Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Opium oraal

Alle tripreports over verdovende stoffen komen hier terecht.

Opium oraal

Berichtdoor FranX » za dec 01, 2012 11:27 pm

Wie: Wij dus, normaal gebouwd echtpaar van middelbare leeftijd.
Wat: Opium 500 mg per persoon oraal
Waar: Thuis

Intro:

Toen ik voor een artikel over de historische achtergronden van opium research deed raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de psychoactieve stoffen die men al sinds mensenheugenis uit de papaver of slaapbol (Papaver somniferum) weet te halen. Het leuke van research is dat de meest verrassende zaken zomaar op je pad komen. Zo sprak ik met een Iraanse man in de hoop dat hij, gezien zijn culturele achtergrond, mij wat wijzer op het gebied van opium gebruik kon maken. Nou dat kon hij en ik kreeg meer dan waar ik om vroeg. Met een hoofd vol verhalen en 3 gram opium in mijn zak keerde ik huiswaards.

Thuis keken we naar het zwarte harde blokje dat ik in mijn hand hield. Het zou onze eerste opiaat worden en ik had er nogal wat gemengde gevoelens over. Ik had immers inmiddels genoeg gelezen om te weten dat ook aan het gebruik van opium verslavingsrisico's zitten. Anderzijds wist ik van mijn Iraanse vriend dat bij incidenteel en matig gebruik het gevaar op verslaving minimaal is. 'Gewoon je verstand gebruiken' zo zei hij.

Om voorzichtig te beginnen maakte ik eerst een opium jointje. Met een scheermesje schaafde ik wat dunne plakjes van het blokje en hakte dat fijn tot een licht poeder. Ik denk dat ik qua gewicht op z'n slordige 60 mg poeder zat toen ik er een sigaret van draaide.

Het effect mocht er zijn. We hadden de joint samen opgerookt en niet snel daarna overviel ons een soort super relaxte loomheid. De smaak was uitstekend een beetje zoet/fruitig en de geur ervoeren we als ronduit lekker. En zo lagen we ongeveer een uur of vier lekker een beetje te 'floaten' op een 'zacht wolkje' maar niks in het extreme en gewoon coherent. Toen we aansluitend naar bed gingen hebben we heerlijk geslapen. De ander dag waren we fris en vrolijk.

Door mijn research was ik vooral benieuwd geraakt naar het oraal nemen van de opium. Ongeveer een maand later hakte ik twee porties van 250 mg opium fijn en deed het poeder in capsules. We namen er ieder een en gingen lekker vroeg op bed liggen. Na een dertigtal minuten kwamen de eerste effecten die vrijwel gelijk bleef als die van de opium joint. Misschien wat meer relaxt en wat meer 'headspace'. Na enkele uren ging de wap naadloos over in slaap. Wederom prima geslapen en de andere ochtend in goede doen opgestaan. De volgende keer zouden we de, volgens vele, aanbevolen dosis van een halve gram per persoon proberen.
21:30

Met een slok water spoelde we ieder een capsule met 500 mg opium naar binnen en maakte we onszelf klaar om naar bed te gaan. Eenmaal op bed namen we ieder nog even een boek in afwachting op wat zou komen. Al na een hoofdstuk werd het lezen wat moeilijker. De letters leken niet meer zo duidelijk als in het begin en ook focussen ging wat lastiger. Tijd om de literatuur ter zijde te leggen en ons lot in handen van de opium te leggen.


Wat er de volgende uren volgde is lastig te beschrijven maar ik zal het toch proberen. Het bed lag goddelijk, nauwelijks besef van het eigen lichaam. Gedachtes die wegdrijven een über mellow state of mind achterlatend. Geen visioenen, geen visuals bij beide. We lagen beide mentaal geien ergens in het uitgestrekte maar warme niemandsland wat je tussen waken en slapen in kan vinden.


01:30
Ik kom wat meer terug op aarde en heb een enorme trek in een wietjointje. Vrouwlief peinst er niet over om daar het bed voor uit te komen en dus besluit ik om er zelf maar eentje te gaan roken. Met enigszins rubberen benen sluip ik naar beneden en draai een jointe.


Voor de open tuindeur en in mijn onderbroek rook ik mijn sigaret en staar naar flarden wolken die door een zo goed als volle maan prachtig verlicht worden. Hoewel het een graad of vier buiten is deert de kou me niets. Integendeel, het voelt lekker fris.


Eenmaal terug in bed dobberen we verder tot ergens weer de grens van wap naar slaap naadloos wordt overschreden. Die nacht droom ik 1000 dromen in HD kwaliteit en technicolor. Later zou blijken dat vrouwlief geen levendige dromen heeft gehad, tenminste niet dat ze het zich kan herinneren.


08:00


We ontwaken bijna gelijktijdig en we rollen nog even lekker tegen elkaar aan. We voelen ons goed en liggen nog steeds prinsheerlijk. We zoeven zo nog even een half uurtje tot ik besluit een douche te nemen. Met nog wat slappe benen weet ik de douche te vinden. Eenmaal onder de douche voel ik me toch wat draaierig.


Als ik even later vrouwlief beneden aantref blijkt ook zij niet helemaal bien te zijn. Mijn draaierigheid heeft plaats gemaakt voor een dikke misselijkheid. Vrouwlief moet overgeven en bij mij breekt het klamme zweet uit. Oh dit is niet goed. En nog voordat we aan het ontbijt hebben kunnen beginnen besluiten we terug naar bed te gaan. Misselijk en brak.


09:00


Eenmaal in bed zakt bij beide de misselijkheid en nog geen kwartiertje later liggen we weer godzalig tegen elkaar aan. Geen spoor meer van misselijkheid. We soezen heerlijk nog een beetje weg als op een wolkje en het is ons nu wel duidelijk dat de opium nog steeds haar werk moet doen. Zonder besef van de tijd te hebben dommelen we zo nog een paar uur door. Ik heb periodes van lucide droompjes die eigenlijk nergens over lijken te gaan.


12:30


Als we weer een beetje bij komen besluiten we het nog eens te proberen en we stappen het bed uit. Wederom met rubberen benen en tegen de tijd dat we beneden zijn neemt de draaierigheid toe. In een rap tempo vervangt een misselijkheid de draaierigheid en in een kwartier tijd voelen we ons echt beroerd. Jeeeeez....


12:45


Er zit maar één ding op, weer terug naar bed. En verdomd, eenmaal in bed verdwijnt het beroerde gevoel weer om plaats te maken voor de vredig lome staat van zijn de we de vorige keer ook al mochten ervaren. We liggen prinsheerlijk en soezen gewoon verder van daar waar we gebleven waren.


15:00


Weer een beetje terug op aarde en we besluiten nogmaals om op te staan. Ditmaal gaat het beter. Eenmaal beneden voelen we ons wat brakker worden maar de gemene misselijkheid blijft achterwege. We nemen koffie en roken een sigaretje. We besluiten naar de bank te verkassen en wat TV te gaan kijken. Mentaal zijn we in goede stemming en eenmaal in relax-stand op de bank voelen we ons weer helemaal relaxed. Met een half oog nog wat wegzoevend kijken we naar het scherm. We zijn duidelijk nog een beetje stoned.


17:30


We maken een ommetje en we zijn niet meer draaierig, brak of misselijk. Thuisgekomen doen we wat lichte huishoudelijke klusjes en maken de boel wat aan kant.


19:00


Om het ons niet moeilijker te maken hebben we bij de Chinees wat te eten gehaald wat ons goed smaakte. Daarna koffie gedronken en we zijn bijna weer helemaal de oude. Ik zeg bijna omdat we nog steeds heerlijk ontspannen zijn. Het is nu 22:00 uur en ik heb dit report geschreven en vrouwlief leest een boek. Back to normal zou ik zo zeggen.


Conclusie:


Voor ons is het hoofdstuk opium bijna gesloten. Hoewel het gevoel dat opium slikken bijzonder prettig is duurde de ervaring erg lang. Zolang we bleven liggen was alles perfect maar het zieke gevoel bij het tussentijds opstaan weegt in onze ogen daar niet tegen op. Vanuit psychonautisch oogpunt had de ervaring weinig waarde. Er waren geen diepere inzichten verkregen en van introspectie was geen sprake.


Toch is, zoals ik al zei, het hoofdstuk nog niet helemaal gesloten. We hebben de uitnodig gekregen om samen met onze Iraanse connectie in traditionele setting opium met een eveneens traditionele pijp te gaan roken. We hebben besloten dat die ervaring onze laatste keer zal zijn dat we ons met opiaten in zullen laten.


Natuurlijk zal ik als de tijd daar is een mooi tripreport schrijven.


Voor wie geïnteresseerd is in de historische achtergronden van opium, klik hier: http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=4395


Ook leuk, wat Uit Je Bol over opium schrijft:
http://www.uitjebol.net/opium.htm
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Opium oraal

Berichtdoor Einstein » za dec 01, 2012 11:52 pm

FranX schreef:We hebben de uitnodig gekregen om samen met onze Iraanse connectie in traditionele setting opium met een eveneens traditionele pijp te gaan roken.

Nice :love: :love: :love: :love: :love: :love:

Mooi report! :woeh:
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Opium oraal

Berichtdoor Oizo » zo dec 02, 2012 12:11 am

Opium, ik zou er niet aan 'durven' beginnen om eerlijk te zijn.
Heel erg mooi report.
Ik geniet van je schrijfstijl, en kijk al uit naar het volgende! :)
Avatar gebruiker
Oizo
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 629
Geregistreerd: do dec 22, 2011 7:09 pm

Re: Opium oraal

Berichtdoor Amnate83 » zo dec 02, 2012 11:51 am

Leuke report, leest lekker weg! :hulde:
Amnate83
____________//
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 284
Geregistreerd: zo okt 28, 2012 8:01 pm

Re: Opium oraal

Berichtdoor Taxi. » zo dec 02, 2012 12:05 pm

zoals altijd: EPISCH :hulde:
Avatar gebruiker
Taxi.
I got some bad ideas in my head.
Donateur
Offline
 
Posts: 995
Geregistreerd: di sep 20, 2011 3:53 pm

Re: Opium oraal

Berichtdoor frozentoast » zo dec 02, 2012 12:48 pm

Mooi weer!
Avatar gebruiker
frozentoast
fa2 ouwe
Donateur
Offline
 
Posts: 2270
Geregistreerd: ma jul 16, 2012 11:45 pm
Woonplaats: zesde dimensie linksaf

Re: Opium oraal

Berichtdoor Ivo » zo dec 02, 2012 5:41 pm

Heerlijk report, as usual :hulde:
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7859
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Opium oraal

Berichtdoor bonghit » zo dec 02, 2012 8:16 pm

Super weer,graag gelezen 8-)
Kijk uit naar het volgende tripreport 8-) :grin:
Wie ben jij: bonghit
Wat zijn we: samen
Wat gaan we: Naar de klote
Avatar gebruiker
bonghit
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3766
Geregistreerd: zo maart 13, 2011 9:39 pm
Woonplaats: in de coffeeshop

Re: Opium oraal

Berichtdoor pink_sky » ma dec 03, 2012 11:20 am

Prachtig report, ook al was het geen tripreport!

Je schrijfstijl is leuk vind ik

Grt
Avatar gebruiker
pink_sky
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 72
Geregistreerd: vr nov 02, 2012 1:36 pm

Re: Opium oraal

Berichtdoor Afca_Remy » di jun 11, 2013 10:38 am

Wederom weer een knap stuk franx
Liever te dik in de kist, dan een feestje gemist :D :cheers:
Avatar gebruiker
Afca_Remy
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 790
Geregistreerd: wo jul 11, 2012 6:52 pm
Woonplaats: Noord Holland

Re: Opium oraal

Berichtdoor Druks » di jun 11, 2013 10:45 am

Mooi en uitgebreid verslag :hulde: . Klinkt toch wel verleidelijk om eens te proberen maar denk niet dat ik er mee om kan gaan.
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7157
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: Opium oraal

Berichtdoor xastur » ma apr 11, 2016 7:32 pm

ook dit zou ik eens willen testen dit of de thee beide lijken mij lekker om dit eenmalig te doen
xastur
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 672
Geregistreerd: do jul 03, 2014 8:30 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Downers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner