Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Psilocybe Hollandia: De wereld is een serieuze chaos

Voor al je psychedelische avonturen.

Psilocybe Hollandia: De wereld is een serieuze chaos

Berichtdoor XM77 » vr jan 13, 2012 12:10 am

Drug en dosis: Truffels, Psilocybe Hollandia, 15g (12g + 3g op T+0.45)
Setting: 5 vrienden; 2 met 15g Hollandia, 1 met ~12g Hollandia, 1 met 15g Dragon’s Dynamite, 1 tripsitter. Huis van een van de vrienden in Den Helder.
Mindset en context: Overwegend positief, midden in een volle en gezellige vakantie, lichte spanningen met een van de mede-aanwezigen

28 december 2011, mijn zesde truffeltrip en de achtste in totaal (2x LSD). Voor de gelegenheid was het me enkele weken geleden gelukt om 4 porties truffels voor de prijs van 1 te krijgen – dus we konden mooi goedkoop op reis in onze eigen geest. We waren ons ervan bewust dat deze Hollandia-truffels niet niks waren, al waren ze dan niet duur; omschreven als de sterkste die bekend waren zouden ze allicht een heftiger effect hebben nog dan Dragon’s Dynamite, waarop ik een keer een flinke bad trip heb gehad. Maar ik voelde me op dat moment sterk genoeg om op zijn minst 12 gram te nemen van deze truffel.

Dus zo gezegd, zo gedaan. Op een zeker tijdstip dat ik niet meer precies weet (circa 19.30 volgens mij) nemen we allemaal tegelijk onze truffels in, in mijn geval 12 gram, en begint het wachten. Een van de vrienden die meteen 15 gram Hollandia nam hoefde niet lang te wachten; terwijl ik een heel langzame coming-up ervoer tripte hij binnen no time zijn ballen eraf. Ikzelf voelde zelfs na 3 kwartier nog niets meer dan een lichte space die me niet vervulde met een gevoel van ‘immersion’, en besloot de laatste 3 gram van mijn portie gewoon bij te nemen.

Vanaf daar begint de chaos. Waar ik normaliter mijn hoofd tijdens het trippen aardig erbij kan houden, alvast rekening houdend met het tripreport dat ik zal gaan schrijven achteraf, heb ik in de slordige 3,5 uur die de piek duurde weinig besef van tijd of omgeving. Na de trip had ik ook het gevoel dat alles belachelijk snel gegaan was, alsof ik een droomwereld ben binnengestapt en die op dat moment weer verliet; dit in contrast tot lichtere truffeltrips waar de tijd (zeker rond T+1/T+2) juist sterk vertraagt. Naar achteraf blijkt zat iedereen in deze tijd behoorlijk klem in zijn eigen hoofd, waarbij 1 vriend haast niet meer kon stoppen met lachen en de tripsitter zich eigenlijk stierlijk verveelde (wat op zich geen héél slecht teken is – er flipte tenminste ook niemand).

Wat opviel waren ook de loeiharde visuals. Ik ben normaliter geen visuele tripper, maar was al snel gevangen in een waas van visuals bij alles wat ik deed. Deze zijn echter te chaotisch om goed te kunnen beschrijven; cartooning, golven, kleurveranderingen en Matrix-achtige letter- en cijfercombinaties wisselen elkaar in hoog tempo af zonder dat ik daar echt chocola van kon maken (geen ‘Metablyssin’). Het was alleen een feit dát de visuals er waren.

Tijdens een sessie kosmische, bijna goddelijke closed-eye visuals ervaar ik tijdelijk een piek van euforie, dit is nog redelijk in het begin van de trip. Helaas is deze euforie tijdens de trip vrij spaarzaam gebleken, want waar Atlantis me naar mijn gevoel ondersteunt met een zacht matras van vrolijkheid, kinderlijke speelsheid en het gevoel verbonden te zijn met alles, is Hollandia ongekend hard en ruw. Ik kon op de piek van de trip eigenlijk geen moment bezig zijn met allerdaagse zaken, al probeerde ik dat wel, en verzette ik mijn geest; ik moest volledig met de stroom mee. Me dat realiserend dacht ik na over allerlei dingen die vreselijk serieus en problematisch leken op dat moment, maar die ik me nu niet eens meer kan herinneren. Niet fijn en het had van mij best wat eerder voorbij mogen zijn.

De trip kende 1 enkel piekmoment waarop de verwarring in korte tijd werd gemaximaliseerd. Dit gevoel kende ik nog van Dragon’s Dynamite, en ik had heel even weer diezelfde angstgevoelens, maar nu kon ik ze in bedwang houden. Precies een jaar later is mijn geest dus tenminste zoveel sterker, dat is een pluspunt. De mindfuck ebde al snel weer weg wat me voor het eerst in uren weer vervulde met een zekere vrolijkheid – het ergste is geweest. Ik weet niet precies hoe lang het nog duurde voor de afterglow begon, maar onvermijdelijk komt die opzetten.

En die afterglow was enorm euforisch en een tikje egocentrisch. Dat herinner ik me nog van Dragon’s Dynamite, de bad trip die me naar de hel en weer terug stuurde; de zwaarste trips hebben de lekkerste afterglows, misschien juist omdat het fijn is om jezelf weer normaal te zien worden. Ik ben de enige van de mensen die er nog zitten (1 vriend is inmiddels vanwege een lichte ruzie naar bed gegaan) die honderduit praat, en heb het gevoel dat alles weer mooi en interessant is, en zeker ikzelf. Enkele redelijk interessante dingetjes zet ik nog even in mijn iPod, en onnatuurlijk vrolijk ga ik uiteindelijk slapen. Maar het blijft helaas niet zo positief als die nacht.

Want 2 weken na de trip zit ik nog steeds wel vervuld van enige twijfels. Het was geen fijne trip, en de MDMA een dag erna bezorgde me ook niet het gewenste gevoel (dat had ik gezien de mindset misschien ook niet moeten doen, maar iedereen maakt fouten I guess). In september deed ik in een weekend LSD en MDMA, en beide ervaringen waren fantastisch en brachten positiviteit naar boven. Het leven is goed, er zijn geen verborgen monsters meer, de lol kon niet op.

Maar nu? Meh. Ik heb oprecht een geweldige kerstvakantie gehad met betrekking tot de delen die géén psychedelica bevatten, maar voor het eerst heb ik het gevoel geen stap voorwaarts te hebben gemaakt na een trip en dat is jammer. Bovendien was de trip niet echt leuk. Ik denk dat ik voorlopig een tijdje van de truffels afblijf, niet vanwege het gevaar maar omdat ik het bijzonder wil blijven vinden. Een uitzondering maak ik wel als iemand in mijn omgeving die er nieuw mee is naar me toekomt om het eens samen te doen, maar dan neem ik een lichte truffel en/of een lagere dosis. Zo niet, dan ga ik me in 2012 richten op wat andere middelen dan truffels en MDMA, indien mogelijk.

Overigens denk ik ook niet dat de trip me echt sléchter heeft gemaakt, want dat de wereld een serieuze chaos kan zijn wist ik al, en nuchter kun je dat soort dingen wel weer in het juiste perspectief zijn (al spelen er altijd nog wel dingen door in je hoofd). Ik ben alleen lichtelijk teleurgesteld en dat is me tot nu toe alleen maar met cannabis overkomen. Maar misschien waren dit truffels waarvan je de positieve effecten alleen merkt op héle lange termijn, we zullen het zien.

Tot zover Hollandia!
XM77
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:41 pm

Re: Psilocybe Hollandia: De wereld is een serieuze chaos

Berichtdoor Sagana » vr jan 13, 2012 1:23 am

Goed geschreven!

Jammer dat je achteraf wat teleurgesteld bent. Ik vind het in elk geval een heel mooi report. :)
Sagana
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 121
Geregistreerd: wo okt 12, 2011 12:55 am
Woonplaats: België

Re: Psilocybe Hollandia: De wereld is een serieuze chaos

Berichtdoor Trippie » vr jan 13, 2012 1:48 am

Tsjah de wereld van de truffeltjes is niet eindeloos he. Het leukste is natuurlijk nieuwe dingen ontdekken en dat is waar je het voor doet. Als je vindt dat tripmiddelen geen kicks meer geven kun je mischien ook overwegen de dingen te (proberen) doen die je normaal zou doen in je vrije tijd als je niet zou trippen, maar dan al trippend. Bijvoorbeeld naar de stad gaan en afspreken met niet-trippende vrienden ofzo, of mischien gaan feesten of weetikwat. Dat is een uitdaging, je leert op die manier ook zeer veel over jezelf en ondergaat nieuwe perspectieven van je eigen leven en de wereld waarin je leeft.

Natuurlijk moet je jezelf wel goed genoeg kennen en weten waar je grenzen liggen, geen domme dingen doen.
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land

Re: Psilocybe Hollandia: De wereld is een serieuze chaos

Berichtdoor XM77 » vr jan 13, 2012 2:12 am

Trippie schreef:Tsjah de wereld van de truffeltjes is niet eindeloos he. Het leukste is natuurlijk nieuwe dingen ontdekken en dat is waar je het voor doet.


Dat is het inderdaad. Ik merk dat ik wel echt een psychonaut ben, ik doe het voornamelijk om er ook iets aan te hebben op de lange termijn en vind het reizen in de ziel oprecht machtig interessant. Daarom vond ik dexamfetamine ook niet veel aan, denk ik. Maar deze trip was mentaal onnodig zwaar, ik heb mezelf in een hoekje laten drukken zonder er echt iets aan te hebben en dat is enigszins vervelend. In feite was het oud nieuws.

Als je vindt dat tripmiddelen geen kicks meer geven kun je mischien ook overwegen de dingen te (proberen) doen die je normaal zou doen in je vrije tijd als je niet zou trippen, maar dan al trippend. Bijvoorbeeld naar de stad gaan en afspreken met niet-trippende vrienden ofzo, of mischien gaan feesten of weetikwat. Dat is een uitdaging, je leert op die manier ook zeer veel over jezelf en ondergaat nieuwe perspectieven van je eigen leven en de wereld waarin je leeft.

Natuurlijk moet je jezelf wel goed genoeg kennen en weten waar je grenzen liggen, geen domme dingen doen.


Uhu. Ik ben altijd wel voorzichtig met die dingen, maar misschien houdt mijn voorzichtigheid me soms ook tegen om het maximale uit de belevingen te halen. Er zijn nog wel wat dingetjes die ik wil proberen - helemaal alleen trippen, trippen op een festival (Lowlands wsl, als onze fantastische regering tegen die tijd geen truffelverbod heeft ingesteld). Maar de huiskamersetting heb ik wel een beetje gezien, en zeker als ik dan een dosis inneem waarbij ik niet meer in staat ben mijn kop bij de dagelijkse gang van zaken te houden.

Sagana schreef:Goed geschreven!

Jammer dat je achteraf wat teleurgesteld bent. Ik vind het in elk geval een heel mooi report. :)


Bedankt! ^^
XM77
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:41 pm

Re: Psilocybe Hollandia: De wereld is een serieuze chaos

Berichtdoor Tripmeister » vr jan 13, 2012 6:59 pm

Mooi geschreven! Vond truffels/paddo's, naast XTC, de meest overdonderende drug tot nu toe. Heb al aardig wat getript op LSD en dacht dat het redelijk hetzelfde was.

Met LSD moet ik trouwens altijd moeite doen om iets qua visuals te zien maar op paddo's komt het allemaal vanzelf, hoefde niet eens te zoeken! Was echt totaal in een andere wereld en de volgende dag voelde ik me echt geweldig :grin:
Avatar gebruiker
Tripmeister
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 63
Geregistreerd: wo maart 30, 2011 10:46 am

Re: Psilocybe Hollandia: De wereld is een serieuze chaos

Berichtdoor psychedelicious » vr jan 13, 2012 11:02 pm

Ik heb ze laatst ook geprobeerd en ik moet zeggen
potent truffeltje hoor!
Na dat ik niet veel meer voelde van truffels (nog wel space, maar niet echt een trip) had ik het een jaar niet gedaan en toen kwamen deze in een keer langs
4 weken daarvoor nog paddo's gedaan, maar behoorlijk harde space gehad alsnog!
ik vond 't alleen wel een beetje een sombere en zware trip
Niet zo'n trip die eigenlijk bestaat uit 6 uur brullen van t lachen zoals de eerste keren op mexicana's en atlantis
Erg potent maar zou ze niet nog een keer droppen
Avatar gebruiker
psychedelicious
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 158
Geregistreerd: di feb 22, 2011 2:59 pm
Woonplaats: Nijmegen

Re: Psilocybe Hollandia: De wereld is een serieuze chaos

Berichtdoor XM77 » za jan 14, 2012 1:01 am

Tripmeister schreef:Mooi geschreven! Vond truffels/paddo's, naast XTC, de meest overdonderende drug tot nu toe. Heb al aardig wat getript op LSD en dacht dat het redelijk hetzelfde was.

Met LSD moet ik trouwens altijd moeite doen om iets qua visuals te zien maar op paddo's komt het allemaal vanzelf, hoefde niet eens te zoeken! Was echt totaal in een andere wereld en de volgende dag voelde ik me echt geweldig :grin:


Je deed eerder LSD dan truffels/paddo's? Opvallend, bij de meeste mensen is het andersom. Geen waarde-oordeel overigens, ik denk dat het niet zoveel uitmaakt in de praktijk.

Dat laatste wat je zegt is erg herkenbaar, een vriend van mij heeft daar een prachtige metafoor voor gevonden tijdens een LSD-trip; psilo is een achtbaan, LSD is een formule 1-wagen. Op allebei kan je hard gaan, maar LSD moet je veel meer zelf sturen. LSD is ook meer voor de 'fijnproevers' denk ik, niet iedereen houdt ervan of kan er goed mee overweg.

psychedelicious schreef:ik vond 't alleen wel een beetje een sombere en zware trip
Niet zo'n trip die eigenlijk bestaat uit 6 uur brullen van t lachen zoals de eerste keren op mexicana's en atlantis
Erg potent maar zou ze niet nog een keer droppen


Inderdaad, somber en zwaar. Ik karakteriseerde hem zelf als uitzonderlijk hard en rauw, en naar mijn smaak is dat onnodig en onprettig. "More is less." Ik kan toch het gevoel niet onderdrukken dat mijn gematigd negatieve ervaring niet zozeer een gevolg is van set, setting of geschiedenis, maar van de truffel zelf. Hoe dat fysiologisch en chemisch gezien verklaard kan worden weet ik niet precies, though. Misschien ligt het wel puur aan de dosis psilocybine.
XM77
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:41 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Psychedelica

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner