Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Truffeltrip op een mooie zomeravond in een bos

Voor al je psychedelische avonturen.

Truffeltrip op een mooie zomeravond in een bos

Berichtdoor Naturelover » wo apr 17, 2013 6:42 pm

Een report van een truffel trip afgelopen zomer. Delen zijn in de dagen na de trip opgeschreven en ik heb hier een paar weken geleden wat stukken bij geschreven en er een verhaal van gemaakt. Mijn eerste tripreport :)

Wie: goede vriend X (21), minder hechte vriend Y (21) en ik (21)
Wat: 4 pakjes van 15 gram met z'n drieën - 20 gram truffels Atlantis per persoon
Waar: bos bij Naarden
Wanneer: een mooie zomeravond in 2012, tussen 19:30 en 0.00 uur

Stukje geschiedenis
Mijn goede vriend X en ik wilden weer eens truffels nemen. Ik heb drie keer daarvoor truffels (één keer in mijn eentje) gebruikt; hij twee keer. Vriend Y wilde ook mee en is dit door X toegezegd. Ik had mijn bedenkingen, omdat ik weet dat het fijnst is als je truffels doet met mensen die je goed vertrouwt. Y had nooit eerder echt getript op truffels. Toch stond hij erop om de relatief grote portie van 20 gram nemen.

De truffels veranderen in de volgende volgorde mijn zintuigen (en bewustzijn):
- zicht: diep staren, moeite met concentreren (op gesprekken e.d.);
- bewustzijn: ‘voelen’ dat er iets anders is (kan ook placebo zijn ;D);
- zicht: kleine vervormingen van objecten en schaduwen;
- gehoor: geluiden klinken helderder, anders. Ook hoor ik een soort gezoem, heel constant en laag en rustig;
- zicht: ergere vervormingen van objecten en schaduwen – objecten lijken te ‘ademen’;
- alle zintuigen, zoals het ruiken van geuren, het aanraken van dingen, het proeven van dingen, worden scherper, lekkerder, en elke teug zuurstof voelt alsof je voor het eerst naar adem hapt na een minuut je adem inhouden :woeh: ;
- en uiteindelijk, bewustzijn: denken op een heel ander niveau. Filosoferen over alle dagelijkse handelingen, mensen, relaties, wetenschap, de natuur en alles waar je via-via met gedachtestromen op komt :#:

Ik merk dat ik die verschillende stadia kan nu herkennen wanneer ze opkomen.

Voorbereiding
We komen aan op de parkeerplek. We lopen even het bos in, kijken of er veel mensen rondlopen. Het was zeer rustig, zoals verwacht. Teruggekomen bij de auto, maken we onze cup-a-soup champignonsoep (zeer aan te raden tegen de aarde-smaak en de misselijkheid) met truffels. Om 19:30 uur hebben we de soep op en lopen we het bos weer in. Ik wil liever zitten of liggen wanneer de effecten merkbaar worden - staan of lopen maakt me misselijk. We zochten een open grasveldje op, beschut achter een omgevallen boom. We ploffen neer en wachtten tot de eerste effecten van de truffels zich zouden voordoen.

De trip
Na 20 minuten begon ik me vaag te voelen en merkte ik de eerste effecten van de truffels. Ik lag in het gras naar de witbewolkte hemel en de boomtoppen te kijken: takken en bladeren van bomen maakten vertraagde bewegingen en ik zag er patronen in, geluiden werden trager en dieper en de bekende misselijkheid begon helaas op te spelen. Na een paar minuten wilde ik niet meer liggen (de open lucht, zonder visuele prikkels, zoals sterren of wolken, had geen prettig effect op mijn gevoel) en ging ik rechtop zitten. Ik keek naar X en hij zag er vreemd uit. Het leek alsof ik naar een kind keek: giechelend, in kleermakerszit, zat X met grote pretogen om zich heen te kijken. Ik moest lachen om zijn houding en toen we oogcontact maakten moest hij lachen om mij. Y was ook rechtop gaan zitten en zat met grote ogen om zich heen te kijken. Toen onze ogen kruisten, leek hij achterdochtig te kijken. Ik glimlachte voortdurend (zoals altijd tijdens truffels:D) en misschien vatte hij het op als uitlachen. Y reageerde hierop met het uitlachen van X en mij. Hij maakte opmerkingen als "kijk jouw ogen", "kijk naar hem, zo raar", maar op een onzekere en vervelende manier. X pikte dit ook op, en we besloten om op te staan en wat rond te gaan lopen.
Toen ik opstond en een paar stappen zette, was de misselijkheid en alle nare gevoelens weg. We liepen naar een paar bomen en alles was feller, mooier en kleurrijker. Het was de eerste keer dat iemand van met zonlicht hadden getript, en de zon was fantastisch :eek:. Het was geen gewoon licht, maar een felle bal met alle kleuren van de regenboog; we moesten ons inhouden om niet direct in de zon te kijken :P
X en Y volgden mij en X vond mij lijken op de reisgids (ik had immers een kaki-broek en een groen shirt aan), waar we om moesten lachen. Ik liep naar een boom toe en voelde de bast. Het voelde, zoals altijd onder invloed van truffels, heel apart en lekker aan en ik liep naar een paar andere bomen om deze aan te raken. Op dat moment begon Y mij echt uit mijn trip te houden. Hij vroeg steeds "waarom doe je dat?" en "kijk hem nou die bomen aanraken, waarom doe je dat?", waardoor ik niet helemaal in het gevoel werd gezogen. X was daarentegen helemaal bezig zijn eigen ding te doen. Ik probeerde Y te negeren, maar dit wilde niet lukken, daar hij telkens vervelende vragen stelde en verantwoording vroeg voor dingen die ik deed. Dit haalde mij (en toen ook X) uit de trip. X en ik hebben toen afgesproken op te splitsen. We zouden één uur later op dezelfde plek verzamelen (21:30 zou dat zijn).
In mijn eentje lopen door het met zonlicht-overgoten bos was fantastisch. De kleuren kwamen prachtig naar voren en ik voelde me top. Als ik alleen ben tijdens een truffeltrip, filosofeer ik veel, en deze keer was niet anders. Het waren allemaal vluchtige gedachtenstroompjes, die telkens tot openbaringen en oplossingen voor kleine problemen leidden, heel leuk :)
Ik heb zo filosoferend een flinke wandeling gemaakt door het sprookjesbos en rond half 10 ben ik terug gegaan naar de plek waar we opsplitsten. Daar aangekomen, waren X en Y nergens te bekennen. Ik ben de kant op gelopen waar zij heen liepen, maar vergat mijn doel al snel :P en droomde weg tijdens het lopen.

Ongeveer een half uur later begon het te schemeren en liep ik nog steeds rond in het bos. Op dat moment stapte ik van een boomstronk af op een hoop bladeren, wat een 30 cm diepe kuil bleek te zijn. *Knak* - mijn enkel. De pijn was hels en ik moest me inhouden om het niet uit te schreeuwen. Ik viel neer op de grond en greep naar mijn enkel. Alles begon te tollen voor mijn ogen en ik zag een soort tunnelvisie van sterretjes. Nare gedachten schoten door mijn hoofd, "wat als ik bewusteloos raak van de pijn" en "straks word ik wakker in het ziekenhuis". Alles werd nog donkerder en ik blackte bijna uit.
Gelukkig kon ik mezelf even later dwingen rustig adem te halen en kalmeerde ik wat. Het was opeens wel heel snel donker geworden buiten, de zon was bijna helemaal onder. Ik was weer bij zinnen en kon wat rationeler nadenken. Prioriteit: proberen op te staan en kijken of ik kan lopen. Opstaan lukte, maar lopen ging met heel veel moeite. Ik besloot direct naar de auto te lopen, zodat ik niet gewond in het pikkedonkere bos zou komen te zitten. Hinken ging aardig, en ik begaf me langzaam maar zeker naar de parkeerplaats.
Bij de auto aangekomen, ging ik voorin zitten en was ik weer rustig. Het was ongeveer half 11 nu. Ik nam wat water en probeerde X te bellen; hij nam niet op. Y nam gelukkig wel op, maar klonk erg vreemd en eng over de telefoon. Hij klonk angstig en ik vertelde hem om naar de parkeerplaats te komen. Na dat gesprek, probeerde ik mezelf ervan te overtuigen dat het met beide jongens goed ging.
*BAM* - opeens hoorde ik een doffe klop en zag ik niets meer door mijn achteruitkijkspiegel: iemand had iets over mijn achteruit gegooid. Ik schrok me rot en er flitsten doemscenario’s van slechte horrorfilms door mijn hoofd. Daar ga ik...
Het bleek X te zijn, die mij niet had zien zitten in de auto. Zijn pupillen waren ENORM :eek: en hij toen hij me begroette kwam hij wild en overstuur over. Als ik de jongen niet al meer dan tien jaar kende, was ik serieus bang van hem geworden. Hij zwaaide wild met zijn armen, had een vreemde blik in zijn ogen en maakte agressieve armbewegingen wanneer hij praatte.
Ik zei tegen X dat hij in de auto moest komen zitten, om wat te drinken en te eten. X kwam naast mij zitten maar kon zichzelf niet bedwingen. Hij praatte zeer luid en kon zijn aandacht niet bij één zin tegelijk houden; ik kon zijn verhaal nauwelijks volgen. Na veel sturen van het gesprek, kreeg ik uit hem dat hij verdwaald was geraakt, zijn tas, jas, telefoon was verloren in het bos en mensen was tegengekomen. Hoe meer hij hierover vertelde, hoe drukker hij werd. Ik gaf hem wat eten en drinken en we zaten een moment in stilte.
Ik was nog bezig X’s verhaal aan te horen toen Y kwam aangelopen, die ons nonchalant begroette. Y zei dat het prima ging en hij hard had gespaced. Later kwam naar voren dat hij erg negatieve emoties heeft ervaren.

Na nog wat eten en drinken, heb ik ons een uurtje later voorzichtig (met mijn manke enkel) naar huis gereden. X is de volgende dag teruggegaan om zijn spullen te zoeken (zijn tas, met gloednieuwe mobiel lag er gelukkig nog:D).

Eenmaal veilig thuisgekomen, hebben we nog even gechilld bij mij thuis. De truffels waren bij mij rond 0.00 wel sterk aan het uitwerken, wat ik overigens geen onprettig gevoel vind. Het is heel rustig, ik voel me door het verminderde 'ademen' van objecten minder druk en minder overspoeld met filosoferende gedachten: alles wordt langzaamaan normaal. Heerlijk, dat uitspacen. Al wil ik volgende keer proberen hoe een paar trekjes van een joint is in de naspace van truffels :stoned:

Conclusie
Vanaf het moment dat we opsplitsten heb ik een prachtige trip beleefd. De natuur is zoooo mooi, zeker met de truffel-waas erover. Ik waande me in een sprookjesbos :love: . Ik heb me uitstekend vermaakt en veel nieuwe inzichten opgedaan. Helaas heb ik ook mogen beleven dat truffels behalve fijne gevoelens ook het gevoel pijn heel erg versterken. Uiteindelijk hoorde ik van X en Y dat zij de trip nauwelijks tot niet konden sturen en zijn rondgedwaald door het (toch groter dan we hadden verwacht) bos. 20 gram is misschien voor sommigen dus teveel van het goede.

Hoewel het in je eentje wel erg diep en filosoferend is, vind ik het denk ik fijner om op truffels wel een mede-tripper in de buurt te hebben om af en toe een inzicht of lach :D mee te delen.

Bedankt voor het lezen! (het verhaal is langer geworden dan ik dacht) :roll:

naturelover
I am nature
Avatar gebruiker
Naturelover
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1210
Geregistreerd: wo maart 20, 2013 2:03 am

Re: Truffeltrip op een mooie zomeravond in een bos

Berichtdoor YYY » do apr 18, 2013 10:29 am

Ik vond het erg prettig om te lezen, bedankt!

Toch wel goed om een keer te lezen dat het dus ook de verkeerde kant op kan gaan, zeker wanneer je alleen in een bos bent.
Avatar gebruiker
YYY
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 162
Geregistreerd: za nov 24, 2012 7:47 pm

Re: Truffeltrip op een mooie zomeravond in een bos

Berichtdoor Stefaan » do apr 18, 2013 2:29 pm

Truffels kun je niet 'zomaar' met wat mensen doen. Behandel het met respect, anders spuugt het je zo in je gezicht! :p Leuk report!
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Truffeltrip op een mooie zomeravond in een bos

Berichtdoor FranX » do apr 18, 2013 2:56 pm

Gman007 schreef:Behandel het met respect, anders spuugt het je zo in je gezicht! :p Leuk report!


Ik schaar mij geheel achter de grote Gman.
Fijn geschreven! Thanks.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Truffeltrip op een mooie zomeravond in een bos

Berichtdoor Afca_Remy » do apr 18, 2013 5:04 pm

Nice report kerel!
Liever te dik in de kist, dan een feestje gemist :D :cheers:
Avatar gebruiker
Afca_Remy
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 790
Geregistreerd: wo jul 11, 2012 6:52 pm
Woonplaats: Noord Holland

Re: Truffeltrip op een mooie zomeravond in een bos

Berichtdoor Naturelover » zo apr 21, 2013 4:26 am

Bedankt voor de comments :hulde:

Gman007 schreef:Truffels kun je niet 'zomaar' met wat mensen doen. Behandel het met respect, anders spuugt het je zo in je gezicht! :p Leuk report!


Amen. Sinds bovengenoemde trip kies ik ervoor heel zorgvuldig te zijn met wie ik truffels doe (zéker buiten). 8-)
I am nature
Avatar gebruiker
Naturelover
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1210
Geregistreerd: wo maart 20, 2013 2:03 am

Re: Truffeltrip op een mooie zomeravond in een bos

Berichtdoor hmm-hmm » zo apr 21, 2013 2:10 pm

Zeer nice tripreport :)
Je eindconclusie is eentje die ik er bij mijn 1 na laatste truffeltrip in het bos ook zelf heb getrokken 8-) Wanneer ik in een iets minder vertrouwde omgeving ben wil ik met mensen om me heen zijn die ik volledig vertrouw en ook zeer goed ken :)
Wanneer ik thuis het doe dan zou ik een iets minder goede vriend er ook nog wel bij kunnen hebben, omdat ik me dan sowieso wel vertrouwd voel omdat ik thuis ben :)
gapen is bijpakken
Avatar gebruiker
hmm-hmm
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 121
Geregistreerd: za jun 16, 2012 4:57 pm

Re: Truffeltrip op een mooie zomeravond in een bos

Berichtdoor Azrael » do jun 20, 2013 5:17 pm

Goed dat je toch zo'n fijne trip hebt gehad na het 'gedoe' in het begin met die dude, ik zou echt pissig zijn :D Zo irritant, zo iemand kan er dan beter niet zijn, voor mij. Hoe is het nu met je vriend, heeft hij het allemaal een plekje kunnen geven of viel t achteraf wel mee (toen hij z'n tas terughad ;))?
Azrael
Newbie
Offline
 
Posts: 10
Geregistreerd: ma apr 09, 2012 10:05 pm

Re: Truffeltrip op een mooie zomeravond in een bos

Berichtdoor Naturelover » do jun 20, 2013 7:36 pm

hmm-hmm schreef:Zeer nice tripreport :)
Je eindconclusie is eentje die ik er bij mijn 1 na laatste truffeltrip in het bos ook zelf heb getrokken 8-) Wanneer ik in een iets minder vertrouwde omgeving ben wil ik met mensen om me heen zijn die ik volledig vertrouw en ook zeer goed ken :)
Wanneer ik thuis het doe dan zou ik een iets minder goede vriend er ook nog wel bij kunnen hebben, omdat ik me dan sowieso wel vertrouwd voel omdat ik thuis ben :)


Dank je :) goede instelling ja, daar zie ik wel wat in.

Azrael schreef:Goed dat je toch zo'n fijne trip hebt gehad na het 'gedoe' in het begin met die dude, ik zou echt pissig zijn Zo irritant, zo iemand kan er dan beter niet zijn, voor mij. Hoe is het nu met je vriend, heeft hij het allemaal een plekje kunnen geven of viel t achteraf wel mee (toen hij z'n tas terughad )?


Ja, het was voor mij een vrij relaxte trip :smokin: heel jammer van het begin maar een leermomentje: niet iedereen is chill om mee te trippen.
Die vriend heeft het niet als 'bad' ervaren, wel als heel, heel intens. Hij vertelde dat hij veel inzichten heeft verkregen en is nu nog steeds fan van af en toe trippen :love:
I am nature
Avatar gebruiker
Naturelover
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1210
Geregistreerd: wo maart 20, 2013 2:03 am

Re: Truffeltrip op een mooie zomeravond in een bos

Berichtdoor Hollondia head » wo jul 03, 2013 12:14 am

Mooie report, en inderdaad als je plots andere mensen tegenkomt kan dat super wierd zijn. En met dat kwijtraken ik zou in huilen uitbarsten :P ben voorzoiets heel gevoelig. Maar zolang ze het leuk en leerzaam is geweest is altijd goed :D.
Hollondia head
Newbie
Offline
 
Posts: 7
Geregistreerd: ma jul 01, 2013 11:01 pm

Re: Truffeltrip op een mooie zomeravond in een bos

Berichtdoor goejezuen » ma jul 15, 2013 3:55 pm

leuk report :D alleen vond je t achteraf gezien niet onverstandig ofzo om uit elkaar te gaan? miss dat dat bij die niet zo'n goede vriend slechte emoties heeft veroorzaakt. oke, je irriteerde je aan hem. maar had je niet af en toe het gevoel dat je verantwoording voor elkaar draagde ofzo? dat je er samen doorheen moet in die richting :p
goejezuen
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 111
Geregistreerd: za maart 12, 2011 10:01 pm

Re: Truffeltrip op een mooie zomeravond in een bos

Berichtdoor Naturelover » vr aug 30, 2013 3:06 pm

goejezuen schreef:leuk report :D alleen vond je t achteraf gezien niet onverstandig ofzo om uit elkaar te gaan? miss dat dat bij die niet zo'n goede vriend slechte emoties heeft veroorzaakt. oke, je irriteerde je aan hem. maar had je niet af en toe het gevoel dat je verantwoording voor elkaar draagde ofzo? dat je er samen doorheen moet in die richting :p


Excuus voor deze zeer late reactie, ik heb dit topic een tijd niet in de gaten gehouden. :beer:

Om je vragen te beantwoorden, ik voelde wel degelijk een verantwoordelijkheid voor het welzijn van mijn beide vrienden. Toen ik terugging naar de afgesproken plek na een uur individueel rondlopen en daar geen van de twee jongens aantrof, was ik zeer ongerust. Afspraken onder invloed van bijna elke drugs zijn nogal lastig te maken, zéker op psychedelica :grin:
Of de trip van de vervelend-gedragende vriend in betere banen zou zijn gebleven, kan ik moeilijk beoordelen - dat blijft giswerk. Wat ik wel weet is dat het de trip van mijn goede vriend en mijzelf zeker in slechte paden had geleid, gebaseerd op het eerste uur dat we samen waren :#:

Achteraf gezien zou ik deze opstelling voor een trip, op een relatief onbekende plek en belangrijker, met één of meerdere personen waar ik geen goede vibe mee heb, niet laten doorgaan en op een geschiktere setting wachten. :woeh:
I am nature
Avatar gebruiker
Naturelover
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1210
Geregistreerd: wo maart 20, 2013 2:03 am

Re: Truffeltrip op een mooie zomeravond in een bos

Berichtdoor Oblivion95 » vr dec 27, 2013 12:44 am

- gehoor: geluiden klinken helderder, anders. Ook hoor ik een soort gezoem, heel constant en laag en rustig;


Een enkele seconde breekt het zweet me uit en word ik weer helemaal teruggezogen in een trip van een half jaar geleden. Zo herkenbaar! Dat zoemen was ik helemaal vergeten, maar is heel herkenbaar voor een trip op truffels bij mij! Dat rustige vervormde high achtige gezoem, heerlijk
Avatar gebruiker
Oblivion95
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 49
Geregistreerd: di dec 10, 2013 4:08 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Psychedelica

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner