Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Candyflip - Liefdesverdriet

Voor al je psychedelische avonturen.

Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor Anjuna » ma apr 28, 2014 4:16 pm

Dit verhaal is ook te lezen op mijn nieuwe site; http://www.paddoblog.nl

Koningsdag 2014. Ik was aangekomen op Amsterdam Centraal en bewoog me samen met de oranje gekleurde mensenmassa richting de uitgang. Buiten haalde ik een zakje xtc-pillen uit mijn broekzak en zo nauwkeurig mogelijk beet ik driekwart van een pil af. Ik liep weg van het station, op zoek naar mijn bestemming. Ik had vandaag met mijn vrienden mee kunnen gaan naar Strand West, een massaal technofeest waar ook veel oude bekenden en tientallen Facebookvrienden naar toe zouden gaan. Of in mijn eentje naar Bom Voyage; een goa feestje waarvan ik wist dat er in ieder geval één vage kennis aanwezig zou zijn. Ik moest kiezen tussen mijn vrienden of de muziek. Ik koos voor de muziek en hoopte dat ik daar vanzelf de juiste vrienden bij zou vinden.

Ik was eerder bij het feestje dan ik had verwacht. Na nog geen vijfhonderd meter lopen zag ik op de hoek van de straat een bescheiden menigte dansen op ronkende goa klanken. Voor mij was het nog te vroeg. Ik wilde rustig het effect van de xtc afwachten, en besloot om eerst even langs de grachten te gaan lopen. Het was lekker weer – de zon scheen zachtjes door de wolken – en er hing een goede sfeer in Amsterdam. Overal kwam muziek en gelach vandaan. Ik keek naar het water en de bomen. Lente. Voel ik al iets? Nee. Niets nieuws in ieder geval. Er was een technofeestje op een brug aan de gang. Ik bleef even staan en keek ontspannen om me heen. Veel blije mensen, weinig gedans. Ik stak de brug over en liep weer de andere kant op; richting mijn eigen feestje.


Er begon een fijn gevoel op te komen in mijn buik en in mijn hoofd. De pil was aan het werken. Ik mengde me tussen de feestgangers en begon te dansen. Een lief uitziend meisje maakte plaats. Als vanzelf bewogen mijn armen terwijl mijn voeten stampten op de maat. Yes! Dit is xtc. Dit is goa. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het goede gevoel werd sterker. Ik ging op in het feest, maar na een tijdje begon ik het contact te missen. Ik besloot om J te bellen. Ik had hem een paar maanden eerder ontmoet op Ruigoord en hij had mij uitgenodigd om vandaag naar Bom Voyage te komen.

J stond met zijn vriendin S bij de bar. Ik begroette J en maakte kennis met S. We bleken een goede klik te hebben. Ze vertelde me dat ze psychologie studeerde en stage liep op een afdeling voor mensen met een posttraumatische stressstoornis. We praten over mensen, over oorlog en over reizen. Ze maakte een compliment over de ketting die ik droeg. Het was een vrolijk uiltje dat ik in Australië voor mijn ex-vriendin had gekocht, niet wetende dat ze me nooit meer zou willen zien. Ik vertelde aan S hoe graag ik het goed wilde maken. Voor haar en voor mijn eigen gemoedsrust. We dansten. Hoewel ik een halfuur eerder had gedacht dat mijn trip op zijn top zat, leek ik nu pas de echte xtc-rush te ervaren.

Ik wandelde weer een stukje langs de grachten. Op een smal bruggetje zag ik een vrouw in een massagestoel liggen. Ze droeg een koptelefoon die was bevestigd aan een keyboard. Ik bleef even kijken. Toen de vrouw uit de stoel kwam viel mijn oog op een bordje; massage met muziek, €1,- per minuut. Deze kans kon ik niet laten liggen. Ik betaalde twee euro en ging voorover in de stoel liggen. De massage was geweldig en leek wel tien minuten te duren. Een jongen speelde fijne, rustige melodieën op het keyboard. Af en toe kon ik mijn lach niet inhouden. Dit leek nu alweer de beste dag ooit te zijn en ik was benieuwd wat de komende uren me zouden gaan brengen.

Terug op het feest zocht ik J en S weer op. Ik maakte kennis met een vriend van hun; N. We dansten en al snel raakte ik weer met S aan de praat. Ik vertelde haar dat ik verliefd was op een meisje. Zij was op dat moment op een ander feestje in Amsterdam en we zouden na afloop ergens afspreken. We praten over liefde, over de toekomst en over sport. Ik ben in het afgelopen jaar vijftien kilo afgevallen. Toen ik aan S mijn sixpack liet zien moest ze blozen. Ineens werd ik gebeld door M, het meisje waar ik verliefd op ben. Ik nam op maar kon haar niet verstaan. ‘Wacht even! Ik loop naar een rustigere plek.’ Ik hoorde wat vaag geschreeuw. Toen ik eindelijk uit de menigte kwam, was de verbinding verbroken. Ik probeerde terug te bellen. M nam niet op. Ik kreeg een sms; we zien elkaar na het feest. Ik liep weer terug naar S en we vervolgden ons gesprek.

Ik dwaalde wat rond en stuitte op een vriendelijke man die aan het trippen was. Hij had een zegel lsd genomen. Het wekte mijn interesse. ‘Als je ook wat wil dan moeten we mijn broer zoeken.’ ‘Ik denk dat ik wel wil.’ ‘Je moet het zeker weten.’ ‘Ik weet het zeker.’ We liepen naar een bankje. Daar zat een kale man met grote rondtollende ogen als een bezetene om zich heen te kijken. Hij had een sealtje en een sleutel in zijn hand. 'Hij vindt het leuk om er pep bij te gebruiken,' zei de trippende man en hij richtte zich tot zijn broer. ‘Benjamin, deze jongen wil acid.’ De kale man keek me doordringend aan. ‘Wil je acid? Of wil je pep?’ Hij reikte me het sealtje aan. ‘Ik wil acid.’ ‘Weet je het zeker?’ Benjamin praatte nogal moeilijk en het zou me niets verbazen als ik kwijl op mijn gezicht had gekregen als mijn hoofd een stukje dichter bij zijn mond was geweest. ‘Ik weet het zeker.’ Ik bedankte de mannen, nam het resterende kwart van mijn xtc-pil en stopte daarna de zegel in mijn mond. Ik voelde dat ik er klaar voor was.

Ik mengde me weer tussen mijn nieuwe vrienden en ik had een goed gesprek met N. We praatten over mensen, over fietsen en over trippen. De eerste effecten van de lsd begonnen merkbaar te worden. Lichte hallucinaties en een nog beter gevoel dan ik al had. Ik zag zoveel verschillende mensen om me heen. En de muziek; wauw. Ik besloot om even alleen te gaan dansen. Ik liep ver naar voren en ging op in het feest. Er liep een meisje met een lachgaspomp langs. Ik kocht een dubbele ballon en vertrok naar het eind van mijn bewustzijn.

‘Ik ben echt verliefd op deze muziek.’ Ik praatte tegen een aardig uitziende jongen met een bos krullen op zijn hoofd. ‘En er komen zoveel verschillende mensen op af. Hier maakt het niet uit hoe oud je bent of hoe je er uit ziet. Dat past ook bij de muziek. Het is vrije muziek.’ De jongen lachte naar me. ‘Ja, dit soort feesten kietelen je zintuigen.’ Ik keek om mee heen. Er gebeurde zo veel. De lsd was goed aan het werken. Het leek alsof de mensen om me heen steeds veranderden. Elke keer als ik naar een plek keek waar ik me een paar seconden eerder ook op had gericht, zag ik alleen maar nieuwe mensen. ‘Al deze mensen… Ze bestonden eigenlijk al in mijn hoofd voordat ik ze zag.’ Ik keek verbijsterd om me heen. ‘En toch zijn ze echt,’ reageerde de jongen. ‘Het lijkt wel alsof wat ik zie een weerspiegeling is van mijn gedachten.’ ‘Je bent één met je omgeving. De waarnemer is verdwenen.’

De jongen waar ik mee praatte heette F en studeerde wiskunde. We praatten over trippen. Over de smalle lijn tussen sanity en insanity. Ik vertelde hem dat ik verhalen over mijn trips schreef en die op Facebook plaatste. Hij prees mijn dapperheid. We praten over wiskunde. Over de financiële crisis en het ontbreken van een alternatief voor het huidige systeem. Ik sloot mijn ogen. ‘Ik ben jaloers op je staat van zijn.’ Hoorde ik F zeggen. ‘Ja, heel jaloers.’ Het was zijn vriendin die bij ons was komen staan. Ik hield mijn mond en keek om me heen. Zouden hier meer mensen jaloers op me zijn? Ik dacht van wel. ‘Ik vind het fijn om bij jou in de buurt te zijn.’ Zei ik na een lange stilte tegen F. Ik dacht na over wat ik had gezegd. Bedoelde ik dat als een compliment? Bedoel ik dat F blij moet zijn dat ik bij hem wil zijn? Plaats ik mezelf nu boven hem? Misschien is dit wel een fundamentele angst tussen mannen onderling. Dat de één beter is dan de ander. Ik ben te veel aan het nadenken. Ik moet hier weg. ‘Ik ga even naar achteren.’ Hoorde ik mezelf zeggen. Wat een stomme zin. Ik maakte dat ik weg kwam.

Ik stond weer bij J, S en N. S zei dat mijn ogen licht gaven. Dat ze geluk uitstraalden. Ik reageerde verlegen. Ik voelde me helemaal niet goed en ik wilde niet dat mijn nieuwe vrienden me zo zouden zien. Ik moest even alleen zijn. Ik verdween in de mensenmassa, en liep naar een kant waar ik nog niet eerder was geweest. Ik bedacht me dat ik gewoon opnieuw kon beginnen. Ik zat aan niemand vast. Ik voelde het geluk terug in me stromen. Ik danste en lachte weer naar de mensen om me heen. De mensen lachten terug. Toen stopte de muziek. Ik keek op mijn telefoon. Shit, het is al acht uur. M had me een smsje gestuurd. Ik opende het bericht en mijn maag keerde zich om. Sorry, ik zit al in de trein naar Utrecht. Ineens voelde ik me slechter dan ik me een halfuur geleden had gevoeld. Fuck. Wat moest ik nu? Naar een ander feestje? Nee. Naar huis? No way dat ik nu in de trein stap. Ik had geen zin om trippend in een volle dronken oranje trein te moeten staan. Eerst zo snel mogelijk afscheid nemen. Ik liep terug naar het groepje en omhelsde iedereen kort. ‘Ik ga even lopen.’


De lucht was grauw en ik liep richting het station. Het was druk op straat. Overal puinhoop en geschreeuw. Wat ben ik toch een sukkel. Hoe kan ik mijn gevoel zo van een meisje af laten hangen? De lsd maakte mijn zicht donker en troebel. Ik stond voor het station. Wat moet ik doen? Meer xtc nemen? Nee, dat zal zeker niet helpen. Ik kreeg een smsje. Het was M. Ik had haar eerdere sms nog niet beantwoord. Waar ben je? Alsof ze voelde dat het niet goed met me ging. Ik twijfelde of ik iets terug moest sturen. Ze mocht niet weten hoe ik er aan toe was. Ik wilde niet dat ze me zielig vond. Dat zou me vast onaantrekkelijk maken. Aan de andere kant, M is mijn beste vriendin. Ze weet hoe goed het altijd met mij gaat. Ik hoef me niet te schamen als het een keer slecht gaat, die fout heb ik al eerder gemaakt. Ik stuurde haar een sms. Op het station aan acid. Meteen na het sturen van het bericht kreeg ik spijt. Nu lijkt het net alsof ze me moet komen helpen. Maar ze kan me niet meer helpen. Het is al te laat. Ik liep richting de binnenstad.

Een sms. Gaat het goed? Ik antwoordde niet en liep verder over de Damrak. M belde. ‘Hoe gaat het?’ ‘Slecht.’ ‘Wat is er?’ ‘Ik weet het niet. Alles ging goed. Tot het feest was afgelopen.’ Ik moest bijna huilen. ‘Ik spreek je morgen.’ Ik probeerde de situatie te overzien. Ik was verdrietig vanwege M en ik kon geen kant op. Ik dacht aan mijn vorige lsd trip; toen ik compleet paranoia was geworden en was veranderd in een tienermeisje. Ineens daalde er een rust over me neer. Ik accepteerde mijn verdriet. Ik keek om me heen. Iedereen liep richting het station, ik was de enige die de andere kant op liep. Ik bedacht me hoe verdrietig ik er uit zag. Het was goed zo. Ik was verdrietig en ik liep door een afgebroken en naar huis gaand Amsterdam. Een overvloed aan symboliek. Ik pakte een banaan uit mijn tas. ‘Haha, een banaan!’ Hoorde ik een dronken jongen roepen. ‘Badass’ zei een andere jongen toen ik na het eten de schil op straat gooide.

Ik bleef staan bij een bruggetje en keek uit over het water. Het was net een filmscène. Een schreeuw. ‘Haaoooo!’ Ik keek naar rechts en zag de lelijkste man die ik ooit heb gezien. Mager, bleek, slechts een paar blonde haren op zijn hoofd. Een soort Herman van Idols maar dan kleiner. Hij hief zijn hand om me een high five te geven. Ik ging er op in en werd geflasht. Slechts onze pinken raakten elkaar. Het had geen invloed op mijn gevoel. Het paste perfect bij de situatie. Ik was verdrietig.

Ik liep verder over het Rokin en keek om me heen. Ik dacht na over de mensen. Iedereen heeft zijn eigen manier om met problemen om te gaan. Dit is mijn manier, maar dat maakt me geen haar beter dan iemand anders. Iedereen doet wat hij kan. Iedereen doet wat hij denkt dat hij moet doen. Er valt niemand iets te verwijten. Ik bedacht me dat er een grote kans was dat ik op dat moment de slimste gedachten van de Amsterdamse straten had. Ook dat maakte me – gelukkig – geen beter mens. Er zijn geen stomme mensen, slechts stomme situaties. De energieën die er zijn moeten er blijkbaar zijn. Iedereen is even belangrijk, want iedereen is deel van het geheel.

Het werd minder druk. De donkere stenen verdwenen en er kwamen groene bomen voor in de plaats. Ik werd gebeld. Het was mijn beste vriend G. Hij was naar Strand West geweest. ‘S, waar ben je?’ ‘Ergens in Amsterdam. Best wel ver van het station. Ik heb liefdesverdriet.’ ‘Wat? Kom richting het station. Ik wacht bij de Albert Heijn met S. We kunnen chillen in het huis van een paar van zijn vrienden.' Ik draaide me om. Het was donker aan het worden. Ik hoorde vrolijke muziek. Ik liep mee met de mensen en een deel van mijn verdriet verdween. Een beste vriend was precies wat ik nu nodig had. Mijn telefoon trilde. Een smsje van M. <3? Ik voelde me verliefd en hoefde maar twee tekens terug te typen; <3.

G en ik hadden elkaar omhelsd. We waren in een klein huisje beland en ik keek naar de mensen in de ruimte. ‘G, kijk eens om je heen. We zijn ouder geworden.’ G moest lachen. ‘Je hebt gelijk. Ik heb eigenlijk niet zo’n zin om hier te blijven. Zullen we naar huis gaan?’ We namen afscheid van de groep en liepen samen naar het station. Onze vriendschap had de laatste maanden op een lager pitje gestaan, maar nu hadden we weer gesprekken als vanouds. Ik was blij dat ik bij G mijn hart had kunnen luchten en dat we het over andere dingen konden hebben. Het voelde alsof ik mijn beste vriend had terug gekregen. Het was Koningsdag en ik wist weer wie mijn koning was. Ik dacht aan M. Ik vroeg me af wanneer we elkaar weer zouden zien. Ik was gelukkig.
Laatst bijgewerkt door Anjuna op wo jul 16, 2014 5:47 pm, in totaal 4 keer bewerkt.
Lees al mijn tripreports op paddoblog.nl
Avatar gebruiker
Anjuna
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 127
Geregistreerd: zo dec 29, 2013 1:20 am

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor Jdoe » ma apr 28, 2014 5:21 pm

Leuk geschreven <3. :-).
Jdoe
Newbie
Offline
 
Posts: 14
Geregistreerd: wo feb 05, 2014 11:57 am

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor lemonhaze » ma apr 28, 2014 5:42 pm

Mooi geschreven! Heb het weer in één keer uitgelezen :)
acid and good vibes
Avatar gebruiker
lemonhaze
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 978
Geregistreerd: ma dec 31, 2012 6:27 pm

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor veryordinary » ma apr 28, 2014 5:45 pm

lemonhaze schreef:Mooi geschreven! Heb het weer in één keer uitgelezen :)
“Never give up on a dream because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.” — Earl Nightingale.
Avatar gebruiker
veryordinary
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 572
Geregistreerd: wo okt 16, 2013 12:24 am

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor Poseidon » ma apr 28, 2014 5:54 pm

Meeslepende story :hulde:

Gabbur & ik waren nog een soort van op zoek naar je op Ruigoord.
We wisten echter niet hoe je er uit zag en toen ik een pb & oproep hier naar j3 wilde sturen had ik iets te veel crack gerookt om n0g met d3 notebookphone om te kunnen gaan :smokin:
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor Anjuna » ma apr 28, 2014 7:38 pm

Poseidon schreef:Meeslepende story :hulde:

Gabbur & ik waren nog een soort van op zoek naar je op Ruigoord.
We wisten echter niet hoe je er uit zag en toen ik een pb & oproep hier naar j3 wilde sturen had ik iets te veel crack gerookt om n0g met d3 notebookphone om te kunnen gaan :smokin:

Haha :kleuter: Ruigoord zat er voor mij helaas niet meer in, maar we zullen elkaar daar vast nog wel een meeten.
Lees al mijn tripreports op paddoblog.nl
Avatar gebruiker
Anjuna
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 127
Geregistreerd: zo dec 29, 2013 1:20 am

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor Chocoloco » ma apr 28, 2014 7:48 pm

Mooi
Avatar gebruiker
Chocoloco
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 844
Geregistreerd: di maart 11, 2014 6:33 pm

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor Prototype » ma apr 28, 2014 8:07 pm

Mooi reportje weer! :D
I'll make my own drugsforum! With blackjack and hookers!
In fact, forget the forum!
BEK HOUWE, NEUS VOLSTOUWE.

Frog schreef:Predatorprotomotherucking t rex
Avatar gebruiker
Prototype
Harder dan de rest
Donateur
Offline
 
Posts: 7474
Geregistreerd: do aug 01, 2013 11:57 pm
Woonplaats: The Void

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor Vinnie » ma apr 28, 2014 8:11 pm

ik ga hem een keer lezen als ik tijd heb :grin:
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5032
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor cojiro » ma apr 28, 2014 9:13 pm

Wat een feel-good einde (:

Tof as always, jij bent echt de beste tripreporter die ik ken dude!
Avatar gebruiker
cojiro
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 926
Geregistreerd: za jan 11, 2014 3:15 am
Woonplaats: Utrecht

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor Maus » do mei 01, 2014 12:39 pm

Mooi filosofisch report :hulde:
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10213
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor supergabbur » do mei 01, 2014 12:46 pm

Slecht report, dat van Voldie is veel beter!!
Avatar gebruiker
supergabbur
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1364
Geregistreerd: do nov 22, 2012 3:15 pm

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor pax » do mei 01, 2014 1:39 pm

Moet willekeurig lachen van je report, heel mooi geschreven.
Ernstige Levamisole gebruiker
Avatar gebruiker
pax
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 300
Geregistreerd: ma jun 18, 2012 9:23 pm
Woonplaats: Antwerpen

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor frozentoast » do mei 01, 2014 5:44 pm

De kriebels spatten er van af :wub:

Nee maar dit is serieus best wel herkenbaar.
Avatar gebruiker
frozentoast
fa2 ouwe
Donateur
Offline
 
Posts: 2270
Geregistreerd: ma jul 16, 2012 11:45 pm
Woonplaats: zesde dimensie linksaf

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor kaasje » do mei 01, 2014 9:10 pm

Zalig! :D
Omschrijft de sfeer van een gezellige goa ook perfect.
:wave:
Avatar gebruiker
kaasje
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1216
Geregistreerd: zo mei 12, 2013 4:04 pm
Woonplaats: België

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor Monologic » vr mei 02, 2014 9:22 pm

Laatst bijgewerkt door Monologic op do apr 19, 2018 5:43 am, in totaal 1 keer bewerkt.
“Ik voel me beter dan alles buiten mij, mij laat voelen als ik me niet zou voelen, zoals nu.” - 8
The gods know what you've done..
Avatar gebruiker
Monologic
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 552
Geregistreerd: do maart 06, 2014 1:03 pm

Re: Candyflip - Liefdesverdriet

Berichtdoor Miss E » za mei 03, 2014 11:27 pm

Mooi verhaal heb je weer geschreven, Anjuna. :hulde:
Avatar gebruiker
Miss E
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1684
Geregistreerd: ma mei 27, 2013 2:44 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Psychedelica

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner