Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

1e keer 4-Fa

Voor tripreports over stimulerende stoffen.

1e keer 4-Fa

Berichtdoor emha1964 » do apr 23, 2015 8:15 pm

Ik veronderstel dat veel mensen na hun ontdekking van XTC méér en vaker willen dan strikt verantwoord is. Voor mij geld dat in ieder geval. Na 2 jaar lang zeker 2 keer in de maand XTC gaat natuurlijk de glans er wel af. Inmiddels had ik de speed ontdekt. Vooral in combinatie met spacecake en wat bij blowen een aardige vervanger. Tenslotte had ik alleen nog maar dagen last van de bijwerkingen van XTC en nauwelijks plezier ervan. Na 5 XTC loze maanden ben ik uitgekomen bij 4-FA waarvan beweerd word volgens wetenschappelijke studies dat de serotonine, dopamine en noradrenaline spiegels na ongeveer een dag op hun normale levels zijn teruggekeerd. Dit in tegenstelling tot XTC waar dat wel 20 dagen zou kunnen zijn.
Als ik uit ga neem ik rond 21u altijd 3 capsules Oxytocine. Zaterdagavond: D en ik nemen om 24u vlak voordat we de club binnen gingen een thuis afgewogen capsule met 100mg 4-FA poeder in. Omdat ik het toch wel spannend vond om een voor mij nieuwe drug te slikken besloot ik om nog een heisje van een stevige joint te nemen zodat de landing wat zachter zou zijn. De voor ons onbekende club blijkt erg gezellig, kleinschalig, relaxte techno. Relaxte sfeer, ondanks of dankzij jong publiek (gemiddeld 25 jaar).
0:30u. Omdat ik vaak lees dat mensen pas na een uur wat merken kan ik me niet voorstellen nu al wat te voelen. Maar ik weet van mezelf dat ik vrij gevoelig op drugs reageer (40mg speed van 50% in een cappie is voor mij genoeg voor een hele nacht energie). Maar ik voel het toch écht! Heerlijke tintelingen in mijn armen, een soort lekker kippenvel. Voor de zekerheid check ik de tijd, het is echt pas 0:30u. Ik deel mijn ervaring met D die net dezelfde gedachten blijkt te hebben. terwijl ik het haar vertel zie ik alle haartjes op mijn arm overeind gaan.
1:00. Inmiddels voelen we met tussenpozen steeds vaker en op andere plaatsen de tintelingen, een heerlijk bijna magisch gevoel. Nog nooit zoiets bij XTC gehad. Op dit moment meen ik ook dat de dosis wel hoger zou mogen zijn. Vooral omdat de opbouw zo gelijkmatig gaat, heel anders dan bij XTC. Bij XTC (of je nou een pil slikt of een cappie met MDMA kristallen) is er na ongeveer een half uur altijd wel een moment dat ik me niet geweldig voel, beetje misselijk, buikpijn, onrustig. Dat heb ik nu geen moment gehad.
1:30. Het tintelen lijkt wat minder maar alles voelt wel erg chill. Wat opvalt is dat het gevoel om te relaxen overheerst en er niet zo’n drang is om wat te doen. Lopen voelt heel raar en traplopen moet ik me voor mijn gevoel op focussen om te voorkomen dat het fout gaat (wat kan er dan fout gaan, je zou kunnen vallen, maar waarom zou ik dan vallen, nee dat weet ik eigenlijk ook niet, zeker niet omdat ik er al ben). Het energieke gevoel dat ik op dit moment zou hebben met XTC heb ik niet zo, ondanks dat ik nog niet geblowd heb sinds we binnen zijn. Het wat lamme gevoel in de benen wat bij mij zo kenmerkend is bij de beginfase van XTC (of als je erg stoned bent) zal de hele nacht min of meer aanwezig zijn. We zijn allebei dromerig en laten bij de bar steevast iedereen voordringen en vinden dat erg grappig. We vragen ons openlijk af hoe lang we hier kunnen staan zonder wat te drinken te bestellen. Als na een onbekende tijd de barman aan ons vraagt wat we willen drinken komt dat bijna verstorend over. Het blijkt ingewikkeld te zijn om te bedenken wat we willen drinken. Zo waus als met XTC zijn we nog lang niet maar ook niet echt helder. Inmiddels heb ik enorm lamme kaken die af en toe klappertanden. Rustig kauwgom kauwen lukt moeizaam en af en toe een slokje bier ontspant niet, in tegenstelling tot wanneer ik speed of XTC heb gebruikt. Na een half uur ontbind de kauwgom in mijn mond zich tot melige stukjes. Echt uitbundig dansen is er niet bij maar ik moet inmiddels wel steeds met iets bewegen, wát maakt niet zoveel uit.
3:00u. Ik voel op 1 of andere manier dat de top bereikt is en kort daarna merk ik dat ik ook voorbij de top ben. Ook dit voelt anders dan bij XTC wat zich ongeveer anderhalf uur opbouwt, dan twee uur óp de top en daarna langzaam uitdooft. Een warme ontspannen gloed met af en toe verrassende tintelingen en een verhoogd euforisch gevoel met de nadruk op relaxen. Ik voel me vredig, inmiddels warm en ontspannen. Het enorme “alles en iedereen is lief en ik zou nog met mijn ergste vijand kunnen knuffelen” gevoel van XTC heb ik lang zo sterk niet maar dat is prima. Het is geen gemis, het is gewoon anders, minder heftig en minder alles omvattend. Ik zweet ook veel minder. Wel zijn we beiden extra spraakzaam. Omdat de top voorbij is blowen we wat maar aan erg veel hebben we geen behoefte. Het blowen haalt de werking wel weer iets op. Vanaf nu ervaar ik af en toe hartkloppingen wat tot de ochtend zal aanhouden, vergelijkbaar als met XTC. De click sigaretten smaken sinds ongeveer 2 uur allemaal als after-seks sigaretten en er moeten er ook steeds 2 achter elkaar gerookt worden (branden ze nou zo snel of rook ik zo heftig?). Alles wat ik drink lijkt te branden als wodka terwijl het meestal gewoon water uit de kraan was. De tijdsbeleving maakt vergelijkbaar verrassende sprongetjes als bij XTC. Alhoewel er Techno van constant hoog niveau gedraaid word gaat het volume mij (ondanks 25 dB oordoppen in) steeds meer irriteren terwijl ik er niet zeker van ben dat het écht harder staat. Ik vermoed sterk dat deze beleving veroorzaakt wordt door het relaxte karakter van de drug aangezien ik dit nooit eerder ervaren heb.
4:00u. Terwijl ik sta te dansen krijg ik erge trek in de cappuccino die we altijd op de terugweg uit de koffieautomaat van BP Zaandam halen. Ik verlies me een tijdlang in de gedachte waarom ik hier nu aan sta te denken maar vertel dit pas een uur later aan D, die naast me al rustig dansend staat te chillen. Vorige maand deed ik ook een nachtfeest met techno maar voor het eerst in lange tijd zonder speed of XTC. Alleen wat spacekace en blowen. Wel die nacht voor het eerst poppers gesnoven. Wat een heerlijke high! Na de vierde keer in een uur zat ik echt blijvend dieper in de muziek. Echt een nieuwe ervaring. Vreemd genoeg hebben de poppers deze keer veel minder effect dan een paar weken terug. Ik vraag me af of dat met de 4-Fa te maken kan hebben. Misschien dat de poppers daar niet doorheen komen en wel door THC.
6:30u. Ik ben thuis, erg moe maar slapen lukt nog niet. Beetje TV kijken, flink blowen en uiteindelijk beland ik om 8u in bed. Het slapen sloeg echt nergens op, echt net zo waardeloos als na XTC, het gevoel dat je iedere minuut weer wakker bent. Malende kaken en nog steeds de Technobeat van de afgelopen uren in mijn lichaam en geest. Ik heb vannacht geen niet aanwezige dingen gezien en ik meende ook niet tientallen bekenden te zien die bij nader inzien er niet eens op leken (XTC ervaringen). Bij speed en XTC ga ik na twee uur altijd hele mooie bij-effecten zien van de lichtshow (mooiste voorbeeld is wel de Toffler in Rotterdam waar van voor tot achterin op het plafond om de meter een multicolor led TL hangt. Ik zie er op een gegeven moment wel tien waar er maar 2 hangen). Dit soort visuals blijven volledig uit (helaas). Maar dat geeft ook wat aan over de “helderheid” van 4-Fa.
Zondagochtend: 10:00u. Ik moest er uit voor een brunch bij mijn schoonfamilie. Redelijk brak, maar niet echt heel anders dan na een nacht doorhalen zónder drugs. Ik vond mezelf wel erg aanwezig tussen de nuchtere familie, praterig. Eten was totaal geen probleem, dat is een pluspunt ten opzichte van de XTC. Die dag niet veel bijzonders gedaan en tegen 23u in bed, bijna klokje rond geslapen.
Maandag: 18:00u. Het is nu 40 uur na inname. Na speed voel ik dan nog steeds wat effect wat dan de komende uren verder naar 0 uitdooft. Na XTC heb ik dan nog een nare mond, rauw, chemisch. Dat heb ik nu niet. Na XTC voel ik me altijd 4 dagen anders dan anders. Daar heb ik nu (nog) geen last van.
Dinsdagavond: ik voel me toch niet 100%; moe en toch een soort van dip, alhoewel minder sterk dan na XTC. Maar na speed heb ik nooit last van een dip.
Conclusie: Voor herhaling vatbaar. Volgende keer wordt 120mg en na 2 uur 60.
Aangezien dit mijn 1e tripreport is ben ik benieuwd wat jullie er van vinden.
emha1964
Newbie
Offline
 
Posts: 4
Geregistreerd: zo maart 22, 2015 3:57 pm

Re: 1e keer 4-Fa

Berichtdoor Poseidon » do apr 23, 2015 10:46 pm

Fijn dat je zo genoten hebt. Met wat meer interpunctie kunnen wij ook wat meer relaxed je relaas tot ons nemen. :wink:
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: 1e keer 4-Fa

Berichtdoor John Doe » ma apr 27, 2015 5:43 pm

Poseidon schreef:Fijn dat je zo genoten hebt. Met wat meer interpunctie kunnen wij ook wat meer relaxed je relaas tot ons nemen. :wink:


Wat zijn jullie? Ook die Einstein en nog een paar van die frikandellen. Jullie zijn geen gebruikers, meer reclame makers voor drugs-Gebruikers.
Regel 1: Ik heb altijd gelijk
Regel 2: Zo niet, zie regel 1
John Doe
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 81
Geregistreerd: wo maart 25, 2015 1:41 am

Re: 1e keer 4-Fa

Berichtdoor emha1964 » ma jun 08, 2015 6:10 pm

John Doe schreef:
Poseidon schreef:Fijn dat je zo genoten hebt. Met wat meer interpunctie kunnen wij ook wat meer relaxed je relaas tot ons nemen. :wink:


Wat zijn jullie? Ook die Einstein en nog een paar van die frikandellen. Jullie zijn geen gebruikers, meer reclame makers voor drugs-Gebruikers.


Dûh, je zit hier op een drugsforum, wat had je dan verwacht?
emha1964
Newbie
Offline
 
Posts: 4
Geregistreerd: zo maart 22, 2015 3:57 pm

Re: 1e keer 4-Fa

Berichtdoor Perry » ma jun 08, 2015 6:12 pm

Dit is een Drugs Informatie forum, niet een Drugs Reclame forum. Het gaat hier voornamelijk om elkaar de huid vol schelden en harm reduction betreffende Drugs.
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13270
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: 1e keer 4-Fa

Berichtdoor Maus » ma jun 08, 2015 6:43 pm

:lol:

Amen amen amen
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10206
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: 1e keer 4-Fa

Berichtdoor bonghit » ma jun 08, 2015 6:54 pm

prima tr hoor 8-) :hulde:
Graag gelezen
Wie ben jij: bonghit
Wat zijn we: samen
Wat gaan we: Naar de klote
Avatar gebruiker
bonghit
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3812
Geregistreerd: zo maart 13, 2011 9:39 pm
Woonplaats: in de coffeeshop

Re: 1e keer 4-Fa

Berichtdoor Italiano » ma jun 08, 2015 7:08 pm

emha1964 schreef:Na 5 XTC loze maanden ben ik uitgekomen bij 4-FA waarvan beweerd word volgens wetenschappelijke studies dat de serotonine, dopamine en noradrenaline spiegels na ongeveer een dag op hun normale levels zijn teruggekeerd.

Er is één onderzoek (Fuller et al., 1975) met de volgende bevinding:

4-Fluoroamphetamine (...) lowered serotonin and 5-hydroxyindoleaticacid levels only for short times (2-6 hr) after drug injection, and 5-hydroxyindole levels were essentially back to normal within 24 hr.

Ten eerste gaat het om een onderzoek bij ratten, ten tweede zegt het niets over de staat van serotonine axonen (evt. schade?) en ten derde wordt er niet gesproken over dopamine en noradrenaline spiegels.

Al met al kun je niet de conclusie trekken die jij lijkt te trekken, namelijk dat je na één dagje wel weer hersteld bent.

emha1964 schreef:Dit in tegenstelling tot XTC waar dat wel 20 dagen zou kunnen zijn.

Al zou het kloppen wat je zegt, dan geldt ook hier dat dat nog niets zegt over de schadelijkheid.

emha1964 schreef:Als ik uit ga neem ik rond 21u altijd 3 capsules Oxytocine.

Interessante manier van preloaden :p waar koop jij oxytocine in poeder vorm?
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: 1e keer 4-Fa

Berichtdoor Perry » ma jun 08, 2015 7:30 pm

Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13270
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: 1e keer 4-Fa

Berichtdoor Italiano » ma jun 08, 2015 8:32 pm

Daar zit geen oxytocine in?
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: 1e keer 4-Fa

Berichtdoor Perry » ma jun 08, 2015 9:02 pm

Oh niet? Ik googlede even snel :P
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13270
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.


Keer terug naar Tripreports - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast

Royal Queen Seeds banner
cron