Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

2mg DOC, de BBQ daktoptrip

Voor al je psychedelische avonturen.

2mg DOC, de BBQ daktoptrip

Berichtdoor Jmths » wo aug 26, 2015 11:24 amWat
2mg DOC
T0:00 - +1mg DOC
T1:30 - +1mg DOC
T6:00 - 50cl 5% bier

Wie
Man
77kg

Voorgeschiedenis
Ik stond op het punt om een bestelling te doen om de verzameling aan te vullen toen ik DOC blotters te koop zag staan. De naam was blijven hangen uit het boek PIKHAL, het broertje van de beruchte DOM dacht ik nog, toen ook nog eens bleek dat deze voor een dumpprijs werden verkocht besloot ik ook maar meteen dit stukje geschiedenis in het winkelmandje te gooien. Waar ik achteraf achter kwam was dat dit waarschijnlijk mijn beste aankoop van alle destijds gekochte producten zou wezen.

Wat is DOC
2,5-Dimethoxy-4-chloroamphetamine (DOC) is een substantie die onder de amfetamine verwante psychedelica valt door zijn amfetamine basisstructuur. Qua structuur en effecten vertoont deze veel gelijkenis met 2C-C, deze heeft echter een phenylethylamine basis structuur zonder extra methylgroep waardoor deze tot de phenylethylamine verwante psychedelica valt.
Het verschil in ervaring zit hem voor het grootste deel dat DOC een amfetamine verwant profiel vertoont die gepaard gaat met het karakteristieke amfetamine 'push' gevoel.
DOC in verhouding met 2C-C is eveneens aanzienlijk potenter in gewicht, heeft een aanzienlijk langere halfwaarde tijd (een DOC trip duurt al snel 10-12uur) en wordt als over het algemeen als actiever ervaren.
Eveneens wordt DOC als een van de meest 'heldere' psychedelica omschreven:
"its presumed full-range visual, audio, physical, and mental effects show exhilarating clarity, and some overwhelming, humbling, and "composting"/interweaving effects." - A. Shulgin in PIKHAL

Zelf heb ik spijtig genoeg geen ervaring met 2C-C en kan alleen afgaan op wat ik heb gelezen maar de effecten voelde voor mij zeer gelijkend aan 2c-b (met andere visuals) gemixt met een lichte hoeveelheid amfetamine. Om het in perspectief te brengen.

Lang verhaal kort, de DOx series hebben veel overeenkomsten met de 2C-X series waar de DOx series als 'actiever' worden ervaren door het amfetamine verwante profiel. Zo vertoond bijvoorbeeld DOB sterk gelijkende effecten met 2C-B, DOI met 2C-I, etc.

Risico's
DOC heeft een zeer sterke 'response curve', dit houdt in dat de trip al snel aanzienlijk sterker wordt naarmate de dosering verhoogt wordt. Zo geeft 1mg vrijwel geen merkbare effecten, heb je bij 2mg al een aardig tripje en beginnen de effecten vanaf 3mg voor de meeste mensen al vrij heftig te worden. Gezien de lange duur van de trip (vooral bij hogere hoeveelheden) kan dit al vrij snel als zeer vervelend ervaren worden.

Doseer dus voorzichtig, je kunt altijd nog bijnemen gezien de lange duratie van de trip, probeer eveneens voorgedoseerde blotters te gebruiken aangezien een paar 100µg teveel voor veel mensen al snel te intens kan uitpakken.


TRIPREPORT
15:30 (T0:00) - 1mg/blotter naar binnen gewerkt gevolgd door een slok water.

16:00 (T0:30) – Denk iets te merken, zicht lijkt zich niet altijd goed scherp te stellen, lezen op de pc gaat wat moeilijker (kleurvlekjes).

16:15 (T0:45) – beetje tintelingen in mijn benen, mondhoeken trekken een beetje.

16:40 (T1:10) – Effecten tot nu toe erg mild, kan ook placebo wezen, muziek klinkt super in ieder geval. Handen door mijn haar voelt eveneens prettiger dan normaal.

16:45 (T1:15) – Effecten lijken enkel licht speedy op dit/het moment, niets visueel of psychedelisch.

16:50 (T1:20) – Merk dat er iets 'drukt' in mn bovenkamer, moeilijk te omschrijven echter maar duidelijk het gevoel dat er iets gaande is dat niet sterk genoeg is zichzelf tot uiting te brengen.
De maag voelt ligt opgezet en aangespannen, verder geen last van mijn buik (dit gevoel is een groot deel van de trip bijgebleven).
Ga nog even de laatste thai jasmin plant overpotten en dan rond 17:00 (T+1:30) de volgende blotter/mg naar binnen werken, eens kijken of zich dan wel iets ontwikkelt.

17:00 (T1:30) +1mg/blotter – Nadat ik mijn favoriete plant bijna vermoord heb tijdens het overpotten +1mg/blotter bij genomen.
Laat de blotter een poosje op mijn tong liggen om de smaak te meten, smaak is zuur als citroen echter minder fris, meer als een onrijpe limoen zuur, proeft ook een tikkeltje chemischer, niet vervelend echter, slik het na 2minuten door met een slok water.

17:05 (T1:35) – Praat nog een beetje na met een vriend in overleg over de doseringen, mijn vriend verwacht dat ik naar 'lala-land' ga, zelf geef ik aan te denken ik dat het reuze mee gaat vallen en alleen de komende 2uur visuals e.d. Ga meemaken, we zullen zien!
Het blijft uniek hoe deze mini papiertjes zoveel kunnen los maken in iemand.

17:12 (T1:42) – Begin me aardig wazig te voelen in mijn hoofd, dat gaat wel zeer rap na de eerste bijdosering, als dit alleen al van de eerste 1mg is beloofd dat nog wat.
Even serie kijken terwijl ik het zich langzaam laat ontwikkelen, op dit moment maak ik duidelijk meer typ fouten.

17:19 (T1:49) – Veel tintelingen in mijn lichaam, ik voel tintelingen in mijn armen, benen en mijn onderkaak trilt licht op dit moment.

17:30 (T2:00) – Mijn buik vooral en rest van mijn lichaam voelt in spanning, alsof de spieren zich licht aanspannen, veel 'pretspanning/euforie' gaat hierbij gepaard.

17:36 (T2:06) – Scherp stellen op objecten in de verte lukt niet meer, mijn zicht op 'de verte' trillt alsof ik naar een oase kijk, alsof mijn zicht 'geblurred' wordt door hitte opstijging maar voornamelijk gewoon wazig.
Wanneer ik mijn concentreer op een object in de verte beweegt deze, het wazige beeld wordt uit elkaar getrokken en valt weer terug naar binnen (visuals die ik later vrijwel constant zag).
Duidelijk gevoel dat er nog meer effect aan het opbouwen is.
De euforische pretspanning die voor mij zo kenmerkend is bij 2c-b lijkt erg gelijkend aan de pretspanning die ik ervaar door de DOC.

17:45 (T2:15) – Vriend die in de buurt woont reageert op een oud tekstbericht of hij in de buurt is. Zegt dat hij gaat BBQen met vrienden en dat ik ook af moet komen. Op dit moment breng ik hem op de hoogte dat ik een nieuw stofje aan het uitproberen ben en niet zeker weet of ik het zie zitten om tussen onbekende mensen te zitten terwijl ik aan het trippen ben op een voor mij op dat moment onbekende stof.
Mijn vriend licht toe dat alleen twee goede gezamenlijke vrienden er bij zijn en dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken.
Klinkt als een prima idee, vertel hem dat ik eerst even wil aftasten hoe dit spul inslaat dus dat ik vertraagd aan kan komen.
Zeg nog tegen hem dat ik wel even een salade wil maken voor de BBQ.

Het gedeelte tot hier is 'live' opgeschreven.

18:30 (T3:00) - Op dit moment ben ik tot de conclusie gekomen dat het effect al dicht bij 'plateau' zit, de desbetreffende vriend waarbij ik ging BBQ'en woont in de buurt en ik besluit ik scherp genoeg ben om dit stukje die kant op te kunnen wandelen.
In de tussentijd heb ik een maaltijdsalade in elkaar geflanst voor ons 4 en breng nog wat andere hapjes mee plus nog wat spullen zoals silverpapier, plastic bestek en clonazolam voor het geval dat, ik liep hem aardig 'strak te gaan' dus ik ging goed voorbereid die kant op.

18:45 (T3:15) - Op dit moment kom ik binnen bij de desbetreffende vriend thuis, er staat een BBQ op het dak met daar naast wat stoelen en een grote zitzak.
Bij aankomst voel ik me flink 'strak' staan, alsof ik een lichte dosis amfetamine in mijn mik heb en heb zeer veel energie, zo'n 3kwartier lang loop ik tot haast vervelend aan toe druk te doen. Ik merk dat mijn energie niet helemaal overeen komt met die van de rest en bied van tevoren alvast mijn excuus aan, desondanks wordt ik warm ontvangen. Ik liep dan ook veel te praten in het eerste uur nadat ik was aangekomen op de BBQ.

19:30 (T4:00) - Op dit moment merk ik dat de visuals sterker zijn geworden en dat de hyperactiviteit afneemt. Ondertussen had ik een radio tevoorschijn getoverd en wat muziekjes aan gezet, de muziek klonk géwéldig, ondanks dat het geluid uit een crappy wekker radio kwam, dansen kwam spontaan en natuurlijk.

20:00 (T4:30) - Omdat ik het gevoel had dat ik het gezelschap te veel belaste met mijn overmaat aan energie besloot ik mij een poosje te focussen op de visuals, ik ging op een stoel zitten en besloot dat ik me even lekker weg zou laten glippen in de visuals gecreëerd door een muur met allerlei verschillende kleuren bakstenen.
Bij 2C-B heb ik altijd dat ik fel gekleurde neon maya symbolen begin te zien en zich volledig nieuwe figuren, objecten en landschappen zich laten zien. bij DOC echter waren de visuals van volledig andere aard bij mij, zo zag ik voornamelijk dat objecten (muren) zich uit elkaar trokken en weer naar elkaar toe bewogen en leken de muren af en toe te 'ademen'. Het waren voornamelijk bestaande objecten die vervormd werden i.p.v. dat er nieuwe objecten gevisualiseerd werden wat ik tot nu toe nog niet had meegemaakt onder invloed van een psychedelische substantie.

ik weet niet of dit alleen voor mezelf op gaat maar zodra ik geconcentreerd blijf kijken naar een object dat sterk visuals opwekt worden de visuals immens sterker en des te sterker de visuals worden des te meer euforie gevoel komt er vrij. Vooral wanneer ik met beide ogen strak vooruit kijken zonder ze beiden op 1 punt te centreren en mijn zicht bewust wazig maak komen de meeste bizarre visuals naar boven, zo was ik bijvoorbeeld in staat om alle wolken te laten verdwijnen ondanks dat de lucht er voor het overgrote deel mee bepakt was.

Vanaf dit moment werd het zeer makkelijk om te switchen tussen een rustige en actieve staat, het 'chillen en voornamelijk wegtrippen in de visuals was zeer aangenaam maar het actief 'feesten' voelde eveneens zeer prettig en ongeforceerd zodra ik mijzelf hier toe zette. Na mijn gevoel is dit dan ook een zeer geschikt festival stofje, je kunt onwijs hard op gaan in de muziek maar tegelijkertijd kun je er ook geweldig op ontspannen. De amfetamine gelijkende eigenschappen waren niet meer overheersend naarmate de effecten van de DOC sterker werden en het trippende aspect sterker werd.

Er is mij vanaf het moment dat ik naar de muur begon te turen nog 2x gevraag of alles goed ging waarop ik reageerde dat alles geweldig ging, een nogal heftige omslag van zeer druk naar zeer rustig gok ik.

20:30 (T5:00) - Rond dit moment was het BBQ voedsel klaar, kreeg mijn eigen salade en twee visjes (zalm&witvis) op mijn bordje met wat groenten er bij. Het lukte echter nauwelijks om voedsel naar binnen te krijgen ondanks dat deze zeer makkelijk verteerbaar was. Het eten smaakte flauw en onverzadigend, iets wat voor mij bij 2c-b totaal niet het geval is. Ik vermoed dat dit eveneens door het 'amfetamine profiel' van DOC komt. Desondanks heb ik het eten naar binnen weten te werken, het leek mij namelijk onverstandig om zo'n lange tijd flink te trippen zonder een beetje maag inhoud.

21:00 (T5:30) - Op dit moment waren we klaar met eten, de zon ging langzaam zo'n beetje onder en er had zich een prachtig wolkendek verzameld boven ons terwijl we lekker in het zonnetje lagen. Op ditzelfde moment had ik een zit plek geclaimed op de grote 3persoons zitzak op de grond, de trip leek op zijn hoogtepunt en de omstandigheden waren voor mijn gevoel op moment ideaal. Ik voelde mijn lichaam weg zakken in de zitzak en mezelf er mee samen smelten. Tegelijkertijd namen de wolken de meest intrigerende vormen aan, zo zag ik de wolken veranderen in vele mini 'wolkenvliegtuigjes' die constant op zichzelf invlogen om weer 1 te worden met de grote wolk, eveneens visualiseerde ik een regenboog. De wolken leken wild in de ronde te vliegen in willekeurige richting constant samen smeltend en weer uit elkaar trekkend.

22:30 (T7:00) - Na zo'n anderhalf uur heerlijk voor pampus te hebben gelegen begint het toch aardig fris te worden buiten en besluiten we naar binnen te trekken, het voorstel wordt gedaan om een film te kijken (Mr. Robot). Voor de film aan hadden we nog een aantal onzinnige filmpjes op youtube gekeken, ik kan me herinneren dat ik alles wat ik zag prachtig vond en dat ik moeilijk mijn lachen in kon houden. Zo heb ik de hele dag ook standaard over vrijwel alles lopen zeggen: " 'k vin 't mooi, allemoal mooi, mooi mooi mooi". Alles was gewoon mooi.

Tijdens het kijken van de film was ik zeer gefocust op de film en vond deze ineens reuze interessant, tijdens het kijken van de film kwam de visuals nog steeds af en toe naar voren door dingen te laten bewegen die eigenlijk stil stonden. Ik kan me nog herinneren dat ik constant dacht dingen in mijn ooghoeken te zien dat er vrienden naast me zaten bijvoorbeeld terwijl deze achter mij zaten, ook zag ik eerder op de dag terwijl ik voor me keek in mijn ooghoeken de gezichten van twee vrienden naast me die ook daadwerkelijk naast me zaten maar doordat deze op de zelfde hoogte zaten en naar elkaar toe gedraaid leek het door de visuals alsof ze constant aan het lebberen waren ondanks dat dit niet het geval was. Het zal wel door mijn perverse geest komen maar mijn punt is dat ik regelmatig dingen in mijn ooghoeken leek te zien die er niet waren. Ook had ik moeite met diepte inschatten, zo stapte ik nog wel eens naast de traptree ondanks dat ik mij aardig helder voelde.

00:00 (T8:30) - De film was afgelopen, mijn gezelschap was ondertussen achter mij in slaap gevallen. Ik maakte een vriend achter mij wakker en vertelde deze dat ik naar huis ging om uit te trippen en mijn bed in te duiken. Deze zei me gedag bij de deur waar ik hem nog bedankte voor de gastvrijheid en de leuke BBQ.

00:15 (T8:45) - Eenmaal thuis aangekomen leek de trip aanzienlijk afgezwakt en begon ik opeens een gigantische honger te krijgen, ik kan me herinneren dat ik nog onder andere broodjes met pindakaas en kaas had gegeten plus twee appels. Na mezelf volledig vol gegeten te hebben besloot ik nog even te checken of ik nog bericht had van mijn vriendin die een poosje terug naar NL was gegaan die bleek nog wakker te wezen waarna ik nog zo'n 20min als een kleffe puber met haar heb lopen teksten. Op dit moment bedacht ik me eveneens dat de DOC aardig libido verhogend is.

00:35 (T9:05) - Op dit moment besloot ik nog maar even op de bank te gaan liggen en te genieten van de visuals in het glas en lood plafond. Dit was een poosje erg leuk en ik verbaasde me over hoe sterk de visuals nog steeds waren. De pret sloeg echter snel om toen ik weer dingen begon te zien bewegen in mijn ooghoeken.
Ik was op dit moment alleen thuis in mijn grote donkere appartement met aan het eind grote brede gordijnen voor de ramen. Constant zag ik de gordijnen in mijn ooghoeken tot levenkomen en heen en weer bewegen, creepy as fuck.
Niets ernstigs maar ik raakte wel even licht in paniek en moest mijzelf even hervatten, trippen in het donker kan nou eenmaal toch wel beangstigend wezen soms. Ik relativeerde voor mezelf waar ik nou precies bang voor was, toen ik dit concreet voor mezelf maakte en de situatie accepteerde ebde de angst vrij snel weer weg.

02:00 (T10:30) - Op dit moment had ik mijn tandjes gepoetst en was ik mijn bed in gedoken. Er was nog aardig wat onrust in mijn hoofd en terwijl ik mijn ogen dicht deed en probeerde te slapen zag ik veel beelden voorbij vliegen, op het begin kwamen er een paar smerige beelden voorbij maar na een poosje had ik door dat deze beelden vrij makkelijk te sturen waren in wat voor context ik te zien kreeg.

03:00 (T11:30) -
Na een uur wakker gelegen te hebben in bed was ik eindelijk in slaap gevallen, ik twijfelde hiervoor nog of ik een clonozalam zou gebruiken omdat ik een beetje angstig was en wist dat slapen niet makkelijk zou worden maar besloot het toch maar niet te doen om overbodig gebruik een beetje tegen te gaan.

10:30 (T19:00) - Op dit moment werd ik nog een beetje moe wakker, toch 7,5uur geslapen, normaal slaap ik iets langer maar het was voldoende. Kon wel merken dat ik niet helemaal 100% in slaap kon komen en voelde me nog een beetje vermoeid. Na 4-5uur rustig aan gedaan te hebben leek de vermoeidheid weggetrokken en leek ik geen dip over gehouden te hebben aan de voor mij 11uur durende zeer euforische trip, niet slecht.


Nawoord
In het verslag maak ik veel vergelijkingen met 2c-b ondanks dat deze twee stoffen lang niet op alle aspecten overeen komen. Naar mijn persoonlijke ervaring is 2c-b (en waarschijnlijk voor de meeste mensen) echter de stof die qua effecten het dichts bij DOC in de buurt komt en het makkelijkst toepasbaar om de effecten van DOC in perspectief te brengen.
Het valt al wel af te lezen maar DOC is 1 van mijn nieuwe favoriete substanties en ben van plan een flinke lading in huis te halen, het heeft alles in huis om een goed feestje te bouwen, energie, je kunt een fatsoenlijk gesprek voeren, helderheid, je kunt er geweldig op trippen, zeer euforisch en de volgende dag vrijwel geen dipje zolang je maar een beetje fatsoenlijk uitslaapt.
Het enige nadeel aan dit middel is dat het vrij lang duurt plus het is vrij lastig in slaap vallen terwijl je nog licht aan het natrippen bent. Zo twijfelde ik nog om er een 'benzo' (clonazolam) er in te gooien. Ondanks dat ik wel wat uurtjes slaap binnen had gekregen (7,5) merkte ik dat ik niet helemaal uitgerust wakker werd.
Wanneer je dit stofje gebruikt kun je dus beter minimaal de komende 24uur beschikbaar hebben.
(Ondertussen heb ik DOC al wat vaker uitgeprobeerd, wellicht relevant om er bij te vermelden dat het einde van de trip voor mij tot nu toe altijd gepaard gaat met een libido verhoging, excuses voor de ranzige details).

Ondanks de slaapmoeilijkheden een toppertje die bij mij het basispakket in gaat. Goede hippie vibes, lijkt me leuk deze een keer in de natuur, op een festival en wellicht zelfs op een stevig feestje uit te proberen.

Snoep verstandig. :wave:

PS: Dit is een oud gekopieerd rapportje
Laatst bijgewerkt door Jmths op wo aug 26, 2015 3:04 pm, in totaal 2 keer bewerkt.
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Online
 
Posts: 626
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: 2mg DOC, de BBQ daktoptrip

Berichtdoor eimbiegel » wo aug 26, 2015 11:56 am

Interessant tripreport!
Ik heb het nog niet helemaal kunnen lezen, maar ik ga dat straks zeker eens doen.

Heb zelf ook DOC liggen wel in poedervorm.
Avatar gebruiker
eimbiegel
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 203
Geregistreerd: zo okt 13, 2013 9:13 pm
Woonplaats: een of andere goa in een grot

Re: 2mg DOC, de BBQ daktoptrip

Berichtdoor Naturelover » do aug 27, 2015 1:37 pm

:hulde: zeer fijn beschreven

Zelf doc ook eenmaal gedaan. visuals erg gelijkaardig aan 2c-x maar wel voelde me wel actief. Heerlijke euforische ondertoon ook en lijkt me fantastisch buiten te doen.
I am nature
Avatar gebruiker
Naturelover
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1210
Geregistreerd: wo maart 20, 2013 2:03 am

Re: 2mg DOC, de BBQ daktoptrip

Berichtdoor Jmths » do aug 27, 2015 3:30 pm

Naturelover schreef::hulde: zeer fijn beschreven

Zelf doc ook eenmaal gedaan. visuals erg gelijkaardig aan 2c-x maar wel voelde me wel actief. Heerlijke euforische ondertoon ook en lijkt me fantastisch buiten te doen.


Bedankt. :)

Wanneer de DOC opkomt is het haast alsof je onder invloed van amfetamine bent ja, zodra de trip wat verder opbouwt en de visuals beginnen heftiger te worden komt lijkt voor mij de boel weer een beetje tot rust te komen.

Ik heb haast het idee dat de soort van 'amfetamine bijslag' van DOC de trip nog euforischer maakt dan de 2c-x familie. Buiten is naar mijn ervaringen inderdaad echt geweldig, zoals met de meeste 'trippy' stofjes. :)
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Online
 
Posts: 626
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm


Keer terug naar Tripreports - Psychedelica

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 10 gasten

Royal Queen Seeds banner