Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Testrun GHB

Alle tripreports over verdovende stoffen komen hier terecht.

Testrun GHB

Berichtdoor Jmths » vr apr 08, 2016 4:59 pmWat
T0:00, 14:00 - +2,5ml GHB
T0:45, 14:45 - +0,5ml GHB
T1:30, 15:30 - +0,5ml GHB
T2:00, 16:00 - +1,0ml GHB
T2:25, 16:25 - +1,0ml GHB
T2:50, 16:50 - +1,0ml GHB

Algemene Informatie
Spoiler! :
Wie
Man
83kg
1.81m

Setting
In een ruim, goed belicht appartement thuis bij vriend 'R' met wie ik vaker trip.

Wat is GHB
Gamma-hydroxyboterzuur is qua structuur sterk gerelateerd aan de GABA neurotransmitter en werkt voornamelijk als agonist in op de GABA (B) en 'GHB' receptoren in het lichaam. De exacte werking van actie van GHB is echter niet bekend.
Activatie van de 'GHB' receptoren is verantwoordelijk voor een stimulerend effect voornamelijk veroorzaakt doordat deze de aanwezige dopamine en glutamaat concentraties in het lichaam verhoogt.
Dit resulteert in een kort durend (2uur) benzodiazepine gelijkend effect met dopamine bijslag, een ontspannen gevoel met de nodige energie mits er niet wordt 'overdoseerd'.

Het Rapportje
Spoiler! :
T0:00, 14:00 - +2,5ml GHB
Vermengt met een glas ice tea gooi ik het eerste GHB mengsel naar binnen, ondanks dat de ice tea de heftig zoute smaak flink onderdrukt proef ik deze er duidelijk doorheen. Alsof je zeewater drinkt maar dan nog een pak zouter.
Het doet me denken aan zwemmen in de zee en je per ongeluk verslikt in een slok zeewater wat tijdelijk een licht gevoel van misselijkheid met zich mee brengt.
Het is niet zo lekker maar op zich prima weg te werken verder

T0:15, 14:15 - Het duurt slechts een kwartiertje en ik lijk de eerste effecten al te merken, snelle opkomst. Dit lijkt vooral merkbaar doordat we steeds sneller en opgewekter beginnen te praten tegen elkaar.

T0:30, 14:30 - Op dit moment zijn de effecten flink opgebouwd, een flinke glimlach staat op mijn gezicht die ik niet meer weg lijk te krijgen. Op dit moment lopen we flink te ratelen over van alles en nog wat en is het zelfs moeilijk om de ander uit te laten praten.

T0:40, 14:40 - Op dit moment lijkt de piek aardig gestabiliseerd te wezen.
Wat mij als eerste opvalt is dat de effecten zeer mild aanvoelen, de enige associaties die ik persoonlijk heb met GHB is dat mensen nokkie gaan of volledig van de wereld de 'zombie dans' aan het slingeren zijn.
Mijn beeld van GHB was altijd dat dit een zeer heftig middel was maar dat lijkt mee te vallen, wellicht komt dit ook gedeeltelijk doordat de dosering voor mijn gewicht vrij mild is.
Het is echter mijn eerste keer GHB dus beginnen met een milde dosis leek me geschikt.

Wat mij eveneens opvalt is dat de effecten vrijwel identiek zijn aan die van Phenibut. Wellicht piekt Phenibut niet zo hard als een goede dosering GHB maar qua gevoelsbeleving is er voor zover ik conclusies kan trekken geen verschil. Het bevestigd voor mij nog maar eens hoe makkelijk Phenibut te onderschatten valt, alleen de naam al doet je de substantie niet serieus nemen.

T0:45, 14:45 - +0,5ml GHB
Ik vertel 'R' dat de dosering toch wel vrij mild is voor mij gevoel en dat er wel een kletske bovenop mag. Zo gezegd zo gedaan, 0,5ml er bij.

T1:30, 15:30 - +0,5ml GHB
De effecten voelen nog altijd vrij mild, waarschijnlijk om de eerste initiële 2,5ml alweer in effect begint af te nemen. Vanaf hier is het plan om om de 30minuten 1ml bij te doseren aangezien dit de benodigde tijd is voordat de GHB piekt en vanaf daar gevoelsmatig in te schatten of er eventueel nog bij gedoseerd kan worden.
We hadden beter gewoon een fatsoenlijke dosering om de 2-2,5uur kunnen doen maar we hadden tijd voor handen om moeilijk te doen.

T2:00, 16:00 - +1,0ml GHB
Op dit moment lijken de initiële 2,5ml effecten na 2uur gelijk aan de voorspelling van PNW zo goed als volledig te zijn verdwenen. Voorzichtig in stapjes zijn we weer een beetje aan het bij doseren totdat gewenst effect bereikt is.

T2:25, 16:25 - +1,0ml GHB
De hele middag zijn we eigenlijk voornamelijk gesprekken aan het voeren, een beetje languit achterover op de bank aan het ontspannen en ondertussen naar nieuw uitgebrachte albums van experimentele house muziek aan het luisteren zoals we wel vaker doen.

T2:50, 16:50 - +1,0ml GHB
Rond 18:00 kwam er nieuw volk langs in het appartement en moest de boel weer een beetje gefatsoeneerd wezen, de laatste 1,0ml GHB voor de dag werd naar binnen gespoeld.
Een zeer ontspannen dagje waarin niets hoefde, een erg prettige afwisseling tussen de psychedelica en verplichtingen van het dagelijks leven door. Prettig sociaal contact verder ook wel onder GHB.

Conclusie
Spoiler! :
Een prettige eerste kennismaking met GHB in de juiste setting, lekker rustig en gecontroleerd. Verrassend dat Phenibut zo sterk op GHB lijkt, ik had al mijn vermoeden dat het tegen elkaar aan leunt maar dat het zo sterk op elkaar lijkt had ik niet gedacht.
Net als met opiaten zie ik wel hoe mensen hier verslaafd aan kunnen raken, je kunt het altijd wel gebruiken zonder dat iemand het door heeft, je kunt er prima onder functioneren. De duratie is ook lekker kort dus het kan altijd wel 'even tussendoor', praktisch middel in gebruik.
Het enige nadeel is dat de duratie zo kort is en het herdoseren zo'n gedoe is. Een GHB flesje er bij pakken, precieze dosering afmeten, vermengen met een drankje en dan nog eens opdrinken maakt GHB voor mij bij uitstek al ongeschikt voor gebruik elders dan in vertrouwde omgeving waar je niet met scheve blik wordt aangekeken.
Gelukkig heb je daar dan weer Phenibut voor dat na 1x doseren de hele avond lang duurt.
Mij is verteld dat de doseringen deze dag voor een man van 83kg vrij mild zijn, het lijkt me wel leuk om GHB in de toekomst eens in iets hogere doseringen uit te proberen.

Snoep verstandig, have fun. :wave:
Laatst bijgewerkt door Jmths op za apr 09, 2016 4:22 pm, in totaal 2 keer bewerkt.
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 603
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: Testrun GHB

Berichtdoor Poseidon » vr apr 08, 2016 7:03 pm

Dank voor dit report. Nog enige erotische inpulsen van dit goedje ervaren tijdens het gebruik?
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Testrun GHB

Berichtdoor Amvitamientje » vr apr 08, 2016 7:48 pm

Leuk report :grin:

Maar ik zou de volgende keer, als ik jou was, de eerste keer wat hoger doseren en dan minder vaak bijnemen. Want in totaal 5 keer extra bijpakken in bijna 3 uur is best vaak.
Hans Teeuwen schreef:Belediging is voor sommige mensen ook gewoon een waarheid die ze liever niet willen horen.
Avatar gebruiker
Amvitamientje
Moderator
Offline
 
Posts: 3910
Geregistreerd: di nov 17, 2015 8:32 am
Woonplaats: Kielce

Re: Testrun GHB

Berichtdoor Jmths » vr apr 08, 2016 7:58 pm

Poseidon schreef:Dank voor dit report. Nog enige erotische inpulsen van dit goedje ervaren tijdens het gebruik?

De situatie was er niet naar omdat er de gehele trip geen vrouw in beeld is geweest maar kan me wel voorstellen dat dit het geval zou kunnen wezen.
Onder invloed van Phenibut ervaart mijn libido vrijwel standaard een aanzienlijke verhoging.
Aangezien die 2 middelen zo sterk gelijkend zijn qua effect zou het me niet verbazen dat dit voor GHB ook op gaat.
Amvitamientje schreef:Leuk report :grin:

Maar ik zou de volgende keer, als ik jou was, de eerste keer wat hoger doseren en dan minder vaak bijnemen. Want in totaal 5 keer extra bijpakken in bijna 3 uur is best vaak.

Bedankt.
We hadden een tablet met overzicht er bij hoe laat we welke exacte dosering hadden geconsumeerd. 'R' is wel ervaren met GHB en we zijn ons bewust van de risico's van vaak herdoseren van GHB. Wellicht niet het meest handige voorbeeld maar ik had wel het gevoel dat het allemaal gecontroleerd en verantwoord overwogen is verlopen.
Maar alleen al voor praktisch gebruik was het handiger geweest dat we direct een fatsoenlijke dosering hadden genomen en pas herdoseren zodra deze volledig is uitgewerkt, was een hoop gereken en gepriegel tijdens het tripje i.v.m. het vele herdoseren.
Volgende keer doe ik het anders.
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 603
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: Testrun GHB

Berichtdoor Italiano » vr apr 08, 2016 8:08 pm

Jmths schreef:Gamma-hydroxyboterzuur is qua structuur sterk gerelateerd aan de GABA neurotransmitter en werkt voornamelijk als agonist in op de GABA (A) en 'GHB' receptoren in het lichaam.

GHB werkt op de GABA-B receptoren, in tegenstelling tot bijv. benzo's en alcohol, die op GABA-A werken.
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: Testrun GHB

Berichtdoor Abysmal » vr apr 08, 2016 8:53 pm

Leuk report, mooi dat je een goede eerste ervaring hebt gehad met G. Pas wel op met het "voordeel" dat je beschrijft dat GHB een korte werkingsduur heeft en dus ook "tussendoor" kan. Genoeg gasten hier op DF die in het verslavingsforum verdwijnen door deze mentaliteit.
In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.
Avatar gebruiker
Abysmal
Onbegrensd Lomp
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 494
Geregistreerd: zo jan 05, 2014 12:13 am
Woonplaats: Vlakbij

Re: Testrun GHB

Berichtdoor Jmths » za apr 09, 2016 4:12 pm

Italiano schreef:
Jmths schreef:Gamma-hydroxyboterzuur is qua structuur sterk gerelateerd aan de GABA neurotransmitter en werkt voornamelijk als agonist in op de GABA (A) en 'GHB' receptoren in het lichaam.

GHB werkt op de GABA-B receptoren, in tegenstelling tot bijv. benzo's en alcohol, die op GABA-A werken.

Dom van me, ik was er van overtuigd dat het kruistolerantie met benzodiazepines en phenibut heeft en kwam op die manier tot die conclusie, als ik even naar wikipedia had gekeken had ik het geweten, ik heb het ondertussen even aangepast.
Zou dit niet betekenen dat men in korte tijd zou kunnen afkicken van GHB m.b.v. benzodiazepines of phenibut? Ervaringsverhalen claimen vrijwel altijd het tegenovergestelde namelijk.
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 603
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: Testrun GHB

Berichtdoor fredrik » za apr 09, 2016 10:38 pm

Amvitamientje schreef:Maar ik zou de volgende keer, als ik jou was, de eerste keer wat hoger doseren en dan minder vaak bijnemen. Want in totaal 5 keer extra bijpakken in bijna 3 uur is best vaak.


Als je een grotere dosis in 1x neemt, let dan op dat je daarna een stuk minder bijneemt. De 2e dosis komt harder aan, het zal voor mij niet de eerste keer zijn dat ik daardoor KO ga.
Avatar gebruiker
fredrik
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 424
Geregistreerd: za nov 14, 2015 5:44 pm

Re: Testrun GHB

Berichtdoor Italiano » zo apr 10, 2016 9:57 am

Jmths schreef:Zou dit niet betekenen dat men in korte tijd zou kunnen afkicken van GHB m.b.v. benzodiazepines of phenibut? Ervaringsverhalen claimen vrijwel altijd het tegenovergestelde namelijk.

Afkicken met benzo's geeft eigenlijk nog steeds ontwenningsverschijnselen omdat het dus op een andere receptor werkt dan GHB. Baclofen (werkzaam op GABA-B) wordt wel met succes toegepast bij GHB afkick.
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Downers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner