Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

2e keer xtc, beetje bad gegaan (oververhitting?)

Voor tripreports over stimulerende stoffen.

2e keer xtc, beetje bad gegaan (oververhitting?)

Berichtdoor chipmunk » ma jan 09, 2017 11:04 am

Beste forumleden,

hierbij een verslag van mijn 2e en helaas zeer slechte xtc ervaring.

De eerste keer dat ik xtc probeerde was deze zomer op een outdoor festival, ik heb toen maar een kwartje genomen en ging daar eigenlijk super lekker op. Had alle positieve xtc effecten, je kent het wel; aangename tintelingen, voelen alsof je in de lucht stijgt maar toch compleet helder met beide poten op de grond, alles was leuk, ik voelde me super gelukkig,... Ik had mezelf beloofd toen ik het nam dat ik het niet meer in 2016 zou nemen en dat heb ik dan ook niet meer gedaan tot 1 januari iets na middernacht.

Dit keer had ik een halfje genomen omdat ik dacht dat mijn eerste keer misschien toch een beetje nét niet was, maar eigenlijk was het perfect. Misschien had alles wel goed gegaan op een kwartje. Het was dezelfde pil (dom perignon) als ik de eerste keer had genomen, maar wel niet getest.
Ben zo stom geweest om hem op de wc te nemen zonder water haha, wat een vreselijke smaak!

Na een 40-50 min voelde ik nog geen enkel positief xtc effect inslaan, maar ik merkte dat mijn kaken / tanden wel zin kregen om hun gang te gaan. Ik heb dit naar mijn gevoel wel goed onder controle kunnen houden. Ik besloot nog maar een joint te draaien en opeens besef ik dat mijn handen zeiknat zijn van het zweet. Zo nat dat ik mijn joint nog amper kon toedraaien, het vloeitje was doorweekt! (bij mijn eerste xtc ervaring heb ik de ene joint na de andere gedraaid en geen enkele keer iets van zweet gemerkt)

Hierna gingen we drinken halen en ik had nu echt wel zin in een fris biertje. (enkele uren voor het feest bij een etentje enkele glazen wijn gedronken en op het begin van het feest nog 1 biertje, verder water en frisdrank, misschien iets te veel water)
Het enige ietwat positieve effect dat ik van de xtc heb gehad is dat het biertje fantastisch smaakte.
En toen ging het mis.

Niet veel later na het biertje begon ik erger te zweten. (had het eerst dus vooral aan mijn handen, of ik merkte het vooral aan mijn handen, dat is misschien beter uitgedrukt)
Ik zei tegen mijn vrienden dat ik zo meteen toch echt even mijn hemdje ging weghangen.
De lockers waren maar een 50 meter verder maar het was voor mij toch een opdracht om alleen tot daar te stappen. Lichte paniek slaagt in.
De lockers stonden buiten in de vrieskou, wat natuurlijk heeft geholpen om af te koelen.
Terug naar binnen en het zweten begon weer en werd naar mijn gevoel toch echt heel serieus.

Het water stroomde van mijn voorhoofd af, een vriendin begon mijn gezicht wat af te dippen met zakdoekjes. Terug wat buiten gaan staan, wat weer goed heeft gedaan maar toch weer snel overging in zweten toen ik terug naar binnen ging. Het voelde voor mij écht op het randje en ik denk dat ik wel goed heb gereageerd met op tijd afkoeling te zoeken.

Tijdje later moesten mijn vrienden naar de wc en ik ben ook maar geweest.
Ik was op het begin van het feest (waren er pas om 23u30) geweest en even later gingen we terug langs de wc en had ik eigenlijk wel het gevoel dat ik nog eens kon gaan. Maar ik was niet meer geweest toen die 2e maal.
Ik doe een poging tot plassen, wat vrij goed lukte maar wel traag ging en ik voelde me instant beter worden.(1e keer xtc ook geen enkel probleem met plassen of eten; zelfs nog een bakje friet binnengespeeld toen tijdens de trip)
Alle gevoelens van het slechtgaan voelde ik tijdens het plassen wegtrekken!
Hierna was de paniek en het zweten gedaan, maar heb me helemaal niet gelukkig gevoeld.

Op het feest hebben meerdere mensen met mij een praatje willen slaan en ik wou echt totaal met niemand praten. Ik vond iedereen kut behalve mijn vrienden en was in niemand geïnteresseerd. Zelfs niet als een mooie chick een praatje maakte terwijl het onder alcohol mij zelfs niet uitmaakt of ze mooi is haha. Het enige wat ik dacht was "ik wil dit helemaal niet, ik wil hier gewoon weg".
Mijn maat verschoot dan ook toen hij hoorde dat ik het zeker niet erg vond om al door te gaan om 3u. Denk dat mijn vrienden niet echt beseften hoe slecht ik aan het gaan was.

Wat misschien ook belangrijk is om te vermelden is dat ik het eigenlijk niet zo een vet feest vond. Normaal als ik het ergens naar mijn zin heb is de periode dat ik nog nuchter ben op het feest ook leuk. Vechtpartijen bevorderden de sfeer ook niet echt.
Er gingen ook heel veel mensen out (echt neervallen dus wat bij mij gelukkig niet gebeurd is) wat misschien een waarschuwing moest zijn. De toegang tot de zaal was gewoon open verbonden met de buitenzone, wat volgens mij een heel vochtige ruimte maakt waardoor dit kan gebeuren?

Ik heb nadien tot de ochtend gerust bij mijn vrienden en ik heb tot de volgende avond last gehad aan mijn gebit. Toen ik in de spiegel keek rond 5-6u in de ochtend walgde ik van de pillenkop, herkende mijzelf niet. Eerst lukte het echt niet om te slapen, mijn ogen bleven open staan ondanks nog een joint. Uiteindelijk toch een uurtje en half ofzo kunnen slapen met plaspauzes om de 20 min.

De dag nadien volgde de ergste kater van mijn leven.
Het voelde alsof iemand met een hamer op mijn kop heeft geslagen, wat ik eigenlijk nooit echt zo erg heb gehad van alcohol. Ik heb ontelbare keren overgegeven en liggen draaien in mijn bed, maar ik heb me nooit zo slecht gevoeld de dag nadien.
Goed wat fruit gegeten en voedingssupplementen, wat zeker heeft bijgedragen tot herstel denk ik. Na thuis enkele uurtjes te rusten voelde ik me al veel minder slecht, maar nog lang niet ok.
Deze nacht heel goed geslapen en ik voel me best weer fit nu, wel wat koortsig. (wat wil je als bij -5 met je t shirt buitenloopt?) Ook nog heel wat uitgezweet tijdens het slapen.

Ben benieuwd of ik nog een dinsdagdip kan verwachten, ik zat eigenlijk in een dip vanaf de pil werkte tot gisterenavond.

Tijdens het slechtgaan zei ik ook tegen mezelf dat ik nooit meer xtc zal nemen, want het risico dat dit ooit nog kan voorvallen is het mij niet waard.
Zeer jammer, want misschien was dit niet gebeurd in een betere setting maar ik heb het middeltje blijkbaar toch onderschat. Dacht dat zo een dingen enkel gebeuren bij mensen die meerdere pillen nemen, zo zie je maar weer dat iedereen er anders op kan reageren zeker.

Heb hier nog 4fmp liggen wat ik dacht te proberen in april op een groot indoor technofeest (waar de temperatuur wel goed geregeld zou moeten te zijn) maar misschien wacht ik beter tot een outdoor feest in de zomer en als het risico hierop even groot is bij 4f laat ik de harddrugs misschien beter links liggen?

Dit was voor mij de 2e slechtste drugservaring ooit, na mijn bad trip op salvia van 10 jaar geleden die hier ook op het forum staat.

Alvast bedankt aan degenen die het verslag hebben uitgelezen, best een lapje tekst denk ik.
Jullie bevindingen zijn zeker welkom!
chipmunk
Newbie
Offline
 
Posts: 7
Geregistreerd: ma jan 09, 2017 10:59 am

Re: 2e keer xtc, beetje bad gegaan (oververhitting?)

Berichtdoor Kip » ma jan 09, 2017 11:53 am

Als ik een gok mag wagen denk ik dat het aan de alcohol heeft gelegen i.c.m het feest dat je niet zo tof vond. Mdma i.c.m alcohol heeft bij mij ook nooit echt een goede uitwerking eigenlijk en het zal ook bijgedragen hebben aan je enorme kater.
Wat je omschrijft vind ik trouwens geen echte ''bad trip''. Het klinkt meer alsof je wat slechtgezind was, wat bij mij bij mdma vaak ook zorgt voor een soort neerwaartse spiraal. Zorg dat je vrienden op de hoogte zijn, zij weten vaak wel hoe ze je weer op kunnen vrolijken! Het idee alleen al dat je vrienden (of vriendin) voor je klaarstaan is vaak al heel fijn.
Laat je pillen de volgende keer testen. Je hebt niet vermeld hoeveel je weegt en hoe lang je bent, maar aanbevolen wordt vaak 1-1,5 mg mdma per kilo lichaamsgewicht. Nu zijn er niet veel mensen die zich daar aan houden ( :p ) maar het is als beginnend gebruiker denk ik goed om in je achterhoofd te houden. Je kan altijd nog bijpakken!
Nog een tip: ik weet niet waar je was toen de pil insloeg, ik vind het zelf altijd fijn om een beetje rustig aan te doen zodra ik merk dat het begint te werken. Even wennen aan het gevoel en er rustig inkomen. Ik heb echter ook vrienden die liever de dansvloer opgaan. Zoek wat voor jou fijn is!
Hypnotized.
Avatar gebruiker
Kip
Pro mod
Moderator
Offline
 
Posts: 1812
Geregistreerd: di maart 29, 2016 8:24 pm
Woonplaats: The Happy World Of Haribo

Re: 2e keer xtc, beetje bad gegaan (oververhitting?)

Berichtdoor chipmunk » ma jan 09, 2017 12:38 pm

Dr Peakip schreef:Als ik een gok mag wagen denk ik dat het aan de alcohol heeft gelegen i.c.m het feest dat je niet zo tof vond. Mdma i.c.m alcohol heeft bij mij ook nooit echt een goede uitwerking eigenlijk en het zal ook bijgedragen hebben aan je enorme kater.
Wat je omschrijft vind ik trouwens geen echte ''bad trip''. Het klinkt meer alsof je wat slechtgezind was, wat bij mij bij mdma vaak ook zorgt voor een soort neerwaartse spiraal. Zorg dat je vrienden op de hoogte zijn, zij weten vaak wel hoe ze je weer op kunnen vrolijken! Het idee alleen al dat je vrienden (of vriendin) voor je klaarstaan is vaak al heel fijn.
Laat je pillen de volgende keer testen. Je hebt niet vermeld hoeveel je weegt en hoe lang je bent, maar aanbevolen wordt vaak 1-1,5 mg mdma per kilo lichaamsgewicht. Nu zijn er niet veel mensen die zich daar aan houden ( :p ) maar het is als beginnend gebruiker denk ik goed om in je achterhoofd te houden. Je kan altijd nog bijpakken!
Nog een tip: ik weet niet waar je was toen de pil insloeg, ik vind het zelf altijd fijn om een beetje rustig aan te doen zodra ik merk dat het begint te werken. Even wennen aan het gevoel en er rustig inkomen. Ik heb echter ook vrienden die liever de dansvloer opgaan. Zoek wat voor jou fijn is!


Hey, alvast bedankt voor je reactie! Ik weeg zo een 75 kg en ben ongeveer 1,75 m. Ik moet wel toegeven dat ik het laatste half jaar toch wel ongezond en te weinig heb gegeten. Heb me eigenlijk al lang niet meer gewogen en ben wel wat afgevallen zeggen mensen, dus dringend nog eens gaan wegen. :-)

Ik stond op de dansvloer toen hij insloeg. Ik was er ook van overtuigd dat dat de plaats was waar ik moest zijn maar misschien is het inderdaad fijner om op dat moment even buiten te staan / in de chill out ofzo.

Ik was van plan om zoals de eerste keer met een kwartje te beginnen, maarja nogal laat op het feest en die pil was zo hard en al moeilijk genoeg om in twee te snijden dus pakte ik toch maar die halve.

Zo jammer dat ik dit moest meemaken want ik heb me heel goed ingelezen terwijl de meeste mensen in mijn omgeving nog nooit van een 3 maanden regel en dergelijke hebben gehoord.
Misschien was het inderdaad niet echt een bad trip zoals je zegt, ik kan me heel de nacht perfect herinneren en ik heb geen hallucinaties gehad ofzo.

Volgens mij heeft het er toch ook wel mee te maken dat de zaal daar echt enorm vochtig was.
Nog eens met mijn vrienden over gesproken en die konden toch ook bevestigen dat het zweet in belachelijke hoeveelheid van mijn voorhoofd stroomde.
Kon misschien slechter aflopen?

In disco's of clubs met slechte klimaatbeheersing is het vaak warm en vochtig. Door verdamping van zweet op de huid koelt de huid af. Is het vochtig en warm dan kan het zweet niet verdampen. Het druppelt dan van je lichaam af met als gevolg dat je niet afkoelt.

Aan oververhitting kun je overlijden. Bij een temperatuur van 41 graden kan afbraak van het spierweefsel ontstaan, kunnen bloedstolsels optreden en kunnen verschillende organen ophouden met functioneren. Naar schatting overlijden er per jaar zo’n 4 mensen aan oververhitting


Ik had het eigenlijk moeten weten want vond het echt niet zo een tof feest / geen aangename mensen. Ik wou de pil graag laten testen, maar het leek mij toch niet zo een goed plan om met de eindejaarsperiode naar Brussel te rijden met xtc op zak. Had ik toch liever gedaan, ben nu afgelopen vrijdag tot daar gereden en was gesloten. :mad: Ga deze week terug om toch uitsluitsel te hebben hoeveel mdma er nu juist in zat en eens een professionele mening over mijn slechte ervaring.
chipmunk
Newbie
Offline
 
Posts: 7
Geregistreerd: ma jan 09, 2017 10:59 am

Re: 2e keer xtc, beetje bad gegaan (oververhitting?)

Berichtdoor Amvitamientje » ma jan 09, 2017 1:37 pm

Zoals je al zegt: Testen voordat je het gebruikt! Als je nog over hebt ga dan naar een testcentrum om het te laten testen. Dat kan op deze locaties.

Je hebt misschien een paniekaanval gehad, door het gebruik van het middel al dan niet in combinatie met andere middelen (alcohol, blowen)
Hans Teeuwen schreef:Belediging is voor sommige mensen ook gewoon een waarheid die ze liever niet willen horen.
Avatar gebruiker
Amvitamientje
Moderator
Offline
 
Posts: 3913
Geregistreerd: di nov 17, 2015 8:32 am
Woonplaats: Kielce

Re: 2e keer xtc, beetje bad gegaan (oververhitting?)

Berichtdoor chipmunk » za jan 21, 2017 1:53 pm

Gisteren naar het testcentrum geweest, we weten alvast dat er enkel mdma in het pilletje zat en nu is het enkele weken wachten voor de exacte hoeveelheid.
Trouwens echt een aanrader, het (enige) testcentrum in België; heel ontspannen sfeer en aangename mensen die je verder helpen en je kan er rustig een biertje drinken terwijl je op het resultaat van de test wacht. Ook zij waren van mening dat de setting toch een van de belangrijkste oorzaken kan zijn; misschien had mijn avond even slecht verlopen als ik 4fmp had genomen ipv xtc.

Maar wel echt benieuwd naar de sterkte van de pil, zij vonden op een app een resultaat van een grijze dom perignon van 260 mg, maar even afwachten dus!
chipmunk
Newbie
Offline
 
Posts: 7
Geregistreerd: ma jan 09, 2017 10:59 am

Re: 2e keer xtc, beetje bad gegaan (oververhitting?)

Berichtdoor Grudgie » za jul 29, 2017 4:01 pm

Heb ook wel eens gehad dat de pil gewoon niet lekker in kwam. Heb je echt gelijk nergens zin in. Zelf als ik aan de X zit dan drink ik eigenlijk alleen maar water/fris en nooit bier of alcohol omdat alcohol vaak slecht effect erop kan hebben. Maar dat is ook persoonlijk.
Grudgie
Newbie
Offline
 
Posts: 6
Geregistreerd: vr jul 28, 2017 11:19 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner