie

De oXo verbinding aan het molecuul lijkt 'holen' dan ook vrijwel altijd ten goede te komen.

De 3-MeO verbinding veroorzaakt zoals we weten serotonine heropname remming. Wat toevoegt aan euforie, rust en welbevinden maar geeft tegelijkertijd net iets meer stimulering dan normaal. Deze '3-MeO stimulering' is volgens sommigen vooral meer merkbaar is op meer extremere doseringen.

De serotonine ki waardes van 3-MeO-PCE zijn een stuk hoger dan ieder ander dissociatief. Wellicht dat 3-MeO-PCE iets meer naar een 'serogene stimulant' richting leunt ten opzichte van andere dissociatieven.

Kon het niet laten om MXE flink in te slaan dus heb nog altijd 3-MeO-PCE niet mogen proberen, misschien deze zomer eens ergens. :')

Las over PCP dat het vergeleken met andere dissocatieven veel 'belonings' receptoren activeert, receptoren die o.a. ook wel in verband worden met enkele receptoren die geactiveerd worden door cocaïne gebruik. Ik gok dat 3-MeO-PCP iets meer 'dopamine affiniteit' heeft dan 3-MeO-PCP. Al kan ik enkel speculeren natuurlijk, zelf geen ervaring met 3-MeO-PCE.

Mijn beschrijvingen zijn niet helemaal correct maar in de wazige wereld van dissociatieven is het soms lastig om de subtiele verschillen onderling concreet te verwoorden.
Laatst bijgewerkt door Jmths op di jun 20, 2017 6:37 pm, in totaal 2 keer bewerkt.
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 603
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: 3-MeO-PCE, 15 mg: Dissociatie therapie

Berichtdoor Monologic » wo apr 19, 2017 1:07 pm

Omdat je me door had, heb ik dit gelezen. Totally worth it. Wat denk je dat de beste MXE vervanger is? Ik heb redelijk liefdesverdriet door de afwezigheid van MXE in mijn nabijheid en ik probeer dit dan ook (tevergeefs) op te vangen met 3-meo-pcp, wat eigenlijk een soort leegte (lol, no pun intented) achter laat in mijn leven.

Dus tl;dr: Hoe kan mijn MXE-deprivatatie-geinduceerde leegte dichtkitten? (4 maanden sober leidde enkel tot meer realisatie van mijn zeer aanwezige algemene besef van (van)alles.. en dat wil ik dus niet.)

Thanks alvast en thanks dat je dit soort bevindingen deelt.

P.S. Ik ga als ik weer thuis kom van werk wat meer inlezen over die lage doseringen die je ergens anders vermelde..
“Ik voel me beter dan alles buiten mij, mij laat voelen als ik me niet zou voelen, zoals nu.” - 8
The gods know what you've done..
Avatar gebruiker
Monologic
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 552
Geregistreerd: do maart 06, 2014 1:03 pm

Re: 3-MeO-PCE, 15 mg: Dissociatie therapie

Berichtdoor omerobert » wo apr 19, 2017 2:54 pm

Jmths schreef:Speculatie, maar ik heb de indruk dat de oXo verbinding aan MXE en andere dissociatieven verantwoordelijk is voor:
* Sterkere chaos van gedachten
* Meer lichamelijke sedatie
* Meer (introspectieve) dissociatie

De oXo verbinding aan het molecuul lijkt 'holen' dan ook vrijwel altijd ten goede te komen.

De 3-MeO verbinding veroorzaakt zoals we weten serotonine heropname remming. Wat toevoegt aan euforie, rust en welbevinden maar geeft tegelijkertijd net iets meer stimulering dan normaal. Deze '3-MeO stimulering' is volgens sommigen vooral meer merkbaar is op meer extremere doseringen.

De serotonine ki waardes van 3-MeO-PCP zijn een stuk hoger dan ieder ander dissociatief. Wellicht dat 3-MeO-PCE iets meer naar een 'serogene stimulant' richting leunt ten opzichte van andere dissociatieven.

Kon het niet laten om MXE flink in te slaan dus heb nog altijd 3-MeO-PCE niet mogen proberen, misschien deze zomer eens ergens. :')

Las over PCP dat het vergeleken met andere dissocatieven veel 'belonings' receptoren activeert, receptoren die o.a. ook wel in verband worden met enkele receptoren die geactiveerd worden door cocaïne gebruik. Ik gok dat 3-MeO-PCP iets meer 'dopamine affiniteit' heeft dan 3-MeO-PCP. Al kan ik enkel speculeren natuurlijk, zelf geen ervaring met 3-MeO-PCE.

Mijn beschrijvingen zijn niet helemaal correct maar in de wazige wereld van dissociatieven is het soms lastig om de subtiele verschillen onderling concreet te verwoorden.


Thanks voor je reactie! Klinkt als een redelijke theorie inderdaad. Moet zeggen dat ik bij mij eerste run met O-PCE aardig wat stimulatie ervoer, stuk anders dan 3-MeO-PCE echter. Vooral de dag erna was ik flink manisch en energiek, op het irritante af. Een flink stuk fietsen loste dit wel op, overigens.

Monologic schreef:Omdat je me door had, heb ik dit gelezen. Totally worth it. Wat denk je dat de beste MXE vervanger is? Ik heb redelijk liefdesverdriet door de afwezigheid van MXE in mijn nabijheid en ik probeer dit dan ook (tevergeefs) op te vangen met 3-meo-pcp, wat eigenlijk een soort leegte (lol, no pun intented) achter laat in mijn leven.

Dus tl;dr: Hoe kan mijn MXE-deprivatatie-geinduceerde leegte dichtkitten? (4 maanden sober leidde enkel tot meer realisatie van mijn zeer aanwezige algemene besef van (van)alles.. en dat wil ik dus niet.)

Thanks alvast en thanks dat je dit soort bevindingen deelt.

P.S. Ik ga als ik weer thuis kom van werk wat meer inlezen over die lage doseringen die je ergens anders vermelde..


Ik weet niet of het verstandig is bepaalde leegtes met drugs op te vullen, in eerste instantie. Denk dat ik wel een aardig idee heb van wat je met dergelijke realiseringen bedoelt, ik probeer m'n gebruik te beperken tot faciliterend i.p.v. escapistisch.

Ten tweede ben ik nog geen goede vervanger tegengekomen. Laatst O-PCE een testrun gegeven, en dat is ook geen oninteressant stofje, al komt het ook niet in de buurt voor mij van MXE, maar dat is zo'n beetje ook voor mij de heilige graal der dissociatieven.
karlito schreef:hallo ik ben hier volledig nieuw,
mag ik hier zo maar zeggen wat ik als ontbijt neem?
omerobert
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 700
Geregistreerd: ma okt 22, 2012 12:46 pm
Woonplaats: Ja


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Dissociatieven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner