Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Truffels - Wat ging er mis?

Voor al je psychedelische avonturen.

Truffels - Wat ging er mis?

Berichtdoor EchoesOfSilenceXO » di feb 26, 2013 7:13 pm

Ik heb een tijd geleden een ontzettend rare eerste truffel ervaring gehad. Ik kan nu nog steeds niet plaatsen wat er hier nou precies gebeurde, ging ik bad? was het de omgeving? of is dit het effect van truffels en is het nou eenmaal niet aan mij besteed?
Het is een enorm verhaal sorry daarvoor ik wilde jullie alle info geven. Er staan geen tijden bij omdat ik echt geen moment op de klok heb gekeken.

Info:
Een tijdje geleden vroeg een vriendin of ik zin had om die avond truffels te doen. Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar dit type drug, verder had ik alleen ervaring met wiet, coke en xtc/mdma.
We zouden met zijn 5en zijn. Een vriendengroep waar ik zelf niet in zat, maar wel vaker drugs mee had gebruikt en ik wist dat ik me bij ze op mijn gemak zou voelen. Twee van de 4 hadden al een keer truffels gebruikt, dus ik heb me (stomstomstom) niet verder ingelezen.
Wel heb ik toen ik langs de smarthop ging om mijn portie op te halen gevraagd wat ik kon verwachten, of het te combineren viel met andere drugs en wat ik moest doen als het fout ging. Ik kon veel lachbuien en filosofische gesprekken verwachten, het was goed te combineren met wiet en ik heb tripremmers (dextro en kalmeringspillen) meegekregen.

Aanwezigen:
G : We zaten bij haar thuis. Zij had al eens truffels genomen samen met D.
D : Goede vriend van G.
S : Dit zou ook haar eerste keer worden.
L : Hem had ik nog niet eerder ontmoet.

Aanvang:
Van tevoren wiet gehaald. Ik ben eigenlijk gestopt met blowen maar vond dat ik voor deze avond best een uitzondering mocht maken. Kwam een oude vriend tegen en kon het niet laten om van tevoren vast een paar hijsjes te nemen. Ik was alleen vergeten dat ik hier helemaal niet meer tegen kon dus ik ging knetterstoned op reis.
We gingen in de woonkamer zitten en aten elk onze portie op. Ik had hem in twee halfjes verdeeld omdat ik het fijner vond eerst te kijken hoe hij insloeg voordat ik meteen alles zou eten. De rest vond dit echter onzin en ze vertelden mij dat ik het dan niet goed zou voelen. Dat + het idee om de gore truffels nog te moeten eten terwijl ik aan het spacen was zorgde ervoor dat ik maar een kwartiertje heb gewacht tussen de twee porties i.p.v. het oorspronkelijke plan van een half uur.
We hadden een kleurrijke film opgezet en probeerden ons niet teveel met het inslaan van de drug bezig te houden.

Let the space begin:
Na een tijdje begonnen G, D en S ineens ontzettend hard te lachen en rare geluiden te maken. Ik voelde me enkel stoned en nieuwsgierig naar hoe zij zich moesten voelen. L vertelde dat hij zich vreemd voelde, maar had ook geen lachkick of de behoefte tot het produceren van geluid. Toen merkte ik dat er iets veranderde in de kleuren van de tv. Ze leken feller. Dit was denk ik het begin van mijn space. Ik was tevreden dat mijn space nu ook kon beginnen.
Als ik mijn armen optilde zag dit er heel vreemd uit en het voelde al net zo vreemd. Alsof er geen botten inzaten. Mijn beeld veranderde. Er was iets wat niet klopte aan de kamer. Het duurde even voordat ik doorhad dat het kwam doordat L zijn benen met een deken erover over een stoel had gelegd. Toen ik hem vroeg deze eraf te halen hielp dit enorm en het "storende" was weg.
Ik wist niet goed hoe ik me nou precies voelde. Ik had een verandering in mijn gevoel verwacht, zoals bij xtc. Dit lag natuurlijk heel erg aan het niet goed inlezen maar ik was echt teleurgesteld. Is dit het nou? Ik voelde me alleen heel vaag en snapte niets meer van ruimte en perspectief.
Toen kwam ik met het idee om een matras van boven te halen. Had niet het idee dat dit nog leuk ging worden, maar vind het toch altijd wel erg fijn als er een matras is tijdens het spacen. Samen met L begon ik aan de tocht. Je kunt je voorstellen dat dit best een opgave is als je beeld zo verstoord is, maar het is gelukt. Wel merkten we dat het veel kouder was zodra we de kamer uit waren. Dit was echt jammer want we hadden eigenlijk het gevoel dat we even apart moesten gaan zitten van de anderen. Ik had meer de behoefte om rustig te praten en snapte nog steeds niet hoe de andere 3 zich voelden.
Toen we terugkwamen zat S opgekruld in de hoek van de bank. Je zag dat ze echt ver weg was. Ook G en D waren gestopt met lachen. "Ik weet niet of ik me nou chill voel" zei G. Ik vond het niet chill, en doordat G dit zei wist ik dat zij het ook niet chill vond. Ook de rest van de groep, behalve D, had zijn twijfels over de space. Toen begonnen we ons echt zorgen te maken om S. Ik heb haar de "tripremmers" (ik las in de trein in de brochure dat dit niet kan, een trip kan je niet stoppen) gegeven zodat ze misschien wat minder diep zou gaan. Dit werkte niet en G en S zijn naar de wc gegaan om te proberen de truffels eruit te kotsen. Ik moest helaas ontzettend nodig plassen en omdat het er niet naar uitzag dat de twee snel terug zouden komen besloot ik in de tuin te gaan.
Toen ik naar buiten stapte viel mijn mond open van verbazing. De tuin was zo GROOT. D, die met me mee was gegaan was het helemaal met me eens. Het voelde ook heel raar om in de tuin te plassen omdat ik het gevoel had dat ik echt in het midden van de tuin met alle spotlights op me ging plassen. Maar ik wist nog dat ik voor mezelf het doel had gezet om in de tuin te plassen dus ik deed het. Toen ik binnen kwam herinnerde ik me pas weer dat de echte wc bezet was.
Met G en S ging het ondertussen alleen maar slechter. Toen ze aan me vroegen wat ik ervan vond had ik geen zin meer om de schijn op te houden. Iedereen ging toch al kut dus het "elkaar erin meetrekken" leek me hier niet meer op te gaan. Ik antwoordde dat ik me kut voelde, waarna G en S vertelden dat ze wilden dat het ophield. Ze gingen boven in bed liggen en we lieten ze gaan. Ik vroeg D of het nu hetzelfde was als de vorige keer dat ze truffels gebruikten. Hij schudde nee, maar kon er niet meer verder op ingaan. Ook L was niet meer aanspreekbaar. L heeft nog wel op mijn verzoek muziek op gezet. Ik besefte dat het geen zin meer had en heb me met een dekentje op het matras opgekruld en mijn ogen gesloten. De muziek was verschrikkelijk. Het was rapmuziek maar ik kon er niet eens muziek in herkennen. Op een gegeven moment was het alsof 1 zin constant herhaald werd echt om gek van te worden. Toch wilde ik niet dat de muziek uit ging. Totale stilte leek me verschrikkelijk. Dit zijn een paar dingen die door mijn hoofd gingen:
"Ik voel me kut"
"Je moet dit gewoon uitzitten"
"Het lijkt alsof alleen mijn hoofd stil staat, voor de rest is mijn lichaam een grote draaikolk waar ik niets van snap"
"Dat filosofische gesprekken gelul was onzin"
"Het zijn maar drugs dus dit gaat over"

Na een tijdje kwam de kat naar me toe gelopen. Ik vond dit ontzettend vreemd omdat de kat voor zover ik wist een kutbeest was. Toen we vorige week xtc hadden gebruikt heb ik een half uur achter het beest aangezeten omdat ik wilde knuffelen maar hij wilde niets van me weten. Ik heb ook echt een paar seconden gedacht dat de kat aan de drugs zat. Misschien is dacht een verkeerde woordkeuze. Ik wist dat het niet zo was maar kon tegelijkertijd ergens niet geloven dat het niet zo was. In mijn hoofd ontstond een discussie over of beesten het merken als je iets op hebt. Waar ik nu wel vaker over nadenk aangezien ik met mijn innerlijke discussie door het korte concentratievermogen niet heel ver kwam. Ook heb ik het beest verteld dat hij stil moest zitten terwijl hij gewoon stil zat, ik dacht dat hij bewoog omdat zijn lichaam telkens op een andere plek rond zijn hoofd zat. Alsof je door een flipboek gaat met telkens korte afbeeldingen die op elk plaatje verplaatst zijn. De kat ging weg en ik zakte weer weg in een vage space waarvan ik niet kan beschrijven wat ik nou voelde of dacht. Het was een grote wirwar van chaos waar ik geen touw aan vast kon knopen.
Toen begon D te praten. "Alles klopt." zei hij. Ik opende mijn ogen en probeerde me te concentreren op wat hij zei. Bij hem leek het wel op wat er in de folder stond. Alsof hij met zichzelf en iets "hogers" bezig was. Ik had geen flauw idee waar hij het over had maar wilde dat hij zou blijven praten omdat het me hielp weer terug in de kamer te komen. Ik wist dat als ik zou zeggen dat ik er geen fuck van begreep het gesprek snel afgelopen zou zijn, dus ik besloot het maar gewoon met hem eens te zijn. Geen vragen stellen, gewoon ja zeggen. Alles klopt inderdaad.
De hele avond al had ik zin in een sigaret. Het was al die tijd alleen een te grote opgave geweest en het was te koud. Nu D weer aanspreekbaar was zijn we samen naar buiten gegaan. Ik voelde me lullig om L alleen achter te laten in deze staat, maar wachten leek ook geen optie omdat we dan waarschijnlijk niet meer zouden gaan. L kwam toen de sigaret bijna op was naar buiten gelopen. Hij had zichzelf gedwongen om toch op te staan. D ging weer naar binnen en ik bleef even buiten met L. Hij zat nog heel diep in de space. Vanaf dat moment ben ik hem vragen gaan stellen. Echt achterlijke vragen als "waar kom je vandaan" en "wat zijn je hobby's?" Dit is binnen verder gegaan. Hij had het er ontzettend moeilijk mee maar stukje bij beetje kwam hij terug. Ik heb verhalen verteld, eigenlijk alles wat er in mijn hoofd opkwam. Voor hem maar ook voor mezelf, zodat ik niet terug zou vallen. Zo hebben we de rest van de space doorgehaald totdat hij eindelijk uitgewerkt was en we konden gaan slapen.

Nawoord:
Ik heb NIETS moois gezien, GEEN ontdekkingen over mezelf gedaan, en GEEN diepe gesprekken gehad. Ik ben alleen 75864 x mijn mobiel kwijtgeweest die dan recht voor mijn neus bleek te liggen en en verstoord beeld gehad. Het enige voordeel vond ik dat ik totaal geen last had van een kater. De wiet heb ik tijdens de trip niet meer aangeraakt, veeel te veel moeite.
Natuurlijk hebben we af en toe bij G en S gecheckt, alles ging goed met ze ze wilden alleen zo min mogelijk met alles wat van beneden kwam te maken hebben.

Weet een van jullie misschien wat er hier mis is gegaan? Ik heb namelijk zoveel goede verhalen over truffels gehoord dat ik het echt jammer vind dat ik er geen bal aan vond. Of ging ik wel bad? Ik ben geen seconde in paniek geweest en wist de hele tijd dat ik aan de drugs zat.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen zodat ik weet of het zin heeft om dit nog een keer te proberen of dat ik bij deze weet dat ik alle psychedelische drugs naast me kan laten liggen.
EchoesOfSilenceXO
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: di feb 26, 2013 5:08 pm

Re: Truffels - Wat ging er mis?

Berichtdoor Einstein » di feb 26, 2013 8:24 pm

Tsja, lijkt erop dat je in alles een redelijk normale trip hebt gehad, maar als je iets als een XTC-gevoel verwacht kan je dat zwaar vallen. Van tevoren blowen is ook niet altijd bevorderlijk, zeker niet als je normaal nooit blowt en verder geen ervaring hebt met psychedelische middelen. Filosofische gedachten komen bij je op als je in de juiste mindset bent, dat was hier duidelijk niet het geval.
Je zou het nog een keer kunnen doen als je zeker weet dat je je kan openstellen voor de verwondering en verwarring van een paddotrip, indien niet dan heeft het niet zoveel zin.
Van die kalmeerpillen hoef je meestal niks te verwachten, tenzij je een heel toffe smartshop hebt.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Truffels - Wat ging er mis?

Berichtdoor Stefaan » di feb 26, 2013 8:31 pm

Je beschrijving komt redelijk overeen met mijn 1e keer. Ik vond dr ook geen zak aan, voelde me stoned, niet chill, zag weinig bijzonders, en heb het min of meer uitgezeten. Maanden later toch nog een keer gedaan en toen was het toch wel echt heel anders. Je moet nooit met onbekende mensen gaan trippen, klinkt leuk vooraf "samen een x truffels doen??", maar in de trip komen de minste irritaties 100 x zo duidelijk naar voren. Als je niet met alleen je beste vrienden bent voelt iedereen een soort negativiteit in de kamer hangen.
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Truffels - Wat ging er mis?

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » di feb 26, 2013 8:33 pm

Gman007 schreef:Je beschrijving komt redelijk overeen met mijn 1e keer. Ik vond dr ook geen zak aan, voelde me stoned, niet chill, zag weinig bijzonders, en heb het min of meer uitgezeten. Maanden later toch nog een keer gedaan en toen was het toch wel echt heel anders. Je moet nooit met onbekende mensen gaan trippen, klinkt leuk vooraf "samen een x truffels doen??", maar in de trip komen de minste irritaties 100 x zo duidelijk naar voren. Als je niet met alleen je beste vrienden bent voelt iedereen een soort negativiteit in de kamer hangen.


Ik denk dat dit soort dingen ook met een verlegen karakter te maken hebben. 8-)
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Truffels - Wat ging er mis?

Berichtdoor Stefaan » di feb 26, 2013 8:46 pm

Ik denk het niet.
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Truffels - Wat ging er mis?

Berichtdoor Hamukun » di feb 26, 2013 9:42 pm

Truffels enzo vind ik sowieso niet zo relext in een groep mensen, zeker niet mensen die je niet goed kent. Niet dat ik heel verlegen ben, maar ik vind het leuker om met één tot drie goede bekenden te zijn.

Als ik trip heb ik ook vaak echt de drang om naar een andere ruimte of naar buiten te gaan, en als het daar dan koud is kan dat best wel kut zijn ja.

Verder wat Einstein zegt. Die truffels geven jou geen filosofische inzichten, maar veranderen chemische processen in je hersen zodat die daar meer voor open zouden kunnen staan. Maar alsnog moet het wel uit jezelf komen. Als je al stoned bent en dat niet echt normaal voor je is, of als je met mensen bent die je niet zo goed kent, kan dat al snel een negatieve invloed hebben die dan door de trip wordt versterkt.
Avatar gebruiker
Hamukun
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 401
Geregistreerd: vr feb 08, 2013 7:34 pm

Re: Truffels - Wat ging er mis?

Berichtdoor Taxi. » wo feb 27, 2013 11:04 am

Al het bovenstaande plus dat je de week ervoor nog xtc hebt gedaan. In een korte periode voor een truffeltrip xtc gebruiken verhoogt de kans op slechte ervaringen, althans dat hoor ik uit ervaringen van veel mensen en ik heb het zelf ook ooit ervaren. Aangezien je na xtc mentaal nog heel erg in instabiel bent (onbewust vaak) kan een truffeltrip verkeerd vallen. Dus denk daar volgende keer aan, als je het nog eens gaat proberen (wat overigens zeker de moeite waard is). En bereid je beter voor. Meer lezen, informatie zoeken, dingen verzinnen die je tijdens een trip kan doen (schilderen is een dikke aanrader!)
Avatar gebruiker
Taxi.
I got some bad ideas in my head.
Donateur
Offline
 
Posts: 995
Geregistreerd: di sep 20, 2011 3:53 pm

Re: Truffels - Wat ging er mis?

Berichtdoor Azy » wo feb 27, 2013 4:31 pm

Inderdaad een hele slechte groepsdynamiek. Als er iemand zich niet goed voelt geeft dit direct een negatieve sfeer, op truffels ben je dan ook snel veel te empathisch om zelf nog een goede tijd te hebben. De key is natuurlijk om te communiceren, tijdig te erkennen als je je niet goed voelt en gewoon proberen het luchtig te houden, anders trek je elkaar naar beneden. En natuurlijk is het ook fijn om elkaar heel erg goed te kennen zodat je eerst en vooral kan zeggen of doen wat je wilt wanneer je wilt zonder je zorgen te maken. Dat je de anderen goed genoeg kent om te weten dat ze zich goed voelen, of hierover communiceren. En dat je je ook kan bezighouden zonder dat er gepraat word, zonder dat een stilte awkward is.

Ook zijn truffels niet zoals MDMA, op truffels kan ik me nog euforischer voelen dan op MDMA, maar je moet er wel wat voor doen, wachten op een gevoel is niet altijd de beste tactiek met truffels. Ik zorg altijd dat er toch wat dingen zijn waar ik me op kan concentreren om toch ergens op terug te vallen. Tekenen, bellen blazen, muziek maken, koptelefoon, ... Het maakt al niet uit, maar het is wel fijn als je kan bezig zijn met iets wanneer je dat wilt. Anders raak je moeilijker uit een negatieve gedachtenspiraal.

Blowen op voorhand is ook niet zo slim. Blowen en truffels samen zorgen er bij mij voor dat alles direct enkele treden heftiger is. Mijn lichaam voelt vreemder of buiten proportie en communicatie word direct een stuk moeilijker tot onmogelijk. Dit kan leuk zijn, als je erg goed weet hoe je wiet handelt, en als je dit ook houdt voor na de piek, of voor wanneer je veel ervaring hebt.

Maar goed, als conclusie wil ik ook wel meegeven dat je met ervaring wel meer en meer uit je trip kan halen (al wil ik die heerlijke eerste keren natuurlijk niet ontkrachten, want minder magisch wordt het wel). Een drugs als MDMA is gemakkelijk, het neemt je bij de hand en leidt de weg. Of je het nu wil of niet, je voelt je lekker, waar je zit is gezellig en de mensen om je heen zijn lief. Truffels nemen niet zo duidelijk de leiding, maar geven eerder een nieuw perspectief waar je zelf mee aan de slag kunt.

Voorzie verschillende muziek (muziek bepaald zoveel hoe je alles gaat innemen), verschillende omgevingen (wat natuur is bv heerlijk), Bereidt je omgeving voor (zachte dingen, lichtjes,...), fruit, geniet van de visuals, en je zal al veel verder raken. Een volledige portie truffels (15g) vind ik voor iemand's eerste keer trouwens te veel, ik trip zelf nog geregeld op minder.
Avatar gebruiker
Azy
Donateur
Offline
 
Posts: 1950
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:56 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Psychedelica

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner