Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Diep therapeutisch trippen

Voor al je psychedelische avonturen.

Diep therapeutisch trippen

Berichtdoor Calibre100 » zo jul 15, 2012 10:32 am

Set & Setting
Middel: 25 gram Psilocybe Hollandia met gebruik van limetek.
Setting: Thuis
Medetrippers/Tripsitters: Geen
Mindset: Vrolijk aan de oppervlakte, verdrietig en boos diep onder het oppervlak. Lichte griepverschijnselen.


Introductie
Hoewel ik inmiddels een redelijk ervaren tripper op paddo’s en truffels ben (naar schatting 25-30 trips) en ik stevig in mijn schoenen sta, wist ik dat dit geen gemakkelijke trip zou worden. In de afgelopen maanden heeft er een aantal ontwikkelingen plaatsgevonden in mijn leven dat ervoor heeft gezorgd dat verdriet en woede zich in mij op hebben kunnen hopen. Het is niet zo dat ik dit alles geprobeerd heb weg te stoppen, want een groot deel heb ik al verwerkt. Wel is er nog een restant van over waar ik door middel van een trip in ieder geval deels mee hoop af te rekenen. Ik zal in dit report niet verder ingaan op wat er precies is gebeurd in verband met herkenbaarheid.

Trippen haalt weggestopte gevoelens in mij naar boven. In mijn vorige trips merkte ik dat ik dicht aan zat tegen het loskomen van deze gevoelens. Mijn plan was om de dosis te verhogen (van 20 naar 25 gram) en muziek op te zetten die wat langzamer, dieper en donkerder was om het proces te ondersteunen. De muziek van Aes Dana bleek perfect voor dit doel.


De voorbereiding
Ik heb me mentaal goed voorbereid op wat komen ging. Behalve het mentale aspect heb ik ook goed gezorgd voor de faciliteiten (eten, drinken, wierook, opgeruimde kamer, etc). Je zou kunnen zeggen dat op de lichte griepverschijnselen na de omstandigheden ideaal waren.

Twee dagen van tevoren kwamen de truffels binnen per post. Met de Psilocybe Hollandia heb ik inmiddels al een aantal keer kennis mogen maken en ik ben er altijd zeer tevreden over geweest. Eerst was ik sceptisch over de claim dat de Hollandia stukken sterker zou zijn, maar ik kan iedereen verzekeren dat de truffel per gram veel harder aankomt dan ieder andere truffelsoort die ik heb geprobeerd. Ik ben niet dol op de smaak van truffels, terwijl ik limoen wel kan waarderen. De limetek is voor mij daarom de perfecte manier van inname, omdat de limoen de smaak van de truffels goed kan maskeren. Wanneer je de truffels eerst door een grinder haalt, zoals ik heb gedaan, hoef je niet eens zo goed te kauwen om toch een sterke trip mee te maken. Flesje water erbij om het weg te spoelen en alles is in orde wat de inname betreft, ook als je 1 en tweederde zakje van deze truffels weg wil werken.


De trip
Twintig minuten nadat ik de laatste hap naar binnen had gewerkt begon ik de eerste effecten al te merken. De muziek voelde intenser aan en de bodyload werd steeds heftiger waardoor ik op de bank ben gaan liggen, wachtende op wat ging komen. Ik voelde me onrustig, omdat deze dosis voor mij de hoogste was tot nu toe en er misschien vanalles los ging komen zonder te weten hoe ik daar al trippend op zou reageren. Daarna ging het snel. Al heel gauw zag ik patronen met mijn ogen dicht, waarna er complete landschappen, gezichten, personen en voorwerpen voorbij kwamen in de meest fantastische kleuren. Op een gegeven moment voelde ik dat er aan mijn verdedigingslinies geknabbeld werd, sterkter nog, ik zág het zelfs gebeuren. Het was lastig dit toe te laten maar ik wist dat dit de enige manier was om daar te komen waar ik wilde zijn. Ik heb één moment gehad dat ik met mijn ogen dicht een man zag die achter me aan kwam wat lichte gevoelens van angst opriep. Ik liet dit beeld gaan en ging verder in mijn trip.

Uiteindelijk was het moment daar dat ook met mijn ogen open ik hallucinaties zag. Ik wist gedurende de hele trip gelukkig nog uitstekend wat echt was en wat niet. Objecten in mijn kamer begonnen te bewegen en ik zag de meest fantastische dieren, kleuren en patronen. Vooral op een witte muur in mijn kamer was het alsof er een beamer op gericht stond.

En toen gebeurde het. Er kwam een enorme golf van woede op die ik heel intens beleefde. Op dat moment had ik de keuze om eraan toe te geven en mijn agressie te uiten, of te accepteren dat het er was en er mee af te rekenen in plaats van me er tegen te verzetten. Ik koos voor het laatste en observeerde de golf totdat deze wegsmolt. Dit proces duurde lang, ik gok ergens tussen een kwartier en een half uur. Dat dit lukte gaf me een sterk gevoel van trots en overwinning.

Nadat ik mijn woede had overwonnen kon ik mij op mijn verdriet richten. Hier hoefde ik geen moeite voor te doen, het kwam zelf naar me toe. Ik heb gehuild, lang en veel. Voor mij een hele prestatie, ik heb de neiging veel gevoel niet te delen met de buitenwereld en dat het er op deze manier uit kon komen betekende erg veel voor me en het voelde goed aan. Toen ik eenmaal door al deze negatieve emoties heen was heb ik me een tijd lang zo bewust en aanwezig gevoeld zoals ik dat nog nooit heb ervaren. Van binnen voelde ik me helemaal stabiel en in evenwicht, wat was dat een mooie ervaring. Het is het best te vergelijken met het bereiken van de Buddha status. Helemaal aanwezig in het nu, niet uit balans te brengen. Vanaf hier voelde ik dat de trip in kracht afnam en uiteindelijk afgelopen was. Ik heb nog even nagenoten met wat normale, vrolijkere muziek, wat te eten en daarna was het bedtijd voor me. Ik was uitgeput. Alles bij elkaar was het heel erg intense ervaring die ik op deze manier wilde delen.


Epiloog
Nu, enkele dagen na de trip heb ik een erg voldaan en trots gevoel eraan overgehouden. Voor de trip was ik veel onrustiger en daar had ik last van, zo werd ik bijvoorbeeld vaak vroeg wakker. Nu is die onrust weg en kan ik veel rustiger slapen. Ook heb ik veel over mezelf geleerd. Het was, achteraf gezien, pure therapie. Je stelt jezelf de vragen die je het moeilijkst vindt om te beantwoorden en daar leer je veel van. Ook heb ik een gedeelte van de trip besteed aan het analyseren van anderen en daarbij kwamen verrassende inzichten boven. De trip was een prachtige, unieke ervaring.

Als laatste wil ik aan de minder ervaren gebruikers absoluut afraden truffels of paddo’s te gebruiken als je met onverwerkte gebeurtenissen zit. Het kan traumatische ervaringen opleveren wanneer je psychedelica therapeutisch wil gebruiken. Twee randvoorwaarden om toch hieraan te beginnen zijn wat mij betreft dat je veel ervaring hebt met trippen (in ieder geval ook met hogere doses en alleen trippen) en dat je in jezelf gelooft/stevig in je schoenen staat. Wanneer één van de twee ontbreekt is dat een recept voor ellende, en zelfs wanneer je aan beide voorwaarden voldoet is dat geen garantie voor een succesvolle trip. Mijn advies is vooral af te gaan op je gevoel, of je denkt dat je er zelf klaar voor bent of niet.

Iedereen bedankt voor het lezen, ik vind het leuk als jullie reageren!
Calibre100
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: zo jul 15, 2012 10:22 am

Re: Diep therapeutisch trippen

Berichtdoor Ivo » zo jul 15, 2012 10:39 am

Mooi geschreven, leest echt vlot weg :) Goede keus ook qua drug, ik merk bij mezelf dat de inzichten die ik van paddo's krijg veel langer blijven dan bvb bij LSD.
Waren er ook lichtere delen in de trip of was het echt 4u introspectief?
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Diep therapeutisch trippen

Berichtdoor peprick » zo jul 15, 2012 10:59 am

Ook heb ik veel over mezelf geleerd. Het was, achteraf gezien, pure therapie. Je stelt jezelf de vragen die je het moeilijkst vindt om te beantwoorden en daar leer je veel van. Ook heb ik een gedeelte van de trip besteed aan het analyseren van anderen en daarbij kwamen verrassende inzichten boven.

klopt! in afrikaanse landen waar nog echt van die stammen leven.(en duizenden jaren geleden dus ook) is het eten van paddo's en truffels een soort van mannelijkheids ritueel, als je dan zeg maar sterk genoeg was en wat levens ervaring heb, dan is het tijd om wijsheid te verkrijgen: omdat je dus zelf inzicht krijgt, en over anderen maar ook hoe het leven en alles in elkaar zit. dan was je na dit ritueel dus een van de wijzen van de stam.
I use to do a little, but a little wouldn't do, so the little got more and more.
I just keep try to get a little better, just a little better then before.
~WAUS-PAUS~
Avatar gebruiker
peprick
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 198
Geregistreerd: do maart 31, 2011 2:26 am
Woonplaats: rotterdam

Re: Diep therapeutisch trippen

Berichtdoor Azy » zo jul 15, 2012 11:22 am

Prachtig report, heel herkenbaar geschreven en leest erg vlot weg. Denk je dat de hogere dosis het net 'makkelijker' heeft gemaakt of niet? Ik ben bij 10 gram al aardig goed aan het trippen, kan me voorstellen dat je bij 25 gram toch nog een pak meer van je ego moet opofferen.
Avatar gebruiker
Azy
Donateur
Offline
 
Posts: 1950
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:56 pm

Re: Diep therapeutisch trippen

Berichtdoor Calibre100 » zo jul 15, 2012 12:38 pm

Dank jullie voor de fijne reacties!

Ivo schreef:Mooi geschreven, leest echt vlot weg :) Goede keus ook qua drug, ik merk bij mezelf dat de inzichten die ik van paddo's krijg veel langer blijven dan bvb bij LSD.
Waren er ook lichtere delen in de trip of was het echt 4u introspectief?


De trip was zo goed als helemaal introspectief. Dat wilde ik graag en daar heb ik ook voor gezorgd door een donkere, niet prikkelende omgeving te creëren.

peprick schreef: klopt! in afrikaanse landen waar nog echt van die stammen leven.(en duizenden jaren geleden dus ook) is het eten van paddo's en truffels een soort van mannelijkheids ritueel, als je dan zeg maar sterk genoeg was en wat levens ervaring heb, dan is het tijd om wijsheid te verkrijgen: omdat je dus zelf inzicht krijgt, en over anderen maar ook hoe het leven en alles in elkaar zit. dan was je na dit ritueel dus een van de wijzen van de stam.


Interessant! Heb je misschien een link waar ik hier nog wat meer over kan lezen?

Azymuth schreef:Prachtig report, heel herkenbaar geschreven en leest erg vlot weg. Denk je dat de hogere dosis het net 'makkelijker' heeft gemaakt of niet? Ik ben bij 10 gram al aardig goed aan het trippen, kan me voorstellen dat je bij 25 gram toch nog een pak meer van je ego moet opofferen.


De hogere dosis dwong me inderdaad niet veel meer heel te laten van mijn ego. En dat was ook nodig om daar te komen waar ik wilde zijn, dus op die manier heeft het wel geholpen, het makkelijker gemaakt zo je wil. Maar de trip zelf was niet makkelijk, haha :grin:
Calibre100
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: zo jul 15, 2012 10:22 am

Re: Diep therapeutisch trippen

Berichtdoor Saikedellik » zo jul 15, 2012 12:40 pm

Mooi report! Mooi om te lezen hoe drugs/psychedelica ook gebruikt kunnen worden! :) Tnx for sharing!
Junk.
Avatar gebruiker
Saikedellik
Donateur
Offline
 
Posts: 1712
Geregistreerd: vr jun 03, 2011 4:30 pm

Re: Diep therapeutisch trippen

Berichtdoor peprick » zo jul 15, 2012 12:45 pm

Calibre100 schreef:Dank jullie voor de fijne reacties!

Ivo schreef:Mooi geschreven, leest echt vlot weg :) Goede keus ook qua drug, ik merk bij mezelf dat de inzichten die ik van paddo's krijg veel langer blijven dan bvb bij LSD.
Waren er ook lichtere delen in de trip of was het echt 4u introspectief?


De trip was zo goed als helemaal introspectief. Dat wilde ik graag en daar heb ik ook voor gezorgd door een donkere, niet prikkelende omgeving te creëren.

peprick schreef: klopt! in afrikaanse landen waar nog echt van die stammen leven.(en duizenden jaren geleden dus ook) is het eten van paddo's en truffels een soort van mannelijkheids ritueel, als je dan zeg maar sterk genoeg was en wat levens ervaring heb, dan is het tijd om wijsheid te verkrijgen: omdat je dus zelf inzicht krijgt, en over anderen maar ook hoe het leven en alles in elkaar zit. dan was je na dit ritueel dus een van de wijzen van de stam.


Interessant! Heb je misschien een link waar ik hier nog wat meer over kan lezen?

Azymuth schreef:
ik zou t ff niet weten, maar dat bedrijf van die truffles zeg maar, dus de naam die op het bakje staat bevat vast wel een site naam, en via daar kun je denk ik wel links vinden. ik geloof gewoon magicalmushrooms.com of zo iets
I use to do a little, but a little wouldn't do, so the little got more and more.
I just keep try to get a little better, just a little better then before.
~WAUS-PAUS~
Avatar gebruiker
peprick
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 198
Geregistreerd: do maart 31, 2011 2:26 am
Woonplaats: rotterdam

Re: Diep therapeutisch trippen

Berichtdoor peprick » zo jul 15, 2012 12:56 pm

ik heb n site gevonden in t engels www.magic-mushrooms.net daar lees ik net ook dat er al medicinale paddo's zijn voor o.a. cluster hoofdpijn. (ergste vorm van hoofdpijn)
I use to do a little, but a little wouldn't do, so the little got more and more.
I just keep try to get a little better, just a little better then before.
~WAUS-PAUS~
Avatar gebruiker
peprick
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 198
Geregistreerd: do maart 31, 2011 2:26 am
Woonplaats: rotterdam

Re: Diep therapeutisch trippen

Berichtdoor amois » wo jul 18, 2012 1:33 am

peprick schreef:ik heb n site gevonden in t engels http://www.magic-mushrooms.net daar lees ik net ook dat er al medicinale paddo's zijn voor o.a. cluster hoofdpijn. (ergste vorm van hoofdpijn)


Klopt, dit komt ook aan bod in de serie Drugs, Inc seizoen 2 aflevering 4 (als ik het goed heb)
Dit is trouwens sowieso wel een aardige serie om te zien.
amois
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 26
Geregistreerd: di mei 29, 2012 6:05 pm

Re: Diep therapeutisch trippen

Berichtdoor justmakepeace » za aug 18, 2012 10:09 pm

Zeer intens, zelf heb ik 9 keer getript (waarvan meestal tussen de 7,5 en 10 gram en twee keer 15 gram ongeveer) en ik heb een fobie voor honden waar ik al 16 jaar last van heb. Misschien dat zoiets hier ook wel bij kan helpen, al ben ik niet van plan om dat binnenkort te gaan doen want het moet wel heel heftig zijn om met zo'n dosis te trippen. Misschien dat het gewoon nog een keer tevoorschijn komt tijdens het trippen en ik andere inzichten krijg en hopenlijk het in intensiteit afneemt (de fobie). Ik zie wel wat ''the food of the gods'' mij brengt! :D

Knap van je dat je dit in je eentje aandurft hoor, mij voorlopig nog niet gezien met die dosis!
Geef me een mice en een drum machine en ik pomp je vol psilocybine!
justmakepeace
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 61
Geregistreerd: di aug 14, 2012 8:57 pm

Re: Diep therapeutisch trippen

Berichtdoor Lvanzeeland » wo mei 03, 2017 6:58 pm

Heej super lang geleden dat dit geschreven is, maar alsnog heel interessant. Ik heb nog nooit paddo's genomen maar kwam er onlangs achter dat het therapeutisch kan werken en je tot diepere inzichten kan komen en onverwerkte emoties zo kan benaderen. Dat is echt iets wat ik wil en wat op andere manieren niet lukt omdat ik zo op slot zit. En zo herkenbaar dat: aan t oppervlak vrolijk maar daaronder zo snel opgefokt, boos of verdrietig. Ik wil het wel graag onder begeleiding doen denk ik... Omdat het de eerste keer is. Iemand nog goede adressen waar dat kan? Nog verder andere tips voor zo'n trip? Thanks
Lvanzeeland
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: wo mei 03, 2017 6:49 pm

Re: Diep therapeutisch trippen

Berichtdoor MrMDMA » do mei 04, 2017 2:31 pm

Heb zelf nog nooit een tripmiddel zoals paddo's of LSD gehad, maar zoals ik jouw report lees, klinkt het alsof je emoties die je normaal ook ervaart gevisualiseerd worden. Ik heb zelf in het verleden ook diep therapeutisch mezelf vooruit kunnen helpen, maar dat ging dan vooral met MDMA en amfetamine. De emoties werden niet gevisualiseerd, maar kwamen dan binnen als een 'gevoel'. Vervolgens leek het net of ik er op een bepaalde manier naar kon kijken en binnen laten komen, zodat ik ineens begrip en tevredenheid ervaarde. Dit ging dan bijvoorbeeld over frustraties of gebeurtenissen die ik niet eerder had verwerkt.
“I don't feel pain, fear, desire
It's like all things that makes us human are fading away
It's like the less human I feel all this knowledge about everything
They're all exploding inside my brain
I don't feel pain

Avatar gebruiker
MrMDMA
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 271
Geregistreerd: za jun 25, 2011 7:13 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Psychedelica

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner