Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Voor al je psychedelische avonturen.

Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Berichtdoor Infidel » do jul 04, 2013 11:39 pm

Ik heb afgelopen zaterdag getript. Ik ben een 18 jarig meisje en ik heb 2-cb en wiet gecombineerd.
Met wie?
B: mdma,
S: heel veel mdma (1g aan 80% kristallen) + 16mg 2cb (Niemand was het hier mee eens)
K: mdma + 2cb
M: 16mg 2-cb
H & P & T: wiet
Waar & wanneer?
In een bos van 20:00 tot 2:00.

Voor de mensen die geen zin hebben in een lang verhaal op dit tijdstip, het 'leukste' gedeelte is dikgedrukt. :)

Mijn tripverslagje:

Het is het einde van mijn schooljaar en ik heb te horen gekregen dat ik voldoende studiepunten heb behaald om over te gaan. Mijn tentamenweek is over en ik de stress is voorbij. Om dit te vieren mogen we in het weekend lekker losgaan. Time for drugs! :grin:

Ik verblijf zaterdag bij mijn vriend, B. Hij wil het einde van zijn schooljaar vieren door aan de mdma te gaan. Omdat ik nog in mijn pauze zit, ga ik aan de 2cb. Hiervoor had ik al vaker 2-cb gedaan(4x), maar nog nooit gecombineerd met wiet. Aangezien mijn vorige 2-cb trips altijd vrolijk en kleurvol waren, zonder enige vorm van angst, durfde ik het aan om het in het bos te doen.

We spreken met de groep af in het bos. Iedereen heeft er zin in en de sfeer is heel gezellig. Ik nam mijn pilletje (getest: 16mg) tegelijkertijd met S & K, die beiden ook 1 pilletje namen. Voor hun was dit de eerste keer 2-cb, maar het zijn verder al ervaren trippers. T+0.30 ik voel de gebruikelijke rillingen opkomen en mijn maag voelt raar aan, maar niet op een vervelende manier.

Langzaam aan merk ik al dat het gaat werken. De kleuren worden mooier en intenser. De bladeren in de bomen werden belicht door de zon, en de gloed was nog intenser en op een bepaalde manier zag het er 'warmer' uit. Ik begin nu ook te merken dat als ik naar de bladeren in de boom kijk, dat ze in eenzelfde patroon bewegen. Als ik naar mijn vrienden kijk, krijgen ze allemaal een typische 2-cb kop. Een 2-cb kop? Bij sommige lijken hun ogen groot of juist diep in hun gezicht gezakt. Voorhoofden gaan naar voren staan, en een iemand krijgt een 'paaseilandgezicht'*. De typerende kenmerken aan hun gezichten worden meer benadrukt. Ik lach me dood als ik ze aankijk en probeer ze uit te leggen wat ik allemaal zie, maar ik kom nooit uit mijn woorden omdat ik niet meer rechtop kan staan van het lachen.

Ik wordt ook prateriger en energieker en vertel de groep vol enthausiasme wat ik zie als ik naar de bomen, het gras, en de kleine bloemetjes kijk. Tot toen was het voor mij een hele typische 2-cb trip: lacherig, cartoonachtig, kleurrijker, en lekker praterig. De andere 2 heren, S&K voelde na een uur nog niks van de 2-cb en zijn toen over gegaan op de mdma. Heel ongeduldig, en zonde van de 2-cb!

Mijn vriend vertelde me dat hij blowen bij 2-cb als kleurrijker en lacheriger ervoer. :stoned: Toen ik dat hoorde wilde ik niks anders! Toen ben ik met T op de fiets gestapt en zijn we wiet gaan halen. Het was heerlijk om te fietsen, het was mooi weer. Het was leuk om zoveel verschillende mensengezichten te zien, want al die mensen kregen een 2-cb kop, waar ik zo hard om kan lachen. Oude mensen leken wel krommer te lopen en bij sommige leken de lijnen in hun gezicht wel dieper te worden. Één ding was duidelijk: ze werden er niet mooier op. :grin:

Eenmaal terug in het bos, ging ik erbij blowen. Ik zat nu op mijn piek, en ik genoot van de grappige visuals en flauwe grappen. Ik merkte meteen al dat blowen erbij heel anders was. Sowieso ben ik best gevoelig voor wiet, zeker vergeleken met de rest van de groep waarvan de meeste er elke dag wel eentje opsteken. De kleuren leken wel intenser, en het blowen gaf er een lekker gevoel bij. Iedereen had te tijd van zijn leven. De mensen aan de mdma waren lekker praterig en knuffelig, de stoners waren gezellig. Toen kwam M, zij is ook ervaren met drugs en gaat voor het eerst 2-cb gebruiken. Ik ben blij dat ik straks mijn visuals met iemand kan delen die hetzelfde gaat ervaren.

De MDMaatjes gaan een rondje door het bos lopen, het schemert al een beetje. Ik en twee stoners, T&H, gaan voor de gezelligheid ook mee. We lopen over een bospaadje en opeens voel ik me vreemd, een sloom. Ik blijf even stilstaan en kijk naar voren naar de rest van het groepje. Ik kwam in een soort 2-cb gedachtewereld. De stemmen van de heren voor mij leken naar de achtergrond te gaan, de wereld ging trager en ik zit in mijn hoofd en ik lijk uit de werkelijkheid weg te glippen. Ik kwam in een kleurrijke gedachten wereld. Deze gedachtewereld was op de een of andere manier, roder en groener en bruiner. Net zoals je in films ziet, als iemand terug kijkt naar zijn verleden. Of als iemand dood is en hij terugkijkt op zijn leven. Zo voelde het, maar ik zat ook nog eens in een 2-cb wereld. Hun gezichten waren nog meer cartoon-achtig! Het ging heel traag, de stemmen vielen weg en ik hoorde alleen mijn gedachten. Paniek! Ik ga weg uit de werkelijkheid! Wat als het fout gaat?! Komt het goed met me?! Ik schreeuwde naar mijn vrienden dat het niet goed ging. Ik zag in slow motion hoe H achterom keek en naar me toe snelde. Hij pakte me beet bij mijn schouwders en op dat moment is alles weer normaal. Een nuchter moment, zo voelde het. De kleuren waren normaal, de stemmen waren normaal en mijn gedachtewereld was weg. Op dat moment voelde de gedachtewereld ook maar heel kort, 2 seconden. Ik wou uitleggen wat er was gebeurd. Maar toen zat ik weer in mijn 2-cb wereldje. En dan werd ik weer nuchter. De MDMaatjes hadden niks gemerkt en waren nog zo vrolijk als wat. En het kwam weer, 2 seconden tripwereld, 2 seconden nuchter. Als ik in mijn tripwereldje zat voelde het als minuten, maar in de nuchtere momenten leken die minuten wel seconden. En zo ging dat de hele tijd door. Mijn gedachtewereld was niet eng, maar ik had steeds de angst dat ik er niet uit zou komen of dat ik niet meer bij de werkelijkheid zou kunnen komen. Dat maakte het eng voor mij. Ik had geen zin meer om te praten en liet het over me heen komen.

We kwamen weer terug bij de groep, het was donker en M vertelde me dat haar pilletje ook al werkte. Ze was heel bang voor het donkere bos en zag er clowns in, dus we gingen naar een lichtere plek toe. Na een uur vertelde ze me dat ze vol aan het trippen was, en dat niemand haar begreep. Maar ik begreep haar volkomen! Ik had ook het gevoel dat niemand snapte wat er met me aan het gebeuren was. Mijn vriend probeerde wat typische M gesprekjes met me te beginnen, ook al zei ik dingen terug was ik met mijn hoofd compleet ergens anders. Want wat is dit nou voor een trip? Als ik vanaf ver naar het bos kijk zie ik maskers. Groen met geel en oranje, het leken wel indianenmaskers. Eng en vreemd, maar op een bepaalde manier ook fascinerend. En steeds kwam er weer een golf met gedachtewereld, ik was gewend geraakt aan de rare gezichten van de mensen. Ze waren raarder dan ooit, cartoonachtig zelfs, maar ik had het geaccepteerd. Mijn trip was volkomen veranderd. Van de vrolijke, onserieuze en praterige trip, naar een serieuze, stille en angstige trip. Steeds was ik bang dat ik in mijn gedachtewereld vast zou komen te zitten en dat ik niet meer normaal zou kunnen zien. Gelukkig was H heel aardig tegen me en ik praatte veel met hem. Hij zorgde er steeds voor dat ik niet in paniek raakte, en dat was dan ook de held van mijn dag. Vanaf dat moment kon ik de trip heel erg waarderen. Ik vond het fascinerend en raar en ik probeerde het zoveel mogelijk te waarderen. Het werd eindelijk minder, de trip zwakte af, en ik hoorde iedereen weer normaal praten en mijn angst was weg. 2-cb gezichten waren er nog wel een beetje, maar dat vond ik niet erg. De mdma begon bij de andere heren uit te werken, en bij M begon het 2-cb pilletje ook uit te werken.


Achteraf:
Dit was heel onverwachts voor mij. Ik heb wel eerder hogere dosissen gebruikt maar die gedachtewereld heb ik nog nooit gehad. Ik had het gevoel dat ik alles van 2-cb wist omdat ik het al vaker had gedaan, maar ik heb mezelf verrast. Ik vond het vooral jammer dat niemand me echt begreep. Het voelde voor mij zo heftig, maar de rest snapte dat niet. Mijn vriend wist van niks zelfs. Ik heb ervoor gezorgd dat niemand wat tegen hem zou zeggen omdat hij snel ongerust wordt, en dat zou zonde zijn van zijn vrolijke mdma trip. Ik vind de trip achteraf vooral bijzonder, omdat ik zoiets nog nooit heb gehad. Leuk was het niet, die angst op de achtergrond had veel van de trip verpest. Ik weet niet of ik spijt heb van het blowen, omdat deze trip wel bijzonder voor me is. Aangezien ik snel paranoide en bang wordt van blowen was het niet meteen het verstandigste om te doen. Ik voelde me ook totaal niet stoned ofzo dus daardoor blowde ik ook meer dan normaal.

Zou ik het nog een keer doen?
Met een ervaren, op dat moment, nuchtere tripsitter en wat vrienden die ook mee doen zou ik het nog wel een kans willen geven. Lekker binnen bij iemand thuis. Maar voorlopig heb ik er helemaal geen zin in om dat te doen.

*Paaseilandgezicht: Een menselijk gezicht die de vormen krijgt van het onderstaande :D
Infidel
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: wo mei 01, 2013 8:19 pm

Re: Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Berichtdoor Multitude » vr jul 05, 2013 12:22 am

Goede report. Heb je al eens andere psychedelica dan 2C-B geprobeerd?

En ik vraag me ook wel af hoe het met de dude die een gram MDMA heeft weggesnoept is afgelopen :s
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1874
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Berichtdoor Basshoven » vr jul 05, 2013 12:28 am

Leuk geschreven report, en fijn dat er iemand bij was die je kon tegenhouden echt bad te gaan :)

Trouwens: ik denk dat die gast die een gram M naar binnen heeft gewerkt ook wel een passeilandengezicht had gehad als je niet aan het trippen was hoor :grin:
Basshoven
Offline
 

Re: Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Berichtdoor Eko » vr jul 05, 2013 12:52 am

Bizar, afgelopen weekend was ik op een festival, waar er ook een meisje "te veel 2c-b" had genomen (hoewel niemand akkoord was dat het 2c-b kon zijn). Zij zat uiteindelijk uren in een soort "loop", waar ze alle contact met de buitenwereld verloor en niet meer wist wat er gebeurde. Achteraf bleek wel dat ze het niet als bad trip had ervaren.
- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3976
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

Re: Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Berichtdoor Shaggattack » vr jul 05, 2013 2:00 am

Leuk raport om te lezen.
Avatar gebruiker
Shaggattack
paperboy
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1086
Geregistreerd: do maart 17, 2011 2:50 am

Re: Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Berichtdoor Infidel » za jul 06, 2013 9:32 am

Multitude schreef:Goede report. Heb je al eens andere psychedelica dan 2C-B geprobeerd?

En ik vraag me ook wel af hoe het met de dude die een gram MDMA heeft weggesnoept is afgelopen :s


Nee, ik heb sowieso nooit interesse gehad in andere 'lichte/makkelijke tripmiddelen'. Ik heb vaak nuchter bij paddo/truffeltrips gezeten maar ik had het gevoel dat je van die middelen alleen maar dommer en vergeetachtiger wordt, hahaha. Na deze 2cb trip wil ik ook nog wel truffels doen. LSD lijkt me nog te heftig.

Met de dude die 1gr M op had gaat het deze week niet zo goed. Hij is heel depressief (ook te maken met problemen thuis). Hij gebruikte hiervoor minimaal 1x per week M of pillen. Ja, MINIMAAL. Soms tot wel 3x per week en één keer zelfs op zijn school. Iedereen zei ook dat hij echt moest stoppen en die zaterdag was dan zijn laatste keer, maar hij wou het 'goed' afsluiten. Vandaar die gram. We hopen dat dat echt zijn laatste keer was, maar we vermoeden dat hij toch weer gaat beginnen.

Eko schreef:Bizar, afgelopen weekend was ik op een festival, waar er ook een meisje "te veel 2c-b" had genomen (hoewel niemand akkoord was dat het 2c-b kon zijn). Zij zat uiteindelijk uren in een soort "loop", waar ze alle contact met de buitenwereld verloor en niet meer wist wat er gebeurde. Achteraf bleek wel dat ze het niet als bad trip had ervaren.


Ik heb het ook niet als een bad trip ervaren. Maar op het moment zelf wordt je zo overrompeld. Had zij er ook bij geblowd?
Infidel
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: wo mei 01, 2013 8:19 pm

Re: Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Berichtdoor Eko » za jul 06, 2013 6:17 pm

Dat weet ik eerlijkgezegd niet.
- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3976
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

Re: Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Berichtdoor Poseidon » ma jul 08, 2013 1:03 pm

Mooi geschreven report :hulde:
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Berichtdoor Naturelover » ma jul 08, 2013 9:44 pm

Goed report :)
En ik heb een vergelijkbare situatie meegemaakt, 15mg 2b genomen en omdat het lang duurde om in te werken blowde ik er wat bij. Opeens *BAM* vol in de 2cb trip. Maar dan anders. Niet mooi felgekleurd, maar grauwer. Ook kon ik enkel mijn eigen gedachten horen en, op een buitenfeestje zijnde, dacht ik dat ik in een soort trance kwam en steeds hetzelfde danste. Overal om mij heen cartoonachtige mensen... Het was heel raar en ik was heel onrustig, omdat niemand snapte hoe ik me voelde..
Ik denk dat het voor mij de wiet was die het raar en paranoide deed voelen.

Truffels kan ik je trouwens erg aanraden als je 2cb leuk vindt. Truffels lijken qua visueel effect een beetje erop, maar de visuals van truffels zijn in mijn beleving nòg mooier, je hebt een soort sprookjesachtig gevoel als je rondloopt en de gedachtenspinsels zijn fantastisch :love: . Het kan mentaal wel een stuk zwaarder zijn ;)
I am nature
Avatar gebruiker
Naturelover
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1210
Geregistreerd: wo maart 20, 2013 2:03 am

Re: Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Berichtdoor Saikedellik » ma jul 08, 2013 10:45 pm

Mooi report :) Geeft maar weer aan hoe verschillend 2c-b kan uitpakken.

Ten eerste al per set en setting, maar ook in dezelfde setting kun je weer zulke verschillende trips meemaken. Soms is het maar gewoon kleurtjes en golfjes kijken, maar soms kan je ook zo diep trippen dat je echt helemaal in een andere wereld bent en gewoon niks van de buitenwereld meekrijgt. Overal waar je naar kijkt duik je van visual naar diepere visual naar nog diepere visual en je bent helemaal van de buitenwereld afgesloten. Ikzelf heb mijn hardste trips denk ik nog wel op 2c-b meegemaakt (dosissen van 30mg, en mn eerste keer 20mg). Het wordt soms wel onderschat hoe "heftig" 2c-b kan zijn imo.
Junk.
Avatar gebruiker
Saikedellik
Donateur
Offline
 
Posts: 1712
Geregistreerd: vr jun 03, 2011 4:30 pm

Re: Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Berichtdoor Infidel » wo jul 10, 2013 4:01 am

naturelover schreef:Ook kon ik enkel mijn eigen gedachten horen

naturelover schreef:een soort trance kwam

naturelover schreef:cartoonachtige mensen... Het was heel raar en ik was heel onrustig, omdat niemand snapte hoe ik me voelde..


Herkenning! :hulde:

naturelover schreef:Truffels kan ik je trouwens erg aanraden als je 2cb leuk vindt. Truffels lijken qua visueel effect een beetje erop, maar de visuals van truffels zijn in mijn beleving nòg mooier, je hebt een soort sprookjesachtig gevoel als je rondloopt en de gedachtenspinsels zijn fantastisch . Het kan mentaal wel een stuk zwaarder zijn


Ik ken iemand die heel erg fout is gegaan op truffels omdat het volgens hem 'mentaal te zwaar' was. Ik weet nooit wat daar écht mee bedoeld wordt, ik ben erg bang voor zware mentale dingen. Ik heb altijd het gevoel dat dat soort dingen met mijn 'gezonde/heldere verstand' spelen, wat ik een heel enge gedachte vind. Mijzelf verliezen is, denk ik, ook wel mijn grootste angst. Ik ben echt bang dat ik daar nog niet klaar voor ben.

Saikedellik schreef:Mooi report :) Geeft maar weer aan hoe verschillend 2c-b kan uitpakken.

Ten eerste al per set en setting, maar ook in dezelfde setting kun je weer zulke verschillende trips meemaken. Soms is het maar gewoon kleurtjes en golfjes kijken, maar soms kan je ook zo diep trippen dat je echt helemaal in een andere wereld bent en gewoon niks van de buitenwereld meekrijgt. Overal waar je naar kijkt duik je van visual naar diepere visual naar nog diepere visual en je bent helemaal van de buitenwereld afgesloten. Ikzelf heb mijn hardste trips denk ik nog wel op 2c-b meegemaakt (dosissen van 30mg, en mn eerste keer 20mg). Het wordt soms wel onderschat hoe "heftig" 2c-b kan zijn imo.


30mg lijkt mij heel heftig. :shock: Als je een tripreportje hebt, zou ik hem graag willen lezen. :) De hoogste dosis die ik heb genomen was 25mg, wat wel zwaar was maar goed onder controle te houden. Die 16mg leek mij dan ook heel makkelijk te doen, maar pakte veel vervelender uit dan die hogere dosis.
Infidel
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: wo mei 01, 2013 8:19 pm

Re: Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Berichtdoor Naturelover » wo jul 10, 2013 2:38 pm

Infidel schreef:Ik ken iemand die heel erg fout is gegaan op truffels omdat het volgens hem 'mentaal te zwaar' was. Ik weet nooit wat daar écht mee bedoeld wordt, ik ben erg bang voor zware mentale dingen. Ik heb altijd het gevoel dat dat soort dingen met mijn 'gezonde/heldere verstand' spelen, wat ik een heel enge gedachte vind. Mijzelf verliezen is, denk ik, ook wel mijn grootste angst. Ik ben echt bang dat ik daar nog niet klaar voor ben.


Al dat ik kan zeggen is dat ik mijn eerste truffel-ervaring ook een beetje zenuwachtig was, maar dit gevoel verdween als sneeuw voor de zon zodra ik de spectaculaire visuals had. Pas als je de visuals gehad hebt, komen de (in mijn beleving het interessantste component aan truffels) gedachtestromen. Je bekijkt het leven vanuit een heel ander perspectief. Alsof al je vooroordelen, schema's en standaard denkpatronen die je in je dagelijks leven hebt 'even opzij worden gezet'. Je kan vrij nadenken over de meest uiteenlopende zaken: je lichaam, jij als persoon, je toekomst, relaties, liefde: dit zijn een paar van de onderwerpen die bij mij en mijn vrienden naar voren kwamen tijdens die eerste trip.
Daarvoor moet je overgeven aan het gevoel, niet tegenstribbelen en proberen vast te houden aan je 'nuchtere' manier van denken. Je gaat trippen; je kan niet normaal nadenken voor de komende tijd. Probeer je daar op in te stellen.

Mijn eerste truffeltrip voelde fantastisch en als ik eraan terug denk nog steeds. Het is de mooiste en fijnste trip die ik ooit heb gehad :)

Dit alles geldt voor personen die mentaal redelijk stabiel zijn, ik kan jouw situatie natuurlijk niet inschatten ;) Als je voelt dat je nog niet klaar bent ervoor, uitstellen is alleen maar goed (ik heb het meer dan een jaar uitgesteld vanaf het moment dat ik erover las). Werf dan meer informatie. En ga er mee beginnen als je er vertrouwen in hebt.

Groetjes, naturelover
I am nature
Avatar gebruiker
Naturelover
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1210
Geregistreerd: wo maart 20, 2013 2:03 am

Re: Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Berichtdoor Taxi. » zo aug 25, 2013 1:07 pm

naturelover schreef:Mijn eerste truffeltrip voelde fantastisch en als ik eraan terug denk nog steeds. Het is de mooiste en fijnste trip die ik ooit heb gehad :)


Dit.
Het was voor mij de eerste keer 'drugs' (op wiet en hasj na). En het moment dat je voor het eerst de kamer ziet golven, kleuren gaan veranderen en je een ander perspectief krijgt is magisch! Ook voor mij is het nog steeds de fijnste keer trippen. Dat heeft er denk ik mee te maken dat je nog geen idee hebt wat er met je gaat gebeuren dus geen verwachtingen hebt. Daardoor kun je vrij trippen.
Avatar gebruiker
Taxi.
I got some bad ideas in my head.
Donateur
Offline
 
Posts: 995
Geregistreerd: di sep 20, 2011 3:53 pm

Re: Angstige en ongebruikelijke TRIP op 2-CB en Wiet

Berichtdoor ParadijsVogel » zo aug 25, 2013 1:52 pm

Goed beschreven en heel herkenbaar. Laatst had een vriend van mij ongeveer hetzelfde als wat jij had, hij ging in en uit een loop en was ook alle besef van tijd kwijt. Toch zag hij er niet uit alsof hij bad ging, blijkbaar zag jij er ook niet bepaald slecht uit.
Tinychat huisdier

Ivo schreef:Hahahahaha, dat vraagt echt om misbruik.
Avatar gebruiker
ParadijsVogel
Corrupt
Donateur
Offline
 
Posts: 1987
Geregistreerd: ma dec 10, 2012 1:26 am


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Psychedelica

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner