Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Llowtrip: Door de poort en terug

Voor al je psychedelische avonturen.

Llowtrip: Door de poort en terug

Berichtdoor XM77 » ma aug 20, 2012 9:12 pm

Gebruiker: Man, 82 kg, 20 jaar
Drug en dosis: ca. ½ portie truffels (‘Psilocybe Dragon’), dus ca. 7,5 gram
Setting: A Campingflight to Lowlands Paradise
Set: Vermoeid en verkouden, maar vrolijk en voldaan
Overige aanwezigen: 50.000 uitgelaten festivalbezoekers

Zou ik het doen? Oorspronkelijk was mijn bedoeling zaterdagavond, maar toen was het er niet van gekomen, en overdag was het te warm. Na prematuur weg te zijn gegaan bij de Foo Fighters aangezien het in het voorvak te verzengend heet was, kwam ik op de camping aan met snode plannen, maar desondanks vol twijfels. Mijn vrienden waren allemaal nog aan het feesten, maar de buren waren er wel. ‘Kom erbij!’

Er gingen een aantal stevige joints in de rondte, maar ikzelf hoefde even niets, omdat ik misschien het idee had om te gaan trippen op truffels. Onze buren vonden dat een maar wat interessant idee; een jongen had het al eens gedaan, de drie meiden die erbij zaten niet en wisten ook niet zo goed wat er dan zou gebeuren. Nadat ik ze gerustgesteld had dat ik er sowieso niet agressief van zou worden (‘het ergste wat er kan gebeuren is een bad trip en daarmee heb ik alleen mezelf maar’) hebben ze me over de streep getrokken. Een goede beslissing. Ik wilde echter niet té hard gaan, dus nam ik een half portie. ‘Psilocybe Dragon’ is, te oordelen naar de naam en het uiterlijk, waarschijnlijk gewoon Dragon’s Dynamite, zo redeneerde ik (waarom verkopen ze die shit onder 3 of 4 verschillende namen?). Een nog véél betere beslissing...

Ik at drie grote truffels en liet alle kleine stukjes in het niet langer vacuum getrokken zakje zitten, terwijl de buren geïnteresseerd toekeken. Ze zouden later nog naar Kees van Hondt gaan, maar zo ver was het nog even niet, dat was pas om half 12. Een van de meiden vroeg al na 5 minuten of ik iets voelde, maar nee, zo snel gaat zoiets niet..!

Hoewel? Na een kwartier begon ik al de eerste effecten te merken. Die bomen zagen er toch wel erg mooi uit. De buurjongen, die al zo stoned als een garnaal was toen ik hem ook nog mijn puurpijpje in de handen drukte, zag allemaal goede tovenaars en stripfiguren in de bomen, en dat werkte wel enigszins aanstekelijk. De bomen zijn onze ‘guardians’! Ik houd van bomen. Naast mensen de mooiste en meest boeiende organismen die er zijn. Hoewel paddestoelen natuurlijk ook wel wat hebben..!

Maar goed, de truffels kwamen dus vrij snel op. Ik dacht er niet veel van; het was alweer een tijdje terug dat ik gegeten had en Dragon’s Dynamite staat sowieso bekend om de snelle coming-up. Nog redelijk nuchter begin ik uit te leggen wat truffels precies kunnen doen, daarbij geholpen door mijn stonede buurman. Ik heb het ook nog even over de Shulgin-scale, waarbinnen de +4 veruit het moeilijkst uit te leggen is. ‘Maar we gaan gewoon voor de +4!’, zeggen de buren. Oh, en ik moest ook maar gewoon meekomen naar Kees van Hondt. Er zijn daar alleen maar goede vibes. Het is Lowlands!

Na een uur tripte ik vrij stevig, iets steviger dan ik verwachtte van een half portie. Een beetje te vergelijken wel met een vol portie Atlantis of Mexicana A. Precies het niveau dat ik kan handelen hier. Het ging niet zo hard als vorig jaar december. Inmiddels druppelden mijn vrienden ook weer binnen, die wel de Foo Fighters konden uitzitten. Zachtjes zing ik Everlong in mijn hoofd. Wat is zingen eigenlijk leuk. Sowieso is muziek bijzonder, en ik heb wel vaker getript op muziek... weet je wat, ik ga met de hele groep gewoon mee naar Kees! Ik ben benieuwd.

Lichtelijk zwalkend, inmiddels op T+1.30 en +++ op de Shulgin-scale, loop ik met de energiestroom mee over de lichtelijk golvende stenen voetpaden van camping 2, langs de 24-uurstent, en richting festivalingang. Holy shit. Die palen. Die kleuren en geluiden en al die mensen. Sensory overload. Wat een bizarre gewaarwording. Ik had alleen nog maar bij mensen thuis en in het bos getript, maar dit is even andere koek. ‘Ik loop zo gewoon achteruit naar binnen’, grap ik nog. Maar uiteindelijk loop ik gewoon vooruit, met een stalen gezicht langs de security. We moeten even wachten omdat er wat tassen van mensen gecontroleerd worden. ‘Oh shit ik ga hard op die negen daar’, wijs ik fluisterend naar de middelste paal.

De weg naar Kees verloopt zonder noemenswaardige problemen. Ik ben onder de indruk van Lowlands als nooit tevoren, dat wel. Langs de lange gang, langs de Juliet en linksaf naar het feestje. Het wordt steeds drukker. Oh shit, ik heb geen zin om me door die mensenmassa te wurmen. ‘Ok, dit wordt hem niet’, zegt gelukkig een goede vriend van mij. Uiteindelijk gaan we even aan de zijkant zitten.

Ik kijk tegen het tentzeil aan. De tent is monsterlijk groot en produceert veel geluid, maar straalt ook enorm veel energie uit. Positieve energie, inderdaad. Dit is prachtig. Maar ik ga eigenlijk net wat te hard, denk ik terwijl ik in de rondte kijk. Via de zijkant kunnen we toch even naar binnen. Opblaasbeesten, palmtakken en andere rare dingen overal. ‘In de blote kont, in de blote kont..’ Whoa. Had ik nu maar MDMA genomen.

We staan er 5 minuten en ik wil wat drinken. Uiteindelijk gaan we vrij snel weer naar buiten, en ik besef dat dit voor mijn vriend ook niet leuk is. Ik zeg dat ik wel gewoon terugga naar mijn tent en wens hem een fijne avond. De weg terug naar de camping is lang. Ik heb behoefte aan wat minder prikkels, dus ik ga heel snel door de poort weer terug. Zo snel mogelijk. En in mijn tent zet ik straks wel even mijn eigen muziek op.

Het is rond middernacht inmiddels, 2 uur en een kwartier na inname. Is dit de piek? Ik zie alles golven en vervormen terwijl ik camping 2 weer oploop. Snel naar de tent. Iemand van mijn groepje zit bij nog wat andere buren en vraagt haar aansteker terug. Dat kan geregeld worden. Ik loop even op en neer en duik daarna de tent weer in. Fuck, het is hier nog steeds heet. Ik zweet me kapot en de visuals gaan gewoon door, net als de enorme mind high. Toch ben ik eigenlijk niet bang. Ik weet zeker dat ik niet zo lang geleden een dramatische bad trip had gekregen in deze setting. Dit besef ik me op dit moment nog niet, gelukkig, anders was het alsnog fout gegaan.

Ok, te warm dus. Even weer naar buiten en voor mijn tent zitten. Ik voel me weer een beetje serieus en chaotisch, net in december. Dat was niet zo’n fijne trip. Volgens mij heb ik daar een halfuur gezeten, gesprekken voerend met een vuilniszak, toen ik de enorme behoefte voelde om mijn tanden te poetsen. En toevallig genoeg kwam daar net nog iemand van mijn groepje aanlopen die wel even mee wilde naar de wc’s. Goede timing, zo kom ik er nog even uit. En daarna kan ik alsnog mijn tent in, die door het openstaan inmiddels wat is afgekoeld.

Het is ongeveer T+3 en nu begint het echt bizar te worden. De dubstep in de verte neemt demonische vormen aan. Langzamerhand voel ik mijn identiteit wegglippen. Ik ben een van mijn vrienden. Ik ben ze allemaal tegelijk. Ik ben een met de wereld. Ik word opnieuw geboren, ben weer een klein kind. Maar als dat zo is, waarom lig ik dan in een tent en niet in een wieg? Het klopt niet. Deze fase duurt een tijdje en ik begrijp het niet helemaal. Maar uiteindelijk verdwijnt ook dat besef en lijk ik in een vreemd soort trance te raken. Tussen wakker en droom in. Ik was natuurlijk ook heel moe. Nu, achteraf, vraag ik me af of ik geslapen heb of niet.

Ik begin een taal te spreken die ik niet ken. Allerlei mantra of hoe je het ook wil noemen. Ik laat mijn stembanden de geluiden produceren die goed voelen op dat moment, ze betekenen individueel niets meer maar samen is het universele liefde. Dat is zoals het moet zijn. Ik heb geen idee hoe lang het duurt. Ik besef niet dat ik aan het mediteren ben, maar wel dat dit meditatie is. Het contact met God is weer daar, ditmaal direct. Tijdens LSD voelde ik alleen zijn aanwezigheid. Nu ben ik God. Ik ben door de poort gegaan. Is dit de dood? Vast niet. Dat zou anders voelen. Er is geen angst meer, ook geen ego trouwens, het ‘ik’-aspect komt er pas in de coming-down weer bij kijken.

Plotseling kijk ik op mijn iPod. 2 uur 26. Ik ben ver weg geweest. Ergens bij Orion, ofzo? Nee, dat heb ik alleen maar ergens gelezen. Wat is er gebeurd? Ik heb truffels gehad. Geen compleet portie. De andere helft heb ik ergens weggegeven aan iemand. Wacht eens even. Dit was +4. Ik ben opgelost geweest in de wereld. Bizar. Maar ik voel me goed, en ik word langzaam weer nuchter. Wel vraag ik me af, hoe was dit in godsnaam mogelijk op zo weinig truffels? Was dit toevallig een extreem sterke batch, heeft 3 dagen in de hitte van mijn tent de truffels versterkt, heb ik per ongeluk iets anders binnengekregen? Ik weet het niet. Misschien was het gewoon mijn tijd voor zo’n trip. Per slot van rekening heb ik het ruim een halfjaar niet gedaan, nadat Hollandia zo enorm tegenviel.

Ik ga nog steeds vrij hard, muziek beleef ik heel intens, maar het wordt al wel minder. Dat gaat een korte nacht worden, want de wekker staat al een tijdje op 8 uur. Waarom ook alweer? Oh ja, Lowlands is bijna afgelopen. Over 8 uur staat mijn moeder er met de auto, maar dan ben ik allang weer nuchter. Niets aan de hand. Maar dit is wel een trip waarover het laatste woord nog niet gesproken is...

In de laatste uren zat er ook genoeg moois in de trip. Ik deed toen wat ik altijd deed in een trip, gewoon nadenken over mijn eigen leven en constateren dat ik weer op de goede weg ben. Lowlands was geniaal. Ik hou van mijn vriendin. Heb trouwens nog een half uur met haar zitten sms’en daar, ze was ‘toevallig’ wakker. Mijn studententijd schiet ook mooi op, maar de academische wereld heb ik wel een beetje gezien. Toch maar eens de werkvloer opzoeken. Ik denk ook nog even terug aan een verhaal dat ik een tijdje terug las, over iemand die pas tijdens een trip het verlies van zijn vader heeft kunnen verwerken. Dat is bij mij gelukkig allang gebeurd. Wel denk ik terug aan andere negatieve gebeurtenissen uit mijn leven, hoe ik daarmee ben omgegaan. Dat was niet altijd even gezond, maar het verwerkingsproces duurt gewoon voort. Zo is het nu eenmaal. Go with the flow.

Het is 4 uur en de trip is bijna voorbij. Ervan genieten zolang het kan. Waarom zijn we er eigenlijk? Omdat het kan, is het enige logische antwoord. Het was voor God veel leuker dan als hij een lege wereld had gecreëerd. Zo simpel is het volgens mij. En het leven is leuk. Ik dank het universum en mezelf, want wij zijn allen God. Vervolgens droom ik nog even weg op wat nummers op mijn iPod en val ik uitgeput in een diepe slaap.

Beste trip ooit? Zeker weten. Wat een ervaring. Ik heb Flux Pavilion en Netsky gemist, net als het grootste deel van Kees van Hondt, maar het was het waard. Lowlands werd in stijl afgesloten. Maar volgend jaar neem ik toch maar gewoon een pilletje mee!

En waarom ik nu zo hard ging op een half portie? Wie zal het zeggen. Ik denk dat het gewoon moest gebeuren.

Over en sluiten!
XM77
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:41 pm

Re: Llowtrip: Door de poort en terug

Berichtdoor Dennenboom » ma aug 20, 2012 9:29 pm

Leuk geschreven! Heb ervan genoten. Inderdaad best vreemd dat je zo hard tripte op een halve portie... Misschien had God die truffels wel beïnvloed om jou al deze inzichten te laten krijgen op die halve dosis. :rock:

(Nee met alle respect, maar ik wil wel meer weten over jouw idee van god en wat je er in trippen van terugvindt)
Avatar gebruiker
Dennenboom
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 501
Geregistreerd: di feb 22, 2011 7:01 pm

Re: Llowtrip: Door de poort en terug

Berichtdoor XM77 » ma aug 20, 2012 10:10 pm

Lavalamp schreef:Leuk geschreven! Heb ervan genoten. Inderdaad best vreemd dat je zo hard tripte op een halve portie... Misschien had God die truffels wel beïnvloed om jou al deze inzichten te laten krijgen op die halve dosis. :rock:

(Nee met alle respect, maar ik wil wel meer weten over jouw idee van god en wat je er in trippen van terugvindt)


Dat is misschien vrij lastig uit te leggen. Ik geloof niet in de traditionele God (als in een man op een wolk) oid, het is meer een personificatie van het universum. Ik heb het gevoel dat de Goddelijke kracht in alles aanwezig is en daar ben ik me sterker van bewust wanneer ik onder invloed van psychedelica ben. Klinkt misschien vaag maar daar komt het een beetje op neer. x3
XM77
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:41 pm

Re: Llowtrip: Door de poort en terug

Berichtdoor Dennenboom » ma aug 20, 2012 10:21 pm

XM77 schreef:Dat is misschien vrij lastig uit te leggen. Ik geloof niet in de traditionele God (als in een man op een wolk) oid, het is meer een personificatie van het universum. Ik heb het gevoel dat de Goddelijke kracht in alles aanwezig is en daar ben ik me sterker van bewust wanneer ik onder invloed van psychedelica ben. Klinkt misschien vaag maar daar komt het een beetje op neer. x3
Oke. Als dat jou meer interesseert (wat ik me bij trippen wel kan inbeelden) moet je maar eens kijken hoe de Stoicijnen, Philo de jood en Plotinus dat gevoel hebben verwoord. Als je bang bent om je godsbeeld dwingend aan te moeten passen, lees dan vooral de kritiek van de zuivere rede van Kant niet.

Groet :)
Avatar gebruiker
Dennenboom
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 501
Geregistreerd: di feb 22, 2011 7:01 pm

Re: Llowtrip: Door de poort en terug

Berichtdoor bonghit » ma aug 20, 2012 10:29 pm

Boeiend tripreport 8-)
Mooi geschreven,Lowlands lijkt mij ook een fijne lokatie om,
zoiets de doen 8-)

In iedergeval lekker hard getript op een klein portie :rock:
Wie ben jij: bonghit
Wat zijn we: samen
Wat gaan we: Naar de klote
Avatar gebruiker
bonghit
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3823
Geregistreerd: zo maart 13, 2011 9:39 pm
Woonplaats: in de coffeeshop

Re: Llowtrip: Door de poort en terug

Berichtdoor TRAVOLTA » di aug 21, 2012 2:08 pm

op festivals trip ik ook altijd veel harder dan thuis, kan me hierover niet uiten over truffels maar wel o.a. acid, keta, 2cb en dmt
TRAVOLTA
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 333
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 4:32 pm

Re: Llowtrip: Door de poort en terug

Berichtdoor Dreuge » di aug 21, 2012 4:21 pm

mooi dat je het leuk vond, maar persoonlijk lijkt het me leuker om de laatste nacht dronken van het bier en slaaptekort op een picknick tafel te crowdsurfen bij kees van hondt
~*Hardcore Is A Way Of Life And If You Are Against It Than FUCK YOU!!*~

~*Take Me The Way I Am And Than We Could Be Friends*~


~~~~~FREE GONZO~~~~~
Avatar gebruiker
Dreuge
Einsteins koffiebitch
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4615
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:22 pm

Re: Llowtrip: Door de poort en terug

Berichtdoor XM77 » di aug 21, 2012 11:27 pm

Dreuge schreef:mooi dat je het leuk vond, maar persoonlijk lijkt het me leuker om de laatste nacht dronken van het bier en slaaptekort op een picknick tafel te crowdsurfen bij kees van hondt


Was eerst ook de planning, maar dat komt volgend jaar wel weer. =P Dat of MDMA. Even zien.
XM77
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:41 pm

Re: Llowtrip: Door de poort en terug

Berichtdoor Dopamientje » wo aug 22, 2012 12:03 am

Haha supervet om te lezen. Ik stond zelf ook op camping 2 en een maat van me wilde ook truffels doen, maar heeft het toch niet gedaan. Zelf lijkt het me niet echt chill om trippend over het festivalterrein te lopen ivm de drukte. maar als je daar tegen kan moet je het zeker doen en dan in dat mikado kunstwerk gaan liggen.
Avatar gebruiker
Dopamientje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2417
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:33 am
Woonplaats: Brabant, kut!


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Psychedelica

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner