Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Phenibut 3,2gram, vrijdag de 13de, een gelukkig dagje

Alle tripreports over verdovende stoffen komen hier terecht.

Phenibut 3,2gram, vrijdag de 13de, een gelukkig dagje

Berichtdoor Jmths » wo aug 26, 2015 11:58 amWat
T0:00 - Phenibut 3,2gram
+ Meerdere consumpties alcohol verspreid over de avond (bier 5%)

Wie
Geslacht: Man
Gewicht: 77kg
Lengte: 1.81m

Voorgeschiedenis.
Een jaar geleden liep ik een beetje over het internet te surfen en kwam weer eens een willekeurig verhaaltje over Phenibut tegen, toen ik googlede op Phenibut volgde er al snel meer grote verhalen, dat het door Russische astronauten werd gebruikt, dat het een nootropic is waardoor je helderder en scherper gaat denken, een middel dat gebruikt wordt voor het afkicken van GHB en alcohol, een middel die angstremmend werkt, en dat je het doodleuk voor een laag prijsje online kunt bestellen.

De interesse was gepiekt in ieder geval, besloot om een doosje te bestellen van 100gram (liftmode) en mij te verdiepen in de wereld van Phenibut. Als je wikipedia even snel doorleest wordt er gezegd dat het een GABA neurotransmitter is waar een phenylring aan is vast geplakt wat er voor zorgt dat het effectief de hersenbloedgrens kan passeren en zich bind aan de GABA receptoren.

Werking
Er wordt gezegd dat de effecten vergelijkbaar zijn gelijk zijn aan andere GABA agonisten (Ik ga er vanuit dat hierbij in de richting van benzodiazepines gedacht moet worden) en dat het zich bindt aan de GABA-B receptoren net als baclofen en GHB (echter niet op de GHB receptoren) en dat het zich bij hoge(re) concentraties ook aan de GABA-A receptoren bind. Ook wordt gemeld dat Phenibut een anticonvulsant effect heeft (werkt dus tegen stuiptrekkingen) in tegenstelling tot GHB en Baclofen.

Als je er vanuit gaat wat op wikipedia gezegd wordt zou je denken dat je flink voor apelazerus ligt na het gebruik van Phenibut, niets blijkt echter minder waar. Als je trip reports leest wordt vrijwel altijd de vergelijking met GHB gemaakt.
Dit in de zin dat het activerend werkt, je kunt er in principe prima op slapen maar de meeste mensen lijken aardig actief te worden van dit spul, mocht je tot 8uur ´s ochtends willen door dansen op dit goedje dan kan dat gewoon zonder hiervoor al teveel moeite te doen.
Zo wordt er ook op de wikipedia gemeld dat dit goedje door astronauten werd/wordt gebruikt omdat het stress weg haalt maar tegelijkertijd geen versuffend effect geeft zoals gewoonlijk het geval met "spierontspanners/GABA actieve substancies".
De enige verklaring hiervoor is dat Phenibut naast de GABA receptoren andere receptoren beïnvloed, er zijn aannemelijke vermoedens dat Phenibut dus ook op dopamine inwerkt. Over GHB wat een zeer soortgelijke effecten geeft is dan ook bekend dat deze van invloed is op de stof dopamine.

Risico's
Wanneer je de pot voor het eerst leest valt je al snel op dat er in grote letters op staat: "NIET VAKER DAN TWEE DAGEN ACHTER ELKAAR GEBRUIKEN MINIMAAL 3DAGEN TUSSEN GEBRUIK LATEN, NIET MEER DAN 4GRAM PER WEEK". Normaal gesproken zul je niet tegenkomen dat een producent adviseert niet teveel van zijn product te gebruiken, bij Phenibut echter wel.
Als je vervolgens tripreports leest over Phenibut valt dan ook al snel op dat het geen onschuldig stofje is. Zo geven zeer veel mensen aan verslaafd te zijn of te zijn geweest aan Phenibut.
De effecten zijn zeer wenselijk, duren al snel zo'n 16uur en je houdt er geen kater aan over, het is goedkoop en je kunt het zo vanuit je luie stoel bestellen, het lijkt haast te mooi om waar te zijn en dat is het dan ook natuurlijk.
Zo kun je aan Phenibut, net als aan GHB en heroïne een lichamelijke verslaving overhouden en eenmaal hooked is het zeer lastig om van deze verslaving af te komen, ik heb er zelf gelukkig zelf geen ervaring mee maar van wat ik heb gelezen is het een stuk moeilijker om van af te kicken dan vele beruchte benzodiazepines.
Als je weet van jezelf dat je een tikkeltje impulsief kunt wezen en dat je van jezelf weet je maar al te vaak per ongeluk met je neus in de poeder valt kun je hier dus beter vanaf blijven.


Werking lagere dosis, oraal & nasaal.
Zoals ik al vermelde is het alweer een jaar geleden dat ik dit Phenibut besteld had, in de tussentijd heeft het niet stil gestaan maar heb ik de dosis zoals ik met alle stofjes doe langzaam opgebouwd. Phenibut staat er om bekend dat het lichaam er snel tolerantie voor opbouwt. Zo heb ik er bij iedere 'test dosis' minimaal 2 weken tussen gehouden.

100mg - geen effect.
200mg - geen effect.
500mg - geen effect.
500mg - geen effect.
1 gram - geen effect.
1 gram - geen effect.
2 gram - Lijkt me prettiger en relaxter te voelen, kan echter ook placebo wezen.
2 gram - Zelfde 'effect' als de vorige test met 2 gram.
3.2 gram - duidelijk effect, licht euforisch, praatkick, zeer actief, meer sociaal contact, etc.

Wat relevant is om er bij te vermelden is dat meerdere bronnen vermelden dat nasale inname (snuiven) geschat wordt een 10x zo potent effect te hebben als orale inname.
Ik zelf heb echter de stof in HCI variant (kristallen) en de stof heeft een hoge zuurtegraad, je neus gaat snuiven dus hoogst waarschijnlijk zeer onprettig vinden.
Je kunt echter ook de FA variant kopen (poedervorm) welke een stuk beter smaakt ook en wel gesnoven kan worden.
Hieruit valt te concluderen dat Phenibut voor een zeer groot deel in de maag wordt afgebroken wat waarschijnlijk verklaart waarom ik op lagere hoeveelheden geen/weinig effect leek te merken.

Het daadwerkelijke tripreportje. 13-03-2013

17:30 - Eindelijk verlost van de schoolbanken, het weekend begint.
Eenmaal thuis aangekomen staat het avondeten al klaar en nog geen half uur later stapt de vriendin de deur uit op weg naar haar werk mij alleen achter latend.

Even wat avondeten er in werken, wat series gekeken en besloot dat ik vanavond maar eens vroeg op bed zou gaan aangezien ik de hele week er om half 7 uit moest en ik niet bepaald een ochtendmens ben en dus wel wat extra slaap kon gebruiken.

20:00 - besloot dat het toch een beetje saai was om de eerste avond van het weekend niets te doen en vroeg op bed te gaan, op dit punt besloot ik een oud lang vergeten stofje uit mijn stofjeskast te plukken en hier een hogere dosis van te proberen om te kijken of ik dit keer wel effect zou krijgen.

Het stofje zoals je al waarschijnlijk vermoede, Phenibut. Ik had dit stofje ondertussen alweer zo'n 6maanden niet meer aangeraakt, dit nadat ik na de vorige twee pogingen met 2gram geen effect had ondervonden en dus maar besloot de hoop op te geven voor dit stofje, erg serieus nam ik dit stofje dan ook niet meer.

Ik wist echter dat dit stofje op de GABA receptoren inwerkt en ik kon me herinneren dat je er dikke prima op kunt slapen, geen risico's verbonden dus en alsnog lekker vroeg naar bed, dacht ik.

20:30 (T0:00) - rond dit tijdstip gooide ik 3.2gram aan zelf gecapsuleerde phenibut capsules naar binnen, zonder capsules gaat het je niet lukken om de HCI variant naar binnen te werken omdat de smaak daar te zuur voor is.

21:30 (T1:30) - Anderhalf uur na inname begin toch wel duidelijk effecten te voelen, helemaal verbaast op dat moment aangezien ik de vorige keren geen duidelijke activiteit wist waar te nemen.

22:00 (T2:00) - Op dit moment was ik helemaal vrolijk, denk dat ik vanaf dit moment ongeveer wist hoe het moet voelen om een nieuwe psychoactieve substantie te ontdekken, veel energie ook.
Meteen een vriend opgebeld of hij plannen had om iets te ondernemen die avond, het plan om vroeg te gaan (bij)slapen was vrijwel direct van de baan geschrapt.
Vriend verteld dat hij twee vrienden en twee couchsurfers op bezoek heeft en dat ze van plan zijn later die avond naar de Petrol te gaan voor een retrofeestje (party animals, paul elstack, etc). Normaal gesproken ben ik hier niet zo van maar op dit moment leek alles mij prachtig.
Nog geen 20minuten later stond ik dan ook voor de deur.

22:20 (T2:20) - Op dit moment loop ik met een giga grijns op mn muil het huis binnen en begin te ratelen alsof ik half onder invloed van mdma of amfetamine ben, op dit moment nog flink wat biertjes weg getikt, ik gok zo'n 2liter, er was niet veel voor nodig om mij te vermaken, maakte al snel nieuwe vrienden bij het voor mij de op dat moment nog onbekende mensen.

00:30 (T4:30) - Veel geouwehoer en biertjes later besluiten we dat het tijd is om richting het evenement te vertrekken en op de tram te stappen.

00:45 (T4:45) - Komen een stel Finnen tegen bij de pinautomaat met wie ik al snel aan de praat raak en deze vertelde ons dat ze wel mee wouden naar het evenementje. Finnen mee op de tram, en ik blijf ondertussen maar schaamteloos door ratelen, we leken ons in ieder geval goed te vermaken.

1:15 (T5:15) - Eindelijk aangekomen, laatste stukje gelopen naar de locatie. Veel gekletst, nog 4 biertjes gedronken, beetje pasje wagen op de dansvloer, muziek klonk erg goed, terwijl ik stiekem wist dat het (slechte) supercliché 90s nummers waren. Merkte ook dat ik af en toe een beetje mijn evenwicht verloor, bijna niet, stond aardig stevig in mijn schoenen maar toch wel dat karakteristieke GHB trekje dat een beetje naar boven kwam.
Ondertussen vleesboek uitgewisseld met de Finnen, afgesproken dat ze de volgende dag op bezoek komen in mijn appartementje. Had een hele goede tijd op een best wel mager evenementje, de 2 couchsurfers en de 4 Finnen trokken het dan ook al snel niet meer en waren rond 3:15 ergens vertrokken.

4:30 (T8:30) - Begonnen richting huis te lopen, vond het wel weer mooi geweest, besloot dat ik te voet terug zou gaan i.p.v. met de tram omdat ik erg van wandelen leek te genieten op dat moment, kan me herinneren dat ik me de gehele terugweg licht euforisch voelde en ik kwam tot de conclusie dat ik toch wel een aardige verhoging in libido ervoer.

6:00 (T10:00) - kwam eindelijk thuis aan, fijne wandeling, rustig aan tandjes gepoetst etc en mijn bedje in gedoken en tegen mijn vriendin aan gekropen. Dit leidde al snel tot meer en overtuigde haar om nog wat ochtendgymnastiek te doen voordat we verder zouden slapen, aanrakingen voelde inderdaad veel prettiger zoals ik wel eerder had gelezen als een van de effecten van Phenibut, vervolgens in slaap gevallen.

10:00 (T14:00) - Dit is waar de ochtend een aparte wending nam, mijn vriendin die altijd vroeg uit bed stapt besloot om op te staan. Normaal gesproken ben ik dus echt niet te pruimen in de morgen en had ik uitgeslapen tot zo'n 14:00.
In dit geval echter besloot ik na 4uur slapen om 10:00 samen met haar op te staan, en.. ik was vrolijk als een kat met katnip. Het werd me al snel duidelijk dat ik nog steeds flink onder invloed was van de Phenibut. Heb vervolgens de hele ochtend flauwe grappen lopen maken, druk gedaan, ontbijtje gemaakt, etc.

14:00 (T18:00) - Op dit moment kwamen de Finnen op bezoek, brakjes, niet al te actief. Ik zelf was al wat minder onder invloed maar merkte nog steeds duidelijk effecten en begon alweer snel te ratelen.

17:00 (T21:00) - De Finnen vertrokken weer en vanaf dit moment begon het effect van de Phenibut merkbaar steeds minder te worden.

18:00 (T22:00) - maakte nog een opmerking dat ik wel weer zin had om op stap te gaan die avond en ik leek het te menen.

20:00 (T24:00) - Terug op baseline, stond op het punt om in te storten en mijn bed in te duiken. Tot op het moment dat een andere vriend mij een berichtje stuurde dat hij me op de gastenlijst had gekregen voor een zéér aantrekkelijk evenementje, maar dat is weer een ander verhaal.

Achteraf
Verder geen kater ervaren.
Gok dat het plateau van ongeveer 22:30 tot 12:30 geduurd heeft waarna het langzaam af zwakte, 14uur in totaal dus, een zeer lang plateau dus.

Nawoord
Wat ik al eerder zei, een zeer plezierig middel die je op ieder moment altijd wel kunt gebruiken zonder negatieve effecten behalve dan dat je er vrij rap lichamelijk verslaafd aan raakt. Ik kan me dus zeer goed voorstellen dat sommige mensen zich hierin ernstig kunnen kwijt raken.

Snoep verstandig, have fun. :wave:

PS: Dit is een oud gekopieerd rapport
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 603
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Downers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner