Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Plaspaddo's, een mislukte trip

Voor al je psychedelische avonturen.

Plaspaddo's, een mislukte trip

Berichtdoor FranX » di jul 31, 2012 10:22 am

Het begon allemaal met het plan om weer eens ouderwets een portie verse paddo's weg te knagen. Gewoon omdat het kan en omdat wij het romantische idee hebben dat uiteindelijk alleen verse shooms je het ultieme paddo-gevoel kunnen geven. Magic mushrooms behoren nu eenmaal tot het 'voedsel der goden' en de plantgeest is wellicht het belangrijkste ingrediënt van de magic. In die nogal subjectieve optiek is vers dus te verkiezen boven de gedroogde exemplaren of 'zielloze´ syntheten zoals 4-ACO-DMT.

Hoe dan ook de eerste flush was eigenlijk een dikke week te vroeg opgekomen en er was geen geschikt moment geweest om ervan te genieten. Het is bij ons gebruikelijk om bij iedere paddo-trip de paddo centraal te stellen en met respect te benaderen. We werken dan rustig naar de trip toe door daags van te voren geen vlees meer te eten, aan onthouding te doen en op de dag zelf alles zo relaxed mogelijk te houden. Misschien allemaal overdreven maar zo een, euh... sjamanistische benadering, zet bij ons ook gewoon goed de set en setting.

De eerste flush had ik dus gedroogd en opgeborgen voor een regenachtige dag. Op zich was dat ook geen probleem omdat men doorgaans zegt men dat de tweede flush kwalitatief gezien toch de beste is. De tweede flush kwam en hoewel ze er voortreffelijk uitzagen bedroeg de totale opbrengst van de oogst slechts 82 gram. De paddo's gingen de koelkast in en was het wachten op een geschikt moment in de dagen die zouden komen.

En toen kwam de zon

Inderdaad, en toen kwam de zon. Het zal jullie ook niet ontgaan zijn dat we vorige week een paar prachtige dagen hadden met eindelijk een hogere temperaturen en veel zon. Logisch dus dat we een van die dagen al heel vroeg op het strand lagen te bruinen. Na het zonnen hebben we nog wat klusjes gedaan en zijn toen gelijk doorgegaan om wat vrienden bij een strandtent te ontmoeten. Toen we uiteindelijk thuis kwamen was het bijna 23.00 uur. Moe maar voldaan plofte we op de bank en besloten we overmoedig en natuurlijk ook tegen beter weten in om de nacht met paddo's door te halen.

Wij houden wel van een stevige trip en dus besloten we zoals gebruikelijk eerst 400 mg harmala extract te nemen om vervolgens de gehele oogst 50/50 op te eten. Nadat we ieder grimassend en smoelen trekkend zo'n 40 gram van de zurig smakende stoeltjes tussen de kiezen hadden vermalen lieten we ons achterover in de bank zakken. Het begon goed.

Ik voelde duidelijk de trip opkomen. Mijn lichaam leek zacht te vibreren en ik kreeg een aangename buzz. Het was nog geen twintig minuten na inname of ik had al hele mooie en veelbelovende opkomende closed eyed visuals. Als een aanrollende storm voelde ik een krachtige trip opkomen en toen ging het mis.

Terwijl ik enerzijds de trip voelde opkomen bemerkte ik opeens hoe moe ik eigenlijk was van een dag zon , zee en strand. 'Fuck, ik wil gewoon naar bed' popte in mijn hoofd op. De moeheid beukte bijna letterlijk frontaal en keihard op de opkomende trip die gelijk omsloeg in een hele zware stonedheid. Weg visuals, weg karakteristieke paddowereld en hallo zombie-stonedheid.

Plaspaddo

Buiten een zware en saaie body stonedheid stak nu ook een ander probleem de kop op. Ik moest plassen. Ik waggelde met grote inspanning naar de wc en deed mijn ding. Vrouwlief had inmiddels min of meer dezelfde ervaring gehad. Ook haar trip begon veelbelovend maar was in één keer omgeslagen in een zowel fysiek als geestelijk onrustig gevoel. Ook zij ervoer een vette stonedheid maar die kon haar onrust niet temperen of wegnemen. Ik keek naar mijn klok en zag dat er amper 40 minuten voorbij waren. Kut! Dit gaat een zware nacht worden. Ik sleepte mezelf weer naar de bank en besloot om de rest van de trip maar gewoon uit te zitten.

Maar ook van het rustig uitzitten was geen sprake. Ik moest alweer plassen. En plassen. En plassen. Het leek wel of ik plaspillen in plaats van paddo's had genomen. Een uur en tig wc beurten later begon ik mezelf toch wel zorgen te maken. Met zoveel vochtverlies ligt uitdroging voor de hand en dus verplichte ik mijzelf te blijven drinken. Iedere slok leek rechtstreeks in mijn blaas terecht te komen die gelijk schreeuwde 'ik moet pissen!' en daar ging ik dan weer. Stoned als een aap slingerend op mijn benen wc in en wc uit.

Vrouwlief had geen buitensporige plasbehoefte. Zij was buiten vet stoned 'slechts' onrustig en een beetje korzelig. Ervaren als ze is hield ze de bal bij zichzelf en zat net als ik gewoon de trip uit.

Waarom plassen?

Zoals de meeste van jullie wel weten zijn er soorten drugs die behoorlijk op de blaas kunnen werken. Dat komt meestal door een ontregeling van de hormoonhuishouding. Zo is het hormoon en neurotransmitter vasopressine verantwoordelijk voor de resorptie van vocht in de nieren. Zonder de werking van het antidiuretisch hormoon vasopressine laten de nieren gewoon al het vocht door en pies je liters uit.

Meer over vasopressine hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Antidiuretisch_hormoon

Kennelijk hadden de paddo's bij mij de werking van vasopressine ontregelt. Heel apart. Ik had dat nog nooit ervaren en voor zover mijn kennis reikt heb ik er ook nog nooit eerder over gelezen of gehoord. Jullie wel?

We waren maar wat blij toen aan de horizon eindelijk het licht begon te gloren en de moeheid het langzaam maar zeker van de stonedheid begon te winnen. Eindelijk naar bed. In slaap komen was best nog wel moeilijk maar uiteindelijk lukte het toch. De andere dag was alles weer normaal. Alhoewel, bij beide ontbrak het frisse gevoel dat we doorgaans na een paddotrip hebben en echt uitgeslapen waren we ook niet. Mijn plasroutine was weer normaal.

Wat ging er mis?

De paddo's waren van het type mazatapec die we al eens vaker en tot tevredenheid hadden genomen. De kweek was op zich goed gegaan er er waren geen schimmels of verontreinigingen te zien geweest.

Oké, hoewel in opperbeste stemming zijn we de trip toch wat vermoeid ingegaan. Vermoeidheid en trippen gaan niet lekker samen maar ik betwijfel of louter vermoeidheid de oorzaak is.

Te hoge dosis? Ja kan. Meer is niet altijd beter. Anderzijds beter was ook niet het doel maar diep wel. We hebben wel vaker wat zwaardere dosissen genomen en hoewel logischerwijs ook het lichamelijke ongemak dan toeneemt zijn we nooit eerder zo zombie-stoned geweest.

De zon dan? We hadden die dag uitgebreid in de zon gelegen en zonlicht stimuleert allerlei hormonale processen in het lichaam. Mogelijk is die basis medebepalend voor het verloop van de trip geweest.

En misschien was het een combinatie van alles wat hierboven staat of, en dat kan natuurlijk ook, was domweg de paddo zelf niet helemaal top. Het is en blijft een natuurproduct en iedereen met een eigen moestuintje weet dat de ene tomaat of aardbei heel anders kan smaken dan de ander aan dezelfde struik.

Ik zou natuurlijk de gedroogde eerste flush kunnen nemen en zien wat er gebeurt. Misschien kom ik er dan achter of het aan de paddo lag of toch de omstandigheden. Ach, als paddo's voedsel der goden is dan is het waarschijnlijk maar het beste dat ik de restanten van deze kweek aan de goden offer. Met de biobak als altaar zal ik de plantgeest terug geven aan moeder natuur.

Zo en verder ga ik er niet meer over zeiken.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Plaspaddo's, een mislukte trip

Berichtdoor Vode » di jul 31, 2012 10:29 am

FranX schreef:
Zo en verder ga ik er niet meer over zeiken.:grin:


"You're entirely bonkers. But I'll tell you a secret. All the best people are."
Avatar gebruiker
Vode
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 891
Geregistreerd: di feb 22, 2011 12:42 am
Woonplaats: Limburg

Re: Plaspaddo's, een mislukte trip

Berichtdoor Davinci » ma aug 06, 2012 11:14 am

FranX schreef:Moe maar voldaan plofte we op de bank en besloten we overmoedig en natuurlijk ook tegen beter weten in om de nacht met paddo's door te halen.Hybris tegen over de goden :grin:
Zelfs voor ervaren trippers is set/setting enorm belangrijk.
Enorm leerrijk report :hulde:
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Psychedelica

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner